Cum să curățați toaleta de la calcar

Toaleta este o cameră de urgență. Este vizitat zilnic. Puțini oameni au grijă de curățenia și prevenirea în mod corespunzător a instalațiilor sanitare. Deșeurile deteriorate sunt turnate în toaletă, apa de la robinet este utilizată pentru spălare - toate acestea contribuie la răspândirea pietrei de var și pietre urinare sub jantă.

Măsuri de siguranță

Înainte de începerea luptei împotriva plăcii și murdăriei, veți avea nevoie de lucrurile necesare.

 • Mănuși de cauciuc - fără să le curățați.
 • Plunger - pentru a scurge toaleta.
 • Cleaner - pentru curățare. Ca un analog - unul dintre remediile populare.
 • Perie - pentru curățarea manuală.
 • Ochelari și respirator pentru respirație - protecția împotriva fumului chimic și a mirosurilor neplăcute.
 • Burete abraziv - pentru curățarea murdăriei de pe suprafață.

Curățenia pare simplu. Trebuie să vă protejați de consecințele negative: contactați chimia sau acidul (dacă utilizați remedii folclorice) pe piele, fumurile din sistemul respirator. Da, și atingeți cu mâinile goale la spațiul interior al toaletei este puțin probabil să doriți.

Pregătiți un spațiu pentru curățare: puneți-l pe echipamentul de protecție, deschideți orificiile de aerisire. După curățare, clătiți orice lichid în exces, pulberi sau orice altceva. Aruncați mănușile și spălați-vă mâinile.

Remedii populare împotriva plăcii, ruginii și pietrelor urinare

Ajutor bun pentru curățarea următoarelor substanțe: electroliți, acid oxalic sau sifon cu oțet.

 • electrolit. Turnat în baterii auto. De fapt, este un acid. Vândute în magazin, care vinde piese de schimb și lichide pentru mașină. Este necesar să se toarnă pe suprafața toaletei și să aștepte o jumătate de oră. Atunci spălați-vă. Dacă raidul este spălat parțial, repetați procedura.
 • Acid oxalic. Prețul este rezonabil, iar eficiența este mare. Dacă numai calcarul nu este prea grav. Luați o cârpă umedă și umeziți zonele murdare. Apoi, turnați-le cu acid și așteptați o oră. Spălați acidul și curățați suprafața cu o pensulă până când este albă. Asigurați-vă că purtați mănuși!
 • Soda cu oțet. Componentele se găsesc în aproape fiecare casă. Este posibil să utilizați atât esența oțetului, cât și hrana obișnuită. 250 mg încălzire la 50 de grade. Containerul trebuie închis astfel încât mirosul neplăcut să nu se răspândească în jurul apartamentului. Apoi adăugați sifon și turnați lichid pe zonele problematice ale vasului toaletei. În cele din urmă, puteți curăța suprafața cu sifon pentru a repara rezultatul.

Instrucțiuni video

Cea mai bună chimie achiziționată

Rafturi de magazine de fier umplut cu sticle de produse chimice. Uneori, ochii se ridică, este mai bine să luați. Producătorii promite cel mai bun rezultat la un preț avantajos, dar astăzi puteți merge online și citiți recenziile oamenilor despre un anumit detergent.

Atenție! Asigurați-vă înainte de a purta produse chimice - purtați mănuși de cauciuc, ochelari de protecție și un aparat respirator!
 • Acid fosforic. Nu dizolvă garniturile din cauciuc, dar luptă împotriva poluării. De vânzare în magazine auto. Uneori, sub titlul "convertor de rugină". Este suficient să turnați 150 ml în vasul de toaletă și să așteptați zece minute, nu mai mult. Apoi clătiți toaleta bine cu apă dintr-o cisternă.
 • Pulberi de curățat. "Pemolux", "Comets" și altele asemenea. Eficace în formă uscată și, prin urmare, toaleta trebuie să fie drenată. Opriți rezervorul și turnați toată apa. Apoi, luați pistonul și pompați apa din conducta de scurgere. După aceea, puteți turna praful pe zonele cu probleme. Așteptați câteva minute și apoi continuați curățarea cu bureți și perii.
 • Cremă de curățare tip "CIF". Aplicați cu bureți pe suprafața cu un strat de acoperire și apoi curățați cu o pensulă sau un burete abraziv. Se recomandă să dați produsul timp după aplicare.
 • lichide. Acestea sunt "Sanoks", "Whiteness" și altele. Principiul de funcționare este același: aplicați, dați timp ca reacția să se manifeste și apoi ștergeți toaleta cu o perie și spălați-o.
 • geluri. "Domestos", "Rațe de toaletă", "Bref" și altele. Acestea curg mai încet decât lichidele și, prin urmare, se descurcă mai bine cu poluarea. Aplicați, așteptați, curățați și clătiți.
 • Acid clorhidric. Un mod periculos, dar eficient. Luați o cantitate egală de apă și acid și amestecați. De exemplu, 100 și 100 ml. Apoi, turnați lichidul în toaletă timp de zece minute. Nu este necesară umplerea rezervorului, deoarece acidul clorhidric corodează rapid plasticul și cauciucul. După o perioadă de spălare.
 • clor. Aparate de curățat pe bază de clor sunt create ca Domestos. Cu toate acestea, puteți curăța toaleta și curăța clorul. Este suficient să-l turnați în toaletă și să așteptați o jumătate de oră. Apoi curățați și clătiți cu apă din rezervor. Clorul nu este recomandat din cauza pericolelor pentru sănătate.

Oricare dintre aceste instrumente pot fi comandate online sau achiziționate la un magazin local.

Va ajuta Coca-Cola împotriva plăcii și a pietrei?

De îndată ce nu folosesc băuturi carbogazoase, curăță rugina, îndepărtează scurgerea, spală murdăria. Coca-Cola, Pepsi și lichide similare le place să se folosească în viața de zi cu zi datorită conținutului ridicat de acid citric. Își împarte cu adevărat placa.

Cum merge asta? Veți avea nevoie de două sticle de Coca-Cola sau de o altă băutură carbogazoasă. Completați complet toaleta folosind un piston, apoi turnați băutura și lăsați-o să se dizolve murdăria și placa.

Experiment video

După ce se termină timpul, evacuăm apa din rezervor. Se recomandă curățarea suprafeței cu o pensulă sau un burete. Instrumentul este eficient nu numai împotriva calcarului, dar și a ruginei.

Sfaturi utile

 • Utilizați filtre și tablete speciale. Acestea vor ajuta la prevenirea formării plăcii.
 • Clătiți regulat cu dvs.
 • Mai bine pentru a preveni decât pentru a corecta. Faceți curățarea de rutină cel puțin o dată pe săptămână.
 • În timpul curățării, asigurați-vă că monitorizați igiena și siguranța. Purtați mănuși și ochelari. Unele produse sunt periculoase pentru sănătate dacă sunt folosite în mod necorespunzător.
 • Așteptați o perioadă de timp după aplicarea produsului. Lasă substanța să intre în contact chimic cu placa.
 • Planificați-vă curățenia în avans. Acesta nu este un eveniment de cinci minute, durează câteva ore pentru a curăța.
 • Deschide fereastra. În apartament ar trebui să vină aer curat.
 • În timpul curățării, este mai bine să le transferați pe cineva de la rude.

Acordați o atenție suficientă instalațiilor sanitare din casă. Reparați toaleta dacă este necesar, curățați zilnic suprafața cu o perie. Înlocuiți părțile ruginite sau rupte în timp, și nu la fel de necesar.

Curățați cu grijă instalațiile de apă de trei ori pe lună. Achiziționați suficient detergent în acest scop: pulberi, geluri sau lichide. În cazuri extreme, păstrați o sticlă de sifon. Acest lucru va împiedica mirosurile neplăcute și petele galbene sub margine.

Vizionați videoclipul: Cum curatam masina de spalat? (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu