Apendicita: unde este, semne și simptome, chirurgie și dietă

În articol vom înțelege unde este apendicita, ia în considerare simptomele inflamației la femeile adulte, bărbați și copii. Apendicita este o inflamație critică a anexei, o anexă a cecumului. Acest proces de lungime de 9 centimetri este implicat în dezvoltarea sucului intestinal, asigură secreția celulelor limfoide, care sporesc imunitatea și restabilește microflora intestinală, deteriorată de o infecție gravă.

Autodiagnosticarea procesului inflamator

Pentru a determina procesul inflamator pot fi diagnosticate independent. Utilizarea următoarelor sfaturi vă va ușura. Efectuați acțiuni cât mai atent posibil, altfel agravează situația. Informațiile sunt listate numai în scop informativ; amintiți-vă că auto-medicația este periculoasă!

 • Utilizați vârfurile degetelor pentru a apăsa ușor partea dreaptă în apropierea iliului. Dacă în timpul palpării crește durerea, probabilitatea de apendicită este ridicată. Pentru a verifica complet acest lucru, efectuați o procedură similară pe partea stângă. Când inflamația durerii apendicei este neglijabilă sau absentă.
 • Tăiați-vă. Când tuse, durerea în timpul apendicitei crește. Doar tuse cu atenție, altfel consecințele grave nu pot fi evitate.
 • Este posibil să se diagnosticheze apendicita acută prin intermediul unei presiuni ușoare cu palma în regiunea Ilium. Apăsați în jos pentru a face o întârziere. Dacă durerea scade și crește dramatic atunci când vă scoateți mâna, acest lucru indică inflamația.
 • Lie pe partea stanga, ca urmare, durerea va scadea. În cazul în care durerea crește după ce se întoarce spre cealaltă parte, este considerat primul mesager al apendicitei.

Chiar dacă rezultatele diagnosticului nu au confirmat inflamarea anexei, asigurați-vă că consultați un medic. Dacă se găsește un proces inflamator, evitați multe dintre consecințe.

Primele semne și simptome ale apendicitei la femei, bărbați și copii

Orice boală, fie că este vorba de herpes, cistită sau varicelă, are simptome, iar apendicita nu face excepție. Luați în considerare semnele și simptomele de apendicită la femei, bărbați și copii. Dar, pentru început, mă voi opri din motive. După cum arată practica, nu fiecare persoană inflamează acest proces și aceasta are o explicație.

Cauze și forme de apendicită

Factorul de infectare este o cauză comună. Apendicita acută este însoțită de apariția în intestin a tulpinilor patogene de bacterii pyogenice care, în condiții normale, acționează ca locuitori ai intestinului și devin patogene sub influența factorilor interni și externi. Printre acestea se numără:

 1. Strângerea lumenului din anexă, anomalii congenitale, corpuri străine, pietre fecale și neoplasme.
 2. Defectele vaselor de sânge care alimentează peretele intestinal. Reducerea alimentării cu sânge a pereților contribuie la stagnarea sângelui, ceea ce duce la necroza apendicelui.
 3. Întârzierea contracției pereților intestinali, care este însoțită de formarea abundentă de mucus și dilatarea lumenului.

În cele mai multe cazuri, apendicita se dezvoltă la persoanele care suferă de constipație, boli infecțioase și boli ale sistemului cardiovascular. Inflamația apare la bărbații care abuzează de alcool și țigări, iar la femei este rezultatul bolii inflamatorii ginecologice. La copii, atacul se dezvoltă pe fondul unei dureri în gât severe sau al constricției congenitale a cecului.

Există o apendicită acută și cronică. Mai des, oamenii experimentează o formă acută caracterizată prin simptome severe. Cronica este rară și a șters simptomele.

Durerea abdominală severă este principalul simptom. Dar există și alți purtători ai apariției problemei. Vă sfătuiesc să citiți descrierea acestora.

 • Durere pe buric. Primul simptom al apendicitei acute. Durerea are loc în abdomen, fără locații. Sindromul de durere este permanent, caracterizat de intensitate moderată și crește în timpul tusei.
 • Greață și vărsături. Compoziția vomei include alimentele prelevate anterior, împreună cu bilele. Dacă stomacul este gol, seamănă cu mucusul galben. Vărsături cu apendicită - un răspuns la durere, însoțit de o deteriorare a apetitului.
 • Creșterea temperaturii. Adesea, companionul de apendicită este febră. Temperatura corpului nu creste mai mult de doua grade, dar exista si exceptii.
 • Tulburări digestive. Creșterea intoxicării duce la tulburarea intestinului. În același timp, urinarea este frecventă cauzată de implicarea în patogeneza vezicii urinare. Urina are o nuanță întunecată, saturată.

Adesea, inflamația apendicelui este însoțită de durere slabă, care este completată de simptome care lipsesc din lista de mai sus. Durerile de durere pot ajuta la reducerea durerii.

Operație pentru a elimina apendicita

Tratamentul apendicitei se efectuează urgent prin intervenție chirurgicală. Cea mai eficientă metodă de tratament chirurgical este îndepărtarea tradițională a anexei, efectuată de un medic. Chirurgia laparoscopică, care implică înlăturarea apendicelui prin mici perforări în cavitatea abdominală, câștigă popularitate.

Acum veți afla cum se efectuează o operație de eliminare a apendicitei. După ce ați examinat materialul, vă dați seama ce veți întâlni când apare o nenorocire. Dar sper că acest lucru nu se întâmplă.

Chirurgie laparotomică

 1. Operația se efectuează sub anestezie generală sau anestezie locală folosind o incizie specială. După procedura de deschidere a cavității abdominale, medicul află o anexă și examinează zona ileocecală. Apoi, procesul este îndepărtat în rană, mobilizat și dopat, după care este disecată mezenterul.
 2. Doctorul pune catgut pe rădăcina anexei și taie procesul peste ea. Apoi se aplică cusături speciale, cavitatea abdominală este "curățată" și rana este suturată. După operație, temperatura crește o săptămână.
 3. În prima zi după operație, se recomandă să rămâneți în pat, să luați exerciții de alăptare, să aplicați răceală la rană. Dacă nu există complicații, nu va dura mai mult de două zile pentru a restabili motilitatea intestinală.
 4. În absența frustrării, după 12 ore este permisă consumarea de alimente lichide și băuturi. După operație, nu este prevăzută o dietă specială, dar se recomandă revenirea treptată la dieta tradițională.

Chirurgie laparoscopică

Chirurgia standard este extrem de dureroasă. Dar are o alternativă. Echipamentul modern vă ajută să eliminați apendicele prin gură sau vagin.

 • Instrumentele sunt alimentate prin gură până la punctul de funcționare. Chirurgul face o gaură mică și pătrunde în cavitatea abdominală. Înainte este eliminarea anexei, dar cusăturile nu se impun.
 • Această metodă de tratament a apendicitei are mai multe avantaje, printre care: o perioadă postoperatorie mică, recuperarea vitezei, probabilitatea scăzută de complicații, descărcarea de la spital după câteva ore.
Acest material este numai pentru scopuri informative. Nu uitați de sănătatea și bunăstarea viitoare a omului. Numai un chirurg experimentat va elimina calitativ apendicele și va oferi o recuperare rapidă.

Dieta dupa indepartarea apendicitei

După operarea și îndepărtarea anexei pentru o anumită perioadă, se recomandă aderarea la o dietă specială, altfel vor exista complicații. Nu fiecare pacient respectă în mod constant instrucțiunile medicului și își schimbă preferințele personale de gust. Și acest lucru este în contextul faptului că să urmeze o dietă similară este ușor.

Intervenția chirurgicală pentru stresul sever al corpului. Ca rezultat, se folosesc rezerve interne, ceea ce ajută la abandonarea ușoară a hranei obișnuite. În viitor, dieta devine diversă.

Numai unitățile respectă această dietă. Ca urmare, mulți oameni care au suferit o intervenție chirurgicală au suferit o vindecare prelungită a rănilor și complicații legate de funcționarea sistemului digestiv. Acest lucru poate fi prevenit prin respectarea regulilor de nutriție.

 1. Mancati mici cantitati de mancare. Pauza între mese nu trebuie să depășească trei ore. Datorită acestei abordări, sistemul digestiv funcționează prin ceas, ceea ce are un efect bun asupra bunăstării.
 2. Dacă nu puteți mânca adesea alimente, să acorde atenție piurelui pentru copii. Cu aceasta, puteți mânca rapid în orice moment. Din moment ce nu se recomandă peștele și carnea timp de o lună după operație, astfel de hrană va furniza organismului calorii.
 3. În timpul săptămânii, renunțați la utilizarea fibrei. Potrivit nutriționiștilor, în acest moment este mai bine să satisfaci foamea cu feluri de mâncare care nu necesită folosirea pâinii. Vorbim despre piureul de legume și bulionul cu conținut scăzut de grăsimi.
 4. Produsele din făină intră în dietă după trei decenii după eliminarea apendicitei. Nu toți vin să-și îndeplinească această regulă. Dacă aveți astfel de dificultăți, înlocuiți dulciurile cu jeleu sau piure de fructe.
 5. Există o lipsă de dietă. Este vorba de numărarea caloriilor. Datorită acestor calcule, corpul suplimentează rezerva de forțe și funcții în mod normal.
 6. Calculând numărul de calorii, luați în considerare stilul de viață și alți parametri. Făcând-o singur este problematică. Întorcându-se la un nutritionist pentru ajutor, va exista o soluție la problemă instantaneu.
 7. Pentru dieta zilnică nu a constat dintr-un set de cartofi piure, recomand să planificați în avans ce să mănânce. Legumele au dreptul să mănânce un sfert după operație. Și cum rămâne cu supa de mazăre?

Dacă întrerupeți dieta, problemele serioase vor depăși. Dacă mâncați o farfurie de borscht gustos sau o porție de salată umplută cu maioneză, luați un preparat care îmbunătățește fermentația. A doua zi, intestinele se descarcă cât mai mult posibil, altfel sistemul digestiv va primi o lovitură gravă.

Ce puteți mânca după apendicită

Atunci când o persoană este scos apendicita, el este recomandat să urmeze o dietă. Utilizarea anumitor alimente încetinește procesul de vindecare și contribuie la dezvoltarea complicațiilor. Creșterea formării de gaz duce la întinderea intestinelor și a suturilor, ca urmare a durerii.

Întrebarea este dacă după apendicită există anumite produse care au fost incluse în dieta înainte de operație, mulți oameni sunt îngrijorați. Nu pot lua în considerare toate răspunsurile, dar pot să văd puțin întrebările cele mai populare.

Este posibil după apendicită:

 • Beți alcool. Împreună cu sânge, alcoolul intră în organele și țesuturile și are un efect negativ asupra lor. Dacă considerăm că țesuturile sunt epuizate după operație, efectul alcoolului este dăunător. Prin urmare, este mai bine să uitați de alcool.
 • Să fumezi. După intervenția chirurgicală, medicul se așteaptă ca rana să se vindece rapid. La fumători, acest proces este mai lent, deoarece nicotina afectează fluxul sanguin în capilare. Prin urmare, renunțați la țigări înainte de a scoate cusăturile.
 • banane. În perioada postoperatorie, se recomandă să mâncați fructe, iar bananele nu fac excepție. Din acestea, pregăti cartofi piure, care vor satura corpul cu substanțe utile și vor întări sistemul imunitar.
 • bere. Nu este de dorit să folosiți această băutură spumoasă după operație, altfel cusăturile se vor dispersa. Consumul de băutură contribuie la formarea de gaze care irită stomacul și strânge mușchii.
 • În baie. Baia stimulează funcțiile regenerative ale corpului, dar în absența inflamației postoperatorii. Se recomandă vizitarea unei băi după strângerea completă a cusăturilor.
 • dulce. Orice fel de mâncare dulce, inclusiv ciocolată, biscuiți, bomboane și alte delicii, este permisă după ce rana sa vindecat. Zaharul previne vindecarea rapidă.
 • iaurt. Imediat după operație, se recomandă utilizarea iaurtului cu conținut scăzut de grăsimi, care nu conține zahăr. Acest produs lactat este bogat în oligoelemente care contribuie la strângerea rapidă a cusăturii.
 • cafea. În ceea ce privește utilizarea cafelei, nu există restricții. În același timp, cafeaua mărește tensiunea arterială și crește frecvența cardiacă. O altă băutură provoacă diaree. Pentru consum, este mai bine să consultați un medic.
 • ouă. Permise să intre în dietă în prima săptămână după operație. Mănâncă ouă fierte fierte sau ouă amestecate. Este mai bine să refuzați ouăle abrupte, deoarece provoacă constipație.
 • Faceți sport. Persoana care a suferit operația ar trebui să evite activitatea fizică gravă în timpul trimestrului. Dar puteți face exerciții fizice. Principalul lucru este că programul de formare nu include exerciții care afectează grupul muscular al abdominalelor.

Am împărtășit informații despre localizarea apendicitei, am examinat simptomele inflamației din anexă, am descris tehnica chirurgicală și am acordat atenție la ceea ce este după eliminarea procesului.

Vizionați videoclipul: Hernia peretelui abdominal - cauze, simptome, tratament (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu