Cum să eliminați zgârieturile: pe caroserie, în cabină, pe parbriz

Corpul mașinii ca operațiune este acoperit de zgârieturi, care acționează ca o surpriză neplăcută. Este posibil să vă întoarceți strălucirea pe transport, învățând cum să îndepărtați zgârieturile de pe mașină cu propriile mâini fără a picta.

Cum să eliminați zgârieturile în mașină

Chiar și cel mai corect și mai atent proprietar al mașinii se confruntă cu zgârieturi în cabină. La început, ușoară deteriorare este imperceptibilă, dar în timp, plasticul este acoperit cu o floare albă, deteriorând aspectul.

După cum arată practica, este posibil să se elimine daunele din interiorul mașinii în diverse moduri. În aceste scopuri, sunt furnizate instrumente speciale. Dar există modalități populare de a elimina zgârieturile.

Reparator de plastic

Cel mai eficient mijloc de a elimina daunele din cabină este considerat un restaurator de plastic, care este vândut într-un magazin de mașini. Instrumentul maschează pagube minore pe tapițerie din vinil, din piele și plastic, în timp ce actualizează și curăță. După ce pătrunde în crack, gelul îndepărtează murdăria.

 • Procesul de eliminare a zgârieturilor prin intermediul restauratorului arată.
 • Inițial, se aplică o compoziție specială panoului deteriorat.
 • De îndată ce instrumentul pătrunde în fisuri, se umple și se usucă, plasticul este lustruit folosind șervețelele furnizate de restaurator.
 • Pentru a nu elibera fragmentul de plastic reparat, se utilizează un plastifiant. Acest gel nu este aplicat pe suprafața tratată, ci pe suprafața tratată.
 • Imediat ce instrumentul se întărește, pe suprafață apare un model plastic. Șablonul este aplicat pe zona tratată și presat ușor. Ca urmare, textura plastică este păstrată.

Lustruire abrazivă

Un instrument bun pentru renovarea interioară este lustruirea, care include coloranți și substanțe abrazive. În magazin, cumpărați un lustru pentru plastic deschis, întunecat, maroniu sau argintiu. Nu există lustruire universală pentru plastic, altfel ar fi posibil să economisiți.

Măștile poloneze se zgâri și fac din plastic strălucitor și neted. Lustrurile abrazive fine se concentrează pe materiale care necesită un impact delicat. Creioane sunt folosite pentru a elimina daunele profunde.

brichetă

Conform unor autovehicule experimentate, un brichetă obișnuită ajută la înlăturarea zgârieturilor mici din mașină.

Flacără ușor pe suprafața deteriorată. Sub influența zgârieturilor de foc topite și strânse.

Pentru a obține rezultatul, este recomandat să aduceți focul pe plastic pentru o perioadă scurtă de timp și după 10 minute să nu atingeți locul tratat. După răcirea plasticului, îndepărtați funinginea cu ajutorul unui tampon de bumbac.

Exemplul video cu o brichetă

Procedura de remediere a acestor daune este simplă, dar dacă nu sunteți sigur de posibilitățile sau vă este frică să agravezi situația, contactați persoanele cu experiență și cu experiență. Acest lucru va necesita investiții, dar rezultatul va fi bun.

Cum să eliminați zgârieturile de pe parbriz

Este dificil să vă imaginați o mașină fără ochelari, care, într-o măsură mai mare, oferă confort în cabină și o vizibilitate bună pe laterale. În timp, zgârieturile apar pe suprafața panourilor de sticlă cauzate de îngrijirea necorespunzătoare a autovehiculelor sau de alți factori.

Este imposibil să elimini complet daunele, dar cu o abordare corectă, ele se vor ascunde.

 1. Spălați și uscați suprafața deteriorată. Sigilați zona în jurul defecțiunii cu bandă pentru a evita deteriorarea altor fragmente de sticlă în timpul funcționării.
 2. Când scoateți zgârieturile din sticlă, nu rumeniți suprafața. Acest lucru va reduce dimensiunea suprafeței, însă transparența sticlei în această zonă va scădea.
 3. Pentru a corecta problema, utilizați polizarea. Aplicați pasta de lustruit pe geamul mașinii. Pentru daune mici, aplicați o pastă cu abrazivi diamantați.
 4. Dacă nu există pastă, acestea vor ajuta la instrumentele disponibile, inclusiv pasta de dinți. Aplicați un jeleu mic pe zgârieturi și apoi frecati-l într-o mișcare circulară folosind o cârpă uscată. Durata procesului este de 5 minute. Pentru a îndepărta pasta de dinți, utilizați o cârpă umedă. Vă sfătuiesc să frecați ceara sau ceara în deteriorare.

Folosiți unelte curate în timpul lucrului. Dacă vă îndoiți că nu puteți rezolva singuri problema, contactați maeștrii.

Cum să protejați mașina de zgârieturi

Noua masina arata grozav. O astfel de frumusețe aduce plăcere proprietarului. Și primul gând care vine în minte se referă la cât timp o mașină nouă își va păstra aspectul original.

Dacă proprietarul nu oferă proprietatea cu patru roți cu grijă, nu va arăta bine. Este suficient sa lasati masina fara atentie de mai multi ani, iar intreaga suprafata este acoperita de zgarieturi, fisuri si deteriorari.

Drumul este nemilos pentru vopseaua mașinii. Cauza daunelor este arbuști, arbori, pietricele mici sau chimie rutieră, care este tratată atât de abundent în timpul sezonului rece. Ce să spun despre daunele pe care le vopsește pe chiuvetă. Personalul stației se abate de la regulile general acceptate și utilizează curățătorii care elimină murdăria și strică vopseaua.

În acest capitol veți învăța cum să preveniți zgârieturile și chipsurile de pe mașină. Problema este relevantă pentru toți șoferii, deoarece vopseaua strică pe orice mașină, indiferent de cost.

Tehnologia și căile populare fac protecția corpului simplu. Chiar dacă cumperi o mașină pentru o jumătate de milion de ruble, sfaturile nu vor interfera.

 • Sticlă lichidă. După aplicarea substanței chimice pe caroseria mașinii, se formează o acoperire durabilă și fiabilă care seamănă cu un strat subțire. Avantajele filmului - ușurința de îndepărtare fără a afecta vopseaua.
 • poloneză. O modalitate populară de a proteja mașina de praf și murdărie. Lustruirea presupune aplicarea pe corp a unui strat transparent suplimentar care se va spăla în cele din urmă.
 • Rezervare film. Cel mai eficient mijloc. Absolut transparent și invizibil. Singurul dezavantaj al unei astfel de protecții este costul. În funcție de condițiile în care este operată mașina, se recomandă reînnoirea filmei la fiecare 12-48 de luni. Îndepărtarea filmului este ușoară, dar cu atenție.

Aceste tehnici nu garantează o protecție de sută la sută, deoarece pe șosea apar diverse situații. În același timp, cu grijă corespunzătoare, acestea vor contribui la prelungirea perioadei în care mașina își va păstra aspectul original. Ca urmare, fondurile care ar trebui să fie cheltuite pentru reparații, să le cumpere o baterie nouă sau un accesoriu.

Sper că materialul pe care l-ați accesat va servi și vă va ajuta cu mâinile fără vopsea pentru a rezolva problemele asociate cu zgârieturile de pe corpul mașinii. Mult noroc!

Lasă Un Comentariu