Cum sa faci kvass din cicoare - 4 pas cu pas retete cu video

Cicoare, ca parte a quass-ului, este o suflare de aer proaspăt într-o rețetă clasică. Prin adăugarea rădăcinii de bază a plantei, băutura obține un gust picant, cu o amărăciune ușoară și o nuanță plăcută de nuci.

Cum să gătesc rețeta chicory quass clasic

ingrediente:

 • Apă - 10 l,
 • Zahărul granulat - o cutie de 1 litru,
 • Cicoare (solubil) - 2 linguri mari,
 • Drojdie - 30 g,
 • Acid citric - 1 lingură.

Mod de preparare:

 1. Am un recipient mare. Măresc drojdie în apă caldă. Adăugați apă filtrată rece și alte produse.
 2. Se amestecă bine și se rearanjează într-un loc cald, acoperit cu o cârpă, timp de mai multe ore. Eu nu expun la soare, există un risc ridicat de a obține braga.
 3. După 3-4 ore, se filtrează, se toarnă în sticle. Înainte de gât am lăsat o marjă de 6-7 cm. Am lăsat spațiu suplimentar pentru procesul de formare a gazului.
 4. Am pus în frigider să se răcească și să "curețe". Kvas este gata să mănânce într-o zi.

Cum sa faci vieru rosu din cicoare cu lamaie

ingrediente:

 • Apă - 5 l,
 • Drojdie uscată - 100 g,
 • Cicoare - 2 linguri,
 • Extract de mentă - 10 picături,
 • Acid citric - 1 lingură mică,
 • Lemon - 1 bucată,
 • Zahăr - 400 g
Mod de preparare:
 1. Lămâia mea mănâncă cu un blender. Grâu de lămâie învelit în tifon. Punga rezultată se pune într-o oală de apă fiartă, răcită la temperatura camerei.
 2. Am umplut cicoare și drojdie în rezervor, se adaugă zahăr și acid citric. Mă amestec, strângeți cu mâna o pungă de piure de lămâie, adăugând băutură. Se adaugă extract de menta (la gust).
 3. Vom vărsa kasul în sticle, lăsând câteva centimetri de rezervă pentru procesul de fermentație. Am pus un loc cald. Cu cât este mai cald camera, cu atât mai repede va fi "coace". Nu exagerați!
 4. După 2-3 ore verificam sticla. Clic pe ea. Pregătirea quass-ului este evidențiată de o sticlă solidă, fără un hemlock cu influență fizică exterioară. Am pus în frigider și aștept o zi. După o zi, kvasok este complet gata Bucurați-vă de cei dragi și bucurați-vă de băutura vindecătoare!

Sfaturi utile. Acidul citric este un ingredient suplimentar care face băutura mai acidă. Se adaugă în funcție de preferințele gazdelor și de dorințele gospodăriei.

Gătire video

Gatit chicory quass cu acid citric și mentă

Kvas, gătit în conformitate cu această rețetă, seamănă vag cu mojito fără alcool în compoziție.

ingrediente:

 • Apa potabila - 5 l,
 • Zahărul granulat - 400 g,
 • Menta proaspătă (Tinctura de mentă)
 • Cicoare - 4 linguri mari,
 • Drojdie uscată - 2 linguri mici (fără diapozitive),
 • Acid citric - 1 linguriță.

Mod de preparare:

 1. Am pus apa să fiarbă. Voi creați cicoare, dizolvați zahărul, adăugați acid citric, aruncați o grămadă de menta (se toarnă într-o tinctură de mentă). Lăsați să se răcească.
 2. Eu fac drojdie. Îl amestec cu o lingură mică de zahăr, se toarnă apă peste ea și așteaptă să înceapă să se apropie.
 3. În bulionul preparat, răcit la temperatura camerei (poate fi puțin mai cald), se toarnă drojdia diluată.
 4. Interferați profund, lăsați să rătăcească timp de 3-4 ore.
 5. După un timp alocat, apreciez gustul. În cazul acidității insuficiente, adaug suplimentar acid citric.
 6. Vărsesc sticle, plec spre noapte.
 7. În dimineața am pus-o în frigider, lăsați-o să se răcească câteva ore într-o poziție orizontală.

Sfaturi utile. Cvadru de chicory poate trage ca șampanie atunci când se debarasează. Aveți grijă să nu agitați sticla și să o deschideți cu atenție.

Cvasă rapidă cu cicoare, lămâie și drojdie uscată

ingrediente:

 • Apă - 10 l,
 • Drojdie presată - 100 g,
 • Extract de cicoare - 3 linguri,
 • Lămâie întregă (cu coajă) - 2 bucăți,
 • Zahăr - 600 g
Mod de preparare:
 1. Fructul meu, zdrobește-te cu grijă, frecați pofta de un răzuitor. Amestecul rezultat este învelit în tifon. Îl trimit într-un rezervor mare cu apă fiartă (fiartă).
 2. Adăugarea altor ingrediente. Pentru aciditate suplimentară, adăugați acid citric. Strângeți sucul, stoarceți sacul în apă, scoateți-l după mai multe proceduri.
 3. Se toarnă sticlele pregătite anterior. Din partea de sus am lăsat un spațiu mai mic (8-10 cm) pentru formarea gazului activ.
 4. Expuneți la lumina soarelui deschisă (nu pe cea mai fierbinte zi) timp de 60-90 de minute. Deci, kvass devine mai rapid decât într-un loc cald. Aveți grijă, băutura se poate transforma într-un jeleu plin de rău. Controlați procesul!
 5. Sticlele introduse în frigider. A doua zi am primit cicoare gustoasă și sănătoasă de cicoare, cu o limbă inteligentă, înțepătoare.

Beneficiile și răul de kvass din cicoare

Cicoarele sunt utile și recomandate de medici. Acesta completează proprietățile vindecătoare ale quass-ului, îmbunătățind activitatea tractului digestiv și ajută la probleme cu inima și vasele de sânge. Cvasul de cikoră are un efect enorm revigorant, dă energie, sprijină corpul în timpul unei defecțiuni (de exemplu, după efort fizic prelungit). Este recomandat pentru utilizare moderată de toți bolnavii de boală de biliară.

Harm și contraindicații

Băutura este contraindicată persoanelor cu reacții alergice și a intoleranței personale la cicoare. Utilizarea regulată a kvazului cu o plantă medicinală este interzisă pentru tulburări ale sistemului nervos central, diabet, astm bronșic și bronșită.

Despre alegerea cicoarei

Este necesar să alegeți cicoare de înaltă calitate pentru a face quass acasă. Extractele de praf recoltate la scară industrială pot conține substanțe chimice active care afectează în mod negativ sănătatea. Firmele fără scrupule adaugă oaie sau oi de pământ la aditiv, salvând pe o rădăcină de vindecare.

Este mai bine să luați mărcile de cicoare, de la producători de renume. Extern, extractul ar trebui să semene cu o masă brună uniformă. Culoarea depinde de gradul de prăjire, poate fi mai luminos sau mai închis.

Se prepară un pahar de testat. Gustul trebuie pronunțat, cu amărăciune. Această cicoare poate fi folosită în condiții de siguranță pentru a produce o quass delicioasă și sănătoasă.

Lasă Un Comentariu