Cum de a alege un netbook - instrucțiuni detaliate

Un netbook este un dispozitiv cu ecran compact și capacități reduse în comparație cu un laptop. Acesta este conceput pentru a lucra cu webul, motiv pentru care sa format numele: Net - o rețea, carte - o carte, iar partea componentă a termenului "notebook" este un computer mobil. Rezultatul a fost un "PC mobil pentru utilizare în rețea".

Caracteristicile netbook-urilor

Caracteristicile includ cantitatea de hard disk, memoria RAM și sistemul de operare instalat.

Cantitatea de unități de hard disk instalate în netbook-uri variază în intervalul 250 GB - 750 GB. Unii înlocuiesc hard diskul cu o unitate SSD - unitate SSD. Prețul este ridicat, dar crește productivitatea și crește rezistența la solicitări mecanice sau vibrații.

Dacă vorbim despre RAM, există și 1 GB și 4 GB. Procesorul conține un controler care funcționează cu memorie. Cantitatea maximă de memorie care poate fi acceptată este cel mai bine văzută în specificația modelului de pe site-ul producătorului.

Capacitatea maximă a memoriei este de 8 GB, deși 2-4 GB este suficient pentru un netbook. RAM, dacă se dorește, crește.

Dacă luăm în considerare caracteristicile sistemului de operare, voi sublinia sistemul modern "fereastră" Windows 10. Windows 7-8 funcționează și cu toate modelele de netbook-uri, însă versiunea 10 este mai modernă.

Cazul și ecranul

Panoul de lucru al netbook-urilor scumpe este fabricat din metal. Metalul este prelucrat și acoperit cu vopsea de înaltă calitate. La prima vedere, se pare că este plastic, iar metalul este ascuns sub vopsea și suprafața de relief. Acest lucru este practic, deoarece este rezistent la uzură, zgârieturi și amprente digitale nu sunt lăsate în astfel de cazuri.

afișa

Diagonal afișează netbook-uri de 10-12 inch. Anterior au existat modele cu o diagonală de 8-7 centimetri. Producția lor sa întors în favoarea comprimatelor. Sunt disponibile mai multe rezoluții pentru diagonale de 10-12 inchi: 1024x600, 1366x768. Rezoluția cea mai mare - 1920x1080 oferă detalii mai bune ale imaginii. Vizionarea filmelor de Anul Nou pe un astfel de ecran este o plăcere, dar textul în unele locuri este prea mic.

Rezoluția ecranului pentru un netbook este considerată un parametru tehnic semnificativ. Pentru a viziona o imagine de înaltă calitate, alegeți un netbook cu o rezoluție de cel puțin 1366x768 pixeli. Sunt preferate mai mult modele cu ecran mat sau cu strat antireflexiv. Pe acest ecran, chiar și în vremea însorită, imaginea este clară.

Netbook-ul nu funcționează bine cu programele grele, pentru aceasta este mai bine să alegeți un PC cu un procesor puternic. Dar netbook-ul are o placă grafică decentă, memorie de 1 GB și un procesor cu o frecvență de 1,8 GHz, ceea ce vă va permite să vizionați filme, să folosiți aplicații și să evitați surprize neplăcute, cum ar fi "agățați". Când cumpărați, specificați timpul de funcționare fără încărcător, prezența unui microfon încorporat și a camerei pentru a comunica în rețea.

Conectori și adaptoare wireless

Conectori comuni: USB, VGA, D-sub, care se conectează la un monitor extern, HDMI, pentru a se conecta la aparatele de uz casnic. SD - carduri de memorie, LAN - conexiune prin cablu la rețea.

Cu cât este mai modern modelul netbook, cu atât mai multe conectori USB 3.0. Acesta este unul dintre standardele de mare viteză care mărește viteza dispozitivului. În comparație cu USB 2.0, de aproximativ 10 ori.

În modelele moderne de netbook, este important să aveți un adaptor WI-FI de standard n. Acest modul vă permite să vă conectați la Internet oriunde. Adaptorul Bluetooth este un standard fără fir care vă permite să conectați căști, un mouse, un telefon mobil la un netbook fără cabluri.

Adaptor 3G - pentru accesarea Internetului prin intermediul celularului, care nu este disponibil la toate modelele. Dispozitivele cu adaptor 3G aparțin celui mai mare segment de prețuri. Dar este vândut separat în format de unitate flash.

Netbook baterie

Baterie - Aceasta este componenta care afectează durata de viață a bateriei și greutatea netbook-ului. Durata de viață a bateriei depinde de capacitatea bateriei.

Bateriile sunt de 3-4 celule, normale - 5-6 celule și armate - 7-8 celule, ceea ce este ideal pentru studiu. Numărul de celule este corelat cu numărul de baterii. Dacă bateria are 6 celule, timpul de funcționare este de 6 ore. Cu cât ecranul este mai luminos, cu atât se consumă mai multă energie și durata de viață a bateriei este mai mică în modul deconectat. Dacă intenționați să vizionați filmul, timpul offline va fi înjumătățit în comparație cu lucrul cu documentele de birou.

Cu parametrii și caracteristicile netbook-ului decis, rămâne să alegeți un netbook. Aici i se ridică din nou întrebarea: pentru ce este? Să încercăm să ne dăm seama în etape.

De ce am nevoie de un netbook?

divertisment

Acces la Internet, rețele sociale, bloguri, forumuri, e-mail sau Skype. Greutatea și mărimea permite proprietarului dispozitivului să fie în contact cu lumea exterioară. El poate înlocui playerul. Dacă există un modul WLAN, Bluetooth - pentru comunicații prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă, ExpressCard, pentru a conecta modulul 3G, camera încorporată și microfonul.

muncă

O altă opțiune este de a lucra cu documente. Acordați atenție programului. Prezența în sistemul de operare netbook Windows. Prin operațiuni simple și investiții financiare, vă va ajuta să instalați pachetul software Microsoft Office necesar. Apoi, suficient procesor Atom și 1 GB RAM.

Rețineți că, dacă netbook-ul este folosit ca un birou mobil, trebuie să țineți cont de dimensiunea ecranului. Privind foile de calcul Excel pe un ecran de 7 inch este dificil.

agrement

Următoarea opțiune este un netbook pentru recreere. Aceasta implică vizionarea de filme și clipuri video, ascultarea de muzică, stocarea fotografiilor celor dragi, a celor dragi, citirea cărților sau jocuri mici.

Pentru a viziona filme, aveți nevoie de o unitate externă care se conectează prin USB. Pentru iubitorii de muzică, netbook-ul este un depozit de muzică MP3, din fericire, volumul de hard discuri face posibil, ele sunt spațioase, iar difuzoarele încorporate satisfac gusturile.

Dacă vorbim despre fotografii, atunci nu există o stocare mai bună. Cu un netbook, puteți sta pe plajă citind o carte electronică. Un netbook cu afișaj de 7 inch este suficient pentru citire. Dar jucătorii sunt puțin probabil să fie mulțumiți de posibilitățile de achiziție. Adevărat, netbook-urile sunt vândute cu plăci video discrete, dar puterea lor nu este suficientă pentru jocurile moderne, dar puteți juca Tetris, vă amintiți de copilărie, vedeți că puteți trece timpul pe drum, cel mai important fiind faptul că bateria durează.

Video - ce să alegeți pentru tabletă sau netbook?

Ascultați sfatul consultanților, atunci nimic nu va împiedica accesul la rețea, instalarea de programe sau schimbul de date între dispozitive.

Deci, am analizat aspecte care afectează alegerea unui netbook: dimensiunea ecranului, hard disk-ul încorporat sau capacitatea hard diskului, sistemul de operare, puterea procesorului.

Vizionați videoclipul: CPU-Z (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu