Vin de casă - vă rugăm, oaspeți surprizați!

Capacitatea de a face vin la domiciliu din fructe de padure sau gem - "plus la forța" oricărei gazde. Adesea, există o mulțime de recoltă pe cabana de vară și se pune întrebarea cu privire la punerea în aplicare rapidă a acesteia. Fructele și boabele cultivate cu mare dificultate se pot deteriora ușor.

pregătire

Completați mai multe etape de pregătire necesare:

 1. Selectarea containerelor. Luați borcanele de sticlă sau sticlele cu gâtul. Este ușor să controlați fermentația prin sticlă transparentă, băutura nu va dobândi mirosuri străine. Nu folosiți vase din plastic sau aluminiu. Un produs care se află într-un astfel de recipient poate deteriora sănătatea sa atunci când este folosit și în timpul producției va afecta calitatea - va apărea un gust și o aromă neplăcută.
 2. Sterilizare. Acest element este necesar. Înainte de preparare, spălați și sterilizați cu atenție toate recipientele și accesoriile care vor fi necesare, ceea ce va elimina aspectul bacteriilor și mirosurilor neplăcute.
 3. Boabe sau gem. Dacă vinul este preparat din gem, materia primă este considerată reciclată și nu este necesară sterilizarea. Fructe de fructe proaspete sortare, supra-suprafețe sau fructe imature strică gustul și accelera procesul de souring. Aruncați-o în vătămare, putred, mucegăit - un cuplu de fructe stricate poate ruina toată lucrarea. Spalarea fructelor de padure nu merita - pe suprafata lor microorganisme vii necesare pentru fermentare. Dacă sunt cu oase, îndepărtați-le, astfel încât amărăciunea și mirosul neobișnuit nu vor apărea.

Începeți gătitul. Dacă faceți pentru prima dată vin, luați o rețetă simplă și utilizați gemul ca materie primă, ceea ce vă va permite să treceți peste stadiul pregătirii materiilor prime și să controlați mai ușor dulceața.

Vin din gem acasă

Folosiți orice blocaje, chiar confiate. Este posibil să se amestece mai multe specii, deși acest lucru este nedorit. Principalul lucru este că nu există mucegai. Prelucrarea suplimentară nu este necesară, dar datorită particulelor îngroșate, procesul de fermentare va fi mai rapid. Puterea unei astfel de băuturi va fi de la 10 la 13%.

ingrediente:
 • Gemul.
 • Apă fiartă (cantitatea corespunde cantității de blocaj).
 • Stafide - 100-150 grame.
Cum se prepară:

Umpleți recipientele curate, sterilizate cu componentele necesare. Se amestecă până se uniformizează pe tot volumul. În loc de stafide, puteți lua struguri proaspeți, zdrobind boabele într-un recipient.

Acoperiți gudronul cu tifon și puneți-l într-un loc întunecos într-o cameră caldă. Temperatura pentru fermentare nu trebuie să fie mai mică de 20 de grade. Ascundeți de lumină va ajuta țesătura întunecată înfășurată în jurul recipientului. Se amestecă mustul cu o lingură de lemn timp de cinci zile. Nu utilizați dispozitive metalice.

Când primele semne de fermentare apar după 18-20 de ore, cum ar fi spumă, sosire scăzută sau miros acru, considerați că procesul se desfășoară corect.

După cinci zile, îndepărtați spuma răsărită din componentele nedizolvate. Strângeți vinul viitor prin tifon, pliat în mai multe straturi și turnați într-un recipient curat și uscat.

Umpleți sticla nu este complet, lăsați 20% din volumul total de spațiu liber. Se va umple treptat cu spumă și gaz rezultat din fermentație.

Puneți pe gâtul recipientului și fixați cu atenție mănușa de cauciuc, punând anterior gaura cu un ac într-unul dintre degete. Dacă faceți vin de multe ori, utilizați un sigiliu de apă.

Manusa se va umfla in 3-4 zile. Dacă nu se întâmplă acest lucru, verificați etanșeitatea vasului și temperatura din încăpere. După ridicarea mănușilor, lăsați containerul singur timp de o lună. Urmăriți poziția mănușii de cauciuc. Musta este infuzata timp de una pana la doua luni, apoi manusa va scadea, bautura se va lumina, iar pe partea de jos va aparea un precipitat.

Gustați vinul, adăugați zahăr, dacă este necesar. Se toarnă ușor fără sediment într-o sticlă curată, etanșați bine și puneți-o în frigider. Serviți o băutură de vin la masă în 2-3 luni.

Cum se face vinul de zmeură

În ceea ce privește conținutul de zahăr, zmeura este considerată a fi un desert, iar în aroma sa și în gustul bogat, este inferior numai strugurilor. Vinul este facut pur si simplu, pe langa tot felul de fructe de padure va face.

ingrediente:
 • Zmeură - 1 kilogram.
 • Zahăr - 500 de grame.
 • Apă fiartă - 1 litru.
Mod de preparare:

Nu se spală, dar se selectează cu atenție fructe de pădure, se macină într-o stare de piure lichid. Pe suprafața zmeurului există o drojdie specială, ele sunt un catalizator pentru fermentație.

Înainte de a adăuga zahăr și apă, plasați masa într-un recipient steril, unde va avea loc procesul de fermentație primară. Adăugați numai 300 de grame de zahăr, se amestecă și se acoperă cu apă.

Puneți o mănușă medicală pe gâtul sticlei, perforând-o. Așezați recipientul timp de 10 zile într-un loc întunecos și cald. Verificați și agitați băutura zilnic. După trei zile, după începerea fermentației, stoarceți suspensia de boabe. În sucul rezultat se toarnă sirop de zahăr: un pahar de apă și 100 de grame de zahăr, se amestecă și păstrează la căldură scăzută până la dizolvare.

După alte trei zile, adăugați restul de 100 de grame de zahăr. Apoi, lăsați recipientul timp de 40 de zile. Mănușa se va dezlipi, băutura va deveni transparentă, iar sedimentul se va lăsa jos. Sticlă.

Vin de cires cu gropi

Așa cum am menționat mai devreme, oasele de fructe de pădure sunt îndepărtate pentru a evita gustul și amărăciunea caracteristică, mai mult, ele conțin substanțe dăunătoare organismului. Pregătirea unei băuturi sigure și gustoase necesită cunoștințe corecte și proporții precise.

ingrediente:
 • Cireș - 1 kilogram.
 • Zahăr - 300 de grame.
 • Apă fiartă - 1 litru.
Mod de preparare:

Bomboanele enumerate și nespălate frământă ușor mâinile. Nu distrugeți oasele, altfel vinul va fi amar! Puneți masa rezultată într-un recipient steril, adăugați aproximativ 40% zahăr granulat din cantitatea principală și umpleți-l cu apă. Se amestecă totul, se acoperă cu tifon și locul pentru fermentarea primară într-un loc întunecos. Tara pleaca timp de patru zile, dar nu uita sa se amestece de doua ori pe zi.

Apoi, presați prin mai multe straturi de tifon, adăugați un sfert din toate semințele și 20% din zahăr din suma principală. Se amestecă amestecul până când zahărul se dizolvă complet și se toarnă în recipiente de fermentare. Lăsați o porțiune mică a rezervorului gol.

După 4 zile, puneți o altă porție de zahăr, alți 20%.

După o săptămână, filtrați prin tifon, scoateți oasele. Se adaugă zahărul rămas, se amestecă și se toarnă într-un recipient curat.

Vinul se rătăcește de la o lună la două. Apoi, mănușa va fi dezumflată, vinul va străluci, sedimentul va cădea în fund. Fără amestecare, se toarnă băutura. Gustați, adăugați zahăr, dacă este necesar.

Se toarnă vinul în sticle, se pune într-un loc întunecos și rece și se uită de câteva luni. Se filtrează lichidul ca sediment și se verifică la fiecare 15-20 de zile.

Când sedimentul nu mai apare, turnați vinul în sticle sterilizate ermetic pentru depozitare finală.

Vin rowan util

Vinul din fructele aroniei poate fi preparat în mai multe feluri. Aceasta este cea mai frecventă rețetă.

ingrediente:
 • Rowan - 10 de kilograme.
 • Zahăr - 2 kilograme.
 • Stafide sau struguri - 150 grame.
 • Apă fiartă - 4 litri.
Mod de preparare:

În rowan, scoateți butașii și acoperiți cu apă fierbinte timp de douăzeci de minute. Repetați de trei ori pentru a reduce astringența. Se taie boabele într-o mașină de măcinat cu carne, se strânge prin tifon pliată în mai multe straturi și se îndoaie restul într-un recipient și se acoperă cu apă fierbinte, cu o temperatură de 65-70 de grade.

Adăugați suc de rowan, unele zahăr și stafide. Strugurii nu trebuie spălați, ci trebuie doar să-l suprime.

Se amestecă toate ingredientele, se acoperă gâtul cu tifon și se pune într-un loc întunecos. Verificați băutura timp de mai multe zile, dacă aveți miros acru și spumă, filtrați mustul.

Adăugați zahăr la suc, amestecați și lăsați să re-fermenteze. Purtați o mănușă medicală pe gât, trageți în prealabil. Aceasta va determina sfârșitul fermentației.

După 14 zile în partea de jos a sedimentului vor fi vizibile, bulele caracteristice vor dispărea. Se toarnă cu grijă vinul în recipiente sterilizate, se închide ermetic și se păstrează în frigider sau în pivniță rece timp de 5 luni.

Evacuați cu grijă sedimentul. Vinul este gata să bea.

Cel mai delicios vin de mere

Merele servesc ca un produs excelent pentru vinificația la domiciliu. Dacă încercați să obțineți un vin gustos și sănătos, deoarece în timpul procesării fructul nu își pierde calitățile benefice.

ingrediente:
 • Mere - 5 kilograme.
 • Zahăr - 1 kilogram.
Mod de preparare:

Scoateți semințele de la mere, astfel încât băutura să nu fie amară. Fructele trec printr-un storcător sau se freacă de un răzuitor. Sucul de Puree se pune în recipiente de fermentație, acoperă gâtul cu tifon și se lasă timp de 72 de ore.

Se amestecă mustul de 3 ori pe zi folosind ustensile din lemn. După trei zile, îndepărtați pulpa (masa musculară) cu o lingură de lemn, adăugați prima parte a zahărului și puneți o mănușă de cauciuc cu un deget perforat pe gât. Zahărul granulat nu trebuie să depășească 200 grame pe litru. Lăsați vinul timp de 4 zile, adăugând aceeași porție de zahăr. După 5 zile, adăugați zahăr în jumătate și repetați procedura după 5 zile.

Procesul de fermentare durează între 30 și 90 de zile. A se păstra într-un loc întunecos și cald. Dacă sedimentul a apărut pe fund, vinul este deja fermentat. Se toarnă băutura într-un recipient steril și se pune pentru 90 de zile, dar într-un loc răcoros.

Vinul este gata dacă sedimentul nu apare în fund în două săptămâni.

Sfaturi utile

Rețineți câteva reguli simple:

 1. Nu utilizați recipiente și recipiente metalice. Ele dau o aromă specifică și un miros neplăcut.
 2. Alege cu grijă ingredientele. Când treceți prin fructe sau fructe de padure pentru vin de casă, aveți grijă. O fructe de pădure deteriorată, suprapusă sau imatur poate ruina întregul produs. Jam inspectează prezența mucegaiului.
 3. Controlați procesul de fermentație. Pentru ao porni, nu spălați fructele. Dar dacă nu există fermentație, adăugați drojdie la o viteză de două grame pe litru. Îndepărtați sedimentul cu atenție și în timp pentru a preveni amăgirea vinului.

Este plăcut, simplu și profitabil să pregătiți vinul. O mică răbdare și vă veți bucura de o băutură delicioasă, sănătoasă și delicioasă!

Vizionați videoclipul: Se topesc în gură! Iată rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem! SavurosTV (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu