Cum să scapi de mușcăturile de țânțari

Din copilărie, nu pot tolera țânțarii. Cei mici. Vile. Zgomotos. Mama Natura nu a creat insecte mai intruzive și urâtoare în zona noastră. Îmi amintesc ca pe un copil, când colegii mei s-au bucurat de începutul verii și de sărbătorile fericite anticipate, am fost tremurător, pentru că în acel moment încă nu știam cum să scap de mușcăturile de țânțari.

Cum să ușurați mâncărimile după o mușcătură repede

Să începem cu doi factori principali, datorită cărora puțini oameni sunt neutri sau pozitivi cu privire la țânțarii. Ele sunt parțial nocturne și interferează cu odihna, mușcăturile provoacă prurit. Zgomotul nocturn poate fi combătut cu dopuri pentru urechi sau eliminarea fizică a unui țânțar. Mânatul este mult mai dificil.

Cauza mâncării este saliva de țânțari, pe care o injectează în corpul victimei în timp ce hrănește. Conține anticoagulante care împiedică coagularea sângelui. Saliva de țânțari provoacă mâncărime, iritații, umflături, reacții alergice severe.

Dacă sunteți mușcat recent de un țânțar și doriți să scăpați rapid de mâncărime, încercați să ștergeți mai întâi mușcătura cu un tampon de bumbac cu alcool sau o ștergere cu alcool. Puteți chiar să spălați mușcătura cu apă. Acest lucru va ajuta la eliminarea reziduurilor de salivă și va ușura mâncărimea.

  1. După ce frecați mușcătura cu alcool sau apă, puteți încerca să o apăsați de mai multe ori cu unghia.
  2. Desenați soarele la locul mușcăturii sau al crucii - va ajuta la dispariția acumulării de compuși străini de proteine ​​la locul mușcăturii și organismul va face față eliminării mai rapidă a acestora.
  3. Puteți săturați ușor pe site-ul mușcăturii pentru a elimina senzația neplăcută. De asemenea, este important să fiți distrasi de angajarea într-o afacere pe care de obicei o părăsiți (sarcină de lucru, gătit, curățenie, vizionarea spectacolului).

Mâncarea va dispărea numai după ce se va vindeca mușcătura. Rata de vindecare este diferită pentru toată lumea - este un răspuns individual al organismului la saliva parazitului. Înainte ca mușcătura să se vindece, tratați-o cu o metodă potrivită și încercați să nu o atingeți timp de două sau trei zile, astfel încât mâncăria să nu se întoarcă. Într-o muscatura pieptănat, puteți aduce cu ușurință o infecție, care va trebui apoi să meargă la un medic. Nu există nici o cale universală de îndepărtare a mâncării - încercați mai multe metode enumerate mai jos și apoi opriți-vă la cea potrivită.

Remedii populare pentru mușcăturile de țânțari

Remediile pentru mușcăturile de țânțari pot fi împărțite în medii farmacologice și folclorice. Deoarece țânțarii reprezintă o problemă sezonieră constantă, piața fondurilor este plină de aprovizionare. Cu toate acestea, pentru a scăpa de mâncărime cu o mușcătură de țânțari, nu este necesar să mergeți la cea mai apropiată farmacie și să cereți un remediu care este publicat pe televizor. Există multe modalități de a rezolva problema la domiciliu cu remedii folclorice.

Luați în considerare alimentele care ajută la ameliorarea pruritului. Pentru comoditate, voi lista mijloacele cunoscute din tabel.

mijloaceMetodă de utilizareefect
Lămâie / limeEste necesar să tăiați citricele în felii. Apoi o felie pentru a șterge mușcătura.Acidul citric reduce mâncărimile.
mierePuneți puțină miere pe mușcătură și țineți-l timp de 15 minute.Îndepărtează iritarea și mâncărimea.
fulgi de ovăzGătiți niște terci și puneți mușcătura. Așteptați până se usucă și se clătește cu apă.Reduce pruritul.
ceaiSe prepară o pungă de ceai, se răcește și se atașează de mușcături.Reduce pruritul.
Oțet de cidru de mereAplicați la tampon și atașați mușcăturii. Puteți să diluați oțetul în puțină apă.Reduce pruritul.
sifonUmpleți un vârf de sifon cu apă și aplicați pasta rezultată pe mușcătură.Alcali elimină iritarea și mâncărimea.

În plus față de alimente, un număr de plante de interior, uleiuri esențiale sau substanțe chimice de uz casnic vor fi potrivite ca un mijloc de mușcătură de țânțari.

planteUleiuri esențialeProduse chimice de uz casnic
aloelavandăpastă de dinți
patlaginabusuiocSăpunul
MelissaArborele de ceaiaspirină
mentăbergamota
rostopascăeucalipt
Calendulacarnație

Pasta de dinți cu mentol în compoziție va face - ameliorează iritarea și accelerează vindecarea mușcăturilor. Sapun este mai bine să alegi neutru, care nu crește iritarea. Aspirina poate fi sfărâmată în pudră, se adaugă apă și se îngrămădește pasta pe mușcă până se întărește.

Aplicați nevoia de fonduri în legătură cu același model. În cazul plantelor, stoarceți sucul pe un tampon de bumbac și aplicați mușcăturile pentru a reduce mâncărimea. Puteți utiliza tincturi (tinctură de calendulă, de exemplu). Uleiul este aplicat mușcăturii de câteva ori pe zi. Dacă vă îndoiți de efectul uleiului esențial asupra pielii, îl puteți testa pe un loc sănătos sau îl puteți dilua cu apă.

Care este modalitatea cea mai eficientă de a smulge mușcăturile de țânțari?

Tinctura și sucul de țelină mă ajută cel mai eficient. Cu toate acestea, selectarea unui țesut repulsiv este o chestiune individuală și este posibil să încercați până la o duzină de remedii înainte de a vă găsi a ta. În unele cazuri, poate fi preferabil să se utilizeze produse farmaceutice, în special dacă există o sensibilitate crescută la mușcăturile de țânțari.

Potrivit recenziilor privind recenziile, ajutați salvatorul și unguentul Anvantan, crema Boro Plus, gelul Fenistil și orice cremă homeopatică. Toate aceste instrumente nu vor provoca iritații suplimentare și nu vor provoca reacții alergice.

Ce trebuie să faceți dacă sunteți alergic la mușcături

Unii oameni suferă de Kulicidoză sau sunt alergici la mușcăturile de țânțari. Simptomele acidozei pot fi:

  • Un mare (5-10 cm) umflare la locul mușcăturii sau al blisterelor.
  • Urticarie.
  • Rasă nas
  • Greață.
  • Umflarea.
  • Dispneea, amețeli și senzație de slăbiciune.
  • Vărsături.

O caracteristică a alergiilor la mușcăturile de țânțari este aceea că, cu fiecare mușcătura ulterioară, simptomele se înrăutățesc și pot apărea simptome noi, mai grave. Este important să rețineți că, dacă o reacție alergică severă este fatală, prin urmare, dacă bănuiți că aveți o reacție alergică severă, trebuie să consultați un medic. În cazurile generale de alergii, se recomandă utilizarea antihistaminelor, atât la nivel extern, cât și intern.

Dacă există o alergie și un țânțar a mușcat, aplicați mai întâi gheață sau altă sursă de frig la locul mușcăturii. Pre-gheață înfășurat într-un prosop sau altă cârpă. Apoi, neutralizați efectul saliva de țânțari, injecții în loc de mușcături Prednisolone. Reacțiile alergice sunt eliminate de antihistaminice, cum ar fi Fenistil. În cele mai severe cazuri, medicii prescriu medicamente hormonale ca Advantan.

Informații despre video

De ce mușcă tantarii?

În copilăria mea, această întrebare într-adevăr nu mi-a dat pace, așa că am completat acest decalaj de cunoștințe în 7 ani, dacă nu mai devreme. Tantarii au nevoie de sange uman pentru reproducerea normala. Se știe că țânțarii de sex masculin se hrănesc exclusiv cu sapă de plante. Femelele sunt, de asemenea, folosite pentru a menține sucurile de plante și au nevoie de sânge datorită conținutului ridicat de proteine ​​care se utilizează pentru a forma și a depune ouă.

Unii țânțari de sex feminin părăsește ouăle, iar unii pot repeta acest proces. Tantarii pun ouă în iazuri cu apă caldă și caldă sub formă de plute mici. La rândul lor, aceste ouă sunt produse alimentare pentru mulți pești, deci sunt vânduți chiar și în magazinele de animale de companie ca produse alimentare pentru peștii de acvariu.

În concluzie, voi oferi câteva sfaturi despre prevenirea contactului cu țânțarii. Încercați să acoperiți corpul cu haine cât mai mult posibil, dar nu purtați prea mult negru - această culoare atrage insecte. Cumpărați o brățară de la țânțari - este ieftin și răcoroasă îi sperie. Și evitați parfumurile parfumate în parfumuri - țânțarii îi iubesc prea mult.

Lasă Un Comentariu