Cum să curățați heringul rapid și fără oase

Felurile de hering sunt o gustare tradițională rece pe o masă festivă. Servit într-o formă marinată cu o farfurie, folosită ca ingredient pentru prepararea salatelor, combinată cu fructe de mare, legume și verdeață. Una dintre cele mai delicioase aperitive este hering picant de sărat. Dificultatea de a servi la masă este de a curăța fileul de pește însuși de cântare și creastă.

Din cauza oaselor mici și a altor deșeuri, procesarea durează mult. Folosim o metodă simplă, dar eficientă pentru curățarea rapidă a heringului. Procesul începe cu peștele din magazin. Viteza și ușurința cântarelor și oaselor de curățare depind de calitatea acestora.

Alegerea unui pește de calitate

Puteți determina calitatea conform criteriilor prezentate în tabel.

Ce să cauteCe ar trebui să fie
Data fabricării și termenul de valabilitateAtunci când alegeți o hering conservată în magazin, acordați atenție datei recoltării și plantei în care produsul a fost plasat în recipient. Evaluați aspectul pachetului - nu trebuie să existe urme de rugină sau rugina.
Pești de peșteCântarele sunt de culoare deschisă de argint, fără pete și incluziuni terțe.
branhiiTije cu o nuanță roșu închis. Dacă, făcând clic pe ele, se dezvoltă pete de sânge, peștele nu trebuie cumpărat, descărcarea de gestiune este un indicator al încălcării regulilor de sărare.
abdomenIubitorii de hering de hering sau lapte, ar trebui să acorde atenție aspectului abdomenului de pește. Împingeți-l ușor pentru a determina calitatea conținutului care "apare" în exterior.
Carcasă densitateCarcasa este densă și elastică, fără semne de deteriorare.
MirosulIndicatorul de calitate este un miros proaspăt și plăcut de pește. Un "miros" străin vorbește despre depravarea produsului. Aromă admisă - note subtile de condimente utilizate pentru preformele de murat.

Felurile de hering sunt cel mai bine servite sub formă de fileuri fierte. Cumpărarea peștilor întregi sărate este mai profitabilă decât cumpărarea unui produs semifinit.

Căi eficiente de curățare rapidă a hering-ului

Pregătiți-vă cu atenție pentru procesul de hering gros. Aveți grijă în avans de dispozitivele necesare și fonduri suplimentare.

instrumentnumire
Cuțit bine ascuțit pentru tăierea peșteluiAscuțiți tacamurile înainte de a găti. Din claritatea lamei depinde: eficiența și viteza de curățare a heringului, tăierea filetului în părți egale.
Mănuși din cauciucMănușile vă vor proteja pielea de tăieturi, cu o lamă ascuțită, cu oasele și cu mirosul de hering.
Cutie de tocatProtejați masa de masă cu o placă de tăiere proiectată pentru a lucra cu pește. Prefer ustensile din plastic, care este mai practic și mai convenabil din lemn. Acesta din urmă va absorbi uleiul de pește, sânge, intestin și va păstra mirosul de alimente pentru o lungă perioadă de timp.
Alimente ambalatePentru curățarea ușoară a deșeurilor de pește, protecția împotriva mirosului și a grăsimilor, înfășurați o placă de tocat cu film agățat și, la sfârșitul lucrării, se rostogolestează și o aruncă.
Fonduri suplimentarePensulele vor fi necesare pentru extragerea în siguranță a oaselor mici de pește și a "fragmentelor" din palmieri, dacă oasele "au rămas" în pielea mâinilor. După curățarea heringului, clătiți placa de tăiere cu un agent special. Și pentru prospețime și pentru a elimina mirosul neplăcut - ștergeți suprafața de lucru a mesei și palmele cu suc de lămâie.

Eficacitatea curățării heringului depinde de abilități. Astfel, mișcarea naturii progresive, produsă de degetul mare în direcția creastei, va ajuta la curățarea peștelui mult mai rapid și mai bine. Cu mișcarea caracteristică a cuțitului, pielea însăși se află aproape de lingurita. Aplicarea tehnicii necesită experiență practică. Dar pentru bucătari amatori, există modalități de curățare rapidă a heringului la domiciliu:

Metoda numărul 1 - clasic

 1. Pregătiți heringul pentru curățare spălând peștele cu apă rece și îndepărtând excesul de sare și mucus.
 2. Separați capul cu un cuțit ascuțit.
 3. Scoateți coada - partea neacoperită a peștelui. Clătiți din nou heringul sub apă curgătoare pentru a evita intrarea oaselor mici în fileu.
 4. Tăiați partea inferioară a heringului într-o linie dreaptă, care se deplasează în direcția de la cap până la coadă. Faceți o incizie pe creastă de până la 1 cm. Prin aceasta, îndepărtați "umplutura", inclusiv caviarul. După îndepărtarea intestinelor, spălați carcasa, ștergeți cu un șervețel. Ștergeți și în interior, îndepărtați dungile și intestinele, astfel încât fițele să iasă fără un gust amar.
 5. Scoateți carcasa întunecată cu un cuțit.
 6. Herring pielea este ușor "tras în jos", dacă este prins peste marginea de pe fiecare parte a peștelui.
 7. Fileul este îndepărtat prin metoda "capturării", începând cu capul și deplasându-se spre coadă. Heringul se găsește atât de mici, încât oasele care le elimină nu sunt întotdeauna posibile. Simțiți-vă liber să tăiați un filet împreună cu cele mai mici oase.
 8. După manipulări, primiți două bucăți de file de pește, curățate de oase și cântare. Scoateți oasele rămase cu pensete.

Metoda numărul 2 - minunat

 1. Pregătiți peștele pentru curățare: spălați, tăiați capul, împărțiți trunchiul în două părți și îndepărtați interiorul în modul descris mai sus.
 2. Coada este îndepărtată într-un mod diferit: prindeți ferm ambele capete ale heringului cu ambele mâini, efectuând mai multe mișcări circulare cu carcasa în direcții diferite.
 3. După "întoarcerea peștelui în poziția inițială", cu un efort, rupeți carcasa la jumătate cu o mișcare de tragere, ținând două bucăți de coadă.
 4. Într-o mână va exista o coadă de hering, în cealaltă - un fileu, din care rămâne să îndepărtezi oasele.

Stadiul responsabil - eliminarea creasta și a oaselor mari:

 • Luați heringul în ambele mâini, transformându-vă burta în sine.
 • Cu degetele, simțiți locația creastei în interiorul peștilor.
 • Împărțiți carcasa în două jumătăți, astfel încât oasele "gropate" să rămână pe aceeași sirenă a heringului.
 • Împingeți ușor creasta din interior, dar, din exterior, treceți prin oase cu degetele, scoateți-o din hering.
 • Petreceți acțiuni similare cu a doua jumătate a peștelui.

Există și un alt mod de a curăța heringul de oase fără un cuțit - cu ajutorul foarfecelor.

Descrierea videoclipului

Metoda numărul 3 - curățarea cu foarfece de bucătărie

Taiați peștele în direcția creastei, îndepărtând pielea. Pornind de la coadă până la cap, tăiați carcasa cu foarfece ascuțite de bucătărie. Acestea sunt convenabile pentru a elimina fin de hering și conținutul intern din burtă. Avantajul utilizării foarfecelor este acela de a simplifica procesul prin eliminarea pieselor inutile într-o singură mișcare.

Profitați de această și de alte tehnologii pentru a curăța heringul de pe oase. Respectând regulile de siguranță, veți putea "tăia" heringul într-un timp scurt, după ce ați primit un filet curat, pe care nu trebuie decât să îl aranjați.

Vizionați videoclipul: Filetare Pastrav (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu