Cum de a alege un cuptor bun

O gospodină bună, care gătește constant și consacră o grămadă de timp gătitului, nu poate face fără un cuptor de înaltă calitate - atributul principal al bucătăriei. Prin urmare, întrebarea cum să alegeți un cuptor bun de gaz și cuptor electric este întotdeauna relevantă.

Alegerea corectă a cuptorului cu gaz

Doriți să cumpărați un cuptor? Fiți atenți la modelul de gaz. Alegerea unui astfel de aparat de bucătărie nu este o sarcină ușoară și responsabilă. Cuptorul este o aparatură electrocasnică serioasă, a cărei achiziție este însoțită de cheltuieli considerabile. Calitatea felurilor de mâncare pe care le gătiți depinde de funcționalitate, confort și fiabilitate.

Cuptorul modern cu gaze este un dispozitiv multifuncțional caracterizat printr-o structură complexă. Alegerea corectă determină nivelul de plăcere atunci când utilizați echipamentul. Voi împărtăși instrucțiuni pas cu pas pentru alegerea unui produs de bucătărie.

 • dimensiuni. Pentru o bucătărie mare, orice cuptor va face. Dacă nu mai există spațiu suplimentar, nu trebuie să vă panicăți. Producătorii oferă modele compacte.
 • Tip de control. Aproape toate modelele sunt echipate cu control mecanic, reprezentate de mânere și butoane. Dacă vă place un panou tactil, de asemenea, acest echipament este vândut.
 • Caracteristici suplimentare. Gama este largă: grătar, incendiu automat, convecție, programe de încălzire. Dacă gătiți constant, funcțiile suplimentare vor simplifica gătitul.
 • Controlul gazelor. Gazul este o substanță potențial periculoasă pentru sănătate. Aveți grijă de siguranță. Este vorba de funcția de control al gazelor. Ușa rece, care va împiedica arsurile animalelor și copiilor, nu va interfera.
 • tip. După definirea criteriilor, alegeți tipul de cuptor cu gaz - construit sau independent. Prima opțiune utilizează în mod eficient spațiul bucătăriei și crește atractivitatea designului bucătăriei. Cuptorul în picioare oferă oportunități ample de a experimenta spațiul.

Acum vă imaginați cum să alegeți un cuptor de gaz bun și ce să căutați. În opinia mea, suficiente caracteristici: ușă rece, cronometru, grătar și convecție. Dacă bugetul este nelimitat, cumpărați un model mai scump.

Cum să alegeți un cuptor electric

Cuptoarele electrice câștigă rapid popularitate, pentru că sunt moderne, frumoase și funcționale. Acestea se caracterizează printr-un nivel ridicat de securitate și contribuie la pregătirea meselor delicioase.

Dacă cumpărați un cuptor electric nou, citiți materialul. Acest lucru va ajuta la familiarizarea cu parametrii tehnici ai tehnologiei și la alegerea corectă pe baza capacităților și nevoilor.

 1. lățime. Atunci când alegeți un cuptor electric, urmați lățimea. Cel mai adesea, indicatorul este de 60 de centimetri, deși pe piață există modele mai largi și mai înguste. Parametrii de înălțime și adâncime sunt aceiași.
 2. funcții. Chiar și un mic set de funcții, inclusiv un timer și un controler de temperatură, este suficient. Opțiunile suplimentare accelerează gătitul, făcând-o mai diversă. Vorbim despre spituri, moduri combinate și convector.
 3. Sonda termică. Caracteristica cea mai utilă este sonda, un senzor care măsoară temperatura în interiorul produsului. Dacă doriți să gătiți mielul în cuptor, dispozitivul vă va ajuta să verificați disponibilitatea cărnii și să vă protejați mâinile împotriva arsurilor.
 4. administrare. Cel mai adesea, cuptoarele electrice sunt echipate cu control electronic sau electromecanic. Prima opțiune oferă funcții avansate de programare. Al doilea este caracterizat prin simplitate și fiabilitate. Indiferent de tipul de control al cuptorului, veți găsi un mic afișaj cu ajutorul căruia puteți urmări gătitul.
 5. curățenie. Un factor important, împreună cu designul, tipul de control sau numărul de moduri. Modelele ieftine nu se mândresc cu tehnologia avansată. Prin urmare, bureți și detergenți sunt utilizați pentru a curăța interiorul. Tehnologia progresivă este completată cu un sistem catalitic sau pirolitic. Primul sistem descompune poluarea la apă și carbon, al doilea le arde. Pentru a curăța cuptorul va avea nevoie de o cârpă sau de burete.
 6. siguranță. Cuptor electric - un depozit de sisteme de securitate și funcții de protecție. Acestea includ modurile de blocare, sticla laminată, circulația forțată a aerului, dezactivarea automată a dispozitivului și altele.
 7. opțiuni. Nu treceți cu vederea alte opțiuni, inclusiv un sistem de avertizare sonoră, fiare de diagonală, șine telescopice, docuri de sticlă, tăvi, forme de coacere și alte accesorii.

Acum știți cum să alegeți un cuptor electric. Dacă delicatesele de gătit sunt un hobby, cumpărarea unui cuptor electric de înaltă calitate va face hobby-ul interesant și interesant.

Îmi place să stau la aragaz. Această activitate aduce un moment bun. Sunt fericit când capodoperele mele culinare găsesc laude sincer printre cei dragi.

Sfaturi pentru alegerea unui cuptor încorporat

Este dificil să găsești un bucătar care nu are un cuptor. Dacă la dispoziția sa sunt diverse dispozitive cu un număr mare de funcții, ele nu vor înlocui un cuptor bun, și acesta este un fapt.

Pe baza a ceea ce sa spus, este posibil să se tragă concluzii simple pe care cuptorul ar trebui să le prezinte în fiecare bucătărie și întrebarea cum să alegi un cuptor încorporat este foarte relevantă.

 • Tip de încălzire. Mai întâi determinați tipul de încălzire - electric sau gaz. Aproape toate cuptoarele electrice sunt caracterizate prin ușurința de utilizare și un set decent de caracteristici. În același timp, utilizarea lor este însoțită de un consum ridicat de energie și necesită o cablare puternică. Dacă cumpărați un model de gaz, va trebui să cumpărați și să instalați o glugă puternică. În caz contrar, camera de gătit va fi umplută cu mirosuri și gaze nocive în timpul gătitului.
 • lățime. Așa cum am spus deja, lățimea cuptorului clasic este de șaizeci de centimetri, dar indicatorul poate varia. Principalul lucru este că echipamentul se potrivește în interiorul camerei și nu ocupă mult spațiu. Locația ar trebui să elimine necesitatea de îndoire și ghemuire în timpul gătitului.
 • funcții. Înainte de a alege un cuptor încorporat, ia în considerare ce opțiuni și caracteristici veți avea nevoie. După ce ați determinat setul optim, puteți economisi bani și nu plătiți prea mult pentru opțiuni inutile. Lista de adăugări populare la cuptorul încorporat include: un timer, convecție, un filtru care absoarbe mirosurile și grăsimile, un grătar, o ușă rece, o sondă termică.
 • Sistem de curățare. Acordați o atenție deosebită sistemului de purificare, care este împărțit în catalizator și pirolitic. Spălarea catalitică este reprezentată de un email special care acoperă interiorul cuptorului. Se sparge grasimile bine, asa ca atunci cand curatati este suficient sa stergi cu un servetel. În timp, smaltul își pierde proprietățile. Ca rezultat, va trebui să utilizați metodele tradiționale de spălare. Purificarea prin pirolitică implică tratamentul termic al contaminanților.

Am împărtășit punctul meu de vedere cu privire la alegerea tehnologiei încorporate. Puteți să ascultați recomandările sau să le ignorați. Sper că materialul va ajuta la achiziționarea unui cuptor încorporat de înaltă calitate și fiabil, în care gătiți pikeperch și multe alte mâncăruri delicioase.

Cum să curățați cuptorul de grăsime și de scară

Cu siguranta membrii familiei tale cum ar fi rosiile rosii, caserola de carne sau gâsca gătită în cuptor. Când vine vorba de aparatele de spălat, gospodăriile se retrag repede, plasând această sarcină dificilă pe umerii bucătarului. Voi împărtăși modalități rapide și eficiente de a curăța cuptorul de funingine și grăsime.

Pentru a face față sarcinii acasă cu apă și un burete nu va funcționa. Este necesar un agent de curățare eficient. Magazinele hardware oferă o gamă largă de produse de curățat. În majoritatea cazurilor, uneltele cu costuri reduse nu ajută la rezolvarea problemei.

Vă recomandăm să utilizați produse de mărci celebre, printre care "Amway", "Frosch" și altele. Se confruntă cu ușurință cu toate tipurile de poluare. Este suficient să tratați suprafața cu un instrument, să așteptați câteva ore și să îndepărtați murdăria cu un burete.

Dovedit remedii folk

Dacă nu există astfel de fonduri, recursurile populare vor face. Pentru curățare, utilizați săpun, oțet, bicarbonat de sodiu și chiar amoniac.

 1. Sapun de abur. Adăugați puțin detergent la apa fierbinte, turnați amestecul într-o foaie de copt și trimiteți-l în cuptor. Închideți ușa, porniți dispozitivul și setați temperatura la 120 de grade. După o jumătate de oră, opriți-l și, după răcire, ștergeți pereții cu o cârpă umedă.
 2. amoniac. Umpleți o cârpă curată în amoniac și ștergeți cuptorul din interior. Închideți ușa și lăsați echipamentul singur până în ziua următoare. Dimineața, dizolvați puțin detergent în apă fierbinte și ștergeți cuptorul cu o cârpă umedă.
 3. Săpun, sifon și oțet. Pierdut prin bara de sablare, pune un castron mare și se toarnă un pop constând din sifon, oțet și apă caldă. Când se dizolvă săpunul, acoperiți pereții cuptorului cu amestecul. După câteva ore, îndepărtați amestecul cu murdărie folosind o cârpă.

Am totul. Acum știți cum să alegeți un cuptor bun, cum să spălați corect aparatul cu ajutorul unor remedii cumpărate și populare. Sper că alegeți corect, iar somonul gătit în cuptor nu va lăsa decât amintiri plăcute.

Vizionați videoclipul: De ce sa alegi un cuptor cu convectie (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu