De ce băncile refuză un împrumut?

Nicio bancă nu va indica motivele refuzului unui împrumut. Doar angajații individuali ai instituțiilor de credit pot ridica voalul misterului și pot ajuta să înțeleagă de ce băncile sunt refuzate de un împrumut, chiar și cu un istoric de credit bun. Este necesar să se determine principalele motive pentru refuzul acordării creditului pentru a înțelege dacă va fi posibil să obțineți un împrumut înainte de a contacta banca.

Prezența altor obligații

Solvabilitatea este influențată de alte împrumuturi, deoarece banca ia în calcul plățile asupra acestora atunci când evaluează suficiența veniturilor. Amintiți-vă, creditorul va lua în considerare obligațiile pentru care nu acționați ca împrumutat sau co-debitor, ci ca garant. Prezența unei limite de credit pe card poate, de asemenea, să provoace un refuz, chiar dacă cardul de credit nu este utilizat, ci pur și simplu constă în furnizarea de numerar de urgență în cazul în care trebuie să vă îmbunătățiți imediat sănătatea sau pur și simplu să vă odihniți în străinătate.

Reputație negativă și istoric de credit rău

După primirea dosarului de credit al debitorului, banca va vedea încălcările comise, informațiile despre încercările de fraudă sau decizia judecătorului de a colecta datorii - se iau în considerare cererile de despăgubire, plata pensiei de întreținere și rambursarea datoriilor către persoane fizice. Este puțin probabil ca o scurtă întârziere făcută din motive tehnice să ducă la un refuz, însă dacă întârzierea este repetată, nu trebuie să așteptați aprobarea cererii, deoarece banca va lua în considerare un debitor insuficient de disciplinat.

Informațiile incorecte din aplicație

În cazul în care împrumutatul, în speranța că creditorul nu verifică cu atenție, indică în formularul de cerere informații care nu corespund realității, încearcă să mintă despre mărimea propriilor venituri, să ascundă datoriile curente la altă bancă sau să uite orice date sau pur și simplu să facă o greșeală Imediat pierdeți încrederea și luați o decizie negativă cu privire la acordarea unui împrumut.

Informațiile solicitate în formularul de cerere pot fi solicitate de către bancă pentru a fi documentate, inclusiv cererea pentru o declarație de venit sau o copie a dosarului de muncă.

Banca nu va aproba cererea de împrumut în cazul în care detectează fiabilitatea împrumutatului, a membrilor familiei sale, a garantului creditelor. Există și alte motive pentru eșec, independent de împrumutat:

  • lipsa fondurilor disponibile de la bancă în momentul de față,
  • tăgădurile tacite ale creditelor acordate antreprenorilor individuali,
  • statisticile privind neachitarea de împrumuturi către o bancă de către o anumită categorie de clienți - tineri de vârstă militară, studenți sau angajați ai întreprinderilor de catering.

Dacă totul este în ordine cu istoria de credit și celelalte criterii îndeplinesc cerințele băncii, dar vor fi refuzate, puteți contacta un alt creditor sau puteți aplica la aceeași bancă mai târziu.

Cum de a crește șansa de a obține un împrumut

Nimeni nu va da o sută la sută garanție pentru un răspuns pozitiv la o cerere de împrumut, dar este posibil să crească șansele de aprobare a împrumutului. Este necesar:

  1. Informați cu precizie și sincer potențialul creditor al tuturor informațiilor.
  2. Preîncărcați-vă propriul dosar de credit solicitându-l de la biroul de credit.
  3. Asigurați o securitate suplimentară pentru împrumutul solicitat - un angajament de proprietate lichidă, o garanție a persoanelor fiabile și solvabile, atragerea co-debitorilor, asigurarea.
  4. Să-și îndeplinească în timp util obligațiile față de creditori, câștigând o reputație de debitor conștiincios și disciplinat.

Puteți face contrariul - mergeți la bancă, care nu este atât de selectivă în alegerea clienților, și obțineți bani fără a verifica istoricul de credit, fără referințe și garanții, fără garanții. În acest caz, pregătiți-vă pentru o rată a dobânzii mai mare și taxe mari de întreținere a împrumuturilor.

Lasă Un Comentariu