Cum să devii mai inteligent - exerciții și instrucțiuni pas cu pas

Bună ziua, dragi cititori! În articolul de astăzi vă voi spune cum să devii mai inteligent. Sunt sigur că mulți caută un răspuns la această întrebare.

Cum să devii mai inteligent și mai înțelept

Oamenii caută consiliere din partea persoanelor autoritare și a generației mai în vârstă, crezând că înțelepciunea vine odată cu vârsta. Nimeni nu gândește să devină mai inteligent și mai înțelept decât el însuși. Și aceasta este reală chiar și la o vârstă fragedă.

Mintea și înțelepciunea sunt concepte diferite. Nu toți oamenii inteligenți sunt înțelepți și invers. Fiecare persoană de pe planetă vrea să găsească fericire. Unii au opinia că acest lucru este numai pentru înțelepți.

 1. Persoanele instigatoare devin inteligente, iar acest lucru este adevărat. De aceea se recomandă citirea cărților, comunicarea cu oamenii inteligenți, încercarea de a extinde aptitudinile și cunoștințele. Adevărat, nu uitați că acest lucru nu va deschide calea înțelepciunii.
 2. Omul caută autoritate și bogăție. Fiind inteligent, puteți construi o carieră și puteți câștiga un venit excelent. Nu este surprinzător faptul că bogații oferă educație copiilor.
 3. O persoană inteligentă diferă de un înțelept în termeni de cunoaștere, care este mult mai mult. În același timp, există mai mulți oameni fericiți printre înțelepți, deoarece știu ce lucruri în viață merită atenție.
 4. Dacă înțelegeți diferența, veți trata cu claritate sursele de informații. Acest lucru va ajuta la dobândirea competențelor și cunoștințelor necesare care vor fi utile în viață. Amintiți-vă că lipsa cunoștințelor necesare este o cale directă spre nefericire.
 5. Ascultați și vedeți analiza. În același timp, subiectul informațiilor la critici dure, deoarece o evaluare obiectivă permite să devină mai înțelept.
 6. Sageții știu că toată lumea vrea fericire. Dar, fiecare are propria abordare pentru atingerea scopului. De aceea, gândirea profundă va oferi o înțelegere a ceea ce este necesar pentru o viață fericită.
 7. O minte bună ajută la formarea creierului. De aceea, păstrați-o în formă bună, ceea ce contribuie la o alimentație sănătoasă, la sport și relaxare în aerul proaspăt. Îmbunătățirea abilităților le-a îmbunătățit în mod constant. De exemplu, dacă vă mutați mușchii, în timp veți observa că au devenit mai masivi și mai fermi. În cazul creierului este similară. Dacă vă străduiți să fiți mai inteligenți în orice domeniu, faceți-o singură.
 8. Recomand exercitii fizice pentru persoanele implicate in munca mentala. Exercițiile purifică și relaxează mintea, saturează creierul cu oxigen. Activitățile sportive măresc metabolismul, ceea ce crește viteza de curățare a creierului de toxine. El primește mai mulți nutrienți.
 9. Nutriție - garanția unui corp sănătos. Revizuiți-vă dieta pentru a include mai multe vitamine și substanțe nutritive. Mănâncă fructe, legume și verdeață.
 10. Dacă vă lipiți de o dietă, nu renunța complet la carbohidrați - sursa de glucoză care alimentează creierul. Este de remarcat faptul că aproximativ douăzeci la sută din energia corpului merge pentru a lucra creierul.
 11. Aveți grijă de un mod de dormit complet. Pentru o odihnă bună, un adult are nevoie de 8 ore. Vă recomand să dormi cât de mult este necesar pentru bunăstarea și recuperarea normală.

Dacă începeți să vă mișcați în direcția golului, nu uitați că lucrul pentru uzură nu va duce la bine. Ca urmare, nu așteaptă inteligență îmbunătățită, ci abilități mentale reduse. Acționați în mod deliberat, cu atenție și în limitele normale.

Căi video

Ce cărți să citiți pentru a deveni mai inteligente

Ultima parte a articolului mă voi dedica îmbunătățirii abilităților intelectuale prin intermediul cărților la domiciliu. Oamenii citesc pentru informații. Și nu este surprinzător, deoarece sporește inteligența și îmbunătățește viața. Există multe cărți, ceea ce complică alocarea timpului pentru citire.

