Cum să curățați gemul ars din tigaie

Pe rafturile de magazine un sortiment mare de gemuri și alte variante de desert de fructe de padure, dar nimic nu poate fi comparat cu gem de casă. Este mult mai util, pentru că hostessul știe exact ce a pus în borcane. Procesul de preparare a gemului nu prezintă nici o dificultate, dar merită un moment de distras, iar siropul de zahăr este deja blocat pe fundul tăvii. La domiciliu, astfel de pete trebuie să afișeze metode specifice și apoi nu provoacă probleme.

Remedii populare

Rețete populare - o alternativă la utilizarea produselor chimice de uz casnic. În curățarea oalelor, folosirea acestora este prioritizată: sunt mâncărurile în care sunt pregătite produsele alimentare, este important să le curățați în condiții de siguranță, mai ales dacă există copii în casă.

Ingredient activProporție pentru rețetăMetoda și timpul de utilizare
Carbon activat4 comprimate pe litru. apăCărbunele a fost zdrobit și dizolvat în apă, se toarnă în tigaie. Se fierbe timp de 15 minute. Lăsați să se înmoaie încă 30 de minute.
sare6 linguri. l. pe 1 l. apăSoluția brută se toarnă într-o cratiță și se fierbe timp de 1 oră.
zer1 l. seruriSe toarnă zerul în feluri de mâncare și se lasă o zi.
Coji de merePeel cu 2 mereSe pătrunde petele cu piele de mere și se lasă timp de 15 minute. Pentru cel mai bun efect, fierbeți 40 de minute într-o cratiță.
Oțet de masă250 ml.Se toarnă pata cu oțet și se lasă timp de 2 ore.
ceapă300 gr.Ceapa trebuie curățată și fiartă într-o cratiță contaminată până când produsul este complet fiert.
Locuri de cafea2 linguri. l.Îndepărtați delicat fața cu cafea de dormit și lăsați-o timp de 30 de minute.

Aceste modalități simple de a înmuia funinginea cât mai mult posibil, după un astfel de tratament, este necesar să îndepărtați resturile murdăriei folosind un burete moale pentru spălarea vesela folosind un instrument familiar.

Produse chimice de uz casnic

Produse chimice de uz casnic - o modalitate foarte bună de a curăța poluarea cu orice grad de complexitate, chiar și vechile depuneri de carbon pot fi spălate. Mijloacele sunt vândute ieftine sau scumpe - principiul muncii lor este același. Datorita compozitiei, se descompun siropul dulce si resturile de fructe de padure, mentinand totodata integritatea suprafetei.

  • Mașini de spălat vase "Finish" este o pereche excelentă. În tava poluată trebuie să turnați apa astfel încât să acopere funinginea. După aceea, puneți focul și aruncați pilula: deoarece apa se încălzește, componentele active vor dizolva contaminanții.
  • Schumann - compoziție foarte eficientă pentru îndepărtarea petelor de pe gem și mai mult. Aplicați produsul cu o sticlă de pulverizare direct pe pete, așteptați câteva minute și scoateți-l cu un burete.
  • Sanita gel este un detergent universal, indispensabil într-o bucătărie modernă. Confortul convenabil este ușor de distribuit pe suprafața poluării, iar componentele active din compoziție vor face față petelor în câteva minute.

Instrucțiuni video

Singurul minus al produselor chimice de uz casnic este toxicitatea. Înainte de utilizare, este de dorit să se protejeze nu numai mâinile, ci și căile respiratorii. După procesare, vasele trebuie clătite bine cu apă curată.

Oțel inoxidabil și fontă

Oțelul inoxidabil și fonta sunt materialele cele mai nepretențioase. Ele pot fi frecate în siguranță cu bureți metalici și produse cu granule mari. Acest fel de mâncare nu se teme de aproape nimic. Cel mai bine este să îl curățați imediat după scoaterea din foc, până când se răcește. Perfecționați cu atenție arderea apei fierbinți arse cu adăugarea a 4 linguri de oțet: după aceea, resturile de murdărie se pot îndepărta cu un detergent convențional și cu o perie rigidă.

Singurul remediu pe care oțelul inoxidabil nu îl acceptă este sarea de masă. Petele de culoare închisă pot fi curățate prin această metodă.

Curățarea vaselor din aluminiu

Tăvi de aluminiu sunt un atribut indispensabil al fiecărei bucătării sovietice. Astăzi, ele sunt folosite mult mai puțin, dar multe hostess, cum ar fi încălzirea rapidă și ușurința acestui material. Un plus de aluminiu - alimentul practic nu arde. Dar, dacă a avut loc o supraveghere enervantă, acidul citric ieftin și accesibil va veni la salvare.

După curățarea suprafeței de poluare cu o lingură, trebuie să umpleți pata cu apă cu acid citric: este necesară o linguriță. l. pudră la 1 litru de lichid. După aceea, tigaia este acoperită cu un capac, iar apa este fiartă peste o căldură destul de ridicată timp de 10-15 minute. Datorită acestei proceduri, pata se va îndepărta de frecare cu un burete obișnuit pentru spălarea vesela.

Curățarea tăvii de aluminiu din funingine necesită o manipulare atentă: suprafața delicată a produselor fabricate din acest material nu tolerează detergenții cu pulbere sau periile excesiv de grosiere.

Sfaturi utile

  • Nu amânați curățarea pe arzătorul din spate: cu cât mai curând veți începe curățarea, cu atât veți obține mai puțină energie pentru a obține un rezultat optim.
  • Nu există nici un remediu universal pentru curățarea oricărei tăvi: trebuie să fie aleasă luând în considerare materialul din care sunt făcute vasele.
  • Înainte de curățarea substanțelor chimice de uz casnic sau a metodelor populare, înmuiați tava răpită timp de câteva ore în apă rece: acest lucru vă va ajuta să înmuiați pata și să facilitați procesul de prelucrare ulterioară.
  • Unele rețete pentru eliminarea contaminanților conțin o compoziție alcalină: această componentă poate avea un efect distructiv asupra pielii. Prin urmare, toate lucrările sunt de dorit pentru a realiza mănuși de cauciuc.
  • Pentru a curăța pereții exteriori, produsul poate fi fiert într-un rezervor cu diametru mai mare.

Gemul ars nu va mai fi o problemă care va umple procesul de a face un tratament de casă. O mică cunoaștere și răbdare - iar tăvile încă o dată stralucesc cu o puritate pură!

Vizionați videoclipul: Cum se curata eficient filtrele metalice de la hota - Tutorial (Martie 2020).

Lasă Un Comentariu