Cum să alegeți tapetul drept - sfaturi și recomandări video

Interiorul camerei combină diverse detalii pe fundalul tapetului. Wallpaper - un material care îndeplinește diverse funcții și stabilește stilul interiorului, dacă este ales corect. Să discutăm ce tapet este mai bine să alegeți în bucătărie, în hol și în dormitor.

Eliminarea defectelor

Ziduri inegale - o problemă care trebuie abordată. Tapetul selectat corespunzător ajută la ușurarea zidurilor și la ascunderea defectelor. Pentru aceste opțiuni se potrivesc cu șabloane netede, dacă nu un interior clasic. Versiuni monotone de acelasi tip de aspect pe pereti plate.

Prezența unor modele notabile, dar repetitive, va face ca proiecțiile și neregulile să fie invizibile.

Regula de potrivire a culorilor

Vă recomandăm să selectați culorile pe baza preferințelor și luând în considerare factori importanți, inclusiv:

 • dimensiunea camerei;
 • funcţia;
 • orientare spre latura lumii.

Pentru camerele situate pe partea de sud, nuante reci sunt potrivite, iar culorile calde și blânde sunt destinate camerelor din partea de nord. Dacă în camere mari tapet de culori profunde este folosit, în camere mici este inutilă, în caz contrar camera va deveni înghesuită și nu confortabil.

Combina funcționalitatea și estetica, astfel încât gusturile și preferințele să corespundă scopului tapetului.

Folosirea roșu în dormitor creează o atmosferă de viguroasă. Dar, deoarece camera este destinată recreerii, această culoare sub funcția dormitorului nu va funcționa. În același timp, roșu va fi cea mai bună soluție pentru decorarea bucătăriei sau a mesei, deoarece culoarea îmbunătățește apetitul. Roșul va adăuga un interior al unui loc de muncă, un birou unde este necesară iritarea. Pentru camerele de copii și camerele de zi, utilizați culori calde, dar saturate de orice gamă de culori.

Atunci când alegeți o culoare, luați în considerare culorile elementelor interioare:

 • echipamente de iluminat;
 • covoare;
 • perdele;
 • mobilier;
 • jaluzele;
 • și altele.

Se straduiesc sa obtina o combinatie armonioasa de elemente de culoare si decorative. În caz de eșec, actualizați interiorul camerei, cumpărați un covor, perdele, tul. Am observat că culoarea corectă netezește contrastul dintre culorile diferitelor elemente de interior. După ce ați creat o nuanță de fundal, veți obține un efect excelent prin păstrarea elementelor decorative ale încăperii.

Ce trebuie să faceți înainte de lipire

Înainte de a lipi petreceți "amenajarea". Operația va determina dacă culoarea se va potrivi cu caracteristicile camerei interioare. Faceți astfel de accesorii de mai multe ori pe parcursul zilei pentru a vedea cum iluminarea afectează culoarea tapetului și cum arată în timpul vremii tulburi și insorite. Pentru a efectua procedura, achiziționați o singură rolă pentru a selecta mai mult.

Pentru ca finisarea tapetului să se încheie cu succes, amintiți-vă câteva lucruri:

 • caracteristicile de temperatură afectează, unele culori arată rece într-un singur mod și se încălzesc într-un alt mod;
 • calitatea iluminatului afectează calitatea percepției, așa că încercați și în lumina directă a soarelui și în absența acestora;
 • cu cât este mai întunecată camera, cu atât este mai luminată tapetul;
 • camerele situate pe partea de sud și sunt iluminate de lumina soarelui, tăiați tapetul cu culori bogate, ceea ce va reduce supraaglomerarea luminii solare;
 • diverse culori sunt enervante, în timp ce altele sunt liniștitoare și relaxante. Un exemplu tipic este roșu și verde.

Recomandări video

Cum să aplicați margini în interior

Frontierele se numesc rulouri înguste - cu lățimea de 15 cm, care, spre deosebire de tapetul standard, sunt lipite orizontal pe întreaga lățime a peretelui.

Frontierele sunt folosite ca separator vizual pentru pereți, care este necesar în încăperi cu tavane înalte. Frontierele sunt lipite la nivelul pieptului și reduc înălțimea acestora, făcând camera confortabilă.

Frontierele sunt folosite pentru zonarea unui spațiu în care un perete are aceeași culoare, iar celălalt are culori luminoase și saturate. Frontierele sunt potrivite ca o tranziție între zone. Pentru a obține efectul original, se utilizează mai multe variante de granițe.

Nu mai puțin important funcția lor este crearea formei camerei. Este potrivit pentru cei cărora le place designul geometric. Pentru a crea o linie de graniță peste tavan, podeaua camerei sau conturul ferestrelor camerei.

Aceasta este o soluție bună pentru cei care doresc să creeze un interior frumos și original.

Amestec de tapet în interior

Dacă utilizați tapet simplu, amintiți-vă că acestea sunt potrivite pentru pereții netede fără defecte vizibile. Variantele monocrome subliniază prezența în interior a detaliilor, făcându-le să se contureze. Ei privesc prezența unui colaj de fotografie, a unor fotografii, a unor picturi sau a unui covor pe pereți.

Pentru mai multe camere, alegeți un tapet astfel încât culorile lor să se amestece ușor unul în altul. Luați în considerare dimensiunea camerei pentru a face trecerea netedă.

Nu uitați că un număr mare de factori, inclusiv elemente decorative, afectează starea interioară. Specialistul va selecta tapetul care se potrivește elementelor din interior, astfel încât camera să devină confortabilă, confortabilă și modernă.

Vizionați videoclipul: Gletuirea peretilor cum-pret-materiale-manopera - How to plaster (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu