Meldonium - ce este? Scandalul doping în Rusia și în lume

Întrebarea a ceea ce Meldonium este de interes pentru mulți, după următorul scandal cu probe de dopaj. Vă voi prezenta drogul și luați în considerare subtilitățile utilizării sale - indicații, contraindicații și doze.

Cum se face doping meldonium pentru sportivi

Meldonium este un analog structural al γ-butirobetainei, o substanță prezentă în organism care afectează pozitiv metabolismul energetic și stimulează sistemul nervos. El a găsit uz în sport, deoarece crește rezistența organismului în timpul antrenamentului și ajută la rezolvarea încărcăturii mentale în timpul competiției. Să examinăm mai atent principiul acțiunii medicamentului meldonium.

 • Atunci când organismul este supus în mod regulat și continuu stresului fizic și mental, meldonium controlează echilibrul de livrare și consumul de oxigen. Acest lucru se datorează stimulării proceselor metabolice, care oferă energie la un cost mai mic de oxigen.
 • Datorită încărcăturii mari, organismul își pierde rapid energia și forța. Mulțumită meldoniului, sportivul se descurcă cu antrenamentele titanice, consumă cu ușurință oxigenul și recuperează resursele energetice mult mai repede.
 • Meldonium accelerează transmiterea excitării nervoase, ca rezultat, activitatea muncii musculare este accelerată. Substanța vă permite să maximizați folosirea corpului și să îndurați mai ușor stresul fizic și neuropsihologic. Se manifestă mai ales când o persoană pompează mușchii.
 • În procesul de antrenament, se consumă o mulțime de energie, cantitatea de acizi grași din celule este redusă. Datorită mildronatului, celulele se adaptează la deficitul de acizi grași și supraviețuiesc în condiții în care mor frații nepregătiți.
 • În timpul competiției, corpul atletului este supus stresului neuropsihologic. Mildronatul pregătește celulele nervoase pentru stres. În acest caz, atletul menține o minte clară și o formă fizică optimă.
 • Un mecanism unic de acțiune asupra corpului a permis meldoniumului să găsească o aplicație în lupta împotriva diferitelor boli. Este folosit de persoanele sănătoase pentru a îmbunătăți performanța.
 • Substanța metabolică luată în considerare îmbunătățește transportul de glucoză către celule. Alimentarea normală cu energie a mușchiului cardiac și a creierului este efectuată chiar și în condiții de scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Meldonium produce un efect stimulant asupra organismului - accelerează gândirea, îmbunătățește memoria, crește dexteritatea mișcărilor, crește rezistența la factorii adversi.

Dacă în timpul antrenamentului sau al competiției nu este posibil să umpleți sângele cu oxigen și să furnizați organismului energie, celulele supraviețuiesc numai prin utilizarea corectă a resurselor disponibile.

Instrucțiuni de utilizare Meldonium

Orice medicament are efecte secundare și contraindicații. Efectul medicamentelor are un efect semnificativ asupra dietei, deoarece produsele pot spori sau minimiza efectul terapeutic. Cele mai multe ori apar probleme datorită dozării necorespunzătoare.

Voi examina instrucțiunile de utilizare a Meldonium pentru diferite afecțiuni. Înainte de a lua medicamentul, consultați-vă medicul.

 1. Tulburări ale circulației cerebrale. În timpul fazei acute, acestea sunt consumate zilnic pentru 0,5 g. Cursul tratamentului este de o lună.
 2. Bolile cardiovasculare. În acest caz, meldoniul este un element al terapiei complexe. Luați în fiecare zi 500 mg. Doza zilnică este adesea împărțită în două doze. Șase săptămâni reprezintă durata optimă a tratamentului.
 3. cardialgia. Luați 500 mg pe zi. Cardialgia nu este o boală independentă, ci o consecință a unui proces patologic. Este nevoie de o lună și jumătate pentru a rezolva problema.
 4. Insuficiență cronică. Doza zilnică de 500 mg, durata tratamentului este de o lună. Cursul repetat este permis numai după consultarea medicului.
 5. Suprasolicitarea fizică și fizică. Atleții iau medicamentul la 0,5 grame pe zi timp de două săptămâni. Uneori tratamentul se repetă după două decenii.
 6. Alcoolismul cronic. Când o persoană încearcă să oprească consumul de alcool, se recomandă să luați Meldonia 500 mg de patru ori pe zi, timp de o săptămână, sub supravegherea unui medic.
 7. Patologia vasculară. Injectați drogul. Doza se calculează de către medic, luând în considerare starea pacientului și faza bolii.
 8. Treninguri și concursuri. Sportivii profesioniști folosesc de două ori pe zi, 0,5 grame înainte de a face exerciții fizice. Cursul de tratament în perioada pregătitoare este de 2 decenii, în timpul competiției - un deceniu.

Mildronatul este interzis să se ia cu o presiune intracraniană crescută, în timpul sarcinii și în timpul perioadei de hrănire. Lista contraindicațiilor include o sensibilitate ridicată.

Meldony și mildronat - același lucru?

Meldonium este un medicament care îmbunătățește metabolismul și asigură organismului energie la nivel celular și țesut. În prezent, există trei forme de dozare pentru vânzare:

 • capsule;
 • sirop;
 • Soluție de injectare.

Baza formelor de dozare enumerate este substanța activă meldonium, ale cărei nume comerciale sunt Mildronate, Mildrocard, Cardionate, Midolat, THP.

Atleții au fost descalificați pentru meldonium în Rusia și în lume

Meldony nu a fost considerat dopaj timp de aproape 50 de ani, până în 2016. La 11 martie 2016, 60 de sportivi au fost testați pentru dopaj.

Maria Sharapova, un jucător de tenis rus și un campion mondial, a luat drogul. În lista sportivilor ruși condamnați pentru utilizarea meldoniei, există un ciclist Vorganov, volei Markin, patinatorul Kouzhnikov, patinatoarea Bobrova.

Sportivii din alte țări au recunoscut folosirea lui Mildronat în martie 2016: biatlanul ucrainean Abramova și biathlete Tishchenko, maratonul etiopian Negesse, alergătorii suedez și turc de mijloc Aregavi și Bulut, echipa de lupte georgiană cu forță.

Conform regulilor actuale ale WADA, dopajul este pedepsit prin descalificare timp de până la 48 de luni. Pe durata investigației, sportivii cu probe pozitive de dopaj sunt excluși din competiție. Dacă comisia de experți decide să descalifice un atlet, el poate pierde titlurile obținute în campionat, în cadrul căruia a fost găsită o încălcare.

Informații despre video

O atenție deosebită merită partea financiară a problemei. De exemplu, cu implicarea în scandalul cu meldonius, Sharapova a suspendat contractele de publicitate ale mărcii Nike și Porsche. Dacă directorii companiilor vor rupe contractele, jucătorul de tenis va pierde sute de milioane de dolari.

Lasă Un Comentariu