Cum să cureți canapeaua acasă

Împreună cu componenta estetică a canapelei îndeplinește o serie de funcții importante: mințind, dormind, chiar mănâncă. Această piesă de mobilier este supusă unei murdăriri frecvente care strică aspectul. Pentru a curăța canapeaua de acasă, există câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să economisiți bani și timp.

Cum să curățați o canapea din material de petele și praful

Pentru a curăța canapeaua de țesături fără divorț, pentru începători declară un "război" de praf. Dacă sunteți preocupat de contaminarea locală, săriți acest pas. Pentru curățarea generală, praful, lâna, firele, mâncarea și alte gunoaie sunt scoase din tapițerie. Această curățare se poate face în 2 moduri.

 • Dacă există un aspirator în casă, utilizați o duză mică, cu gura îngustă, acordând o atenție deosebită articulațiilor și colțurilor. Pentru curățarea suprafețelor principale, montați o duză mică cu un pui de somn.
 • Dacă nu există un aspirator în casă sau tapițeria canapelei este fabricată dintr-o țesătură fleecy, praful este pur și simplu scos prin metoda "bunica", la fel ca la curățarea covorului. Pentru această procedură, veți avea nevoie de o foaie inutilă și de o "cracare" pentru a elimina praful. Îndepărtați o foaie în apă (puteți găsi într-o soluție de săpun) și stoarceți, acoperiți mobila cu o cârpă și patuiți întreaga suprafață a tapițeriei cu mișcări de pat, acordând o atenție deosebită colțurilor. Acest mod simplu de a evita îndepărtarea canapelei pe stradă: praful nu se stabilește în casă, va rămâne în interiorul foilor.

Convex reziduurile pot fi îndepărtate manual folosind un obiect cu o margine netedă, o spatulă sau un cuțit tăios este ideal. Singura excepție - țesături fleecy - răzuirea va deteriora țesătura. Pentru a îndepărta petele mari, va fi necesar să le înmuiați în apă caldă. Apoi murdăria este îndepărtată cu un burete umed, moale.

În cele din urmă, scapă de pete. În acest scop, un remediu universal pentru îndepărtarea petelor din mobilier tapițat cu marcajul "pentru toate tipurile de țesături", de exemplu: Vanish pentru curățarea covoarelor. Instrumentul trebuie să fie bătut într-o spumă densă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Zonele contaminate sunt tratate cu spumă: lăsați-o să funcționeze timp de 10-15 minute, apoi clătiți materialul curat și îndepărtați excesul de umiditate cu o cârpă curată. Dacă pete rămâne, încercați să repetați procedura. Astfel de acțiuni simple garantează absența divorțurilor chiar și pe cele mai delicate tipuri de țesături.

Dacă tapițeria a dispărut sau nu se potrivește mirosului său și o curățare simplă a prafului nu a rezolvat problema, clătiți tapițerul folosind astfel de mijloace.

 1. Sapun soluție (este mai bine să luați săpun lichid, este mai dispus să lase straturi de tesatura).
 2. Sampon soluție.
 3. Alcoolul sau vodca va returna aspectul original al microfibrelor.

Cele mai bune remedii populare

 • Oțetul și amoniacul sunt indispensabile pentru curățarea petelor de fructe. Din aceste produse, luate în proporții egale, preparați amestecul, puneți petele cu un tampon de bumbac și așteptați până la uscarea completă. După o astfel de procedură, petele se îndepărtează ușor cu apă.
 • Petele de sânge se recomandă să fie spălate imediat după apariția apei reci cu un comprimat diluat de aspirină. Dacă nu există tablete, sarea vă va ajuta: adăugați 1 linguriță la o lingură de apă. sare.
 • Locurile de smântână, alimente grase, vin sau plastilină sunt mai întâi îndepărtate cât mai mult posibil de pe suprafață, iar restul este presărat cu sare - aceasta va ajuta la absorbția grăsimii și a culorii.
 • Betele și petele de cafea trebuie să ștergeți, apoi ștergeți cu apă cu săpun, adăugând un pic de oțet. La 0,5 litri de soluție va fi nevoie de 1 lingura. l. 9% oțet.
 • Ciocolata, gemul, laptele condensat trebuie să fie bine uscat înainte de prelucrare: acesta este cazul în care pata trebuie să se întărească. După aceea, bulgingul se poate îndepărta ușor de la tapițerie, iar resturile pot fi tratate cu apă cu săpun.
 • Guma de mestecat blocată în tapițerie trebuie să fie înghețată înainte de curățare: puneți pe gheață pachete de gheață. După o procedură simplă, țesătura se va despărți cu ușurință de un oaspete lipicios, dacă folosiți răzuirea cuțitelor.

Produse chimice de uz casnic

Dr. Beckmann este un produs de îndepărtare a petelor care elimină în mod eficient urme de cafea și ceai, grăsime, sânge, cerneală și adeziv. Instrumentul este disponibil în mai multe versiuni pentru anumite pete. Diferă atitudinea atentă față de cea mai delicată țesătură.

"Antipyatin" poate fi folosit pentru toate materialele, cu excepția microfibrelor, care nu tolerează umiditatea. Disponibil sub formă de săpun, care poate elimina urme de sânge, iarbă, grăsime și ulei. Dintre avantajele semnificative - costul aparent scăzut, combinat cu eficiență ridicată.

"Vanish" elimină numai poluarea "proaspătă". Eficient pentru petele de fructe și fructe de pădure, este "frică" de pete uleioase.

Cum se curata o canapea din piele sau din piele

O canapea din piele este o bucată de mobilier de lux care este mai puțin frecventă în apartamente datorită costului ridicat al acesteia. Colegii săi din diferite tipuri de piele artificială arată nu mai puțin impresionant și sunt mult mai ieftini. Dacă urmați tehnici de curățare simple, acestea vor fi plăcute ochilor mulți ani.

Când curățați o canapea din piele, culoarea joacă un rol special. Pentru început, vom sorta procesul de prelucrare a mobilierului de culoare închisă.

În timpul curățării, acordați o atenție specială mijloacelor pe care le utilizați: cârpele trebuie să fie cât mai moi, iar duza unui aspirator fără așchii și colțuri ascuțite - pielea naturală și artificială poate fi zgâriată cu ușurință. Dacă nu există nici o poluare vizibilă, este suficient să tratați canapeaua cu un săpun ușor de hidratare pentru a restabili strălucirea și frumusețea. Evitați curățarea frecventă umedă - acest material delicat nu este foarte prietenos cu apa.

Dacă există pete pe o canapea, o soluție de oțet le va ajuta, ceea ce este eficient și pentru tapițeria de țesături.

Mobilierul alb poate fi îngrijit pentru utilizarea laptelui la temperatură scăzută la temperatura camerei. Strângeți un tampon de bumbac în el și ștergeți ușor canapeaua - nu numai că va fi curățată de murdărie, dar va deveni și mai moale.

Material video

Funcționează bine atunci când îndepărtează petele de pe canapele din piele amoniac, dar materialul se usucă fără rușine: după procedură, va trebui să tratezi zona care folosea alcool, glicerină sau ulei de ricin.

Cele mai bune produse anti-miros și poluare

 • Proprietarii de pisici sunt familiarizați cu problema frecventă a mirosului neplăcut. În lupta împotriva ei va ajuta la pisica obișnuită. Distribuiți uniform pulberea pe canapea și lăsați-o timp de 20 de minute, după care produsul este colectat cu un aspirator.
 • Pentru a elimina mirosul neplăcut care emană din canapeaua albă de zăpadă, stropiți tapițeria de sifon, lăsați timp de 40-60 de minute, apoi aspirați cu o mică duză cu o grămadă, special creată pentru curățarea mobilierului. Soda absoarbe chestii urâte.
 • Boabe de cafea va da o aromă confortabilă: le vărsați gros pe canapea, lăsați-o pentru o vreme, apoi îndepărtați. Metoda nu este ieftină, dar pentru iubitorii de aromă de cafea proaspăt preparată - doar un zeu.
 • Alcoolul - remodelarea perfectă a petelor. El poate elimina aproape orice fel de poluare.

Sfaturi utile

 1. Dacă în casă există copii, petele sunt inevitabile. Obțineți huse de înlocuire pentru mobilier - este mult mai ușor să le curățați.
 2. Se recomandă curățarea mobilierului de praf de cel puțin 2 ori pe an: altfel, o simplă ședere pe canapea poate duce la probleme cu tractul respirator.
 3. Dacă nici o metodă nu vă ajută în lupta împotriva pătării, nu este nevoie să luați canapeaua în curățătorie: serviciile de curățenie care merg direct în casă sunt disponibile pentru gospodine.
 4. Nu fi zeloasă cu cantitatea de apă când curățați - mobilierul umed la domiciliu se usucă extrem de mult. Ragurile trebuie să fie doar puțin umede.

Curățarea canapelei este o sarcină simplă, dacă dobândiți propriile rețete de brand pentru toate ocaziile, iar apoi nu va fi îngrozitor poluarea, iar camera de zi va găsi un confort real.

Vizionați videoclipul: Cum sa CURETI SALTEAUA acasa? (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu