Cum să gătiți cartofi cu șuncă în cuptor

Toată lumea este familiarizată cu situația când oaspeții vin în mod neașteptat la casă. Mulți oameni încep să se panicheze: sunt goi în frigider, dar nu au timp să meargă la magazin. Ca întotdeauna, rețetele savvy și simple vin la salvare. Principalul lor avantaj - ingredientele sunt în fiecare casă. Una dintre aceste rețete este cartofii copți cu șuncă. Gatirea nu durează mult, felul de mâncare se dovedește delicios, iar produsele necesare sunt întotdeauna la îndemână.

Cum să coaceți cartofi crocci cu șuncă

Efectuarea cartofilor moi în interior și crocantă pe exterior este destul de dificilă - adesea se prăbușește sau devine vâscoasă. Pentru a evita acest lucru, pentru prăjire, alegeți culturi radacinate cu un conținut mediu de amidon, de exemplu, soiurile albe au o structură densă, deci ideal pentru coacere.

ingrediente:
 • Cartofi - 1 kg;
 • Bacon - 200 g;
 • Sare și piper la gust.
Mod de preparare:
 1. Se curăță cartofii și se clătește cu apă. Tăiați fiecare tubercul pe feliile groase de 3-4 mm, fără a ajunge la o margine de 7-10 mm.
 2. Bacon tăiat în felii subțiri pentru a se potrivi cu diametrul cartofului. Se presară fiecare bucată de carne cu condimente și sare, se pun în sloturile de pe tuberculi.
 3. Puneți o foaie de copt cu floarea-soarelui sau cu uleiul de măsline și puneți cartofii.
 4. Trimiteți vasul la un cuptor preîncălzit la 180 - 200 ° C timp de 40 - 50 de minute.

SFAT! Unele amante coace cartofi cu șuncă pe un suport de sârmă. În acest caz, crusta va fi mai clare și mai clare.

Cartofi coapte cu grăsime și usturoi în folie

Datorită foliei obținute cartofi prăjiți oferite, iar usturoiul dă o pianitate specială. Felul este pregătit nu numai în cuptor, ci și pe cărbune, ceea ce înseamnă că rețeta este o baghetă magică reală dacă decideți să faceți o vacanță în natură.

ingrediente:
 • cartofi;
 • usturoi;
 • Salo;
 • Sare și piper la gust.
Mod de preparare:
 1. Spălați cu grijă cartofii, puneți pe un șervețel uscat pentru a scăpa de umiditatea excesivă, tăiată în jumătate.
 2. Îndepărtați excesul de sare din sare și felie în felii groase de 3-5 mm. Multe gospodine sunt sfătuite să ia bacon cu slănină.
 3. Peel și tăiați usturoiul. Puneți niște sare într-o farfurie separată.
 4. Împingeți jumătate din cartofi în sare, frecați usturoiul în cealaltă și puneți o bucată de slănină între ele. Împachetați "sandwich-ul" rezultat în două straturi de folie și puneți-le pe o foaie de copt.
 5. Se pune într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C. Coaceți până la gata de 40 până la 50 de minute.
 6. Pentru a afla mai multe despre pregătirea vasului, trageți o scobitoare cu cartofi. Dacă vine ușor, atunci este timpul să slujim.

Sfaturi utile

 • Pentru gătit, alegeți cartofi de aceeași mărime și formă. Asigurați-vă că tuberculii nu sunt germeni și zone verzi care pot afecta gustul vasului.
 • Salo ia moale și proaspete. Vă recomandăm să îndepărtați pielea astfel încât să nu devină rigidă la coacere.
 • Dacă vă place săracii sărate, nu uitați să-l curățați de sarea în exces.
 • Pentru a preveni îngrășarea grăsimilor în timpul gătitului, fixați-o cu o scobitoare. Acest lucru va da farfurie și un aspect estetic suplimentar - cartofii vor arata ca navele.
 • Dacă doriți să obțineți bucăți suculente de slănină, puneți-le pe tuberculi în mijlocul procesului de prăjire (după 20-30 minute de la început).
 • Serviți fierbinte, deci nu gătiți pentru utilizare ulterioară. O persoană mănâncă aproximativ 3 - 4 cartofi.

După cum ați observat, cartofii de gătit cu șuncă în cuptor nu provoacă probleme și nu iau prea mult timp de la hostess, iar gustul excelent și sarea vor atrage atenția tuturor membrilor gospodăriei. Cartofi cu șuncă în cuptor - o farfurie excelentă pentru preparatele de pește sau carne, servesc salate, murături sau varză. Bon apetit!

Lasă Un Comentariu