După cum arată practica, unii oameni folosesc lectura pentru distracție, în timp ce alții încearcă să obțină beneficii. Citirea unei cărți durează mult și literalmente într-o lună este uitată. În ceea ce privește citirea cărților pentru a îmbunătăți abilitățile intelectuale - un fel de muncă acordată pe tot parcursul vieții. Alegeți cărțile cu înțelepciune.

Toată lumea trebuie să citească știrile pentru a rămâne informată. Cu toate acestea, știrile nu extind abilitățile intelectuale și devin repede învechite. O privire detaliată asupra cărților care vor face mai inteligente.

 • Acordați o atenție deosebită literaturii științifice. Dacă credeți că este reprezentat numai de volume cu termeni complicați, vă greșiți. În această secțiune există cărți care promovează o înțelegere normală a lumii. Vorbesc despre oameni și despre societate.
 • Avantajul unor astfel de cărți este capacitatea de a dezvolta curiozitatea și a trezi o dorință de învățare. Cu ajutorul literaturii științifice, puteți dezvolta intuiția și crește interesul față de lumea și abilitățile personale.
 • Nu ignorați filosofia, care se bazează pe gândirea analitică. Experții numesc filozofia știința vieții umane. Această categorie include scrieri religioase. Cărți precum Coranul sau Biblia îi cheamă pe oameni pentru o viață bună și semnificativă.
 • Filosofia pierde popularitate, dând loc tehnologiei și tehnologiei. Amintiți-vă, trăim într-o lume de oameni, nu de mașini. Mulți oameni cu ajutorul filozofiei determină dorințele și nevoile, dobândesc cunoștințe, permitând implementarea ideilor.
 • În ceea ce privește ficțiunea serioasă, mulți o consideră o colecție de povești fictive. Această opinie este împărtășită doar de persoane care nu au imaginație. Marele roman este capabil să ne trimită într-o lume nouă și să introducem o realitate diferită. Și din moment ce baza lucrărilor clasice este istoria unui cuplu cu filosofia și psihologia, ficțiunea contribuie la expansiunea conștiinței.
 • Cititul într-un limbaj literar, sporește acuratețea gândurilor, a scrisorilor și a vorbirii. Dacă citiți literatura străină în original, aceasta va contribui la îmbunătățirea inteligenței și dezvoltării limbii engleze.
 • Povestea este considerată plictisitoare, deoarece este asociată cu cursul școlar, care presupune studierea faptelor, a numelor și a datelor. În același timp, istoria este o colecție de idei incredibile și evenimente interesante care au contribuit la formarea civilizației. Familia apropiată de trecut vă permite să înțelegeți prezentul. Desigur, istoria nu poate prezice viitorul, ci contribuie la o mai bună înțelegere a evenimentelor și la conștientizarea vieții.
 • Puteți chiar spori inteligența prin poezie. Poezie - un gen simplu, axat pe cucerirea fetelor. Dar, oamenii care se gândesc atât de lipsiți de posibilitatea de a înțelege sensul secret al cuvintelor. Poezia bună este o colecție de semnificație, muzică, dragoste și frumusețe. Este datorită ei, în condițiile lumii moderne, că primele capodopere ale omenirii sunt accesibile pentru noi. Cu ajutorul poeziei, dezvoltați elocvența și abilitățile lingvistice perfecte.

Principalul rol în îmbunătățirea inteligenței în casă este o carte, nu un gen. Lucrări, pe care autorul le dă preferință, decideți. După apariția internetului, a devenit mai ușor să alegi cărți. Este suficient să te uiți la site-ul tematic și să citești rezumatul acestuia. Dacă se dovedește a fi neinteresant, nu cumpărați.

Pe măsură ce citiți, gândiți-vă la toate pentru a realiza idei noi și pentru a vă îmbunătăți inteligența. Scopul citirii ar trebui să fie auto-îmbunătățirea.

Pentru mulți, lectura este un hobby. Poate că nu permite succesul în activitățile științifice, ci contribuie la auto-îmbunătățire și dezvoltare. Viața ne cere să fim inteligenți, inteligenți și vicioși.

Sunt surprins de oameni care nu mai lucrează la ei înșiși. Vă sfătuiesc să citiți și să urmăriți în permanență programe educaționale la televizor, deoarece face viața mai interesantă.

O persoană bine citită se comportă întotdeauna cu demnitate. Chiar dacă fac o glumă asupra lui, el se luptă înapoi, exprimând o mică remarcă, dar "înțepată", pe care a învățat-o din cărți. Citiți și îmbunătățiți. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Editura Teora cod 1399 DEGETELE TALENTATE- Mic manual de pictură pentru copiii de 2-4 ani (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu