Cum să cureți baia la domiciliu

Conform statisticilor, o persoană petrece 1,5 ani de viață în baie. Umiditatea excesivă contribuie la dezvoltarea tuturor tipurilor de bacterii și ciuperci. Prin urmare, curățarea regulată a băii este esențială pentru sănătate și wellness. Pentru a menține albul sanitar, câteva ore pe săptămână sunt suficiente. Utilizarea metodelor populare va ajuta la economisirea nu numai a timpului, ci și a banilor.

Curățarea băii acrilice de la galben și rugină

Spălarea regulată prelungește durata de viață a băii. Acoperirea acrilică necesită mai puțină întreținere decât alte materiale. Îndepărtarea murdăriei trebuie efectuată la fiecare 2 săptămâni. Este inacceptabil să se utilizeze pulberi și substanțe chimice de uz casnic, care includ abrazivi, deoarece ele distrug stratul exterior și lasă fisuri.

 • Pentru a preveni apariția de pete galbene pe produs, veți ajuta la curățarea continuă după folosirea băii. Clătiți suprafața cu apă fierbinte, burete cu săpun. După 5 minute, spălați resturile de spumă și apoi ștergeți cu o cârpă uscată. Metoda va ajuta la protejarea permanentă a suprafeței împotriva ruginei.
 • Suprafețele acrilice sunt recomandate să se spele cu acid citric și oțet. Umpleți băile cu apă caldă întreagă, adăugați 1,5 litri de oțet (soluție 9%) și 100 g acid citric. Acest produs are o origine naturală și este utilizat în mod activ în industria alimentară. Se amestecă ușor lichidul și nu se clătește timp de 12 ore. După aceea, se toarnă apa și se șterge bine băile.

În plus, este necesar să efectuați dezinfectarea 1 dată pe lună:

 1. Umpleți jumătate din baie cu apă caldă. Restul suprafeței se spală la clătire.
 2. Se toarnă agentul care conține clor: lichidul preparat cu un spray din depozit sau o soluție separată pentru dezinfecție (cloramină).
 3. Lasati timp de 10 minute si apoi clatiti de mai multe ori.
 4. Ștergeți cu o cârpă.

După aplicarea produselor de curățare, trebuie să aerul de cameră timp de o oră și clătiți temeinic suprafața cu apă.

Remedii populare

În consiliile populare se aplică metode non-standard de curățare a băii. Nu este nevoie să cumpărați produse chimice scumpe, deoarece acestea utilizează ingrediente disponibile în mod liber.

 • Soda de coacere. Din petele îngălbenite de pe stratul de baie va ajuta la coacerea sifonului. Este necesar să se toarnă un strat subțire pe zona problemei, așteptați 10 minute. Apoi clătiți cu un curent de apă.
 • Borax și suc de lămâie. Urmele de rugina sunt indepartate cu un amestec de borax si suc de lamaie. Vor fi necesare 5 g borax și 100 g suc de lămâie. Se lasă timp de 25 de minute, apoi se clătește cu apă.
 • Oțet și sare. Încălziți 100 ml de oțet într-o baie de apă, apoi amestecați-o cu sare grosieră (2 lingurițe) și frecați murdăria. După 10 minute, spălați-vă.
 • Sare și terebentină. Pentru curățarea băii este un amestec de sare și terebentină. Aplicați masa la suprafață și ștergeți petele.

Consilii populare recomanda sodă și oțet ca un mijloc de curățare din orice contaminare. Cu toate acestea, această metodă nu este adecvată pentru băile de smalț. Chiar și o cantitate mică de acid poate ruina acoperirea și poate cauza fisuri.

Soda de cenușă va ajuta să scape de petele vechi. Mai întâi trebuie să clătiți baia. Apoi, turnați sifon și așteptați 2 ore. Apoi spălați bine băile cu apă caldă.

Toate metodele de curățare de mai sus sunt potrivite pentru băi de oțel și fontă. Dacă metodele de uz casnic nu au produs rezultate, atunci ar trebui să utilizați produse chimice gata preparate.

☞ Sfaturi pentru videoclipuri

Chimie achiziționată

Producătorii de produse chimice de uz casnic oferă geluri, soluții lichide și compuși sub formă de pulbere pentru curățarea băii. Dacă alegeți un instrument, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare. Suprafața acrilică se va deteriora de la alcalii, iar armăturile din oțel și fontă, dimpotrivă, vor deveni alb cu zăpadă.

Trei dintre cele mai eficiente și populare produse de baie în 2016:

 1. Cilit Bang (Silit Beng) este un asistent versatil care poate face față patinei și ruginei.
 2. Bugs acrilan - un instrument special pentru băile și dușurile acrilice.
 3. Frosch (Frosch) baie și duș - un instrument ecologic pentru acizi naturali. Potrivit pentru acoperiri de email și acrilic.

Înainte de a cumpăra produse chimice de uz casnic trebuie să evitați următoarele marcaje:

acrirenocivusturătorpericulos
Dacă devine pe piele, provoacă roșeață și mâncărime.Compus din substanțe toxiceConține acizi și alcalii. Lucrați numai în mănuși de cauciucPericulos pentru mediu.

Dacă, totuși, această pictogramă se află pe pachetul selectat, trebuie făcută o precauție extremă.

☞ Rețete video

Cum să curățați vechea baie din fontă

O problemă comună pentru proprietarii de băi din fontă este deteriorarea produsului prin rugină. Pentru a elimina contaminanții, veți avea nevoie de esență acetică:

 • Umpleți baia cu apă fierbinte, adăugați 200 ml de esență de oțet (70%). Se amestecă bine și se lasă timp de 4 ore. Apoi spălați și clătiți dușul.
 • Dacă instalația este într-o stare neglijată, atunci această metodă nu va elimina totul prima dată: vor fi necesare mai multe aplicații.

Rugurile de pe acoperirile din fontă nu trebuie frecate cu șmirghel sau cu perii metalice. Acest lucru va distruge în cele din urmă smalțul, iar poluarea va apărea și mai des.

☞ Clip video

Cel mai bun mod de a elimina calcarul din baie

Pentru a elimina calcarul, puteți utiliza remedii folclorice sau puteți alege compoziția potrivită a magazinului. O condiție indispensabilă este absența acidului clorhidric, a acidului oxalic, a alcalinei și a formaldehidei. În caz contrar, smalțul nu poate fi restabilit.

Metode populare din calcar:

 • Amoniacul se dizolvă într-un recipient cu apă și se lasă timp de 10 minute pe suprafață. După scurgerea apei și clătirea băii.
 • Suc de lămâie pentru a face față floarei. Este necesar să se aplice timp de 10 minute și apoi clătiți cu apă.
 • Pulberea de muștar sau muștarul uscat nu numai că elimină impuritățile, ci și dezinfectează.

Pentru a menține albul, baia este frecat cu o cârpă înmuiată în oțet. În loc de pânză, puteți folosi șervețele de hârtie. Acestea sunt lăsate timp de 2 ore în baie și apoi spălate cu apă.

Sfaturi utile

 • Principala cauză a deteriorării suprafeței băii este un agent de curățare ales în mod necorespunzător. Trebuie întotdeauna să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare.
 • Nu permiteți apariția băncilor după scurgerea băii. În acest caz, apa este îndepărtată cu prosoape sau altă cârpă absorbantă.
 • Pentru a preveni apariția mucegaiului și ciupercilor, este necesară dezinfectarea în mod regulat a acoperirii.
 • Nu este nevoie de turnarea apei în baie după spălarea podelei, a reziduurilor de detergenți și a pulberilor. Și dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să clătiți imediat cu apă și să ștergeți uscat.

Datorită sfaturilor populare, puteți curăța băița cu orice acoperiș acasă. Va dura puțin timp și efort. Apoi, baia va străluci curate.

Vizionați videoclipul: Curatare tapiterie auto textila - ieftin si eficient cu spuma W5 (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu