Cum să înveți să faci împărțiri - tutoriale video și exerciții

Oamenii admira flexibilitatea gimnastelor si sportivilor. Unul are impresia că acești sportivi nu au articulații și oase, deoarece se află ușor pe spărturi și fac cascadorii incredibile. După ce vede, el este interesat să învețe cum să stea pe crăpate acasă.

Informații utile

Împreună cu capacitatea de a sta pe șanțuri de întindere ajută să facă față durerii după efort, reduce riscul de răni și accelerează recuperarea țesutului muscular. Stretchingul va fi benefic atât pentru viitorul mamă, cât și pentru persoana care dorește să facă o impresie.

Flexibilitatea corpului prelungește tinerii, deoarece afectează procesul de regenerare și metabolism. Dar capacitatea de a stăpâni împărțirea este o trăsătură individuală.

 • Paul. Se crede că corpul unei femei este mai ușor de adaptat la sarcină, deoarece corpul femeii este mai flexibil. Acrobații masculi, luptătorii și gimnastele care stau pe spărturi dovedesc că antrenamentul este cheia succesului și nu aparține podelei.
 • vârstă. În tinerețe să stăpânească mai ușor împărțirea. Un copil mic, datorită articulațiilor mobile și ligamentelor care se întind, este capabil să învețe cum să stea pe spărturile într-o zi. Aceasta nu înseamnă că un bărbat de treizeci de ani nu va face față sarcinii.
 • Date naturale. Oamenii au o constituție diferită a corpului și fiecare specie este întinsă diferit. Totul depinde de parametrii mușchilor și trăsăturile scheletului, de lungimea ligamentelor, de prezența elastinei și a colagenului în țesuturile moi. Chiar și la copii, flexibilitatea este diferită.
 • Formarea fizică. O persoană care stăpânește un fir de la zero este mai greu să atingă un obiectiv decât un atlet cu abilități de întindere. În plus, mușchii și ligamentele își pierd rapid elasticitatea. Chiar și o mică pauză în antrenament împinge succesul.
 • Bea și mânca. Datorită unei diete echilibrate, mușchii obțin proteine, ceea ce asigură flexibilitate și recuperare. Nu permite creșterea în greutate, ceea ce împiedică dezvoltarea sfoară. Mai important este apa. O persoană care nu are suficientă umiditate în corpul său nu va reuși să stăpânească dezbinările.

Abilitatea de a sta pe spărturi, precum și viteza procesului, depinde de constanța instruirii și a disciplinei. Pentru a obține rezultatul, se recomandă practicarea zilnică timp de o jumătate de oră. În același timp, înainte de antrenament, corpul ar trebui să primească o sarcină electrică.

Instruire video pas cu pas

Puteți învăța cum să stați pe spărturi chiar și fără exerciții suplimentare, acordând atenție întinderii. Se recomandă practica dimineața. Dimineața organismul răspunde mai bine la formare. Ca rezultat, pentru a atinge obiectivul va face mai putine eforturi.

Exerciții de bază de întindere

Dacă decideți să faceți o întindere perfectă, acest obiectiv este lăudabil. Ea aduce un sentiment de mândrie, iar împărțirea vă va oferi bonusuri plăcute, inclusiv o bună coordonare a mișcărilor, pereților puternici ai vaselor de sânge și tonusului muscular.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, va trebui să lucrați din greu, treptat stăpânind împărțirea. Acest lucru se poate face sub supravegherea unui antrenor sau independent. În orice caz, va trebui să faceți exerciții de bază axate pe exerciții de întindere.

 1. Antrenamentul începe cu o încălzire. Masele neîncălzite nu se întind bine. Ca rezultat, în timpul sesiunii apar fracturi de ligament. După ce a suferit un accident, împărțirea va trebui să fie uitată până când ligamentele sunt restaurate. Recomand inițial să mă angajez cu instructorul și după câteva ore să merg la formare independentă.
 2. Energetic swing membre, rotații, îndoiți trunchi și cap. Primele zece minute de încălzire. Apoi treceți la exerciții statice și dinamice pentru împărțiri. Începători, vă sfătuiesc să începeți cu exerciții dinamice care creează o sarcină mai mică asupra ligamentelor și articulațiilor.
 3. Aspectul durerii ascuțite - primul semn al vătămării. Dacă se întâmplă acest lucru, opriți antrenamentul și relaxați-vă și, din punctul de vedere al durerii, atașați o gheață sau un obiect rece. Excepția este tragerea durerii care însoțește încercarea de a sta pe crăpături. Ea mărturisește că mușchii lucrează, se întind și devin elastici.
 4. Numarul de exercitii 1. Stați pe podea și puneți picioare drepte în fața dvs. Înclină să se concentreze pe podea și șosete în sus. Luați-vă mâinile la picioarele dvs., prindeți degetele și trageți-vă. Apoi încercați să vă așezați pe genunchi cu burta și pieptul, fără a vă îndoiți picioarele. Trei abordări pentru o jumătate de minut sunt suficiente.
 5. Exercitarea numărul 2. Așezați-vă pe podea și întindeți-vă picioarele. Îndoiți ambele picioare alternativ. În procesul de antrenament de la piciorul piciorului trage peste, nu îndoirea genunchiului. Pentru fiecare picior, efectuați trei repetări, iar între abordări se întinde spre centru, încercând să coborâți cât mai jos posibil.
 6. Exercitarea numărul 3. Luați o poziție în picioare, punându-vă cât mai aproape de picioare unul de celălalt. Fără să vă îndoiți picioarele, îndoiți-vă corpul și ajungeți în podea cu palmele. Intai atingeti podeaua cu varfurile degetelor, apoi cresteti unghiul de inclinare. La început, vor exista dificultăți în menținerea picioarelor drepte. Vă recomandăm să vă îmbrățișați genunchii, ceea ce va crește flexibilitatea și mușchii pompei.
 7. Numarul exercitiului 4. Stând pe un genunchi, îndreptați celălalt picior în fața dvs. Înclinați-vă spre un picior drept și ajungeți la podea cu palmele. Apoi, treptat mai mici, efectuarea mișcărilor elastic. Acest lucru va ajuta la creșterea treptată a încărcăturii și a senzațiilor de control. După câteva minute, repetați abordarea pentru a doua etapă.
 8. Numarul exercitiului 5. Exercițiul seamănă cu versiunea anterioară, puneți piciorul de sprijin pe deget și îndreptați-l. Inițial, acest lucru nu va funcționa, așa că încercați să îndreptați piciorul din spate la maxim. Cu mâinile pe podea, coborâți ușor pelvisul. În timp, stăpâniți divizările longitudinale.

Sfoara transversală este un truc mai dificil, care necesită efort. Începeți dezvoltarea după o întindere ideală longitudinală.

În timp ce efectuați exercițiile de mai sus, distribuiți uniform încărcătura pe picioare, respirați adânc și fără întârziere. Sfoara este mai ușoară dacă întinderea se concentrează asupra tuturor grupurilor musculare.

Tutoriale video

Cât de repede stăpânește sfoara depinde de parametrii enumerați. Luați în considerare, chiar și fetele care au fost implicate în sport din copilărie, dar care nu au întâlnit întinderea, nu pot merge rapid pe o împărțire. Nu vă așteptați să vă împărțiți timp de o săptămână sau o lună. Pregătiți-vă pentru sesiuni sistematice și lungi. Ca rezultat, în șase luni întinderea va fi perfectă.

8 pași pentru a perfecționa firul

Sfoară - un indicator al flexibilității. Se folosește în gimnastică, arte marțiale și dans. Unii oameni întinde cu ușurință întinderea spre perfecțiune, în timp ce alții întâmpină dificultăți. Practic, toată lumea poate stăpâni trucul.

Pentru instruire aveți nevoie de echipamentul potrivit - îmbrăcămintea ușoară din material natural, un loc de practicat, un covor, perseverență și hotărâre.

 • Pasul 1. În primul rând, încălziți-vă mușchii cu salturi, măturări, curbe și plimbări intense. Timpul minim de încălzire este de 10 minute. În acest timp, pregătiți organismul pentru exerciții fizice.
 • Pasul 2. Așezați-vă pe covor și întindeți-vă picioarele, îndreptați-vă spatele și cu mâinile atingând degetele de la picioare. Ajungeți la degete, lăsați timp de jumătate de minut și respirați adânc. Repetați de cincisprezece ori. Asigurați-vă că vă urmăriți spatele și nu vă loviți.
 • Pasul 3. Stați cu piciorul stâng în față și cu piciorul drept în unghi drept. Nu este ușor să ocupi poziția, așa că, la început, ajută-ți picioarele cu mâinile. După câteva minute, schimbați-vă picioarele. Mențineți întotdeauna o spate dreaptă și un unghi drept.
 • Pasul 4. În poziția în sus, ridicați picioarele într-un unghi drept față de corp și, răspândindu-l în lateral, faceți o pauză de câteva minute. După ce picioarele se conectează, coborâți la podea și faceți o pauză. În timpul primului antrenament de antrenament, repetați de zece ori. În viitor, creșteți numărul de repetări, alternând cu odihna.
 • Pasul 5. Luați o poziție în picioare și, la rândul ei, ridicați cât mai sus picioarele, ținându-vă spatele drept. Pentru început, suficiente douăzeci de mătură. Mai târziu, ridicați piciorul, fixați-vă la punctul final pentru o jumătate de minut. Apoi, luați picioarele în lateral cu o întârziere.
 • Pasul 6. Realizați următorul stagiu de exerciții. Mai întâi de toate, faceți o cădere rapidă cu un picior și după formarea unui unghi drept faceți mai multe mișcări swinging și crouching. Apoi schimbați piciorul. Vă recomand să faceți exercițiul timp de cinci minute.
 • Pasul 7. Într-o poziție în picioare, ridicați un picior, îndoiți-vă la genunchi și apăsați pe piept. Luați piciorul în lateral și fixați-l. Apoi, cu ajutorul brațului, mișcați piciorul cât mai mult posibil. După ce schimbați piciorul, repetați exercițiul.
 • Pasul 8. Luând o poziție în picioare, aruncați piciorul pe spatele scaunului, pervazul ferestrei sau masa de bucătărie. Apoi, îndoiți ușor piciorul, faceți mișcări cu corpul în direcția suportului pe care este amplasat piciorul. După cincisprezece repetări schimbați piciorul.

Făcând exerciții, nu întindeți mușchii înainte de apariția cercurilor multicolore în fața ochilor. Simțiți măsura, altfel riscați rănirea mușchilor și a articulațiilor, ceea ce nu va permite ca visul să se realizeze.

Vă recomandăm să faceți exercițiile enumerate cu sârguință și în mod constant, altfel nu veți atinge obiectivul. Împingeți-vă musculatura ușor și încet fără mișcări bruște. Antreneaza-ti muschii relaxati, altfel pierzi energia.

Pentru câteva zile după un antrenament, corpul va face rău. Aceasta nu înseamnă că trebuie să renunți la vis. Pentru ameliorarea durerii musculare va ajuta la baie sau baie calda, iar in timpul antrenamentului, ascultati muzica.

Dacă te descurci cu lenea și faci exerciții zilnice, după câteva zile durerea va dispărea, postura ta se va îndrepta și mersul tău va deveni ușor.

În concluzie, hai să vorbim despre vârsta la care poți învăța să stai pe spărturi. Dacă credeți că persoanele care au întinderea perfectă sunt angajate încă din copilărie, vă greșiți. Practica arată că este posibil să stăpânești trucul la orice vârstă. Totul depinde de abordarea formării.

Stăpânirea sârmei la vârsta de doisprezece ani este mai ușoară decât la vârsta de 50 de ani, însă aceasta nu înseamnă că o persoană de 50 de ani nu va putea să o învețe. Suficient pentru a arăta zel.

O bunică interesantă trăiește în casa mea, care a decis să intre în sport la vârsta de 64 de ani. În fiecare dimineață a făcut exerciții și a făcut exercițiile, iar împărțirea a devenit coroana realizării. A fost nevoie de mult timp, dar și-a atins scopul și, de asemenea, și-a îmbunătățit sănătatea. Sunt de acord, un exemplu ideal de urmat. Mult noroc!

Lasă Un Comentariu