Cultivarea ciupercii de stridii la domiciliu

Au dispărut zilele când ciupercile se găsesc numai în pădure. Acum orice persoană, chiar dacă nu are afaceri cu cultivarea lor, poate obține o recoltă bogată. Trebuie doar să cumpărați materialele potrivite, să urmați instrucțiunile de creștere a ciupercilor de stridii la domiciliu și să mențineți condițiile optime.

Metode de creștere a ciupercilor de stridii

Puteți utiliza una din cele două metode: extinse și intensive. Intensiv este mai aproape de condițiile naturale și depinde de sezon, spre deosebire de extinse, datorită căruia puteți crește ciupercile de stridii pe tot parcursul anului.

Diferențele dintre metode sunt prezentate în tabel.

ExtensivUn mod intensiv
Esența metodeiCultivarea are loc în condiții apropiate de cele reale.Aranjate condiții complet artificiale.
Instrumente și materiale necesareMiceliu, bandă, ciomagi, mușchi.Miceliu, pungi, umidificatoare, ventilatoare, scade.
Obiectivul de cultivareHobby-uri, crescând pentru tine.Afaceri, crescând pentru profit.
CameraGrădină, grădină.Sala de incubație și camera de cultivare.

Dezavantajele și avantajele ambelor metode de cultivare.

Extensivdemnitatedeficiențe
1.Mediul natural, abilitatea de a crește în grădina mea.Dependența de sezon și de vreme.
2.Metodă mai puțin costisitoare.Stocarea ciupercilor pe stridii durează mai mult.
3.Ciupercile nu trebuie să monitorizeze în mod constant.Este imposibil să controlați numărul și momentul implementării, ceea ce face ca metoda să nu fie potrivită pentru comercializarea ciupercilor de stridii.
Un mod intensivdemnitatedeficiențe
1.Control total asupra creșterii produsului finit.Sunt necesare două încăperi separate, cu condiții adecvate de creștere.
2.Reglementarea și controlul numărului de ciuperci de stridii cultivate.Investiții în numerar nu numai în spații, ci și în materiale.
3.Stabilirea unei afaceri privind vânzarea de ciuperci de stridii și compensarea costurilor de achiziționare a materialelor.Este nevoie de mai mult timp pentru a observa și a controla creșterea fungilor.

Pregătiți pentru creștere

După ce sa decis asupra metodei, este necesar să se facă pași pregătitori. Citiți instrucțiunile și înțelegeți complexitatea procesului.

Acum trebuie să achiziționați miceliul:

 • Găsiți un vânzător și faceți o achiziție proprie.
 • Achiziționați miceliul într-un magazin online specializat.

Înainte de a cumpăra, determina tipul de miceliu. Dacă există îndoieli cu privire la calitatea produsului, achiziționați mai întâi o cantitate mică pentru fiecare probă.

Dacă este posibil, examinați ambalajul înainte de cumpărare. Citiți datele privind conținutul, uitați-vă la data de expirare. Acordați atenție apariției miceliului: nu trebuie să existe pete negre și verzi care să indice prezența mucegaiului. Un astfel de miceliu nu va da roade. Miceliu proaspăt are o culoare albă, cu stropi de portocaliu și galben.

Miceliul se deteriorează rapid, astfel încât să limitați prima dată când un kilogram de produs să aibă suficient timp pentru a distribui miceliul pentru plantare. După cumpărare, verificați temperatura miceliului, ar trebui să fie de 20 de grade.

Caracteristici de creștere pe pumnii

Calea simplă, dar lungă este extinsă. Se compune în plantarea unui miceliu în cânepă.

 1. Alegeți cânepa potrivită: fără mucegai și cu lemn umed (uscat este mai bine să se înmoaie câteva zile în apă).
 2. Asigurați-găuri în pumni cu un burghiu, de cinci până la șapte centimetri adâncime, umpleți miceliul în ele și acoperă cu mușchi. Există și un alt mod: tăiați partea superioară a bastonului, faceți o mică indentare, umpleți miceliul, întoarceți partea superioară a jurnalului în loc și îndoiți-l înapoi.
 3. Așezați cânepa într-o cameră specială, așezată una peste alta. Acoperiți cu un film gros și lăsați-l singur timp de trei luni. În interior, păstrați temperatura în jur de 15 grade.
 4. Când apar pete albe pete albe, înseamnă că ciupercile de stridii sunt pregătite pentru plantare. Cel mai bun moment pentru aceasta este sfârșitul primăverii (începutul lunii mai).
 5. Sapa găuri în pământ, acoperiți-le cu frunze umede și puneți-le deasupra cânepei cu miceliu, adâncind 15 centimetri. Solul ar trebui să fie întotdeauna umed, așa că faceți apă în fiecare zi.
 6. Prima recoltă va fi la sfârșitul verii. Răsuciți ușor ciupercile și nu le tăiați cu un cuțit. Ciuperca nu trebuie să rămână bucăți de ciuperci, pentru a nu provoca putregai. Condițiile optime vor permite căderii de recoltare de câteva ori.
 7. Mycelium va aduce fructe anul viitor, dar trebuie să fie protejat de îngheț, umplând cu atenție cânepa cu paie.

Cultivarea ciupercii de stridii în condiții naturale este o metodă simplă și nu costisitoare, care oferă o recoltă bună (deși nu la fel de mare ca atunci când se creează condiții artificiale). Cea mai mare parte a timpului este cheltuită pentru pregătirea plantației și udarea corespondenței.

Instrucțiuni video

Caracteristicile cultivării în saci

Dacă doriți să vă angajați serios în cultivarea ciupercilor, găsiți o cameră adecvată (subsol, seră), instalați echipamentul necesar - umidificatoare și ventilatoare pentru a asigura condițiile necesare (temperatură, importanță, iluminare), rafturi sau umerașe pentru pungi cu substrat.

 1. Dacă ați achiziționat deja cantitatea necesară de miceliu, următorul pas este pregătirea substratului - un amestec de componente vegetale: știuleți de porumb, hrișcă, paie, floarea-soarelui, grâu și altele. Este important ca în substrat să nu existe incluziuni putrede.
 2. Pentru cultivarea unui singur lot de ciuperci suficiente 10 kilograme de substrat, care trebuie zdrobite la o dimensiune de câțiva centimetri.
 3. Desfășurați tratamentul termic al substratului și dezinfectarea acestuia. Se fierbe amestecul timp de aproximativ două ore la căldură scăzută. După reducerea temperaturii la 26 de grade, scurgeți apa. Acum, substratul este suficient de umed și sigur pentru ciuperci. Faceți o soluție prin turnarea unei linguri de drojdie în 250 ml de apă. Se adaugă soluția de drojdie împreună cu o lingură de var hidratat pe substrat pentru dezinfectare.
 4. Pregătiți două pungi de plastic pe kilogram de miceliu. Lăsați-le timp de două ore în soluția de albire pentru dezinfecție.
 5. Se amestecă substratul cu miceliul sau se pune în straturi. Treptat, veți înțelege care metodă este mai potrivită.
 6. Transferați pungile de substrat într-o cameră întunecată. Nu este necesară lumina pentru creșterea ciupercilor în acest stadiu. Temperatura camerei trebuie menținută la cel mult douăzeci și două de grade.
 7. După două săptămâni, miceliul încurcă substratul și începe să formeze o masă omogenă. Acesta este un semn al încheierii perioadei de incubație. Reduceți temperatura la 12 grade și creșteți umiditatea la 95%.
 8. În două săptămâni, puteți recolta prima recoltă de ciuperci de stridii. Deșurubați ciupercile din sac (nu tăiați). Doar ciupercile de stridii vor da roade de patru ori. Recolta principală va apărea în primele două luni.

Cultivarea ciuperci de stridii în pungi necesită o mulțime de bani, dar rentabilitatea metodei este mult mai mare. Tu controlezi cultura și volumul ei.

Cultivarea ciupercilor ca o afacere - merită să începem?

Cultivarea ciupercilor la domiciliu este o afacere populară și profitabilă. La costuri reduse puteți obține bani buni.

Examinați procesul la cele mai mici detalii pentru a elimina pierderile accidentale. Pentru vânzare, alegeți o metodă intensă de creștere a ciupercilor de ciuperci pentru a controla complet creșterea.

Atunci când produceți pe o scară largă, angajați ajutorul angajaților angajați. Una este dificil de urmat în proces. Obțineți două camere - unul este folosit pentru incubație, al doilea - pentru ciuperci în creștere. Echipați spațiile în conformitate cu standardele, astfel încât produsul să fie de înaltă calitate.

Dacă tocmai începeți, subsolul este bine, dar aveți nevoie de o investiție. În general, acest tip de afacere are o mare rentabilitate, deoarece cultivarea intensivă nu depinde de sezon. După ce ați umplut mâna, puteți extinde producția, crescând alte tipuri de ciuperci.

Sfaturi utile

 1. La început, nu achiziționați o cantitate mare de miceliu. Tind să se deterioreze rapid. Pentru a câștiga experiență, începeți cu un kilogram de miceliu.
 2. Cumpărați miceliu numai de la furnizori de încredere. Dacă achiziționați un produs de la un vânzător nou sau un magazin online, comandați mai întâi un lot mic.
 3. Înainte de a cumpăra, examinați datele și aspectul miceliului.
 4. Monitorizați temperatura camerei și substratului. Instalați fanii de interior.
 5. Contraindicate ciuperci de stridii. Pur și simplu nu vor merge în sus.
 6. Lucrul cu miceliul este necesar numai în mănuși. Acesta este un alergen puternic!
 7. Un copac uscat este mai bine sa se inmoaie cateva zile in apa. O ciupercă de ciuperci are nevoie de umiditate pentru a crește.
 8. Deșurubați ciupercile din substrat pentru a nu provoca putrezirea materiilor prime.
 9. Materiile prime pentru substrat trebuie să fie proaspete și fără mucegai.
 10. O ciupercă de ciuperci - una dintre cele mai pretențioase ciuperci. Este necesar să controlați numai temperatura și umiditatea.
 11. De-a lungul timpului, puteți învăța să creșteți singur miceliul, pentru a nu depinde de factorii externi: vânzători, prețuri, calitate etc.

Dacă tocmai începeți să creșteți ciupercile acasă, ciupercile de stridii sunt o opțiune potrivită în faza de pregătire. Acestea nu necesită îngrijire serioasă, astfel încât puteți transforma cu ușurință această activitate într-un interesant interes sau o afacere de succes.

Vizionați videoclipul: Выращивание грибов Шампиньонов в домашних условиях 2017 (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu