Cum să scapi de mirosul de pantofi

Mirosul neplăcut în pantofi este o problemă delicată care necesită o soluție rapidă. Întrebarea necesită o soluție rapidă, deoarece se referă atât la aspectul, cât și la sănătatea umană. Parfumurile străine apar în pantofii noi și folosiți. Dar motivul nu este numai nerespectarea regulilor de igienă personală.

Cele mai bune remedii folclorice împotriva mirosului în pantofi

Poți scăpa de mirosul neplacut folosind metode populare. La domiciliu, începeți cu prelucrarea mijloacelor improvizate. Ștergeți, uscați și uscați pantofii pentru a elimina problema.

Pungi de ceai

Pungi de ceai uscate, puse în pantofi și se lasă peste noapte. Frunzele de ceai absoarbe efectiv mirosurile, umiditatea și dezinfectează suprafața interioară. Cu cat mai multe pungi, cu atat mai repede va lasa un miros neplăcut. Utilizate și sudate, învelite într-o țesătură densă.

Peroxidul de hidrogen

Mirosul puternic și persistent al transpirației elimină peroxidul de hidrogen. Ștergeți interiorul încălțămintei cu un tampon de bumbac înmuiat în soluție de 3%. Acest instrument este folosit ca agent profilactic chiar înainte de apariția mirosului. Se toarnă lichidul din flacon în pantofi timp de 1 minut, se îndepărtează, se curăță suprafața cu o perie uscată și se usucă bine. Produsele vopsite nu sunt recomandate să manipuleze peroxidul.

sifon

Soda de copt are proprietăți absorbante, absoarbe umezeala și mirosurile direct de la tălpi interioare. Se toarnă 1 lingură în fiecare boot sau pantof, după 12 ore, se toarnă sifonul și se spală reziduul cu o perie uscată. Din păcate, această metodă nu este potrivită pentru curățarea pantofilor negri, deoarece pot exista pete albe.

Carbon activat

Carbonul activ va ajuta să facă față mirosului neplăcut în timpul nopții. Stropiți 10 comprimate, puneți pudra într-o pungă de material, pentru a nu pata interiorul și a lăsa-o în interiorul pantofului. A doua zi, ștergeți pantofii din interior cu o cârpă uscată.

S-au cumpărat și remedii farmaceutice împotriva mirosului neplăcut în pantofi

În plus față de remediile folclorice, puteți utiliza alte metode. Magazinele au o gamă largă de medicamente care neutralizează mirosurile străine. Deși marea majoritate a substanțelor doar maschează aroma, dar nu o elimină.

Produse speciale din miros neplăcut:

 • deodorante pentru picioare;
 • deodorante pentru încălțăminte;
 • antiseptice și dezinfectante;
 • medicamente antifungice;
 • dispozitive de dezinfectare.

deodorante

Deodorantul este conceput pentru a elimina mirosurile specifice de piele, vopsea, clei și pantofi utilizați. Există următoarele tipuri de forme de aplicare: aerosoli, bastoane, role și tablete. Mai puțin frecvente sunt deodorante, creme și tampoane parfumate. Această metodă nu elimină cauza principală a problemei, ci doar maschează mirosul neplăcut. Deodorantul trebuie utilizat în combinație cu dezinfectanți.

Medicamente de farmacie

Medicamentele antifungice și dezinfectante din farmacie vă vor ajuta să scăpați de transpirație și de mirosul neplacut al piciorului pentru o lungă perioadă de timp. Alegerea mijloacelor depinde de capacitatea financiară și recomandările medicului.

Medicamente eficiente pentru tratamentul pantofilor și picioarelor:

 • "Mikostop";
 • "Miramistin";
 • "DEZAVID";
 • „Bicină“;
 • „Formidronum“;
 • Paste "Teymurova".

Dispozitive de dezinfectare

Modul sigur și eficient - utilizarea uscătoarelor speciale. Există dispozitive fixe și fără fir. Lămpile UV timp de 12 ore distrug complet fungii și bacteriile. Procesul nu presupune participarea dvs. directă și nu durează mult.

Cum să eliminați rapid mirosul de urină de pisică în pantofi

Mirosul lăsat de un animal de companie este dificil de îndepărtat complet. Prelucrarea cu detergenți nu dă rezultate. La apariția vremii calde, "aroma" se întoarce. Cu toate acestea, etichetele de pisici pot fi îndepărtate cu oțet și cu o soluție de permanganat de potasiu.

Pentru a elimina mirosul de tag-uri de pisici de la pantofi inchisi:

 1. Înlocuiți tălpile interioare.
 2. Clătiți pantofii din material textil sub apă rece.
 3. Îmbrăcați hainele din piele și piele de piele cu un burete umed.
 4. Dezinfectați interiorul cu o soluție de permanganat de potasiu: se amestecă 1 litru de apă și 6 cristale de sare de potasiu din acidul de mangan.
 5. Trateaza pantofii din interior cu o solutie de masa de otet si apa amestecata in proportii egale. Această metodă afectează în mod negativ acest lucru, deci nu poate fi folosit frecvent.
 6. După procesare, uscați pantofii într-o zonă bine ventilată și lăsați-le pe balcon timp de câteva zile.

Îndepărtați mirosul de urină de pisică ar trebui să fie imediat după detectare, altfel animalul va folosi în mod constant pantofi ca o toaletă.

Protejați pantofii de la un animal de companie vă va ajuta să vă sporiți animalele sau să le depozitați într-un loc inaccesibil pentru el.

Sfaturi utile

 • Urmați regulile de igienă personală: spălați-vă picioarele de 2 ori pe zi cu apă rece, purtați șosete din țesături naturale și schimbați-le zilnic.
 • Ventilați-vă în mod regulat pantofii: alternați o pereche cu alta în fiecare zi. Nu scoateți pantofi, cizme sau cizme imediat după utilizare. Mai întâi uscați pantofii închise și păstrați-le într-un loc cald și uscat.
 • Nu toate materialele absorb umezeala la fel de bine, asa ca folositi insoles special, schimbandu-le la fiecare 3 luni. Dacă acest lucru nu se face, numărul de bacterii va crește semnificativ, ducând la un miros neplăcut.
 • Reglați transpirația crescută vă va ajuta să faceți o baie de picioare zilnică. Boabele de scoarță de stejar, muguri de mesteacăn, levănțică și salvie afectează pozitiv microflora picioarelor și le dezinfectează.

Dacă miroși în pantofi, acționează imediat. Utilizarea integrată a metodelor cunoscute în același timp va permite eliminarea rapidă și fără consecințe a problemei. Combinația dintre produsele tradiționale și cele farmaceutice, procedurile de igienă și îngrijirea adecvată a lucrurilor vă vor scuti pentru totdeauna de o problemă neplăcută sau nu vă vor permite să apară deloc.

Vizionați videoclipul: CUM SA SCAPI DE MIROSURI NEPLACUTE ALE SNEAKERSILOR. (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu