Cum sa deschizi o sticla de vin rapid si usor

O sticlă de vin bun este un element esențial al evenimentului, indiferent dacă este o ajunul de Anul Nou, un picnic sau o adunare cu prietenii. Dar înainte de a proceda la degustarea băuturii în stare de ebrietate, sticla va trebui să fie deschisă.

Cum să scoateți dopul din sticlă cu ajutorul instrumentelor disponibile

Există cazuri în care oaspeții se află deja la masă, se servesc mâncăruri gustoase și aromate și numai o sticlă de vin închisă împiedică începerea celebrării. Un tirbușor ar ajuta la rezolvarea problemei, dar a fost pierdut, eșuat sau complet absent. Cum sa fii?

Se pare că puteți deschide recipientul cu mijloace improvizate:

 • Apasă înăuntru. Bărbații pot folosi un deget, după ce au închis dopul cu o monedă mică. Femeile sunt mai bine înarmate cu pantofi de ruj sau toc.
 • Rezervați și prosop. Împingeți partea de jos a sticlei cu un prosop, atingeți partea inferioară a recipientului din cartea atașată la perete. Nu exagerați cu forța loviturii, pentru a nu rămâne fără băutură.
 • Sticlă de apă Umpleți o sticlă de plastic cu apă și atingeți partea de jos a părții medii. O alternativă la acest instrument va fi boot-ul obișnuit.
 • Șurub și clești. Răsuciți șurubul în dop și deschideți flaconul cu clești. În loc de această unealtă, utilizați două creioane, prinzând vârful șurubului pe ambele părți.
 • Cuțitul. Puneți cuțitul în plută și, folosind mișcări de rotație, scoateți băutura. În acest scop, un instrument adecvat, care are o crestătură pe lamă.
 • Cuie și ciocan. Conduceți câteva cuie în plută, astfel încât să formeze o linie. Folosind gheare pe ciocan pentru a deschide sticla.
 • Clips și creion. Îndreptați cele două cleme. La sfârșitul fiecărui fir, faceți cârlige. Introduceți blanchete cu cârlige în spațiul dintre gât și opritor pe ambele părți și rotiți-le spre centru. Rotiți capetele clemelor, ridicați un creion și scoateți dopul.
 • Modul în care husarii. Deschideți băutura va ajuta un cuțit, sabie sau lama. Luați flaconul cu mâna, înfășurați partea inferioară a prosopului și, într-o mișcare ascuțită, respingeți gâtul. Această metodă este nesigură și necesită abilități. Începătorii nu recomandă utilizarea acestuia.

Aceste opțiuni au trecut testul timpului și eficiența dovedită. Dar vă sfătuiesc să cumpărați un tirbuș sau un cuțit multifuncțional. Aceste dispozitive vă vor ușura soarta.

Cum să deschizi un vin cu un tirbușon

În vremurile străvechi, oamenii au păstrat băutura în butoaie din lemn sau în borcane de pământ, prindeau gâtul cu o cârpă sau îl împrăștia cu rășină. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, când comerțul cu vin a ajuns la vârf, a existat o problemă a siguranței unei băuturi scumpe în timpul transportului pe termen lung. Coaja copacului de plută a venit la salvare, care "se descurca perfect" cu sarcina.

În 1795, un preot din Anglia, Samuel Hanshall, a patentat primul tirbușon. Proiectarea "viermelui de oțel" seamănă cu wadfly - un dispozitiv care a fost folosit pentru a îndepărta un proiectil neactivat din cilindrul unei arme de foc. În timp, instrumentul a fost îmbunătățit și modernizat. Astăzi a vândut o varietate de tirbușoruri. Cu privire la complexitatea utilizării lor și vorbesc mai jos.

Tirbuson clasic

Designul tirbușorului clasic, denumit în mod obișnuit "vierme de oțel", este foarte simplu - mânerul și șurubul. Acest tirbușon este fiabil și ieftin.

Instrucțiuni de utilizare:

 1. Pentru a determina vizual centrul fișei, răsuciți cu atenție dispozitivul. Nu exagerați, altfel fâșiile de pe capac vor strica gustul băuturii.
 2. După fixarea sticlei, trageți ușor dopul într-o mișcare de răsucire și răsucire.

Levier Tirbușor

Datorită a două pârghii mecanice care se ridică și coboară într-un plan vertical, dispozitivul se numește "fluture". Tirbușorul cu un efort minim din partea utilizatorului poate face față cu ușurință sarcinii de îndepărtare a blocajului din gât. Uneori există probleme cu dopuri strânse.

Instrucțiuni de utilizare:

 1. Montați șurubul în centrul capacului. Asigurați-vă că pârghiile tirbușorului sunt în jos. Ținând modelul cu mâna, rotiți butonul în sensul acelor de ceasornic. Pe măsură ce lama se adâncește, pârghiile vor începe să crească.
 2. Când aripile fluture au atins punctul maxim maxim, închideți sticla și coborâți pârghiile. Cork ușor alunecă din gât.

Înșurubați tirbușonul

Un dispozitiv mecanic facilitează decuplarea unei sticle de vin. Ideal pentru fete, deoarece necesită puțin efort.

Instrucțiuni de utilizare:

 1. Atașați șurubul în centrul conectorului. Asigurați-vă că corpul de tirbușor se potrivește perfect cu gâtul.
 2. Efectuând mișcări de rotație, răsuciți spirala până când plută este complet afară din sticlă.

Tirbușon pneumatic

Acest design original, rar în Rusia, este un fel de seringă medicală. Dispozitivul este ușor de utilizat și ușor de despicat, dar nu este potrivit pentru sticle cu pereți subțiri.

Instrucțiuni de utilizare:

 1. Pierceți dopul cu un ac pneumatic de tirbușon. După ce vă asigurați că a trecut, apăsați maneta și pompa de aer în conformitate cu principiul unei pompe de bicicletă.
 2. În doar câteva secunde, presiunea din vas se va ridica și opritorul va aluneca cu ușurință.

Indiferent de tipul de tirbușon folosit, deșurubați cu grijă sticla, în caz contrar băutura vărsată vă va pata hainele, fețele de masă sau covorul. Și pentru a spăla vinul este problematică.

Cum să păstrați o sticlă deschisă de vin

Odată cu vârsta, calitățile gustului și aromelor vinului se îmbunătățesc, dar acest lucru nu se aplică unei sticle tipărite. Sub influența factorilor externi, băutura își pierde farmecul original. Profesioniștii recomandă să beți vin imediat după deschidere. Dacă nu a fost posibilă golirea sticlei, este important să se asigure condiții adecvate de depozitare.

Pentru ca după descoperirea vinului să renunțe la gust și la aromă, trebuie să protejezi băutura de factorii care îi afectează în mod negativ: oxigen, lumină și căldură.

 1. Sub influența schnapps-ului de temperatură în cameră se deteriorează și își pierde farmecul. Pentru a evita acest lucru, imediat după sărbătoare, ascundeți flaconul în frigider. Păstrați vinul pe raft, nu pe ușă.
 2. Frigiderul va proteja băutura de expunerea la lumină. Și pentru ca aerul să nu vă strică vinul preferat, nu uitați să închideți bine flaconul. Uneori plută nativă nu intră înapoi în gât. Vă sfătuiesc să cumpărați un dop special în magazin, ceea ce va simplifica sarcina.

Acum hai să vorbim despre termenul de valabilitate. Vinul spumos trăiește cel mai puțin - dispariția bulelor lipsește secretului său principal. Alb și roz - depozitate mai mult (în condiții corecte - până la trei zile). Recordul de utilizare este vinificația fortificată și vinurile dulci care trăiesc o săptămână.

Sfaturi utile

Dacă ideea de a stoca vinul după deschiderea sticlei nu este de dorit, vă sugerez opțiuni pentru utilizarea băuturilor rămase.

 • Bucurați-vă vinul parfumat, care se va încălzi într-o seară rece de iarnă. Va fi, de asemenea, un motiv pentru a-și apela prietenii.
 • Utilizați resturile băuturii pentru gătitul capodoperelor culinare. Vinul completează perfect gustul cărnii. Faceți un sos de coacere sau o marinată parfumată. Vin și amiss pentru prepararea de deserturi complexe și delicatese gelatinoase.
 • Înghețați restul băuturii într-o matriță specială pentru a vă păstra gustul mult timp. În viitor, utilizați cuburile pentru prepararea cocktailurilor.

Acum știți căile populare și eficiente de deschidere a sticlelor și subtilitățile de stocare a vinului neterminat. Sper că aceste sfaturi și recomandări vor face timpul liber mai confortabil. Ei bine, despre tirbușonul din fabrică - nu trageți cu achiziția. Un lucru ieftin este indispensabil în viața de zi cu zi și în vacanță.

Vizionați videoclipul: Cum sa deschizi o sticla de vin cu un pantof (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu