Cum să scapi de mirosul mașinii de spălat

În mașinile de spălat pentru perioada de utilizare pe termen lung apar mirosuri. Acest fenomen nu afectează funcționalitatea echipamentului. Apariția aromelor străine după spălare este inevitabilă. Dacă nu vă ocupați de acest fenomen, atunci lucrurile care au fost în mașina de spălat, înmuiați prin și prin duhoarea.

Cele mai bune remedii populare

Cele mai renumite și mai accesibile produse de curățat pentru mașinile de spălat sunt acidul citric, oțetul și bicarbonatul de sodiu. Sunt în bucătăria fiecărei gospodine și sunt capabili să se ocupe rapid de o problemă neplăcută.

Acid citric și oțet

Pentru a elimina mirosurile neplacute și scalările în mașina de spălat, utilizați 100 grame de acid citric și 0,5 litri de oțet de masă. Produsul este plasat în tambur, iar programul de spălare începe cu o temperatură maximă de 90 ° C. Dacă după prima dată aroma rămâne, spălarea se repetă fără a utiliza agenți.

Depozitele la scară veche se formează în formațiuni mari. Se pot rupe și pot deteriora furtunul de scurgere. Când se întâmplă acest lucru, mașina face un zgomot. În acest caz, opriți imediat spălarea, curățați furtunul și rulați din nou programul.

În garniturile din cauciuc ale unității se acumulează scara și murdăria. După spălare este foarte important să ștergeți cu atenție toate elementele tehnologiei care interacționează cu apa, inclusiv componentele din cauciuc și un compartiment pentru detergenți.

Soda de coacere

Regular (1 dată pe lună) spălarea cu sifon este capabilă să protejeze mașina de spălat de la scară. 250 g de bicarbonat de sodiu sunt turnate în compartimentul de pulberi și se activează programul pentru cea mai lungă spălare la o temperatură de 90 ° C. La sfârșitul procesului, clătirea trebuie repetată.

Experiența a arătat că modalitățile de a face față mirosurilor neplăcute sunt eficiente. Utilizarea acestor metode nu dăunează părților interne ale mașinii de spălat și contribuie la funcționarea silențioasă a unității.

Achiziționați substanțe chimice împotriva mirosului tamburului

Magazinele oferă o gamă largă de produse specializate anti-miros. Cele mai populare produse de curățare sunt fabricate în Europa:

 • Frau Schmidt (Frau Schmidt) cu mirosul de lamaie. Potrivit nu numai pentru mașinile de spălat, ci și pentru mașinile de spălat vase.
 • Cleaner Dr.Beckmann (Dr. Berkman) luptă împotriva mirosurilor și spumei.
 • Tabletele fine de la Well Done (Vel Dan) măresc durata de viață a echipamentului și elimină mirosurile neplăcute.
 • Filtero combate mirosurile din tambur și îndepărtează murdăria de la mașina de spălat.

Aceste substanțe chimice de uz casnic trebuie să fie utilizate strict în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Nu puteți combina două sau mai multe tipuri de detergenți în același timp. Aplicați produsul numai cu mănuși și o mască de protecție.

Cum să eliminați rapid mirosul de benzină și de alcool

Când mirosul de benzină sau de alcool alb este simțit de la mașina de spălat, trebuie să curățați imediat echipamentul. Această procedură se desfășoară în mai multe etape.

 1. Se toarnă sifonul de copt în compartimentul pentru pulbere, se pornește programul cu o temperatură de 30 ° C și se lasă tamburul gol.
 2. Apoi repetați procesul cu oțet de masă de 9%.
 3. Efectuați ultima spălare la temperatura minimă fără a utiliza detergenți.
 4. După o zi, verificați dacă există un miros străin. Pentru a face acest lucru, efectuați spălarea cu lucruri inutile sau țesături.
 5. Dacă metoda nu a ajutat prima dată, atunci trebuie repetată.

Când toate metodele posibile au fost epuizate și mirosul este prezent, încercați un produs care conține clor. Poate fi utilizată doar ca o ultimă soluție. Instrucțiunile la echipament ar trebui să menționeze că este permisă aplicarea clorului la acest model al mașinii de spălat.

Dacă furtunurile sunt fabricate din plastic și nu din cauciuc, riscul de deteriorare a dispozitivului este redus. Înainte de utilizare, înălbitorul este diluat în proporții conform instrucțiunilor. Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 30 ° С. Acest lucru este suficient pentru a elimina mirosul de benzină. După un singur ciclu, începe o altă spălare, dar fără fonduri suplimentare.

Elementele de cauciuc sunt capabile să absoarbă particulele de benzină mai mult decât alte materiale, astfel încât după fiecare spălare se recomandă ștergerea acestora cu o soluție de bicarbonat de sodiu. Asigurați-vă că lăsați ușa cilindrului deschisă o perioadă de timp și ventilați camera în care se află aparatul. Colectarea atentă a lenjeriei și spălarea separată va ajuta la prevenirea mirosurilor neplăcute din tambur.

Ce trebuie să faceți dacă mucegaiul a apărut?

Pentru a combate mucegaiul, curățați temeinic piesele mașinii de spălat. Majoritatea contaminanților se acumulează în sigiliile și recipientele cu pulbere.

 • O soluție de sifon, vitriol albastru sau oțet va ajuta la scăpa de raiduri neplăcute. Dacă spălați în mod constant aceste părți, ștergeți-le uscat, matrița nu va porni și nu va exista vreo miros.
 • Când mirosul neplăcut a apărut, soluția obișnuită de săpun va ajuta. Pornirea programului de fierbere va elimina microorganismele și produsul degradării acestora.

Procesarea în timp util a părților vizibile ale corpului și tamburului va proteja împotriva aspectului mucegaiului.

Sfaturi utile

 • Spălarea frecventă la o temperatură de 40 de grade cu ajutorul mijloacelor lichide conduce la stratificare a grăsimilor și a depunerilor pe tambur și furtunuri. Pentru a preveni mirosul, rulați regulat spălarea la 90 de grade și adăugați o cantitate mică de pulbere.
 • Scoateți rufele din mașină imediat după spălare, fără a aștepta să se scurgă.
 • Îmbrăcăminte pentru spălare, depozitare într-un coș separat. Contaminarea provoacă mucegaiul și mucegaiul. După finalizarea spălării, țineți ușa deschisă cât mai mult posibil.
 • Produse chimice de uz casnic sărace pot provoca un miros neplăcut. Nici un agent anti-scalare nu va ajuta dacă adormiți în mod regulat sau vărsați o pulbere sau un balsam ieftin în mașina de spălat.
 • Pentru ca mașina automată să dureze cât mai mult posibil, utilizați filtrele de apă și le schimbați în mod regulat. Este important să curățați în mod regulat pompa și furtunul de scurgere.
 • Motivul apariției mirosurilor neplăcute poate fi o legătură greșită a canalului de scurgere cu canalul. Instalarea echipamentului trebuie efectuată de un specialist.

Utilizarea detergenților de înaltă calitate și prevenirea constantă a scării și a murdăriei va proteja mașina de spălat automată de mirosuri neplăcute, mucegai și defecțiuni. Folosind tehnica nu va provoca disconfort, starea de spirit proastă și rufele vor miros mereu proaspete și vor fi scânteiate.

Vizionați videoclipul: Cum curatam masina de spalat? (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu