În cazul în care urmează să studieze după prietenul și prietena din clasa a IX-a

Principala sarcină a părinților în stadiul inițial al vieții unui copil este crearea condițiilor optime pentru el pentru o dezvoltare fizică și mentală completă. De-a lungul timpului, problema viitorului vine în prim plan. Este vorba despre alegerea unei profesii.

Ar trebui să plec de la școală?

Lăsând școala după clasa a 9-a este prima decizie importantă a unui adolescent, care îi afectează viața viitoare. Înainte de a face un astfel de pas, cântăriți cu atenție totul și gândiți-vă.

Nu toți adolescenții doresc să obțină o educație superioară - dorința nu coincide întotdeauna cu intențiile părinților, ceea ce duce la o situație de conflict. În mod optim, dacă discutați problema împreună, luând în considerare toate avantajele și dezavantajele, veți găsi cea mai bună soluție pentru această problemă.

Avantajele părăsirii școlii:

 1. Înscrierea într-o instituție de învățământ de nivel mediu este mai ușoară decât intrarea în universitate. Uneori este suficient pentru acest certificat și interviu.
 2. Fiecare solicitant are posibilitatea de a ajunge la locul bugetului, cu gratuitate de școlarizare și plata bursei.
 3. Pe lângă stăpânirea programului școlar într-o școală tehnică, colegiu sau colegiu, un adolescent este predat specialitatea aleasă, care îi permite să-și găsească un loc de muncă la sfârșitul celui de-al treilea an.
 4. Unele universități acceptă studenți absolvenți în al treilea an, ceea ce accelerează procesul de obținere a învățământului superior.

Există câteva deficiențe în ceea ce privește abandonul școlar timpuriu, care afectează în mod direct viitoarea viață a adolescenților:

 • Eliminarea precoce de la îngrijirea părintească. Adolescenții se mută într-un alt oraș, trăiesc într-un dormitor, primesc libertatea de acțiune. Dacă totul merge bine, copilul devine rapid independent. Dar, uneori, această lipsă de control este plină de absenteism și evaluări nesatisfăcătoare, ceea ce duce la deducere.
 • Dacă profesia este aleasă incorect, ea suprimă interesul pentru învățare. Copilul petrece puțin timp studiind, ceea ce reduce performanța. Pentru a evita acest lucru, se recomandă alegerea unei profesii cu toată responsabilitatea.

Nu toate specialitățile de prestigiu sunt dobândite în academii și universități. Dacă alegeți instituția potrivită și direcția de studiu, stăpâniți intrigiile profesiei și depuneți eforturi în viitor, creșterea carierei nu durează mult. Și aceasta este calea spre succes.

Proiecte promițătoare pentru băieți

Piața modernă de educație oferă atenția celor care au decis să părăsească școala după clasa a IX-a, o varietate largă de profesii. Luați în considerare cele mai populare dintre ele:

 • Lăcătușerie. Profesia a găsit o distribuție largă pe piața muncii, deoarece fără un specialist calificat, nici o producție nu poate funcționa în mod normal. Unități de servicii și mecanisme, lucrări de reparații și măsuri preventive - o listă incompletă a îndatoririlor lăcătuș.
 • Turner. În fiecare mecanism există părți realizate de mâinile omenești în magazinul de cotitură pe o mașină specială. Turner are nevoie de toate întreprinderile și industriile. Doar bărbații puternici, sănătoși, atenți și rezistenți pot să-și reducă profesia.
 • Sudor. Un astfel de specialist conectează elementele structurilor metalice. Lucrarea este solicitată, dar responsabilă, deoarece fiabilitatea și durabilitatea produselor metalice determină adesea nivelul de siguranță al oamenilor.
 • Colectorul. Produsul în stadiul inițial - un set de elemente care, datorită eforturilor colectorului, se transformă într-un produs finit. Lucrarea se va potrivi unui tip care înțelege schemele și este prieten cu instrumentul.
 • Mecanic auto. Numărul de autoturisme pe drumuri crește anual, ceea ce sporește cererea de servicii de calitate a vehiculelor. Acest lucru face ca profesia de mecanic auto să fie solicitată, iar pentru un tip se potrivește perfect.
 • Driver. Mulți preferă transportul public datorită lacunelor sale. Prin urmare, conducătorul discret, prietenos și atent va găsi întotdeauna un loc în flota orașului. Pe lângă conducere, șoferul rezolvă problemele și construiește un traseu.
 • Constructorul. Clădirile noi apar zilnic în diferite părți ale lumii. Acesta este meritul constructorilor profesioniști. Posesia artei clădirii poate fi o bună sursă de venit, iar în viață va fi cu siguranță utilă. Prin urmare, constructorul se află în fruntea acestei liste.

Alegerea specialității este importantă pentru fiecare tip, pentru că în viitor va trebui să devină capul și susținătorul familiei. Alegeți o profesie care este în căutare de pe piață și va fi distractiv.

Cum să intri în școala militară după gradul 9

Școala de finisare, fetele și băieții se confruntă cu problema alegerii tipului de activitate. Fiecare participant dorește ca profesia să fie prestigioasă și să-și promoveze cariera. Având în vedere aceste puncte, mulți aleg instituții militare de învățământ.

Este dificil să începi o carieră, numai candidații care îndeplinesc o serie de cerințe pot face acest lucru. Vorbim despre performanțe excelente, mărci de examinare ridicate, o bună stare fizică bună și o stare excelentă de sănătate mintală.

 • În primul rând, documentele sunt trimise la școala militară aleasă. Lista exactă poate fi găsită pe site-ul școlii sau în decanul școlii.
 • Apoi, ia examenele în limba rusă și matematică. Acestea sunt numai disciplinele principale, există și altele care sunt determinate de profilul instituției.
 • La ultima etapă de admisie, se verifică antrenamentul fizic: trece la 1000 m, alerga la 100 și 3000 m, înoate la 100 m și trage în sus. Pentru a trece examenele sunt permise după trecerea comisiei medicale.

Dacă doriți să aflați această profesie și în certificatul de note excelente și fără probleme de sănătate, încercați să vă înscrieți într-o școală militară. Demonstrează persistența, devine ofițer.

Lista celor mai profitabile profesii pentru fete

Luați în considerare profesiile care sunt cele mai populare în rândul fetelor. Fiecare dintre opțiunile enumerate mai jos are o mulțime de avantaje, iar altele vă vor ajuta chiar să vă organizați propria afacere.

 • asistentă - profesie nobilă. În calitate de membru al personalului medical, îndeplinește numirile medicului prescrise pacientului. Nu este vorba numai de picături și injecții. Sarcinile asistentei sunt determinate de sfera muncii si locul de munca.
 • manichiuristă. Profesie la înălțimea modei, dar nu pentru toată lumea. Fetele care au probleme de spate sau vedere defectuoasă, este mai bine să o eviți. Printre avantaje - învățarea rapidă și tranziția instantanee la locul de muncă. Și în prezența finanțelor este ușor să deschizi o afacere.
 • Coafor. Profesia este similară celei anterioare. Cu un nivel adecvat de pregătire, găsirea unui loc bun în salonul de înfrumusețare este ușoară. Această specialitate nu va funcționa pentru fetele cu alergii sau vedere slabă.
 • Farmacist. Domeniul de activitate include vânzarea de droguri. Cheia implementării cu succes este cunoașterea tehnologiilor farmacologice și a farmacologiei, sănătatea excelentă, rezistența la stres și rezistența la stres.
 • Cook. Lucrează la catering. Abilitatea unui bucătar de a transforma produsele obișnuite în capodopere culinare cu gust și aromă excelentă face ca profesia să fie relevantă. Printre caracteristicile unui bucătar bun: acuratețea, decența și responsabilitatea.
 • Casier. Gestionează casierul la companie, indiferent dacă este vorba despre un cafenea, o bancă sau un magazin online. Lucrează cu bancnote și carduri bancare. Uneori această listă include banii electronici. În unele companii, casierii combină poziția de controlor sau contabil.
 • Contabil. Poți obține o profesie chiar și după clasa a IX-a - responsabilitățile nu se schimbă: contabilitatea activelor, raportarea, veniturile și cheltuielile. Aici sunt doar o poziție înaltă nu pot conta. Fără învățământul superior nu este suficient.

Dragi părinți, indiferent de decizia copilului dvs., încercați să înțelegeți alegerea și să oferiți sprijinul adecvat. Aceasta este sarcina dvs. și puteți intra în universitate după facultate și colegiu.

Profesii universale

Listați profesiile universale potrivite pentru toți solicitanții, indiferent de sex. Nu sunt multe dintre ele, dar merită atenție dacă nu ați găsit o opțiune potrivită în secțiunile anterioare.

 • ghid turistic;
 • Chelnerul;
 • maseur;
 • Operator turistic;
 • Economistul;
 • programator;
 • Agent de publicitate;
 • Managerul.

Dacă examinați cu atenție directorul de profesii, această listă poate fi continuată.

Cum de a alege o specialitate

După ce a decis să renunțe prematur la școală, este important să alegeți specialitatea potrivită. În adolescență, este dificil să evaluezi avantajele și dezavantajele profesiei, așadar te sfătuiesc să solicite ajutor din partea părinților, a persoanelor cunoscute sau a profesorilor.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Determinați domeniul de activitate care vă place. Acest lucru va ajuta la o analiză aprofundată a calităților, preferințelor și abilităților personale. Nu uitați să țineți cont de starea de sănătate, deoarece dezvoltarea anumitor specialități necesită instruire sau putere fizică considerabilă.
 2. Alegerea unei profesii ia în considerare specificul acesteia: cererea pe piața forței de muncă, creșterea carierei, condițiile de muncă și restricțiile de vârstă.
 3. Vizitați site-ul web al instituției de învățământ. Pe paginile de resurse veți găsi informații despre profesia aleasă și condițiile de primire a acesteia.
 4. Nu uitați de "ziua deschisă". Instituțiile educaționale organizează evenimente în care profesorii împărtășesc informații despre specialitățile oferite de instituție.

Cu această abordare, decideți cine vreți să deveniți în viitor. Va rămâne să absolviți, să obțineți o diplomă și să găsiți un loc de muncă bun. Dar asta eo altă poveste.

Cum să alegi o instituție de învățământ

Alegerea instituției de învățământ în ordinea importanței nu este inferioară definiției unei specialități. Vă puteți înscrie astăzi într-o școală tehnică, colegiu sau colegiu. Aceste instituții diferă în ceea ce privește admiterea, procesul educațional, profilul și perspectivele viitoare.

 • School. Oferă acces la o profesie practică. Nu este foarte dificil de făcut, chiar și cu un certificat cu triple, iar durata formării nu depășește 3 ani.
 • Școala tehnică Clasat în fața școlii. Aici elevii primesc o educație conform metodologiei cât mai aproape posibil de formatul școlar și la sfârșitul căii vor avea o specialitate tehnică. După trei ani de studiu deschide calea pentru admiterea la universitate.
 • Colegiul. Cel mai prestigios reprezentant al acestora. Potrivit pentru un adolescent care visează la învățământul superior. Aici puteți obține o specialitate multidisciplinară.

Instituțiile care reprezintă unitatea educațională secundară sunt diferite una de cealaltă, determinând astfel alegerea, ținând cont de obiectivele urmărite, de rezultatul dorit și de relevanța în societate. Nu credeți filme și publicitate, nu ascultați instrucțiunile prietenilor și colegilor. Decizia ar trebui să fie numai a ta. Mult noroc!

Lasă Un Comentariu