Cum să ai grijă de un copac de bani acasă

Madagascar, țările din Africa și America de Sud sunt celebre pentru flora lor ciudată. Aici, în mediul natural, cresc numeroase specii de arbori și arbuști, care, datorită eforturilor umane, apar în țări cu un climat aspră, de exemplu, un copac de bani. Articolul va arăta cum să aibă grijă de pomul de bani acasă.

Secretele și regulile de îngrijire

Arborele de bani este nemaipomenit în îngrijire și chiar și un începător poate crește o plantă frumoasă la domiciliu. Dar pentru o bună creștere flora trebuie să fie prevăzută cu condiții optime. Pentru a face acest lucru, se recomandă să urmați câteva reguli simple de îngrijire.

 • sol. Pentru ca planta să rămână, aveți nevoie de solul potrivit. În habitatul lor natural, suculentele cresc pe sol ușor drenat. Faceți acest sol ușor. Două părți de turbă combină cu două părți de sol și cu trei părți de nisip, se amestecă. Umpleți vasul cu amestecul.
 • oală. Plantarea unui copac de bani este recomandată într-o oală mică de lut sau plastic. Înainte de turnarea substratului, efectuați o scurgere de 2 cm grosime în partea inferioară a vasului.
 • iluminat. Arborele de bani se simte bine în umbre și locuri ușor întunecate. În condiții de iluminare excesivă, când razele soarelui cad pe bastard, frunzele devin roșii, se micsorează și cad.
 • temperatură. 20-25 grade - cea mai bună temperatură pentru creșterea suculentă. Chiar și la 4 grade de căldură, pomul de bani se simte bine. Temperatura scăzută este plină de moarte.

Acestea nu sunt toate aspectele legate de îngrijirea pomului de bani. Mai jos vorbim despre udare, fertilizare și transplantare. Voi acorda atenție și subtilităților formării unei coroane frumoase.

Cum să ud cu un ticălos

În cazul copacului, este necesară o udare bogată, dar moderată. Înainte de a efectua procedura, asigurați-vă că solul din oală a fost uscat. Floarea este mai frică de umiditate excesivă decât solul uscat.

Umplerea excesivă este plină de decădere a rădăcinilor, ceea ce duce la moarte. La udare, încercați să împiedicați căderea de apă pe frunze. Furnizați o cantitate mare de apă în timpul sezonului de primăvară / vară. Și amintiți-vă că solul trebuie să fie umed, dar nu umed.

Odată cu debutul timpului rece, solul este lăsat să se usuce până la 5 centimetri adâncime. În timpul iernii, planta este în repaus și nu are nevoie de multă apă, deoarece este concentrată suficientă umiditate în frunze.

Starea de sănătate a floarei depinde de apa folosită. Apa separată la temperatura camerei este mai potrivită pentru udarea copacilor bani. Apa de topitură este, de asemenea, permisă pentru utilizare, deoarece este puțină impuritate în ea. Producătorii experimentați sunt sfătuiți să pulverizeze periodic frunzele și să le ștergeți cu o cârpă umedă.

Cum să transplantăm un copac de bani acasă

Primăvara este ideală pentru transplantarea copacului de bani. Din moment ce cabana este o plantă cu creștere lentă, se recomandă repolotarea la fiecare 24 de luni.

Indicatorul de timp este afectat de condițiile de detenție. În cazul în care floarea este în condiții optime, nu se confruntă cu o lipsă de lumină, umiditate și nutrienți, aceasta crește rapid. Apoi replantați copacul de bani o dată pe an.

 1. În partea de jos a vasului faceți o scurgere de 2 cm grosime. Umpleți substratul în recipient pentru a umple vasul cu un sfert. Dacă doriți, puneți câteva monede pe fundul vasului pentru a activa energia pozitivă a femeii grase.
 2. Îndepărtați cu grijă copacul de bani din vechiul container, împiedicând trunchiul. Agitați ușor pământul și coborâți-l într-o oală nouă, umplând solul. Nu călca în jos pe sol. Este mai bine să așteptați până când se stabilește și se ajunge la dosypte.
 3. După procedură, udați planta. Îngrijirea ulterioară este redusă la slăbirea regulată a solului. Aceasta va oferi sistemului rădăcină accesul la oxigen.

Exotismul transplantat este recomandat să păstreze pe balcon. Doar puneți vasul spre deosebire de pelargonium într-un loc protejat de razele soarelui.

Cum să plantați un copac de bani, astfel încât banii să fie purtați în casă

Arborele de bani pare atractiv. Datorită frunzelor verzi cărnoase care acoperă tulpina puternică, Fodderul decorează cu ușurință orice prag de fereastră. Dar pentru ca floarea să "lucreze" și să atragă bani în casă, se recomandă să urmați câteva reguli atunci când plantați și alegeți un loc.

 • Varza cumpărată în magazin nu se plantează imediat în pământ. Dați-i ocazia să vă obișnuiți cu noul mediu. Dacă este vară în afara, răsuciți rădăcinile cu o cârpă umedă. În cazul în care camera are umiditate normală și temperatură, plasați rădăcina pe pervazul ferestrei.
 • Un rol important în această problemă îl are potul. Arborele de bani are o caracteristică. Se permite plantarea repetată într-un singur vas. După actualizarea solului, procesarea rezervorului cu un antiseptic și tăierea sistemului rădăcină, bastardul este returnat la vasul vechi. Prin urmare, se recomandă să alegeți o grădină de calitate și frumoasă, deoarece copacul este destinat să devină un talisman de familie și un amulet.
 • În partea de jos a vasului faceți un strat de pietriș și puneți câteva monede pe vârful emblemei. Folosiți monede de aceeași denominație. Pentru a calma planta, vă rog, cu drenarea de nisip de râu și mușchi.
 • Dacă scopul de a planta bastardul este bunăstarea materială, vă sfătuiesc să măriți efectul monedelor cu facturile de hârtie. După ce ați primit un venit brusc, selectați trei facturi noi, înfășurați într-o pungă și puneți-o sub vas. Nu există nici un cuvânt despre monede și facturi.
 • Când planta creste, decoreaza. În acest scop, lanțuri, monede, panglici de aur potrivite. Deoarece floarea este o oază de bunăstare, vă sfătuiesc să o tratați corespunzător. Furnizați un animal de companie verde cu dragoste și respect.

Păstrați un vas de flori pe un prag de la sud sau est. Pentru irigare, utilizați apă infuzată pe monede mici timp de 10 zile. Vorbește cu copacul, acordă atenție și va umple casa cu dragoste, noroc și bunăstare financiară.

Cum se modelează trunchiul și coroana

Pentru a obține un copac mic din potyonka cu o coroană luxuriantă, trebuie să fie atent monitorizată de la începutul creșterii, formând trunchiul și coroana. Pentru a face acest lucru, se recomandă eliminarea proceselor laterale până când arborele atinge înălțimea necesară.

Așteptați până când lungimea trunchiului ajunge la 15 cm, iar înălțimea este de 30 cm. Apoi, prindeți vârful. Acest lucru va contribui la creșterea lăstarilor laterale, ceea ce va duce la o creștere a coroanei.

Este important ca un singur proces să crească într-o ghiveci de flori. Ca urmare, planta va avea un trunchi solid și gros. Chiar dacă ai un copac de bani pentru adulți cu un trunchi rigid, încă mai ai grijă de splendoarea coroanei și de înălțimea tricoului.

Daca incepeti procesul devreme, nu va exista nici o ramura de ramura pe copac. Adesea, pentru modelare trebuie să elimini crengile adulte. Asigurați-vă că tratați site-urile tăiate cu scorțișoară măcinată sau cărbune activat zdrobit într-un mortar.

În ceea ce privește prinderea, totul este simplu. După apariția mai multor perechi de pliante pe o ramură, găsiți un rinichi între ultimele frunze și îndepărtați-l cu pensetă. În acest moment vor fi mai multe muguri noi. Aceasta este o dovadă că procesul de ramificare a început.

Instrucțiuni video

Dacă există un rinichi, repetați procedura din nou. Și pentru ca pomul de bani să se dezvolte și să se înmulțească simetric, întoarceți periodic vasul astfel încât toate părțile acestuia să aibă acces la lumina soarelui.

Mai degrabă decât să fertilizeze

Tolstyanka este o plantă modestă care are nevoie de mai multă apă în stadiul inițial al vieții. În acest scop, îngrășămintele slăbite lichide sau granulate sunt folosite pentru cactuși și alte suculente.

Concentrația îngrășământului este determinată de sol. Dacă pământul este saturat cu materie organică, se utilizează jumătate din doza indicată pe ambalaj. În solul mineral, concentrația este mai mare.

Plantele adulte se hrănesc în timpul creșterii de vârf, care durează de la începutul primăverii până la jumătatea toamnei. Aplicați îngrășăminte în concentrații scăzute. Ele se adaugă la sol o dată pe lună.

În timpul sezonului toamna-iarnă, începând cu luna noiembrie, femeia grasă se află în repaus. În acest moment, nu este necesar un arbore suplimentar de bani alimentar.

Pomicultură de flori la domiciliu

Pentru grăsimi, înflorirea este un proces natural. În același timp, suculentele sunt rareori plante cu flori și există un motiv pentru asta. În tropice, care sunt un habitat natural pentru pomul de bani, nu există zile scurte. Prin urmare, femeia grasă crește bine și înflorește în bună lumină pe tot parcursul anului.

În regiunea noastră, toamna și iarna sunt caracterizate de zile scurte, iar lumina soarelui primită în timpul verii nu este suficientă pentru înflorire. Dar, uneori, pomul de bani aruncă flori în condiții plate.

Înfloritoare înflorire și sângerare - lucruri diferite. Este foarte rar florile acoperă coroana. De obicei există mai multe inflorescențe unice. Dacă floarea este abundentă, coroana este învelită într-o ceață translucidă de flori mici și delicate.

Florile copacului de bani se caracterizează printr-o culoare deschisă - cremă albă. Uneori există cazuri în care florile albe au o nuanță verde sau roz. Încă mai există specii cu flori roșii și albastre, dar acest lucru este rar.

Dacă oferiți un copac de bani cu o îngrijire minimă, ceea ce duce la udarea adecvată, fertilizarea și transplantarea la timp, nu va fi posibil să se realizeze înflorire. Dar cultivatorii cu experiență obțin rezultate. Care este secretul?

 1. Dacă doriți să creșteți probabilitatea de a face flori, repuneți bastardul la începutul primăverii. Acest lucru se datorează coincidenței transplantului cu începutul perioadei de creștere activă.
 2. Dacă în timpul verii pentru a lua planta în aer, va contribui la rezultatul. Păstrați o oală cu un copac de bani pe balcon sau verandă.
 3. După instalarea timpului rece, păstrați bastarul într-o încăpere în care temperatura nu depășește 15 grade.
 4. Indiferent de perioada din an, dați floarei acces la o lumină strălucitoare dar difuză. În timpul iernii, lumina copacul cu o lampă fluorescentă.

Datorită acestor mici trucuri vă veți ajuta animalul dvs. să înflorească. Și amintiți-vă, fără efort și grijă de îngrijire pentru a vedea înflorirea pomului de bani la domiciliu nu va funcționa.

Tipuri de copac bani

În mediul natural crește aproximativ trei sute de soiuri de arbori de bani, care diferă în formă. Datorită nemulțumirii și aspectului spectaculos, acest suculent a câștigat o popularitate fără precedent în grădinăritul acasă. Următoarele tipuri de femei grase sunt cultivate în condiții de interior:

 • Portulacaceae. Varietatea erizipetelor este deseori numită ovoidă sau ovală. Ea crește la o înălțime de metru. Cu grija buna arunca flori albe sau roz.
 • spatulat. Particularitatea speciei este o tulpină tetraedrică târâtoare cu rădăcini de aer. Este nevoie de udare regulată, indiferent de sezon.
 • copac. Cel mai adesea găsite în floricultură acasă. În condiții optime, crește la o înălțime de jumătate de metru. După 10 ani, aruncă flori roz sau albe.
 • lycopsids femeie grasă. Bran de arbust cu calități incredibile decorative, datorită frunzelor mici, ascuțite, amplasate pe principiul plăcilor. Plantele tinere au lăstari în picioare care s-au depus de-a lungul anilor. Infloreste cu flori palide galbene.
 • Coyper's Gray. Soiul de ierburi are lăstari subțiri care formează niște aglomerări. Înflorește în timpul verii, aruncând flori roz care umple camera cu un miros dulce.

Un copac de bani este neloial în îngrijire, dar fără cunoașterea caracteristicilor biologice ale unei anumite specii, este dificil să se creeze condiții potrivite pentru dezvoltarea normală.

Reproducerea copacului de bani

Să vorbim despre reproducerea copacului de bani. În acest proces nu este nimic dificil și chiar un florar novice este capabil să rezolve acest exoticism african în casă. Tăietor, ca o orhidee, este propagat în mai multe moduri: frunze, semințe și butași. Luați în considerare fiecare metodă în detaliu.

Înmulțirea semințelor

Obținerea unui copac tânăr de bani din semințe este o sarcină lungă și dificilă. Dar rezultatul merită.

 1. Pentru a începe, pregătiți terenul. Se amestecă o parte din nisip cu două părți de pământ cu frunze. Umpleți bolurile cu substratul rezultat.
 2. Așezați semințele în pământ și acoperiți-le cu folie. În fiecare dimineață, scoateți polietilena dimineața timp de cincisprezece minute și pulverizați solul folosind o sticlă de pulverizare.
 3. După apariția primelor lăstari și se va întâmpla după două săptămâni, scoateți filmul, dar continuați să pulverizați.
 4. După întărirea germenilor de transplant în cutii de mică adâncime. Principalul lucru este că distanța dintre puieți nu trebuie să fie mai mică de un centimetru.

Transplantul plantelor tinere plante în ghivece separate. În acest timp, fiecare copac de bani va avea mai multe frunze.

Reproducerea prin butași

Pentru ca pomul de bani să aibă un impact mai mare asupra stării financiare a familiei, producătorii experimentați recomandă să nu cumpere, ci să fure tăierea. Imaginați-vă că ați achiziționat mai multe butași într-un mod incomplet legal. Uscați-le timp de câteva zile. Apoi, totul este simplu.

 • Pregătiți un recipient cu solul. Aveți grijă de drenaj, care protejează sistemul de rădăcini de putregaiul.
 • Pentru a face butașii mai înrădăcuți, faceți o mică seră. Acoperiți fiecare tăiere cu o ceașcă de unică folosință. Asta e de ajuns.
 • De două ori pe zi, scoateți ochelarii și aerul cu bluzele tinere.

După înrădăcinare, scoateți ochelarii. Când rădăcinile acoperă complet solul, care va fi indicat prin aspectul lor de sus, copacii tineri vor fi transplantați în ghivece.

Leaf propagarea

Frunze copac bani propagate mai des decât butași. Pentru a începe, căutați o bucată de grămadă și apoi procedați conform algoritmului de mai jos.

 1. Se toarnă o apă fiartă într-un pahar, se adaugă un pic de cărbune zdrobit și se pune o frunză în amestec. Puneți un recipient cu o foaie la umbră.
 2. La fiecare două zile, schimbați apa pentru a preveni putregaiul. În viitorul apropiat se vor vedea rădăcinile, asemănătoare cu șiruri albe.
 3. Așteptați mai mult pentru ca rădăcinile să devină mai puternice. După aceea, transferați frunza în sol. Acționați cât mai mult cu putință, pentru a nu deteriora rădăcinile. În caz contrar, riscul de deces al femeii grase va crește.

Experiență privind transplantul video

Acum știi toate detaliile de reproducere a copacului de bani. Utilizați oricare dintre aceste metode pentru a mări numărul de exemplare ale exoticelor africane într-un colț verde de acasă.

Probleme la arborele de bani

O mulțime de plante de interior care nu sunt necesare pentru îngrijirea la domiciliu. Ele par a fi create special de natură pentru a începe cultivatorii de flori și ușor să-și tolereze defectele. Lista de astfel de plante include și dulciuri. Acest animal de companie verde, cum ar fi spathiphyllum, nu provoacă prea multe probleme proprietarului.

Dar aceasta nu înseamnă că oamenii care cresc plante nepretențioase nu se confruntă cu probleme. Uneori o femeie grasă sănătoasă dispare, scutură frunze sau moare deloc. Vom înțelege de ce se întâmplă acest lucru.

De ce frunzele cad

Coborârea frunzelor este cea mai frecventă problemă de depășire a unui cultivator. Voi examina cauzele acestui fenomen și vă voi spune cum să acționați într-o astfel de situație.

 • udare excesivă. Aceasta duce la vărsarea frunzelor, care mai târziu cad. În acest caz, se recomandă oprirea udării până când pământul se usucă. Apoi, apa de flori moderat și treptat aduc cantitatea de apă și frecvența de udare la rata stabilit - o dată pe săptămână.
 • Lipsa umezelii. Oferă un efect similar. Numai în acest caz, frunzele devin mai întâi galbene și se încurcă și apoi cad. Soluția problemei este redusă la reluarea irigării și pulverizării periodice cu apă stabilită.
 • Iluminare excesivă. Dacă frunzele cad din cauza luminii excesive, mutați vasul cu arborele de bani în zona de lumină în care razele soarelui nu cad. Dacă acest lucru nu este posibil, creați o umbră pentru bastard cu hârtie.
 • Temperatură ridicată. Odată cu debutul timpului rece, ei pornesc sistemul de încălzire și folosesc dispozitive de încălzire. Conductele de aer cald împreună cu umiditatea scăzută provoacă mari daune. Mutați floarea în altă locație și spray-ul în mod regulat.
 • Pansamentul incorect. Uneori, subțierea coroanei unei capcane este cauzată de defectele gazdei în timpul îngrășămintelor. Rezolvarea problemei presupune înlocuirea solului într-o oală. În alte moduri de a salva planta nu va funcționa, pentru a neutraliza excesul de sare în sol este problematică.

Amintiți-vă, chiar și o floare complet sănătoasă își poate strecura frunzele. Acest fenomen este observat în timpul sezonului de reproducere, când grăsimea scutură frunze sănătoase pentru a obține lăstari tineri. Nu uitați de îmbătrânire. Acest lucru este natural dacă o floare în vârstă scutură frunze.

De ce trunchiul și frunzele devin galbene

În acest fenomen neplăcut, când apariția copacului de bani se deteriorează semnificativ, un motiv este lipsa luminii. Ajutarea unui animal de companie este ușoară. Переставьте вазон в другое место. Если такая возможность отсутствует, рекомендуют задуматься над установкой искусственного источника света. В летнее время держите цветок в саду. Подойдет и лоджия, но при условии, что на листья не попадают лучи солнца.

De ce frunzele devin negre și se usucă

Apariția petelor negre rotunjite pe suprafața frunzelor copacului de bani este un semn de "lovitură de soare". Soluția problemei implică umbrirea. Dacă petele sunt moi, floarea este afectată de o infecție fungică. În acest caz, îndepărtați frunzele afectate, procesați medicamentul potrivit.

Nu contează dacă elimini o mulțime de frunze în timpul operației de salvare. Acest lucru va face loc pentru noi muguri, care va avea un efect pozitiv asupra densității și lushness a coroanei.

De ce copacul de bani are frunze subțiri, moi și șifonate?

Răspunsul este simplu - putregaiul de fusariu. Acesta este rezultatul stagnării apei, ceea ce duce la udarea excesivă. Pentru a preveni răspândirea infecției, tratați solul cu suspensie de Fundazol și normalizați udarea. Transplantați ulterior planta, îndepărtând rădăcinile putrede.

Boli și dăunători

Contrar simplității în îngrijirea lipsei de atenție la jacheta nu-mi place. Dacă pomul de bani nu este prevăzut cu grijă, nu va duce la nimic bun și bolile nu vă vor face să așteptați. Ce să spun despre dăunători.

 1. În condiții de iluminare slabă, tulpina plantei dobândește o formă urâtă. Mai multă inacțiune duce la moarte. Prin urmare, păstrați vasul pe pervazul ferestrei, mai ales dacă camera este întunecată.
 2. În cazul în care frunzele schimba culoarea sau cad, aceasta indică prezența unei boli fungice în arborele de bani. Un efect similar asigură folosirea apei reci la udare.
 3. Prezența putregaiului pe baza tulpinii este purtătorul de cuvânt al putregaiului de rădăcini. Pentru a salva planta, acționați decisiv. Sfat este recomandat să taie și să crească un copac nou.
 4. Femeia grasă nu se uită la dăunători rareori. Dacă este necesar, folosiți mijloace pentru a combate un anumit dăunător. De obicei, sursa problemei este cea a mealybug-ului. Manipularea va ajuta la tratamentul cu alcool sau insecticid.

Incredibil de frumos dieffenbachia. Poate că această floare specială nu este încă în colțul tău verde. Ea va face un copac de bani o companie bună. Mult noroc în floricultură!

Vizionați videoclipul: Ingrijirea bonsailor, cum ingrijesti bonsai (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu