Anthurium - îngrijire la domiciliu, de ce frunzele se usucă și nu înfloresc

Alegeți o planetă care va umple interiorul casei cu culori strălucitoare în sezonul toamnă-iarnă? Opriți-vă pe Anthurium (Anthurium). Îngrijirea acasă pentru această floare nu este ușoară, dar dacă o faci bine, ea înflorește timp de aproape un an.

Grijă la domiciliu

Să ne imaginăm că ați venit acasă de la un magazin de flori cu un "nou chiriaș" în mâinile tale. Firește, sunteți interesat de modul de îngrijire a anthurium-ului.

Imediat vă voi avertiza, anturul este destul de capricios și otrăvit. Circulația necorespunzătoare este plină de diaree, vărsături, dermatită de contact și iritație a membranelor mucoase. Prin urmare, țineți planta departe de copii și animale de companie.

 • iluminat. Anthurium nu-i place soarele direct. Aveți grijă ca lumina stricată să cadă pe plantă. Ca opțiune, păstrați-vă într-un loc umbrit. În timpul iernii, pentru înflorire, evidențiați. Planta este toleranta la umbra, dar in conditii de iluminare insuficienta nu infloreste.
 • temperatură. Temperatura ideală pentru anthurium variază de la 20-25 grade. În timpul iernii, se recomandă păstrarea într-o cameră cu o temperatură de 18 grade. Amintiți-vă că schimbările bruște ale temperaturii și curenților de aer afectează negativ anthurium-ul.
 • adăpare. În sezonul cald, apa de anthurium de două ori pe săptămână cu apă caldă. În timpul iernii, intensitatea udării este redusă la jumătate. Floarea este incredibil de solicitantă pentru udare. Nu-i place stagnarea apei sau a uscatului. Nu se recomandă udarea cu apă rece sau de var.
 • Umiditatea aerului. În tropice, umiditatea este întotdeauna ridicată. Pentru a asigura astfel de condiții în apartament, frunzele sunt în mod regulat pulverizate. Principalul lucru este că umiditatea nu se încadrează pe inflorescențe, altfel vor fi acoperite cu pete și vor cădea repede. La baza tulpinii, așezați o bucată de sphagnum care ia umezeala rădăcinilor aeriene și se ocupă de creșterea lor normală.
 • Top dressing. În momentul creșterii și înflorirea anthurium, ca dragon, ar trebui să fie hrănite puțin. Efectuați procedura de două ori pe lună utilizând îngrășăminte organice de înaltă calitate sau soluții minerale.
 • transplant. Experții recomandă replantarea plantelor tinere anual la începutul primăverii. Adulții sunt transplantați o dată la doi ani. Pentru anthurium, vasele largi si superficiale cu drenaj bun sunt ideale.
 • sol. Compoziția amestecului de sol ar trebui să includă humus, solul din frunze nesimetat, turbă și nisip. Raportul ideal este de 4: 2: 2: 1. Substratul trebuie să conțină bucăți de cărămidă spartă cu conuri, mușchi și cărbune. Ponderea fracțiunii grosiere trebuie să fie de cel puțin 15% din volumul amestecului de sol. Datorită acestor componente, solul poate trece cu ușurință apă și aer.

Tipuri de Anthurium

Planta interioară în cauză este ideală pentru decorarea interioară. Floarea va accentua armonia decorului și a concisității biroului sau spațiului de locuit. Voi lua în considerare tipurile de anthurium care sunt cele mai potrivite pentru cultivarea acasă.

 1. Scherzer. Cel mai elegant aspect. Se caracterizează printr-un știft subțire și înfășurat, care deseori se îndoaie într-un inel. O varietate de inflorescențe de culoare. Schema de culori începe cu o nuanță galbenă și se termină cu roșu. În lista caracteristicilor distinctive: frunze nepretențioase, masive, largi, alungite, cu vârfuri ascuțite.
 2. Andre. O variantă de anthurium Andre este mai mare decât specia anterioară și crește la o înălțime de metru. Planta are frunze în formă de inimă, o ureche erectă și ușor curbată de culoare galbenă. Capacul este mare, alb, roșu, bicolor și chiar multi-colorat. De obicei vândute soiuri cu un voal roșu.
 3. hibrid. Creat de trecerea speciilor lui Andre și Scherzer. Lista de varietăți populare de anthurium hibrid include "Alabama" (acoperire roșie și ureche galbenă), "Midori", "Monet" (culoare fantezie cu strope verde și roz), "Angel" cob).
 4. cristal. Frunzele incredibil de decorative - largi și în formă de inimă, la baza o parte a plăcii de frunze vine puțin pe a doua. Frunzele verde închis acoperite cu vene verde deschis, formând un model de ochiuri. Inflorescența cu urechea unei nuanțe galben-verzui, peduncul înclinat și un voal îngust verzui. Datorită dimensiunilor sale mici, flora este ideală pentru reproducere în apartamente și birouri.
 5. impunător. Potrivit modelului și texturii frunzelor, seamănă puternic cu un anthurium de cristal, dar în condiții optime se caracterizează printr-o înălțime mai mare și frunze verzi mai mari și un model net de vene luminoase. Inflorescența seamănă cu specia anterioară. Potrivit pentru sere, mai degrabă decât pentru camera de zi.
 6. scansorial. Frunze ascuțite. În magazinele de flori este rară. Alocați o varietate cu frunze mov. Se adaptează destul de bine la condițiile de apartament. În timpul iernii, este nevoie de pace, care include scăderea temperaturii și reducerea irigării.
 7. elegant. Această plantă puternică are frunze mari, disecate, cu vârfuri ondulate. Datorită inflorescenței mari, reprezentată de un cocos de cireș și un văl gălbuie, specia este considerată cea mai frumoasă. Este extrem de problematic să cumpărați, dar dacă este posibil, nu este dificil să se adapteze condițiilor la domiciliu.
 8. prostituată. O altă varietate ornamentală cu frunze diferă de speciile anterioare în absența tulpinilor. Floarea are frunze largi de smarald colectate în priză. În condiții rezidențiale răsare rar. Datorită frunzelor și dimensiunilor decente pare spectaculos.

Tipurile de anthurium considerate sunt cele mai potrivite pentru cultivarea acasă. Ele arata grozav si sunt ideale pentru rolul unui cadou pentru cel mai bun prieten. Țineți cont de acest lucru.

Reproducerea anthurium

Anthurium, datorită unei înfloriri neobișnuite, obiectul admirației cultivatorilor de flori. Planta este adesea denumită "fericirea masculină". Voi spune 5 moduri de a reproduce anthurium.

Metoda unu - reproducerea prin butași apicali

Cea mai reușită metodă de reproducere a anthurium implică utilizarea de butași apicali. Este mai bine să procedați la sfârșitul primăverii. În această perioadă piesa de lucru a rămas mult mai rapidă. Această metodă este utilizată pentru reproducerea Dieffenbachia.

 1. Cuțitul a tăiat partea superioară a filmului. Lungimea tăierii este de aproximativ 15 cm, cu mai multe frunze.
 2. Faceți o gaură de scurgere într-o ceașcă de plastic, umpleți-o cu vermiculit, aprofunda tăierea cu cinci centimetri, turnați și umezi frunzele.

Se recomandă păstrarea recipientului cu mânerul într-o cameră cu o temperatură de aproximativ 25 de grade. Spălați tăierea astfel încât mineralul zdrobit să nu se usuce. Timp de o lună, tulpina va începe rădăcinile și apoi va fi transplantată într-o oală cu un amestec de pământ.

Metoda a doua - reproducerea prin împărțirea bucșei

Această metodă de reproducere acasă a anthurium întinerește planta. Efectuați procedura mai bine în primăvară, în momentul transplantului.

 1. Îndepărtați anthuriul din vas, eliberați cu grijă sistemul de rădăcină de la sol, utilizați un cuțit pentru a separa o pereche de lăstari cu rădăcini și frunze.
 2. Pregătirile primite pentru a ateriza în vase separate la adâncime și pentru a readuce planta principală înapoi.

Să aibă grijă de planta actualizată, ca și de o floare cu drepturi depline.

Cea de-a treia cale - reproduceri laterale

Această tehnologie de reproducere seamănă cu metoda anterioară.

 1. Din flori adulte pentru a detașa lăstarii laterale cu rădăcini și frunze.
 2. Pentru a le planta intr-o oala cu un substrat pregatit in avans.

Aplicați regulat apă, spray, alimentați periodic.

Metoda Patru - reproducerea frunzelor

În unele cazuri, anturul este propagat prin înrădăcinarea unei frunze cu un fragment de tulpină. Așezați frunza în apă fiartă și așteptați până când apar rădăcinile. Apoi, plantați o plantă tânără într-o oală cu un primer adecvat.

Metoda Cinci - Reproducerea semințelor

Florarii rar folosesc materialul de semințe pentru reproducerea anthurium, deoarece este un proces complex și consumator de timp. Pentru a obține o nouă floare, trebuie să plantați semințe în pământ și să așteptați cel puțin trei luni.

Transmiteți secrete video

Te-ai familiarizat cu tehnologia de reproducere a anthurium. Vă recomandăm primele patru căi. Cea de-a cincea tehnică este folosită în principal de crescătorii în procesul de reproducere a soiurilor noi.

Probleme de reproducere

De obicei, o floare rareori suferă și tolerează deteriorarea insectelor fără probleme. Cu toate acestea, din anumite motive, există cazuri când este atacat de dăunători sau depășește o boală.

Problemele obișnuite la reproducerea anthurium sunt reprezentate de absența florilor, răsucirea, îngălbenirea sau vărsarea frunzelor, apariția petelor pe trunchi.

boală

Anthurium are probleme de sănătate atunci când proprietarul încalcă condițiile de creștere sau nu efectuează profilaxia insectelor. Bolile și dăunătorii sunt cei mai răi dușmani ai anthuriului.

 • Frunze laminate - O reacție de protecție împotriva efectelor unei lumini excesive. Pentru a rezolva problema, mutați ghiveciul departe de soare. După aceasta, planta va întoarce rapid frunzele.
 • Aspectul petelor negre pe flori - rezultatul intrării apei. Pentru pulverizarea anthurium utilizați un pulverizator bun, efectuați procedura cât mai atent posibil.
 • Dacă tulpinile sunt putrezire - udarea excesivă. Se recomandă îndepărtarea tulpinilor afectate cu bacterii putrefactive și oprirea umezelii și pulverizării solului până la recuperare.
 • Grayish floare pe frunze - boala fungică "putregai gri". Plasați un vas de flori cu o floare într-o cameră ventilată, îndepărtați zonele deteriorate și tratați cu Topsin.

paraziți

 • Afidele. Puteți chiar vedea afide cu ochiul liber. De obicei lovește părți delicate ale florii. Pentru a elimina problema, tratați anthuriul cu un preparat special.
 • insecte scara. Puncte întunecate pe frunze - un semn al apariției scyturilor. Când examinați frunza de pe partea din spate, puteți găsi o ciocnire maro. Vindecă floarea prin pulverizare cu insecticide și ștergând cu un săpun.
 • Sparanghel Dacă frunzele devin galbene, se încurcă și se acoperă cu pete, iar frunzele tinere ale formei degenerative, anturul intră în câmpul vizual al acarianului păianjen. Tratați planta cu acaricid pentru a elimina dăunătorul.
 • Nematode. Un semn de nematode - apariția nodulilor și a tuberculilor pe rădăcini. Scapa de boală este imposibilă. De obicei, planta împreună cu oala este distrusă. Dacă anthuriul a crescut într-un recipient ceramic, acesta poate fi sterilizat în cuptor.

Am enumerat cele mai frecvente boli și dăunători pe care o floare este predispusă. Vom examina în detaliu alte probleme.

De ce sunt pete pe frunze și trunchi

Planta ornamentala considerata nu este usor de crescut. Îngrijirea neadecvată cauzează deseori boală. Să înțelegem de ce există pete pe frunze și trunchi.

 1. hidrică a solului. Principalul motiv pentru apariția petelor. Asigurați-vă că respectați regulile de udare, în caz contrar restaurarea aspectului original al frunzelor și a portbagajului după depășire este problematică.
 2. Substrat selectat incorect. La transplantare, este necesar să se acționeze cu atenție, încercând să nu se deterioreze rădăcinile și, după efectuarea procedurii, plasați planta într-un loc cald și luminos.
 3. Apa. La udare cu apă rece sau tare apare pete.
 4. Afidele. Cauzează petele de pe suprafețele frunzelor. Pentru a corecta problema, folosiți metoda descrisă în secțiunea anterioară sau o soluție de tutun. Cu o infecție puternică, Actellic sau Karbofos vor veni la salvare, cum este cazul lui Croton.
 5. Boala Septorioza. În această boală, frunzele afectate sunt supuse îndepărtării imediate, iar pentru a preveni răspândirea bolii, planta este tratată cu sulfat de cupru.

Încercați să îngrijiți corespunzător floarea și astfel de probleme pur și simplu nu apar.

De ce se lasă uscat și se transformă în galben

O planta sanatoasa infloreste pana la 3 luni si este in continua crestere a frunzelor.

 • Iluminarea incorectă. Cea mai obișnuită cauză de uscare și îngălbenire a frunzelor este iluminarea necorespunzătoare. Pentru a elimina problema, mutați floarea într-un loc bine luminat. Principalul lucru este că razele directe ale soarelui nu cad.
 • Temperatură scăzută De obicei, problema cu uscarea frunzelor se produce iarna. La o temperatură de 12 grade, frunzele de anthuriu devin galbene și devin acoperite cu pată maronie. Eliminarea problemei se reduce la mutarea florii într-un loc mai cald.
 • Umiditate excesivă. Problemele de rădăcină cauzate de umiditatea excesivă duc la vărsarea și îngălbenirea frunzelor. Scoateți planta din vas și inspectați cu atenție rădăcinile. După îndepărtarea elementelor putrezite, așezați floarea în pământ proaspăt.
 • Pansamentul incorect. Excesul sau lipsa de îngrășământ. Dacă frunzele devin galbene după pansamentul de vârf, întrerupeți procedura. Dacă apare un punct galben uniform, fertilizați floarea.

Cauzele posibile de îngălbenire și căderea frunzelor de anthurium sunt acum bine cunoscute. Dacă observați aceste simptome, procedați conform recomandărilor.

De ce anthurium nu infloreste

Există cazuri în care o plantă ornamentală este obrază și refuză să înflorească.

 1. Iluminarea incorectă. Planta se simte grozavă numai în condiții de lumină difuză. Iluminarea slabă, razele directe ale soarelui împiedică înflorirea. Păstrați floarea într-un loc umbrit și, dacă există o lipsă de lumină naturală, utilizați o lampă fluorescentă.
 2. Temperatură scăzută Anthurium aruncă muguri de flori numai atunci când temperatura aerului din cameră nu este mai mică de 23 de grade. La temperaturi mai scăzute, este imposibil să se înflorească.
 3. Temperatură ridicată în timpul iernării. Bunicii legați în perioada de latență. Este nevoie de o temperatură de aproximativ 16 grade.
 4. Adăparea greșită. Înghețarea și uscarea solului este unul dintre motivele pentru care anthuriul refuză să înflorească. Dacă solul este umed și floarea nu ia lichid, transplantați-o, având grijă de drenaj normal.
 5. Umiditate scăzută. Anthurium este o planta tropicala. Prin urmare, îi place o umiditate ridicată. Datorită aerului uscat, înflorirea este întârziată.
 6. Inflorescențele vechi nu cad. Când mugurii înflorește, încep procesul de maturare a semințelor, ceea ce slăbește în mod semnificativ floarea. Anthurium a continuat să înflorească, aranjarea inflorescențelor înflorite.

Sper sincer că, cu ajutorul acestor sfaturi, veți depăși cu greu dificultățile de reproducere a acestei plante exotice și veți aștepta momentul înfloririi. Mult noroc în floricultură!

Lasă Un Comentariu