Cum să învățați să economisiți bani și să economisiți bani cu un salariu mic

Nu fiecare persoană se poate lăuda cu un salariu decent. Uneori, din anumite motive, banii câștigați sunt suficienți doar pentru câteva săptămâni. Ca urmare, trebuie să vă dați în datorii. Nu este surprinzător faptul că mulți dintre noi sunt interesați de cum să învățăm cum să economisim bani și să economisim bani cu un salariu mic.

Cum să învățați să economisiți bani pe alimente

Cota leului din bugetul familiei este lăsată în magazinele de produse alimentare, pe piețe și în supermarketuri. Cum de a învăța să economisiți bani pe alimente, astfel încât produsele alimentare să rămână sănătoase și pline?

Luați în considerare modalități foarte eficiente de salvare, permițându-vă să economisiți până la 30% din bugetul lunar al familiei.

 1. Nu mergeți la magazin cu un stomac gol. Nu țineți un card de credit. Achiziționați astfel cele mai importante produse fără depășiri ale costurilor.
 2. Nu cumpărați produse semifinite. Învață să-i faci singur. Ca urmare, veți pierde interesul pentru magazinul de panificație, cârnații și alimentele convenționale. La pregătirea produselor semiprelucrate de casă trebuie să fie implicați toți membrii familiei. Cutleturile, găluștele și găluștele sunt înghețate mult timp, iar micul dejun sau prânzul sunt pregătite rapid.
 3. Faceți un meniu pentru săptămână. Deci, aflați ce să preparați pentru micul dejun sau pentru cină. Acest lucru va ajuta la utilizarea rațională a produselor în zile diferite. Cumpărați produse ghidate de meniul zilnic.
 4. Du-te la magazin cu o listă. Dacă doriți să cumpărați ceva delicios, scrieți un meniu în meniu, axat pe săptămâna viitoare. Înainte de a merge la supermarket, asigurați-vă că ați luat un card de discount și pachet.
 5. În magazine, inspectați rafturile inferioare și colțurile îndepărtate ale rafturilor. Există produse ieftine și proaspete. În magazinele aflate în vedere sunt cele mai scumpe mărfuri și produse, a căror termen de valabilitate se apropie de final.
 6. Produse de călătorie care sunt stocate pentru o lungă perioadă de timp, cumpara în magazine en-gros. În special, cumpărarea de cereale sau zahăr în sac, salvați decent. În orice moment puteți coopera cu vecinii sau rudele.
 7. Alegeți produse de la producătorii locali. Astfel de companii cheltuiesc mai puțini bani pentru transport și vânzări. În consecință, produsele locale sunt mai accesibile.
 8. Vizitați mai frecvent pe piață în timpul sezonului. Aceasta va deschide accesul la alimente proaspete. Și dacă te uiți la piață seara, poți obține mai ieftin.
 9. Înghețați alimentele și pregătiți-vă pentru iarnă. Deținerea unui congelator bun nu este departe de a stăpâni înghețarea produselor. Este vorba despre verde, fructe de padure, ciuperci. Ca rezultat, puteți economisi pe mâncare în timpul iernii. Pregătiți-vă pentru iarnă preparând gem, preparate de supă și legume conservate.
 10. Peștele și carnea cumpăra cu înțelepciune. În special, cumpărarea unui întreg pui va fi mai ieftină decât cumpărarea în părți. În plus, o supă minunată este făcută din labe și aripi. Dacă cumpărați pește roșu, utilizați filetul pentru a face felul principal și gătiți supa sau bulion din cap.
 11. Mulți la lucru cumpără mâncare în cafenele și băuturi în mașini automate. Aduceți la lucru mâncarea recoltată în recipiente și într-un sertar păstrați un termos cu ceai sau cafea.

Câteva luni de astfel de economii la alimente vor ajuta la trecerea la alimente gustoase, variate și sănătoase.

Cum să salvezi în familie

Un venit mic uneori nu interferează cu cumpărarea de lucruri scumpe și plecarea în vacanță. În același timp, unele câștiguri chiar decente nu ajută la ieșirea din datorii mari. Toate pentru că oamenii nu știu cum să economisiți bani în familie. Pentru a atinge obiectivul va trebui să învețe să analizeze viața și să mențină un buget familial.

 • Planificați veniturile și cheltuielile. Unii nu știu câți bani sunt în portofel. În astfel de circumstanțe, salvați nu va funcționa.
 • Pentru împrumuturi, spune nu. Potrivit experților, împrumutul este justificat dacă ajută la câștigul (expansiunea afacerii) sau viața a ceva cumpărat depășește termenul acordului de împrumut (împrumut de mașină).
 • Anulați un procentaj din venit. Economia reală a bugetului familiei prevede o economie de zece procente din venitul primit pe lună. În cele mai multe cazuri, această sumă este invizibilă.
 • Amânați fonduri neașteptate. Vorbim despre cadouri, datorii returnate, câștiguri de loterie și așa mai departe.
 • Cumpărați mai multe plicuri. În fiecare, puneți bani pe cheltuieli neașteptate și pe sărbători. După cum arată practica, o defalcare bruscă a unui telefon mobil sau o invitație neașteptată la un eveniment poate epuiza bugetul familiei.
 • Evitați cumpărăturile emoționale.. Înainte de a cumpăra un lucru mic, gândiți-vă puțin. Este posibil ca a doua zi să începeți să vă îndoiți de cumpărare. Lista de achiziții emoționale include pantofi ieftine, echipament la o reducere, fustă la modă în vânzare.
 • Faceți un meniu pentru săptămână. Acesta va simplifica procesul de repopulare și economii de buget. Cumpărați în vrac produse stocate îndelungat și bunurile care trebuie achiziționate zilnic în tarabe mici. Gama de astfel de puncte de desfacere nu provoacă achiziționarea de lucruri neplanificate.
 • Împărțiți produsele achiziționate în grupuri și analizați cu atenție. Potrivit studiilor, a treia parte a bugetului unei familii medii este cheltuită pentru dulciuri și rău, fără care este ușor de făcut sau înlocuit cu un analog util.
 • Lucruri mici - hoți invizibili. După cum arată practica, achiziționarea unui frigider este cu mult mai puțin epuizantă decât un cumpărături obișnuite de gumă, ciocolată, cafea în automate și alte gizmos. Dacă beți mult, duceți-vă o sticlă de apă împreună cu dvs., iar iubitorii de lectură sunt mai ieftin să cumpere o carte electronică.
 • Mulți oameni preferă să mănânce oriunde, dar nu acasă. Ei vizitează cafenele și pizzerii, lăsând o sumă ordonată acolo. Uneori nu poți să faci fără mâncare fast-food. Dar aceste cheltuieli trebuie să fie prezente în buget.
 • Cumpărați numai articole de calitate. Costul unui pantof bun sau al unui exercițiu de încredere este ridicat, dar aceste lucruri vor dura o lungă perioadă de timp și vor plăti mai mult.
 • Cumpărați concentrate și produse universale. Fiecare gospodină foloseste substanțe chimice pentru uz casnic. Achiziționarea unor astfel de produse este mai scumpă, însă o mică cheltuială și o durată lungă de viață vor ajuta la salvare.

14 moduri de salvare

Acum nu este un secret cum să înveți cum să economisiți bani în familie. Aplicând aceste metode în practică, asigurați-vă că economisiți și economisiți bani chiar și în condițiile vieții moderne este reală.

Cum să salvați ca europenii

Europenii, la o vârstă fragedă, învață cum să cheltuiască în mod corespunzător bugetul. Tendința poate fi urmărită în toate țările europene, ale căror locuitori beneficiază de numeroase beneficii sociale. Europeni economisesc pe aparate de uz casnic, haine, ustensile de uz casnic, alimente și chiar medicamente. Singurul lucru pe care nu îl salvează este educația.

Europenii beneficiază de o calitate ridicată a vieții prin alocarea adecvată a bugetului. Potrivit statisticilor, majoritatea europenilor cumpără bunuri și utilizează servicii în timpul vânzărilor.

Luați în considerare câteva țări europene ale căror locuitori gestionează cu pricepere bugetul. Recomandările vor ajuta la rezolvarea problemelor financiare, la rambursarea împrumuturilor, la îmbunătățirea sănătății și la odihnă.

Cum salvează germanii

Poziție de conducere în domeniul economiei ocupate de germani. Fiecare locuitor al Germaniei încearcă să economisească 10% din venituri pentru copii și pensionare în fiecare lună. Cea mai mare parte a veniturilor este destinată locuințelor și hranei. A doua poziție în ceea ce privește costurile este ocupată de transport și întreținere.

În Germania, economisirea de haine este un lucru obișnuit. Germanii pot merge de ani de zile într-un singur lucru. Chiar și după șosete lungi, ele nu aruncă lucruri, ci dau fundații și organizații caritabile.

În acest stat european, economisesc foarte mult pe utilități. Germanii au pornit sistemul de încălzire numai după declanșarea frigului extrem. Dacă temperatura camerei este tolerabilă, utilizați o pătură suplimentară sau puneți-o pe alte șosete.

Singurul lucru pe care germanii îl cheltuiesc de bunăvoie este călătoria. Pentru călătorii în scop turistic, aceștia pot cheltui o parte decentă din economiile lor.

Cum să salvezi francezii

Francezii au o abordare diferită în ceea ce privește economisirea banilor. Înainte de a cumpăra orice gizmos, ei vizitează în mod activ site-uri și cataloage în căutarea de informații. Numai după cumpărarea unui vot de familie.

Locuitorii Franței salvează călătoriile. În țara noastră, în acest scop, oamenii trebuie să meargă sau să se schimbe de la mașină la bicicletă. Francezii la rândul lor folosesc o mașină și merg colectiv într-o anumită direcție.

În Franța, a concentrat cel mai mare număr de gurmanzi care îi place să mănânce. Francezul mediu cheltuiește aproximativ un sfert din venitul său pe mâncare.

Cum să salvezi suedezii

Suedia este o țară europeană minunată, ale cărei rezidenți trebuie să plătească impozite ridicate, până la 60% din venituri. La fel ca și germanii, suedezii se ocupă de hainele lor și le poartă de câțiva ani. În țară, articolele inutile sunt vândute prin Internet.

Datorită impozitelor ridicate, suedezii au educație gratuită și medicină. Dacă un rezident al Suediei trebuie să cumpere medicamente în valoare de 1000 de euro, el va plăti doar 250 de euro. Suma rămasă va fi acoperită de stat.

Sfaturi utile

Dacă ați citit cu atenție articolul, vor apărea cu siguranță anumite idei și idei care vor ajuta la gestionarea corectă a bugetului familiei. Profitați de cunoștințele acumulate în practică.

Sub influența obiceiurilor nu este ușor să începeți economisirea. Dacă chiar vrei să stăpânești arta de a economisi bani, va trebui să-ți schimbi obiceiurile. În drum spre obiectivul eșecuri posibile și achiziționarea de lucruri inutile. Totuși, nu te opri. Bucurați-vă de succes și urmați planul.

Trecând prin gizmos pe care îl puteți cumpăra, dar nu cumpărați de dragul salvării, încercați să anulați suma corespunzătoare valorii lucrurilor. În câteva minute banca porcine va crește.

Cu excepția cazului în care este absolut necesar, nu împrumutați bani și nu luați împrumuturi. Chiar și cel mai profitabil împrumut va trebui să plătească prea mult. Este mai bine să așteptați, să salvați și să cumpărați bani.

La sfârșitul fiecărei luni, rezuma rezultatele pentru a vedea roadele muncii efectuate, a stabili obiective și a fi mândru de realizări.

Articol cum să înveți să economisiți bani și să economisiți bani atunci când un salariu mic a ajuns la capăt. Sper că, datorită sfaturilor, vă puteți da copilului o educație, să faceți o reparație în casă și să plecați în mod repetat în vacanță în străinătate. Ne vedem curând!

Lasă Un Comentariu