Cum sa scapi de mirosul in dulap cu haine

Sa întâmplat vreodată să apară brusc un miros slab în dulap, ca și când mai multe familii locuiau într-un apartament și o mucegai care infectează hainele?

De ce apare un miros de mucegai în dulap

Înainte de a începe curățarea, aflați cauza problemei.

Praf de acarieni

Aceste microorganisme sunt invizibile cu ochiul liber, dar provoacă multe probleme. Mirosul învechit este o consecință a apariției lor. Pe măsură ce se stabilesc în dulapul tău, sortează și procesează toate hainele pentru a împiedica răspândirea lor. Faceți acest lucru după cum urmează (metoda nu este cea mai rapidă, dar eficientă):

 • Bucurați-vă hainele cu abur fierbinte.
 • Ștergeți fiecare articol cu ​​o soluție de sare de 20%.

Depozitare greșită

Pentru ca mirosul neplăcut să nu mai aibă loc, urmați regulile de bază ale stocării. Acestea pot fi găsite mai târziu în acest articol.

Umiditate ridicată

Probleme frecvente - umiditate ridicată. Nu contează cât de difuzată era camera, nu merge nicăieri. Prin urmare, procedați după cum urmează:

 • Achiziționați un uscător, încălzire sau uscător de păr. Uscați hainele înainte de a le pune pe rafturi.
 • Aranjați carbonul activ în rafturi. Modificați-o o dată pe lună. Acest lucru va împiedica mucegaiul și mirosul neplăcut.
 • Într-un magazin, cumpărați un absorbant de miros și utilizați-l în locul cărbunelui.

În cazul în care cabinetul este puternic impregnat cu miros și motivul este inexactitatea dvs., atunci este recomandabil să urmați aceste sfaturi.

Rețete video

Cabinete curățare pași

 1. Pregătiți-vă pentru curățare: cumpărați detergenți de suprafață și spălătorii. Dacă este cazul, luați mănuși de cauciuc și un aparat respirator care vă va proteja atunci când utilizați produse chimice de uz casnic.
 2. Trageți lucrurile din dulap și lăsați-le deoparte - trebuie să fie spălate. Deschideți ușile și ștergeți toate suprafețele cu o cârpă umedă. Deschide ferestrele, ușile, un balcon, dacă este, - camera și mobilierul ar trebui să fie umplut cu aer proaspăt.
 3. Începeți spălarea. Dacă există probleme deteriorate, sfâșiate sau inutile, aruncați-le departe. Spălați restul cu mâna sau cu mașina de spălat. Este mirosul pe lucrurile păstrate? Îmbrăcați-le cu un balsam de tesatura timp de o jumătate de oră. Apoi spălați din nou. Ar trebui să fie suficient.
 4. Uscați hainele bine, călcați-l. Puneți bucățile de săpun de toaletă pe rafturi între rândurile de haine, astfel încât dulapul miroase frumos. Și acum poți pune totul în locul potrivit.
 5. Utilizați substanțe aromatice: cafea, pungi de ceai, scorțișoară, pungi de bumbac cu ierburi sau altceva la gust. Ele neutralizează perfect mirosul și împiedică apariția altora.

Folosit remedii împotriva mirosului de mustitate și mucegai

Se întâmplă mirosul mucegaiului și mucegaiului înmuiat prea adânc, iar mobila nu vrea să arunce sau nu este posibil. Mergeți la măsurile extreme. Spălați hainele nu trebuie returnate pe rafturi. Găsiți-i un adăpost temporar și du-te la lupta împotriva mucegaiului pe mobilier.

 • Oțetul de masă este utilizat pentru a elimina mucegaiul. Se dizolvă o parte în trei părți de apă. Aplicați acest amestec în locurile în care apare mucegaiul.
 • Acid boric. Efectul este același ca și în cazul oțetului. Se diluează în aceleași proporții.
 • Peroxidul de hidrogen este, de asemenea, potrivit pentru mucegaiul de neutralizare. Utilizați ca înainte.

Cea mai bună chimie achiziționată - revizuire și instrucțiuni de utilizare

Dacă metodele folclorice nu au ajutat-o ​​și mucegaiul sa întors din nou, mergeți la artilerie grea - mijloace care conțin clor "Belize", care este folosit pentru a curăța mobilierul, echipamentele sanitare, pereții și alte suprafețe.

Scoateți rufele din nou și întindeți-o. Mirosul este absorbit foarte repede, așa că nici măcar nu speriți că ați reușit să scăpați de aromă, pur și simplu neutralizând mucegaiul. Tratați locurile infectate cu ciuperci cu "Belize". Așteptați un timp și ștergeți totul cu o cârpă și, dacă este necesar, repetați procedura. Instrumentul este foarte mirositor, necesită manevrare atentă, decolorați materialul. Folosiți numai sub formă diluată și lucrați în echipament de protecție.

"Albitatea" este suficientă pentru a elimina mucegaiul. Dar dacă instrumentul nu v-a ajutat sau nu este în magazin, cumpărați altul. Verificați că nu corodează lemnul.

Folosite și cumpărate parfumuri pentru garderobă

După eliminarea mirosului, pregătiți-vă pentru măsuri preventive: cumpărați parfumuri sau parfumuri, totuși le puteți face din mijloace improvizate:

 • Cele mai simple absorbitoare de mirosuri sunt cărbune, sare, sifon, silicagel, care sunt suficiente pentru a pune într-un recipient și aranjate în rafturi. Schimbați o dată pe lună.
 • Săpunul are un miros plăcut care se va răspândi în interiorul cabinetului. Câteva bucăți mici sunt suficiente.
 • Puneți boabe sau cafea măcinată într-un recipient sau într-o pungă de pânză.
 • Sticlele din parfumurile folosite, coaja de portocala sau alte fructe citrice, ierburile uscate, pungile de ceai - toate acestea sunt folosite pentru a imbunatati mirosul in dulap. Așezați-l într-un recipient sau într-o pungă de casă de casă.
 • Dacă nu există sticle folosite, puneți parfum cu o aromă plăcută. Stropirea parfumului pe haine nu este necesară!
 • Pentru a preveni mucegaiul, puneți un șervețel umezit cu iod într-un borcan și acoperiți cu un tampon de bumbac. Această măsură vă va salva de mucegaiul care a reapărut. Iodul este foarte volatil - pot apărea pete pe haine.
 • Puneți scorțișoară sau cuișoare într-un borcan sau într-un sac. Ei nu numai că vă înnobilează dulapul cu un miros plăcut, dar, de asemenea, împiedică apariția moliilor.
 • Arome, uleiuri esențiale cumpărați la farmacie. În nici un caz nu luați de odorizante - acestea servesc pentru alte scopuri.

Sfaturi utile

 1. Regular curățați dulapul: aruncați excesul, rupți, rupți și sortați hainele. Faceți un audit la fiecare șase luni.
 2. Dacă mirosul a apărut deja, nu puneți lucruri curate aici - acestea vor deveni repede saturate și va trebui să le spălați din nou.
 3. Nu puneți haine umede care pot deveni o sursă de mucegai și miros în dulap.
 4. Mențineți patul și lenjeria de corp separat de îmbrăcămintea exterioară
 5. Nu încercați să rafinați mobilierul sau îmbrăcămintea cu un odorizant de aer. Mirosul învechit nu numai că nu se estompează, ci se amestecă și cu alt parfum, ceea ce va agrava situația.
 6. Nu amestecați hainele curate și cele care au fost purtate a doua zi. În mod ideal, îmbrăcămintea uzată necesită un spațiu de stocare suplimentar. Dar dacă nu aveți niciun mobilier suplimentar, ventilați hainele pe timp de noapte și dimineața le puneți în dulap.
 7. Lăsați bucățile de săpun pe rafturi care neutralizează unele mirosuri neplăcute.
 8. Punga de ceai cu bergamot, înmuiată în uleiuri parfumate, va fi un instrument excelent pentru prospețime în dulap.
 9. Pune cafeaua în pungi, puneți-le pe rafturi. Acest lucru neutralizează mirosurile, va da un dulap proaspăt.
 10. Astfel de pungi pot fi făcute atât de tine și cumpără în magazin.
 11. Puneți o sticlă de parfum pe raft. Acest lucru va oferi un miros persistent pentru o lungă perioadă de timp.
 12. Ca măsură preventivă, este recomandabil să aerul cabinetul la fiecare două luni.
 13. Curățarea lenjeriei atrage rapid mirosurile. Nu agățați hainele să se usuce în bucătărie (în special în timpul gătirii), într-o cameră fumătoare sau în cazul în care miroase neplăcut.
 14. Închideți întotdeauna ușa dulapului pentru a împiedica pătrunderea mirosurilor străine.
 15. Puneți mobila în care depozitați rufele, de preferință, astfel încât să devină soarele. Deci, puteți evita umezeala.

Este mai ușor să preveniți apariția unui miros neplăcut decât să îl eliminați mai târziu. Este mai bine să ventilați dulapul în prealabil, să puneți o bucată de săpun acolo și să ridicați ocazional haine decât să spălați întregul dulap din spatele unei cămăși, spălând rafturi de-a lungul drumului. Nu fiți leneși și faceți curățenie regulată în întregul apartament. Aceasta este casa ta. Asigurați-o confortabil pentru familia ta.

Vizionați videoclipul: Cum sa scapi de mucegai ieftin si rapid (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu