Cum de a alege un pepene verde coapte - 17 sfaturi

Iubitorii de pepeni sunt multe, dar este extrem de dificil să găsiți corect și să selectați un pepene verde coapte și dulce, ecologic, care conține cantitatea minimă de nitrați.

6 secrete pentru a alege un pepene galben suculent

În căldura verii, stingeți setea și refaceți lichidul pierdut de pulpa corporală suculentă de pepene verde.

Pepene de pepene galben apar pe rafturile magazinelor în mijlocul verii. Dacă îl vedeți în iunie, vă recomand să refuzați achiziția. Cel mai probabil, este verde și ambalat cu nitrați. Este mai bine să cheltuiți bani pentru a cumpăra cireșe, cireșe dulci sau căpșuni.

 1. Pepenele de verdeață sunt achiziționate numai în chioșcuri special amenajate. Este important să fie cât mai departe posibil de pe șosea. Când cumpărați, asigurați-vă că nu sunt stocate pe teren. Depozitați permise pe paleți sau tăvi.
 2. Nu urmați sfatul vânzătorului, alegeți fără ajutorul lui. Mai întâi determinați dimensiunea fătului. Greutatea optima de 7-8 kg.
 3. Cumpărați numai fructe întregi. Prin deteriorări, zgârieturi și crăpături se introduc mizeria sau microbii în pulpă.
 4. Căutați fructe cu un model contrastant, caracterizate de carne dulce și dulce.
 5. Asigurați-vă că verificați coada. Într-un pepene verde coapte, este uscat. Coada verde nu indică maturitatea fătului.
 6. Lovirea. Sunetul sonor al indicatorului de maturitate a fătului, surd - letargie și prescripție.

Normele pentru selectarea pepenelui copt coapte

Așa cum spunea bunicul meu, dacă există un pepene verde Astrakhan pe tejgheaua magazinului, asta nu înseamnă că a fost adus din Astrahan. Aceasta se referă la cel mai popular soi Astrakhan.

Anumite soiuri de pepeni verzi sunt adesea stimulate cu îngrășăminte azotate. Bacteriile patogene se găsesc pe suprafața fătului matur. Adesea, în timpul încărcării fructelor crack. Sucul unui făt crăpat este un teren de reproducere ideal pentru germenii care provoacă boală intestinală.

Fructele coapte de înaltă calitate pot fi consumate în siguranță în formă pură sau folosite pentru lichior.

Piramida sculptată - cea mai populară tehnică folosită de vânzători pentru a dovedi prospețimea fructului. Nu am încredere în această metodă, vânzătorii folosesc adesea cuțite murdare.

5 reguli principale

 1. Asigurați-vă că tulpina este uscată. Este indicatorul perfect al maturității.
 2. Sunetul unui pepene verde atunci când bătuți depinde de celuloză. Ripe face un sunet plictisitor, verde - inele.
 3. Dacă mâna este comprimată, fructul crăpătură - este coaptă.
 4. Dacă pământul este alb, nu merită să cumpere. Se recomandă acordarea preferinței unui spot galben.
 5. Pepene verde este ușor zgâriat. În pepenele verzi, stratul superior al pielii poate fi ușor îndepărtat cu unghia.

După cum puteți vedea, există multe modalități de a determina maturitatea.

Cum se determină prezența nitraților în pepene verde

Vara are cea mai mare cantitate de otravire alimentară. În sezonul fierbinte, alimentele se sparg, iar producătorii adaugă nitrați pentru a accelera maturarea.

Cum să vă protejați de otrăvirea cu nitrați?

Cumpărați produse care corespund sezonului. De exemplu, cireșe și căpșuni sunt cumpărate în timpul verii. Dacă sunt oferite în primăvară sau toamnă, acestea sunt seră și conțin nitrați.

Pepenele de piper conțin o mulțime de nitrați. Potrivit vânzătorilor, acest lucru se datorează mărimii fructelor. Adevărat, dimensiunea este obținută datorită nitraților. Fără tratament cu nitrați pentru a crește un fruct mare este imposibil.

6 reguli pentru determinarea nitraților

Cumpărați un dispozitiv special - nitratomer. Cu aceasta, cantitatea de nitrați dintr-un pepene verde este ușor de determinat.

Dacă nu doriți să cumpărați un nitratomer, puteți obține informații aproximative despre nitrați.

 1. Suprafața absolut netedă a fructului indică prezența nitraților.
 2. Tăiați fructele și aduceți-le la sursa de lumină. Suprafața unei nuanțe violete este un indicator al prezenței nitraților. Culoarea trebuie să fie roșie.
 3. Lipiți pulpa în apă curată. Dacă apa devine roșie - sunt prezenți nitrați. Dacă se estompează, nu există nitrați.
 4. Fructe mature care contin nitrati, aroma usor aromata.
 5. În cazul în care vânzătorul nu permite ca fructul să fie tăiat, evaluați-l după aspect. Conține nitrați atunci când este lovit nu produce sunete. Ea devine moale și seamănă cu o minge zbârcită.
 6. Puteți lăsa un pepene verde într-un rezervor de apă. Dacă vine fructul, nu există azotat.

În cele din urmă, adaug, nitrații sunt concentrați nu în mijloc, ci lângă coajă. Dacă nu există încredere în puritatea ecologică a produsului, nu trebuie să-l mâncați până la crustă.

În cursul acestei povestiri, am împărtășit secretele alegerii unui pepene galben coapte și suculent. În plus, ați învățat cum să determinați puritatea ecologică a acestui desert de vară. Până când ne întâlnim din nou, dragi cititori!

Vizionați videoclipul: Cum se alege un pepene bun (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu