Cum să scapi de miros neplăcut în frigider

Într-o zi, deschizând frigiderul, simțim un miros neplăcut. Este deosebit de enervant când oaspeții se adună. Se pune întrebarea cum să scapi de acest fenomen în frigider. Există mai multe metode de abordare a "aromei", pe care o veți învăța din acest articol.

Folositi remedii impotriva mirosului

Remediile interne în lupta împotriva duhoarei din bucătărie merită o atenție deosebită. Cel mai bun ajutor:

 • Lămâie și acid citric;
 • oțet;
 • Soluție de amoniac;
 • Paine si sifon;
 • Carbon activ sau orez.

Utilizați oțet

Dacă există mirosuri neplăcute, scapă de produse rănite, verificați etanșeitatea ambalajelor, tratați frigiderul cu detergent și apoi:

 1. Utilizați o soluție de 9% oțet la o rată de două linguri de o cană de apă.
 2. Instrumentul rezultat prelucrează cu atenție suprafața interioară a frigiderului, inclusiv guma de etanșare.
 3. Spălați piesele metalice cu oțet nu merită, pentru a nu le deteriora.

Lemon ca un remediu universal

Dacă soluția de oțet nu este suficient de eficientă, folosiți suc de lămâie. Citricele neutralizează mirosul neplăcut, inclusiv peștele.

 1. Strângeți sucul de lamaie pe un burete.
 2. Ștergeți interiorul frigiderului ocolind piesele metalice.
 3. Tăiați resturile de lamaie și puneți-o în interiorul camerei timp de 1-2 zile pentru a preveni reapariția mirosurilor străine și formarea germenilor.

Atenție! Nu uitați să eliminați resturile. Foarte curând va fi acoperită cu mucegai, care va rupe microclimatul în frigider, va trebui să începeți din nou.

Utilizarea amoniacului

Amoniacul - un instrument unic care ajută la lupta împotriva bacteriilor și a produselor lor de dezintegrare. Spălați frigiderul cu atenție cu apă rece și detergent. Apoi, se prepară o soluție de amoniac, dizolvând câteva picături de produs într-un pahar de apă. Umpleți o cârpă cu lichid și frecați toate suprafețele echipamentului. Alcoolul, după evaporare, va elimina un miros neplăcut.

Același instrument vă va ajuta să scăpați de mirosul persistent de usturoi sau ouă putrede. Algoritmul de curățare este același.

Carbon activat și orez

Ca mijloc de absorbție a mirosurilor neplăcute, folosind cărbune și orez. Aceste produse absorb toxine și mirosuri. Puneți carbonul activ într-un recipient spațios timp de 8-9 ore. Puteți înlocui lemnul - în acest caz, proprietățile lor sunt identice. Acțiunile cu orez sunt la fel.

Este important! Utilizați un filtru de carbon în frigider și mirosurile străine îl vor lăsa pentru totdeauna.

Cum poate ajuta sifonul și pâinea?

Coacerea sifonului și a pâinii reprezintă remedii universale pentru combaterea mirosurilor specifice. Spălați bine frigiderul și ștergeți-l. Pregătiți o soluție de sodă: două lingurițe de sodă dizolvată într-un pahar de apă. Strângeți un burete și ștergeți frigiderul. Așteptați 2-3 minute, clătiți din nou suprafața interioară cu apă curată, ștergeți-o și aerisiți-o.

Pâinea neagră tăiată și așezată în frigider. Absoarbe rapid mirosurile neplăcute. Efectul se realizează în absența produselor stricate.

Cea mai bună chimie achiziționată - revizuire și instrucțiuni de utilizare

În magazinele de produse chimice de uz casnic a prezentat un sortiment imens, din care este cel mai bine să alegeți produsele "moi". Acestea pot fi lichide, sub formă de cremă sau gel. Structura delicată este sigură pentru suprafețe și nu va rămâne zgâriată după aplicare.

Utilizați chimia achiziționată în cinci etape:

 1. Se diluează cu apă conform instrucțiunilor.
 2. Manipulați pereți, paleți, sertare, rafturi și uși.
 3. Spălați suprafețele cu apă obișnuită. Pentru confort, utilizați spray-ul.
 4. Ștergeți echipamentul uscat.
 5. În stare deschisă, lăsați frigiderul pentru câteva ore, de preferință peste noapte, astfel încât mirosul de chimie să dispară complet.

Dintre toate substanțele chimice achiziționate, puteți alege absorbenții - produse care absoarbe mirosurile și elimină aspectul lor ulterior. Unele specii servesc până la 4 luni, dar este mai bine să le schimbați mai des. Puteți alege aerosoli speciali care au un efect de curățare și dezinfectare. Deodorizarea șervețelelor umede va fi utilă pentru eliminarea rapidă a "mirosurilor" neplăcute.

Cum sa alegi absorberul de miros pentru frigider?

O modalitate foarte bună de a menține curățenia și prospețimea în frigider este un absorber al mirosurilor. Acest absorbant poate absorbi orice miros în câteva ore și nu poate lăsa nici măcar un aerisitor după aplicare. Nu este nevoie să curățați ceva. Scavengers au o perioadă de valabilitate de până la o lună. Produsul se găsește în orice magazin de produse chimice de uz casnic.

Dacă nu doriți să cheltuiți bani, pregătiți-vă singur absorbantul. Ca bază, utilizați carbon activ sau orez obișnuit. Modificați-le săptămânal și nu vor exista "parfumuri". Un om de casă va avea nevoie de o mână. Înfășurați-l într-o cârpă și puneți-l în colțul frigiderului. Mirosurile străine vor dispărea în câteva ore.

De ce apare un miros neplăcut în frigider?

Există o mulțime de motive pentru care apare un miros neplăcut:

 • Produse spulberate.
 • Produse lactate vărsate.
 • Sistemul de răcire în stare inactivă.
 • Mirosul specific al produselor.

Este foarte dificil să scapi de problemă, deoarece plasticul tinde să absoarbă un miros neplăcut. Dacă există rafturi de sticlă în frigider, este suficient să le spălați. Pereții necesită un tratament mai respectuos. Cu o grijă la timp, frigiderul și bucătăria vor deveni un model de curățenie și ordine, unde este plăcută întreaga familie.

Cea mai obișnuită cauză a mirosului neplăcut este o deconectare prelungită a echipamentelor din rețea din cauza defecțiunii, plecării sau dorinței de a economisi bani pe facturile de utilități. Uneori pur și simplu nu observăm produse stricate, deși suntem siguri că nu sunt în frigider. Acesta poate fi un cartof sau o bucată de brânză care a căzut peste tigaie.

Unul dintre cei mai insidiosi distribuitori ai unui miros neplăcut este un ou rotund de pui. În exterior, este aproape imposibil să determinăm prospețimea. Cu toate acestea, există un miros în coajă care se răspândește rapid prin frigider și bucătărie.

Sfaturi utile

Este important să înțelegeți că este mai ușor să preveniți mirosurile neplăcute decât să scăpați de acestea:

 1. Dezghetați în mod regulat și spălați frigiderul.
 2. Toate produsele care sunt stocate în acesta, acoperă bine.
 3. Utilizați folii alimentare, containere sigilate, pungi sau cutii pentru depozitare.
 4. Puneți o tehnică de sifon utilizând găuri mici în el. Schimbați ambalajul o dată la 2-3 luni pentru a uita de mirosurile neplăcute.

Menținerea curățeniei frigiderului și îndepărtarea mirosurilor este destul de simplă. Alegeți metoda potrivită pentru dvs., utilizați remedii folk sau produse chimice de uz casnic. Atunci când alegeți, fiți ghidat de gama de prețuri și propria experiență. Acest lucru va ajuta să uitați de existența mirosurilor neplăcute în bucătărie.

Lasă Un Comentariu