Cum de a șterge monede de unul singur? Căi eficiente și sfaturi

Metalul, în ciuda puterii aparente, corodează și oxidează în cele din urmă. Problema îngrijorează colectorii de monede rare, antice. Pentru a păstra aspectul obiectelor valoroase, trebuie să vă curățați în mod regulat comorile la domiciliu folosind diverse metode.

Pentru curățarea monedelor, sunt create soluții specializate care elimină murdăria, oxizii și elimină neregularitățile de suprafață. Dar, pentru a da un aspect perfect colecției, nu este necesar să cumpărați instrumente scumpe. Utilizați alte opțiuni care vă vor permite să economisiți bani și să obțineți un rezultat dovedit de mulți ani de practică.

Tehnici dovedite de curățare a monedelor

Necesitatea unor soluții costisitoare va dispărea dacă vom folosi metode sigure de purificare a probelor valoroase la domiciliu. Tehnica de preparare și utilizare pentru îndepărtarea murdăriei și urme de oxidare sunt prezentate în tabel.

mijloacecererePuncte importanteDezavantajele metodei
Acid citricÎntr-un bol mic din ceramică sau din plastic, se diluează acidul citric cu apă. Puneți soluția rezultată pe monede.Mediul afectează agresiv metalele, deci urmăriți reacția remedierii "la domiciliu" și, dacă este necesar, transformați monedele în soluție.Pentru a proteja monedele de impactul "caustic", aplicați un strat de patină protectoare artificială pe acestea înainte de a începe curățarea.
Soluție de săpunGătiți săpunul pentru bebeluș și dizolvați chipsurile într-o cantitate mică de apă, agitați într-o stare omogenă, în care plasați monedele pentru o vreme.Metoda care utilizează săpun pentru bebeluși este delicată.O singură expunere nu este suficientă pentru a curăța complet suprafața monedelor. Repetați "băile de săpun" timp de o săptămână, până la rezultat.
Soda de coacerePentru a restabili strălucirea anterioară, scufundați monedele într-o soluție apoasă de bicarbonat de sodiu. În cazul unei contaminări severe, tratați aversul și partea inversă cu "ghiveci de sifon" prin amestecarea alcalinei cu amoniac sau pastă de dinți.În cazul în care produsul este gătit excesiv, depozitați-l într-un recipient cu fixare strânsă.Purificarea monedelor cu bicarbonat de sodiu nu este o modalitate mecanică de a face față murdăriei și oxizilor. Aceasta este o reacție chimică în care sodiul acționează ca un alcalin.
Bea "Coca-Cola"Soda dulce este un instrument excelent pentru curățarea suprafețelor cromate. Puneți monedele într-un recipient cu o băutură și lăsați-l lângă un încălzitor sau altă sursă de căldură.Rezolvă probleme minore. Situații mai dificile necesită metode radicale de curățare.Acidul fosforic conținut în băutură va elimina impuritățile de pe suprafața metalică. Va dura o săptămână pentru ca monedele vechi să arate strălucitoare.
"Uleiul" fierbePentru procedura de monede fierbe nevoie de parafina vegetala sau lichida. Sunt încălzite într-o baie de apă. Folosind un recipient sau o sită de metal, coborâți monedele în rezervor timp de 10 minute. Apoi se spală și se fierbe din nou, dar în apă distilată.Metoda nu este potrivită pentru curățarea monedelor de argint, dar se va descurca perfect cu contaminanții pe bronz, fier și alte aliaje.Urmăriți procesul de "fierbere" a monedelor, deoarece uleiurile îndepărtează nu numai oxizii, ci și un strat protector de patină.
Electroliza este un asistent indispensabil"Veți avea nevoie de: o sursă de alimentare cu o capacitate de 6-12 V, cleme atașate la o sursă de electricitate, un" conductor "de metal, vase din sticlă sau ceramică, o soluție de sare amestecată cu apă în proporții de 1 litru pe 1 litru.
Atașați clemele după cum urmează: "minus" la monedă, "plus" la conductor. Îndepărtați-le într-un recipient salin. Clătiți și uscați moneda scăldată. "
Folosind tehnica, urmați regulile de siguranță. Procedați preliminar pentru a curăța o monedă obișnuită, pentru a nu strica copia de colectare.Utilizarea electrolizei în casă necesită experiență practică de lucru cu electricitatea.

Cum să curățați monedele vechi de argint și de aur

În colecțiile colecționarilor de monede există monede prețioase de aur și argint, care necesită tratament atent. Păstrați-le separat și departe de bancnote de alte metale pentru a elimina posibilitatea de oxidare a produselor.

Realizați regulat proceduri speciale pentru îngrijirea și curățarea exemplarelor rare, pentru a menține aspectul lichid.

Metoda de purificareArticolele necesarePregătire preliminarăTehnica de aplicare
Curățarea mecanică pentru a îndepărta praful și alte mici murdări.Mai multe perii cu grade diferite de rigiditate.Înainte de a efectua ambele proceduri, scufundați monedele într-un recipient cu apă distilată timp de 2-3 zile. Acest lucru va atenua murdăria și va evidenția zonele afectate grav. Spălați produsul cu săpun și uscați cu un prosop de hârtie.Monede lustruiți ușor cu o periuță de dinți. Părul ușor pătrunde în orice "structură" structurală a suprafeței.
Curățarea chimică pentru a combate poluarea și oxizii extinse.10% soluție de amoniac.Împingeți monedele în soluția de amoniac timp de o oră. Pentru a evita arsurile, purtați mănuși de cauciuc, îndepărtați epruvetele, clătiți cu apă curentă și uscați.

Urmând regulile simple de curățare a monedelor rare de colectare de la metale prețioase la domiciliu, puteți obține rezultate excelente.

Curățarea monedelor de la alte metale la domiciliu

Nu numai monedele metalice prețioase necesită o abordare atentă a procesului de curățare a plăcii, ruginei și fisurilor rezultate din coroziune. Pentru fiecare tip de metal are reguli proprii.

Cum să curățați monedele de cupru

Înainte de începerea lucrului, determinați tipul de poluare, evaluând culoarea plăcii. Începeți munca, înarmată cu mijloacele necesare.

Tipul de poluareMetode de curățareEtapa finală
Patina rosieÎndepărtați monedele de cupru în soluția de amoniac 5% preparată timp de 2 minute. Scoateți, clătiți și uscați.După spălarea monedelor de cupru cu apă distilată, acestea se usucă și se aplică un strat protector de patină pe suprafață, ceea ce va da strălucirea și netezirea specimenelor. Prepararea compoziției de patinație: se diluează 50 g de sulfat de cupru în 1 litru de apă pură, se adaugă 5 g de permanganat de potasiu. Se încălzește amestecul la 90 ° C. Îndepărtați monedele, țineți-le în soluție timp de câteva minute, întorcându-le astfel încât patina să se odihnească uniform.
Patina verdeÎndepărtați monedele de cupru în soluție de acid citric timp de 1-2 minute. Se spală și se usucă fiecare specimen după extracție.
Patina galbenăÎntr-o soluție de acid acetic cu apă, puneți monedele câteva minute până când dispare placa. Clătiți și uscați după extracție.

Bilet de curățare bimetalic 10 ruble

Complexitatea procedurii de purificare a monedelor bimetalice de la contaminare constă în compoziția unui aliaj de metale diferite, fiecare având nevoie de o abordare proprie. Dar cu o sarcină atât de dificilă, poți să te descurci acasă. Principalul lucru este să alegeți un instrument adecvat:

Instrumentul utilizatMetoda de aplicarePuncte importante
pastă de dințiAplicați pasta pe o periuță de dinți cu duritate medie și, sub un curent de apă caldă, curățați suprafața monedei bimetalice.După procedură, poate apărea o ușoară decolorare a suprafeței, însă este garantată curățarea impurităților.
Soluție bazată pe alcool și acid formicSoluția de alcool se va întoarce la monedele bimetalice cu frumusețea veche și strălucirea lucioasă. Timp de expunere - 5 min.Uscați monedele după procedură cu un prosop de pânză.
Comprimat de la "Coca-Cola"Puneți monedele într-un container cu "Coca-Cola" și lăsați-le peste noapte. Dimineața, îndepărtați, clătiți și uscați.Pentru a obține rezultatul, repetați procedura în timpul săptămânii.

Curățarea eșantioanelor de nichel și bronz

Autocurățirea monedelor de nichel la domiciliu este o sarcină simplă în comparație cu eliminarea poluării din bancnotele de la alte tipuri de metal. Există două modalități de a vă ajuta să faceți față sarcinii:

Instrumentul utilizatMetoda de aplicarePuncte importante
O soluție de sare și oțetÎnmuiați monede cu conținut de nichel într-o soluție de sare și oțet. După procedură, frecați suprafața cu o garnitură de cauciuc.Dacă curățarea nu corespunde așteptărilor, repetați procedura. Purtați mănuși și scoateți monedele din soluție cu pensete.
Mijloacele "Trilon-B"Într-un recipient de sticlă turnați praful, umpleți-l cu apă fiartă. Scoateți monedele în soluție. Timpul de expunere depinde de gradul de contaminare. Se înmoaie în soluție până la defalcarea completă a plăcii.

Instrucțiuni video

Costul colecțiilor de monede antice este estimat nu numai de vârsta lor, ci și de apariția fiecărui exemplu. Marcajele bancare care nu au fost depozitate într-un mod adecvat acumulează un strat gros de murdărie și oxizi. Pentru a oferi colecției un aspect curat și demn, nu este nevoie să cumpărați scule scumpe sau să le eliminați pentru curățare. Suficient pentru a vă familiariza cu sfaturile și recomandările privind prelucrarea monedelor cu ajutorul instrumentelor disponibile. Acest lucru vă va permite să vă ocupați de sarcină pe cont propriu acasă. Pentru a întoarce monedele la strălucirea și frumusețea originale, pentru a păstra colecția într-o formă prezentabilă pentru posteritate, toată lumea o poate permite.

Vizionați videoclipul: The Great Gildersleeve: Gildy's Radio Broadcast Gildy's New Secretary Anniversary Dinner (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu