Cum sa curatati o blana de la o nurca acasa

Îmbrăcămintea din mână este durabilă. Dacă este îngrijit în mod corespunzător, haina de blană va încânta gazda timp de mulți ani. Din păcate, odată cu trecerea timpului, blănurile devin plictisitoare, iar vilii se înfundă cu praf, produsul își pierde strălucirea și strălucirea. În curățarea chimică, puteți curăța o blană și restabili frumusețea veche, dar curățarea uscată a produselor din blană este costisitoare. Chiar dacă a avut succes, blana nu va rezista mai mult de cinci proceduri. Din expunerea la reactivi, pielea se usucă, începe să se rupă, produsul devine inutilizabil.

Siguranță și măsuri de precauție

Pentru a începe, citiți instrucțiunile și testați instrumentul. Luați o bucată mică de blană pe partea greșită și aplicați substanța selectată. Dacă sunteți mulțumit de rezultat, procesați întreaga blană. Este important să știți:

 1. Pentru spălare nu se potrivesc detergenții obișnuiți.
 2. Uscați stratul de blană la temperatura camerei.
 3. Nu țineți blănurile în imediata apropiere a bateriei sau încălzitorului, nu utilizați uscător de păr pentru a vă usca.
 4. Nu călcați haina de blană. Pentru a păstra forma atârnă pe cuier în dimensiune și va avea aspectul original.

Caracteristici de nurca de curățare alb și albastru

Blana de blană este o poluare mai vizibilă, deci este curățată mai des decât întuneric. Din expunerea constantă la produsele chimice străine, nurca se uzează mai repede și își pierde strălucirea originală. Produsele de blană cu pensulă ușoară, cu o atenție deosebită pentru a-și menține culoarea, căldura și sofisticarea.

Remedii populare pentru curățarea blănurilor și a capacelor de nurcă

Benzină, amidon sau rumeguș

Cu aceste unelte puteți curăța produsul din blană în trei moduri. Acestea sunt potrivite dacă există pete de grăsime pe pălăria sau blana. Luați amidon din cartofi și benzină rafinată, amestecați-le până se formează o suspensie omogenă. Masa rezultată tratează locurile contaminate și permite produsului să se usuce. Nu forțați uscătorul cu un uscător de păr sau lângă dispozitivele de încălzire. Se agită masa uscată și se curăță bine cu o perie. Apoi, strângeți pieptenele de pieptene cu dinți fini, îndepărtați pulberea rămasă. La sfârșitul stratului de blană, se află un vid în modul slab.

În loc de amidon din cartofi, poți lua rumeguș. Achizitionati-le la magazinul de animale de companie, amestecati cu benzina si curatati produsul folosind aceeasi tehnologie.

Amidon, grâu, talc farmaceutic

Substanțele acționează ca absorbanți, absorbând murdărie și grăsime de pe suprafața blănii. Pentru a curăța produsul, luați o mână de pulbere de talc uscat, grâu sau amidon din cartofi și presărați locuri contaminate. Apoi frecați ușor cu o perie. Substanța care manipulează pata va începe să se întunece, absorbind murdăria. Scoateți praful și aspirați-l.

Soluție de săpun

Orice gel de duș, săpun lichid, șampon fără vopsele sau pentru animale. Faceți o soluție - într-un recipient cu apă, adăugați puțin detergent pentru săpun și 2 - 3 linguri peroxid de hidrogen, amestecați până la spumare. Folosind un burete, aplicați amestecul pe blană în direcția grămezii. După tratare, îndepărtați excesul de umiditate cu tifon sau material absorbant de lichide. Se agită stratul de blană de mai multe ori și se usucă în condiții naturale.

Peroxid și amoniac

Reteta solutiei:

 1. 1 pahar de apă;
 2. 3 linguri de peroxid de hidrogen;
 3. 1 lingurita de amoniac.

Ingredientele se amestecă în recipiente și se toarnă într-o sticlă cu pulverizare. Pulverizați soluția pe blană, agățați stratul de blană de pe cârlig și lăsați-l la temperatura camerei. După câteva ore poți să o porți. Utilizați amestecul cu prudență, deoarece amoniacul are un miros înțepător. Faceți curățenie atunci când ferestrele sunt deschise, în absența copiilor și a animalelor de companie. Utilizați o mască de protecție și mănuși.

Pentru produsele din nurca albă, unde este deosebit de vizibilă îngălbenirea, utilizați o soluție mai puțin concentrată pentru a preveni apariția de pete nedorite.

albastru

Se amestecă pulberea în apă până când se obține o soluție slabă de culoare albastru deschis. Se toarnă amestecul într-o sticlă cu un atomizor și se tratează suprafața blănii. După uscare, scuturați blana și pieptește-o ușor.

Sare și amoniac

Se prepară soluția în următoarele proporții:

 1. 1 lingurita sare fină;
 2. 1 lingurita de amoniac;
 3. 1 ceașcă de apă caldă.

Se amestecă ingredientele și cu un tampon pentru a aplica soluția în locurile contaminate. După uscarea pieptenului de blană.

Suc de lămâie și oțet

Aplicați o soluție de apă cu oțet sau suc de lămâie cu un tampon în zonele contaminate. Periați și uscați acest loc. Aerisiți produsul și continuați să îl purtați.

Tărâțe fierbinți

Rotiti grau de grau intr-o tigaie la 60 de grade. Distribuiți uniform pe suprafața blănii și frecați-l ușor în ea. Tărâțele trebuie să se răcească, apoi agitați produsul de mai multe ori și curățați resturile de cruzime rămase.

Cum să curățați căptușeala

Pentru a curăța căptușeala, scoateți-o mai întâi și spălați-o. Fier și coaseți o cârpă curată și uscată în poziție. Această metodă nu deformează stratul, deci va dura mulți ani.

Dacă curățați căptușeala, nu o paring, puteți strica produsul, deoarece sub influența umidității se va schimba forma. Dacă spălați căptușeala direct pe blana, umeziți blana cât mai puțin posibil.

Reguli pentru îngrijirea îmbrăcămintei de nurcă

 1. Păstrați o haină de blană agățată pe un cuier pentru a se potrivi într-un dulap bine închis pentru a împiedica pătrunderea prafului.
 2. În timpul verii, păstrați-l într-un caz special într-o zonă rece și bine ventilată.
 3. Se scutură blănurile umezite de mai multe ori, se usucă, se usucă bine, se absoarbe umezeala, se servește umerii și se așteaptă uscarea. Apoi piepteaza haina.
 4. Îndepărtați imediat murdăria, deoarece petele vechi sunt mai ușor curățate.
 5. Îndepărtați praful de pe stratul de blană după cum urmează: înfășurați produsul cu o foaie umedă, lăsați-l ușor și agitați-l.

Sfaturi utile

Pentru ca o haină luxoasă să-i placă pentru o perioadă lungă de timp, periați în mod regulat blănurile aderente. Începeți curățarea produsului din zone inconsecvente. Nu lăsați haina la soare și curenți.

Blana de blană a animalului trebuie tratată cu grijă. Adesea mergeți să vizitați, să faceți cumpărături, să vizitați parcul, pădurea, să mergeți în ploaie și zăpadă. Animalul continuă să trăiască în haina de blană. Dragoste, holte și prețuiește-o. Veți fi mereu irezistibil într-un strat spumos și jucăuș din blană naturală.

Vizionați videoclipul: Cum si de ce trebuie curatate tampoanele cat mai des in timpul lucrului (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu