Cum sa faci corect tigla - sfaturi si trucuri

Costul de așezare de înaltă calitate a unei plăci pătrate se apropie de prețul materialului de finisare însuși. În consecință, mulți oameni sunt interesați de modul în care să pună dale pe podea și pereți pe cont propriu.

Sfaturi utile

Cu fațadele de faianță se organizează o acoperire decorativă durabilă și frumoasă. La finalizarea lucrărilor de finisare veți obține suprafața perfectă.

 1. Cusături. În cazul plăcilor de perete, cusăturile sunt orizontale și verticale. Dacă se referă la podea, perpendicularii și paralelele ajung în prim plan. Lățimea cusăturilor ar trebui să fie aceeași. Pentru a realiza acest efect, cruci mici de plastic de aceeași mărime ajută.
 2. Cusăturile verticale sunt de obicei verificate de un plumb. Dimensiunea deviației maxime a cusăturii de la axa verticală nu trebuie să depășească 1 mm. Dacă abaterea este mare, primul rând este de vină.
 3. Lățimea și verticalitatea cusăturii sunt determinate de abilitatea de așezare și de calitatea plăcilor. În mod ideal, dimensiunea ar trebui să aibă aceeași înălțime, lățime și diagonală. Contrar faptului că la întreprinderi materialul este colectat în ambalaje calibrate, nu este întotdeauna posibil să se evite diferențele de dimensiune.
 4. Suprafața suprafeței de pardoseală trebuie să fie cât se poate de plată. Nu este greu de verificat - atașați un nivel de construcție la plan și alunecați o bancnotă sub ea.
 5. Instalații pentru începători, așezarea plăcilor pe un perete non-vertical, ruperea rândurilor. Mai aproape de partea de sus, stratul de lipici crește și se poate sparge, iar placa poate cădea. În acest caz, avionul ideal trebuie doar să viseze. Pre-nivelarea peretelui va ajuta să evitați acest lucru.
 6. În unele cazuri, materialul nu are un plan plan diferit. În consecință, la sfârșitul lucrărilor cu care se confruntă, se formează "valurile Amur". Pentru a verifica calitatea planului plăcilor, este foarte ușor să luați două plăci dintr-un singur pachet și să le atașați una de cealaltă. Dacă există discrepanțe între fețe, acest lucru indică un plan nesatisfăcător. Planul poate fi verificat vertical și orizontal.
 7. Suprafața căptușită trebuie să fie în plan. Pe măsură ce teoria merge, plăcile sunt plasate pe suprafața cea mai uniformă. Acesta este motivul pentru care pardoselile și pereții neuniformi sunt prefabricate cu șapă și tencuială. Pereții inegali nu pot fi loviți cu un strat de adeziv. Rezultatul va fi un strat gros de materie care va afecta negativ puterea.
 8. Placa este plasată într-un plan astfel încât stratul adeziv să nu crească puternic.

Când așezați țiglă, asigurați-vă că respectați planul, orizontul și nivelul.

În cazul în care baia are pereți inegali, acordați atenție alinierii.

Cum să pună țiglă pe podea

Există opinia că așezarea manuală a pardoselilor pe podea este o procedură laborioasă și complicată. Persoanele care dețin o astfel de opinie sunt foarte greșite.

 1. Pentru a începe, pregătiți podeaua. Îndepărtați murdăria de pe suprafață, umectați-o cu apă curată și nivelul cu o soluție. Pardoseala este pregătită și lăsată să se usuce.
 2. Placi de pe podea pus în două moduri. Primul implică utilizarea de mortar de ciment, al doilea - un adeziv special.
 3. Luați patru plăci și aranjați în colțurile camerei. Atunci când se așează alte plăci, ele servesc drept repere.
 4. Placi asezate paralele cu linia ferestrei. Plasarea primului rând începe de la primul, situat în colț. Asigurați-vă că nivelul de nivel.
 5. În cazul cimentului, se recomandă să se sigileze pardoseala. Dacă se utilizează clei, aplicați placa și aplicați-o pe suprafață.
 6. Plasarea celui de-al doilea țiglă, aproape de primul. Îndepărtați amestecul excesiv de lipici și separați-l cu cruci din plastic. Rezultatul este o cusătură.
 7. Uneori întreaga placă nu se potrivește. În acest caz, decupați folosind un instrument special.
 8. După finalizarea instalării, așteptați o zi. După termenul limită, treceți la cusături.
 9. Dacă țigla este așezată pe ciment, îndepărtați mortarul în exces și după 48 de ore se toarnă laptele de ciment. După două zile, îndepărtați cimentul, lăsând doar cusăturile.
 10. În cazul lipiciului, după uscare, se diluează îmbinările cu ajutorul unei spatule flexibile.

După finalizarea suprafeței de instalare trebuie spălată. Dacă țigla este așezată pe ciment, este permisă utilizarea camerei într-o săptămână. În cazul lipiciului - după 48 de ore.

Sfaturi pentru montarea plăcilor de perete

Se recomandă finisarea pereților în încăperi cu dale ceramice cu umiditate ridicată. Se dovedește o acoperire rezistentă la apă, care va dura mulți ani. Suprafața materialului nu este susceptibilă la atac chimic, prin urmare, pentru curățare sunt utilizate diverse mijloace.

Un plan pas cu pas pentru așezarea plăcilor pe pereți va ajuta la evitarea greșelilor comune și a costurilor inutile.

 1. Calculați numărul plăcilor. Folosind o bandă, măsurați lățimea și lungimea pereților și calculați suprafața. Adăugați un alt pătrat la această valoare.
 2. Alegeți o țiglă cu atenție. Suprafața trebuie să fie plană, fără deformări și zgârieturi.
 3. Planificați-vă documentele bine în avans pentru a afla unde să le tăiați.
 4. Pregătiți pereții înainte de așezare. Conform regulilor, ele trebuie să fie uniformizate și pregătite. Calitatea depunerii depinde în întregime de planeitatea pereților. Curbele de nivelare a peretilor vor ajuta la gips-carton sau tencuiala.
 5. După finalizarea lucrărilor de nivelare a suprafeței pereților, continuați cu instalarea. Se recomandă utilizarea unui dispozitiv special de lipire și tăiere a plăcilor.
 6. Atașați țigla la perete pentru a pune primul rând cât mai drept posibil.
 7. Folosind o spatulă cu cuișoare, aplicați adeziv pe țiglă și împrăștiați-o peste suprafață. Dacă peretele este plat, grosimea stratului adeziv este de 5 mm. În cazul în care curba crește grosimea stratului pentru a elimina abaterea.
 8. Atașați prima placă la șină și la colțul camerei. Lipiți orizontal următoarele. Folosind nivelul, verificați verticala și orizontală.
 9. Se introduc încrucișări între plăci pentru a obține o cusătura uniformă.
 10. Placi pentru a pune rând după rând. După 5 rânduri, pauză pentru lipirea lipiciului. Amestec adeziv care iese în afară prin cusături, îndepărtați-l.
 11. Când ați terminat, așteptați 24 de ore. Apoi, fără teama de a freca cusăturile cu un compus special. Se recomandă aplicarea mortarului cu o spatulă flexibilă.

Video de formare

Citiți cu atenție informațiile, continuați cu așezarea plăcilor. Dacă rezultatul muncii este departe de a fi ideal, nu fi descurajat, pentru că merită o salvare și o experiență prețioasă.

Am pus placi pe gips carton

În încăperi cu umiditate ridicată și căderi de temperatură, gips-cartonul este folosit pentru a alinia pereții. Acest material de construcție prin nivelarea pereților, construcții sunt construite din acesta, acoperind conductele, conductele de canalizare și conductele de apă.

Au fost elaborate reguli speciale pentru pregătirea suprafețelor și instalarea plăcilor pe un perete din gips-carton.

 1. Sub gips-carton, faceti cutiile. Baza este montată cu ajutorul unei bare sau ghiduri din metal. Îndepărtați copacul cu o impregnare specială la umiditate.
 2. Încărcați ghirlanda pe cutie. Distanța dintre un șurub și altul nu depășește 20 cm. Prin urmare, gips-cartonul nu se va deforma sub greutatea plăcilor și în care oțelul va rămâne intact.
 3. Acționați primerul. Dacă ați împământat pereții cu o rolă, utilizați un formular special pentru a stoarce excesul de lichid.
 4. Aplicați grundul pe gips-carton în două straturi. După terminarea procedurii, așteptați ca suprafața să se usuce.
 5. Putty pe articulații și capetele șuruburilor. Utilizați tencuială de ghips și o mistrie îngustă.
 6. Așteptați ca tencuiala să se usuce și îndepărtați orice neuniformitate a pielii. Zone principale de teren.
 7. Pe o bucată de hârtie întindeți placa pentru a calcula cât de mult este necesar materialul de finisare. Achiziționați plăci în magazin cu un stoc.
 8. Pregătiți adezivul. Ca parte a unei proceduri simple, este important să respectați proporția indicată pe sac. Cu ajutorul unui burghiu și a unui mixer cu duze, amestecați amestecul.
 9. Amestecul finit se aplică uniform pe perete cu o spatulă. Apoi, locul este realizat cu o răzuitoare specială, ca urmare a obținerii brazdei. În acest caz, materialul este bine apucat cu gips-carton.
 10. Începeți stabilirea din rândul de jos. Verificarea nivelului vertical și orizontal. Aranjamentele recomandă folosirea crucielor din plastic pentru a realiza chiar cusături.
 11. După ce așezați 5 rânduri, faceți o pauză. În timp ce vă relaxați, placa se va lipi de bază.
 12. După ce terminați așezarea plăcilor, așteptați o zi. După aceea, aplicați o groapă specială articulațiilor cu o mică spatulă flexibilă. Îndepărtați amestecul de spumă în exces imediat cu un burete.

Dacă s-ar părea că așezarea pe ghimp este un eveniment dificil, crede-mă, nu este. Aveți încredere și răbdare și ajungeți la lucru. După câteva ore de practică, acțiunile dvs. vor deveni mai încrezătoare. Principalul lucru nu este să ne grăbim.

Plasarea plăcilor în baie

Multe companii oferă serviciul "toaletă la cheie". Serviciul merită atenție, dar este, de asemenea, costisitor. Este mai profitabil să învățați cum să puneți țiglă pe cont propriu acasă.

Înainte de a începe lucrarea principală, lucrați cu un creion și o riglă. Pe baza măsurătorilor, creați un plan de suprafață și determinați locația plăcii. Asigurați-vă că notați locația frizelor, a frontierelor și a altor elemente decorative.

Se străduiesc să împiedice fâșiile înguste de țiglă în colțurile camerei, pentru că arată urât. De asemenea, alegeți opțiunea și dimensiunea de styling. După finalizarea calculelor și calculelor, continuați să lucrați.

 1. Pregătiți pereții prin nivelare atentă. Suprafața netedă depinde în mare măsură de starea inițială.
 2. Dacă peretele pe care intenționați să îl faci este vopsit mai devreme, îndepărtați complet vopseaua. Argila se lipeste prost de suprafetele vopsite. Se recomandă să bateți vopseaua cu o lovitură specială de duze. Utilizarea instrumentului oferă o viteză mare de lucru. Este adevărat, însoțit de zgomot. Dacă nu există niciun perforator, agățați mașina de șlefuit cu o duză specială.
 3. Dacă nu reușiți să mecanizați lucrarea, o hatchet sau o spatulă va veni la salvare dacă stratul de vopsea se va ridica slab.
 4. Îndepărtați reziduurile de pe perete și pregătiți-le de două ori pentru o mai mare fiabilitate.
 5. Înainte de a începe să lucrați cu tigla, rezolvați problema cu comunicațiile. Se referă la canalizare, cabluri și instalații sanitare. Facilitează sarcina de foraj. Temperatura din cameră trebuie să fie mai mare de 8 grade.
 6. Porniți adezivul de gătit. Într-o găleată de apă, se presară amestecul uscat în porții mici și se amestecă cu un mixer. Uită-te la proporțiile de pe ambalaj.
 7. Așa că adezivul se lipeste bine, înmuiați dalele în apă timp de 10 minute.
 8. Pentru a obține cea mai netedă zidărie, se recomandă utilizarea nivelului. Plasați cruci de plastic între plăci. Ele vor ajuta la realizarea cusăturilor extrem de netede.
 9. Pentru a pune faianța diferă uniformitatea și calitatea, aranjați în mod corespunzător primul rând. Acest lucru va ajuta la nivelul apei și profilul metalic atașat la marcaje.
 10. Aliniați și spulberați suprafața, începeți instalarea. Aplicați amestecul adeziv pe perete și împrăștiați-l cu o spatulă cu dinți. Apoi atașați placa la perete.
 11. Placi de perete sunt plasate de jos în sus. După ce ați așezat primul rând pe profilul instalat, treceți la al doilea rând și așa mai departe până la tavan. Verificați nivelul suprafeței de nivel, precum și verticala plăcii instalate.
 12. Placile de pe podea se potrivesc aceluiași principiu. Se recomandă să porniți din colțul din afară și să vă mișcați încet în direcția ușii. Pentru a îmbunătăți confortul așezării, utilizați firul de construcție.
 13. Dupa ouat, lasati locul de munca timp de 2 zile. Apoi treceți la cusăturile de mashing.

Dacă reparați o baie fără ajutor, nu vă fie teamă, aveți răbdare și mergeți înainte. Amintiți-vă, toți marii maeștri din trecut au început în același fel. Cu puțină practică, vă veți pune mâna și vă veți mări nivelul de calificare.

Cum să pună țiglă în bucătărie

Toată lumea trebuie să repare bucătăria. Cel mai bun material pentru suprafețele bucătăriei este placa ceramică. Durata sa de viață este estimată în decenii, iar după gătitul de carne de porc și carne de vită, este mult mai ușor să spălați bucătăria.

Adevărat, aproape întotdeauna o persoană se află la o răscruce de drum. O modalitate implică implicarea maestrului, iar a doua - lucrare independentă. Deoarece a doua opțiune este mai ieftină, cea mai mare parte preferă aceasta.

pregătire

 1. Pregătiți camera. Îndepărtați acoperirea învechită de pe toți pereții și îndepărtați tapetul. Scoateți stratul de vopsea de ulei de pe perete este aproape imposibil. În acest caz, faceți o crestătură pe suprafața sa și o presați de mai multe ori.
 2. Rezolvați problema cu cablajul. Prizele trebuie instalate la o înălțime de 90 cm.
 3. Determinați nivelul în plan orizontal. Acesta va ajuta la determinarea locului de așezare a plăcilor pe perete.
 4. După ce ați primit marcajul, fixați bara plană sau profilul metalic.

Fără instrumentele de rezolvare a problemei nu va funcționa. Pentru așezarea plăcilor, veți avea nevoie de un burghiu, o duză de mixer, două spatule, cruci, un frezat și o spatulă flexibilă, un burete. Lista materialelor este reprezentată de plăci, adezivi și mortar.

ouătoare

O săgeată sau o pictogramă specială este aplicată pe spatele plăcii din fabrică. Așezați astfel săgețile sau pictogramele să pară într-o direcție. Ca urmare, discrepanța se va dovedi a fi nesemnificativă.

 1. Pentru a lipi o placă pe un perete, stabilită pe șina care a fost bătută mai devreme. Prin nivelul stabilit pe verticală.
 2. Lipiți placa de sus, care este în mod similar aliniată pe un plan. Pentru a controla cusăturile, este obișnuit să se utilizeze cruci, a căror mărime depinde de lățimea dorită.
 3. Materialul rămas este așezat în mod similar colțului camerei. Imediat puneți rândul de jos, apoi partea de sus, între ele cruci.
 4. În colțuri, tigla este tăiată folosind un șlefuitor cu un cerc special sau cu tăietor de țiglă.

Găuri pentru întrerupătoare și prize decupate cu burghie și freze. Grăbește-te cu soluția problemei nu merită.

După finalizarea așezării plăcilor, așteptați o zi. În acest caz, etanșați îmbinările cu mortar. Acum rămâne să așezi țigla pe podea.

Modalități de așezare a plăcilor

Încheind subiectul articolului, luăm în considerare modalitățile populare de a pune faianta acasă. Unele dintre ele vor ajuta la ridicarea vizuală a plafonului, altele - pentru a extinde camera sau pentru a ascunde defectele.

 1. Zidărie directă. Soluție perfectă și simplă pentru camerele dreptunghiulare. Oferă utilizarea unei plăci înguste și a unei instalări verticale.
 2. Styling diagonal. Aceasta va ajuta la revigorarea camerei. Ideal în camerele pătrate. Principalul avantaj este capacitatea de a masca pereții oblici.
 3. șah. Deseori găsite în bucătăriile și băile vechi. Într-o încăpere mică, pătrarea șahului ajută la obținerea unui efect remarcabil.
 4. Stivuire offset. Reprezintă armonia perfectă a alternațiilor și liniilor. Cel mai adesea folosit în camere rectangulare. Prin alegerea unei plăci mari, prin deplasarea stivuitei, camera este mărită vizual.
 5. mozaic. Suprafața, decorată în stil mozaic, arată superb. Nu are nici un sens să așezi întregul mozaic al podelei. Este suficient să realizați un cadru, subliniind și evidențiind un alt tip de stil.

Doriți să faceți o cameră unică? Apoi alegeți una dintre opțiunile de styling listate. Efectul va fi uluitor. Cu ajutorul stilului potrivit, chiar și în bucătăria de vară, veți organiza un interior de Anul Nou.

Nu am luat în considerare tema alegerii culorii țiglelor, deoarece preferințele personale vin în prim plan. Principalul lucru este să alegi cu competență și cu gust. Mult noroc cu reparația și văd curând!

Vizionați videoclipul: Ce poti face cu cofrajele de oua (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu