Îngrijirea corespunzătoare a tacâmurilor din nichel de argint

Melchior este un aliaj de cupru, nichel, fier și mangan. Produse din acest metal sigur și elegant - un indicator de bun gust. Mai recent, tacâmurile realizate din acest material au fost considerate luxoase și au fost în cantitate mică. Le-au "luat" ocazional și, după ce le-au obținut, au fost atent păstrate cu reverență. Masa era pusă cu obiecte prețioase numai pentru ocazii solemne. Utilizarea rară nu a scăpat de întunericul natural, care a deranjat gospodinele care căutau printre mijloace improvizate pentru a restabili vechea strălucire. Nu erau așa de puțin.

De ce se întunecă melchiorul?

În ciuda avantajelor, un dezavantaj este încă acolo: din cauza îngrijirii necorespunzătoare, aliajul este oxidat de oxigen și se înmoaie repede, apar pete și pete care sunt greu de scăpat.

Gospodinele neexperimentate, văzând schimbări în aspect, încep să se panică. Situația este ușor de corectat. Pentru curățarea tacâmurilor de la argintul de nichel la domiciliu sunt suficiente rețete. Cheltuielile financiare nu sunt necesare, în curs sunt disponibile materiale: alcool, sare, sifon, coaja de ouă, cartofi, folie și multe altele. În magazin puteți cumpăra produse chimice speciale.

Cele mai eficiente moduri populare

La dispoziția gospodăriilor moderne produse de uz casnic de curățat pentru bucătărie. În secolul trecut, s-au confruntat cu ajutorul instrumentelor disponibile. Nu exista Internet și femeile citeau o mulțime de cărți de referință, vizitând bibliotecile în căutarea unui răspuns. Ofer un mijloc dovedit și eficient pentru curățarea argintului de nichel la domiciliu.

folie

Luați folie de alimente de orice producător și grosime, puneți-l într-un recipient adânc, adăugați un sfert de ceai de sodă, puneți tacâmuri din nichel de argint și umpleți-le cu apă clocotită. Un miracol se va întâmpla în fața ochilor tăi: procesul de purificare va începe în aceeași secundă și nu va necesita participarea ta.

sifon

Curățarea cu bicarbonat de sodiu nu este diferită de cea descrisă mai sus. Folia nu este necesară, dar efectul va fi același. Simplitatea metodei va surprinde, iar calitatea curățării va fi plăcută.

Ouă de coajă

Pentru a rezolva problema, puteți folosi ouăle. Există mai multe opțiuni:

  1. Se fierbe aparatele în apa unde erau fierte ouăle.
  2. Extindeți cochilii de ou, adăugați la apă și fierbeți vasele în soluția rezultată.
  3. Ștergeți vasele cu o cârpă de flanelă înmuiată în albusul de ou.

Ultima metodă de curățare este ușoară, aplicabilă tacâmurilor din nichel, argint și aur placat.

Pastă de dinți și sare

Anterior, gospodinele foloseau pulbere de dinți pentru curățarea obiectelor de argint din nichel. Instrumentul a fost aplicat pe tesatura, dispozitivele au fost frecat pentru a străluci perfect. Pentru a cumpăra pulbere de dinți în magazine astăzi este posibil, dar este dificil. Prin urmare, luăm pasta de dinți, cu care curățăm vasele și obținem strălucirea fără precedent.

ATENȚIE! Metoda are un dezavantaj: microparticulele de pastă de dinți sunt greu de îndepărtat de crăpăturile și chipsurile de pe suprafața vesela.

oțet

Scoateți usturoiul cu apă și aduceți-l la fiert. Adăugați oțet la decoct și coborâți acolo tacamurile. Controlați procesul de fierbere și așteptați efectul dorit. Scoateți obiectele, răciți-le la temperatura camerei și clătiți cu apă curentă.

Alte remedii folclorice

  1. Când curățați tacâmurile din argint de nichel, aplicați sare fină. Metoda este consumatoare de timp, dar rezultatul va fi multumit. Aplicați o cantitate mică de sare pe un burete și curățați suprafața până când obțineți efectul dorit.
  2. Curățarea cu ajutorul cartofilor este o procedură mai delicată. Va dura ceva timp. Așezați vasul în apele unde s-au așezat cartofii desfăcuți, lăsați-le câteva ore. Scoateți și spălați tacâmurile cu apă curentă și ștergeți-le.
  3. Îndepărtarea petelor cu amoniac este potrivită pentru curățarea vesei din nichel de argint, acoperite cu metale prețioase, produse din aur și argint. Așezați elementele într-un recipient cu amoniac lichid, acoperiți cu un capac, lăsați-l puțin timp. După extracție, spălați bine sub apă curentă. Pentru a adăuga strălucire, faceți o soluție de amoniac și apă, clătiți-le cu tacâmuri, clătiți cu apă curgătoare și uscați.

Cum să curăț chimicale de uz casnic din nichel de argint

Produsele chimice de uz casnic sunt reprezentate de o gamă largă de produse cu texturi diferite: pulberi, geluri, șervețele umede impregnate cu formulări. Ei vor aduce înapoi sclipici și farmec în câteva minute. Vă sfătuiesc să curățați lichide și șervețele umede care nu au componente abrazive.

INTERESANT! După utilizarea chimicalelor de uz casnic, se formează o peliculă invizibilă pe tacamuri, care protejează aliajul de întunecare și deteriorare. În acest caz, ele diferă de căile de atac folclorice.

Sfaturi utile

Tacâmurile Melchior sunt similare cu argintăria, dar costul lor este mult mai mic. A prefera feluri de mâncare de la rafting înseamnă a economisi bani fără a afecta solemnitatea momentului la masa festivă. La urma urmelor, tacâmurile din argintul de nichel nu sunt mai rele decât argintul.

Norme de prevenire și depozitare

  • Produsele din argint de nichel sunt capricioase în viața de zi cu zi, de aceea necesită o întreținere atentă. Acestea trebuie lustruite într-o strălucire folosind unelte speciale.
  • Depozitarea corectă este importantă: într-un loc uscat, departe de alte tacâmuri. Împachetați fiecare piesă de argint nichel cu un șervețel uscat, apoi cu folie și folie agățată. Metoda va proteja de expunerea la oxigen, hârtia va absorbi umezeala, la care aliajul este sensibil. Cu depozitarea corectă, vasele vor rămâne lumină, fără pete și pete.
  • După utilizare, tacâmuri, spălați-le și uscați.
  • Alegerea mijloacelor de uz casnic chimice, pre-studiu compoziția. Nu trebuie să conțină clor, care provoacă apariția de pete și abrazive, care lasă zgârieturi pe suprafață.

Sub rezerva regulilor de îngrijire, tacâmurile din argintul de nichel servesc pentru totdeauna.

Respectând aceste reguli, economisiți tacâmuri din argintul de nichel în forma sa originală și mai târziu vor deveni o relicvă familială, care va fi transferată cu mândrie din generație în generație.

Lasă Un Comentariu