Cum de a curăța pantofii de piele de cătină - cele mai bune căi și mijloace

Atractivitatea produselor din piele se consideră adesea de importanță secundară, deoarece gândurile privind curățarea problematică viitoare a unei noi perechi de pantofi din material nobil vin în prim plan. În acest sens, modelele ușoare de upgradări la modă sunt deosebit de înspăimântătoare. Cu toate acestea, este mult mai ușor să cureți pantofii de piele de căprioară acasă decât pare.

Curățitoare chimice pentru încălțăminte de piele de căprioară

Formulele speciale de spray sau spumă elimină rapid contaminarea din pantofii de piele de căprioară. Este ușor de utilizat, dar nu întotdeauna în siguranță și eficient, dacă este ales un produs necorespunzător sau dacă mașina de curățare achiziționată este folosită incorect. Dacă prima dată nu a reușit să atingă rezultatul așteptat, repetarea procedurii va ajuta fără a afecta produsul curățat.

Rețineți că majoritatea produselor vândute sunt destinate eliminării petelor proaspete. Astfel de produse de curățare nu se descurcă bine cu murdăria veche, murdăria încăpățânată, granulele de nisip lipite. De asemenea, ele provoacă o umezire puternică a produsului, ceea ce necesită o uscare suplimentară blândă.

Căi populare pentru a restabili piele de căprioară

Înainte de a îndepărta murdăria, curățați încălțămintea de praf cu o perie specială. Este mai bine să folosiți crep - îndeplinește sarcina mai delicat, returnează catifea. În cazul în care produsul se uda, mai întâi uscați-l, pentru a nu smulge pata la dimensiuni mari. Apoi, îndepărtați murdăria cu o perie, dacă este necesar, ștergeți contaminarea cu o cârpă umedă.

 • Sapun soluție cu câteva picături de amoniac. Amestecul se aplică la poluare cu un burete, apoi se îndepărtează cu o cârpă uscată. Zona curățată este ștersă cu o soluție slabă de acid acetic (1 lingură de oțet pe 1 litru de apă).

ATENTIE: sapunul trebuie sa fie fara albire si aditivi biologici

 • Petele cronice sunt îndepărtate cu amoniac și amidon amestecate în proporții egale. Masa rezultată se aplică la poluare și se așteaptă uscarea. După zona tratată cu o pată cu o perie moale. Acest lucru va ajuta la rezolvarea problemei și la restabilirea structurii vililor.
 • Petele de sare sunt îndepărtate folosind oțet de masă. Strângeți o pensulă sau un burete, apoi curățați cu atenție zonele contaminate. Scoateți sarea rămasă cu o perie uscată după ce materialul sa uscat complet.
 • Locurile stale trebuie restaurate la structura grămezii prin tratamente cu abur. Țineți încălțămintea peste apă fierbinte sau în fața generatorului de aburi timp de cel mult 5 minute, evitând dezintegrarea suedei. După villus ridicată delicat cu o perie. Alternativ: frecați pata cu sare, apoi periați cu o perie.
 • Petele de grăsime sunt îndepărtate cu benzină. Îndepărtați cu atenție pata cu tifon înmuiat în ea și lăsați să se usuce.

Sfaturi pentru videoclipuri

Reguli pentru curățarea pantofilor de suede

Folosind rețetele de mai sus, luați în considerare culoarea încălțămintei, pentru a nu agrava situația. Dacă trebuie să utilizați apă pentru a îndepărta petele, colectați excesul de umiditate cu șervețele și prosoapele curate. Dacă s-au format crestături, opriți încălțămintele într-un mod accesibil, apoi restabiliți grămada cu o perie rigidă.

Pantofi de pantofi nuanțe luminoase

Când cumpărați produse speciale pentru a elimina petele de pantofi din piele albă, smântână, piersic, aveți grijă. Trebuie să selectați o compoziție ale cărei ingrediente nu pot afecta culoarea materialului care este procesat. Pentru a testa, aplicați-o în zona din interior. Dacă pantofii de piele de lumină se înmoaie, uscați-l pe un prosop curat.

 1. Îndepărtați murdăria și petele grase cu un amestec de 100 ml de lapte degresat și 0,5 linguri. l. sodă / 10 ml de amoniac. Folosind un burete, o perie sau o pensulă înmuiată în amestec, ștergeți cu ușurință locul contaminării. Finisați curățarea cu o blotare delicată a primului spot cu un tampon de bumbac umezit cu apă. Alternativă: oțet de masă, ușor diluat cu apă.
 2. Petele vechi de pe pantofi ușori sunt îndepărtate folosind un amestec de terebentină, talc, magnezie, luate în proporții egale. Pre-poluarea este tratată cu lapte degresat cald.
 3. Metoda de curățare uscată împotriva petelor grase implică utilizarea de pulbere de talc, pulbere pentru copii, pulbere de dinți, amidon sau cretă zdrobită. Acești compuși absorb foarte bine grăsimea dacă sunt lăsați la locul de probă pentru câteva ore și apoi sunt îndepărtați cu o perie.
 4. Utilizați miezul de pâine albă pentru a îndepărta petele proaspete. Nu frecați greu - vătămați semnificativ structura grămezii.

Pantofi de pantofi de culoarea pantofilor și negri

În curățarea pantofilor colorați este importantă agresivitatea fondurilor dobândite. Citiți cu atenție instrucțiunile, numirea, verificați compoziția pe secțiunea interioară a produsului. Dacă este necesar să restabiliți suprafața sărată de piele de căprioară pe o pereche de pantofi de culoare maro închis la domiciliu, în locul unei perechi este permisă folosirea cafelei de cafea. Acesta a umezit perie, care este apoi prelucrat zona dorită. După uscare, scoateți boabele de cafea cu o perie uscată.

Este ușor să îndepărtați petele murdare de la pantofii de piele întunecată, cu pâine neagră sau de secară. Luați o crustă uscată și frecați-o cu un loc de poluare.

Informații despre video

Piele neagră poate fi reparată cu o bandă de mașină de scris. Petele de grăsime sunt îndepărtate cu loțiuni delicate, cu un tampon de bumbac înmuiat în benzină. De asemenea, șmirghelul îndepărtează petele și restaurează scamele.

Grijă pentru suede înmuiate

Nimeni nu este imun să nu fie lovit de ploaie în pantofi de piele de căprioară. Dacă nu utilizați un spray hidrofug, pantofii dvs. se vor uda probabil. Rețineți că este inacceptabil să curățați produsele din acest material pe umed. Urmați instrucțiunile.

 1. Umpleți pantofii cu hârtie astfel încât să nu se deformeze în timpul uscării. Dacă produsul este fabricat din piele deschisă, luați o hârtie curată, în orice caz, nu un ziar!
 2. Uscați-vă departe de radiatoare, surse de căldură intensă. Schimbați periodic umplutura, care va absorbi umezeala. Dacă puneți pantofi pe baterie, este posibil ca materialul să se deformeze, să deterioreze talpa (se poate sparge).
 3. Curățați murdăria și petele cu o perie specială.

Sfaturi utile

Respectarea recomandărilor simple vă va permite să purtați perechea preferată de pantofi de piele pentru o perioadă lungă de timp /

 • Umiditate - dușmanul principal al produselor din piele de căprioară. Pentru a evita umezirea, tratați încălțămintea cu un spray hidrofug și cu o perie specială imediat după cumpărare. Se recomandă repetarea procedurii de trei ori după următoarea impregnare prin uscare. Instrumentul formează o peliculă transparentă care protejează împotriva apei și murdăriei de pe stradă, făcând materialul mai elastic. Chiar dacă este posibil să se contamineze piele de căprioară după tratarea prealabilă, va fi mult mai ușor de curățat datorită aerosolului.
 • Petele trebuie eliminate cât mai curând posibil.
 • Îndepărtați contaminarea de orice origine fără o spălare completă, deoarece pielea este "frică" de umiditate. Introduceți spotul cu compusul selectat, apoi uscați-l.
 • Păstrați peria curată. Lumina din piele uscată este ușor de murdară cu un instrument murdar. Folosind o perie, conduceți-o într-o direcție, pentru a nu murdări de poluare și a nu crea un scuff.
 • Refacerea culorilor se realizează cu ajutorul unor creme speciale și vopsele cu pulverizare. Alegerea unei umbre este momentul cel mai important în acest proces. Verificați vopseaua de pe interior. Înlocuiți umbra dorită aproape de tonul nu ar trebui să - ruina pantofii.
 • Depozitarea în afara sezonului înseamnă curățare temeinică. Puneți pantofii în dulap, umpleți cu hârtie sau inserați plăcuțe speciale pentru a vă menține forma.

Suede diferă de piele de o mai mică practicitate și o mai mare extenuare. În același timp, este moale, confortabil, are forma unui picior. Pierderea rapidă a unui aspect prezentabil datorită îngrijirii necorespunzătoare. Utilizați recomandările primite, iar pantofii nu vor dura un sezon, încântând cu un aspect elegant.

Vizionați videoclipul: Cum intretii incaltamintea din piele intoarsa (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu