Cum sa faci plastilina cu mainile tale

Mulți părinți caută activități fascinante pentru copii, care vor servi drept distracție și beneficii. Și printre varietatea disponibilă - modelarea lutului în casă este departe de ultimul loc.

Pasul cu pas rețete de casă de lut

La domiciliu, materialul este fabricat din alimente din bucătărie: ulei vegetal, făină, sare, amidon, acid citric și coloranți alimentari. Dacă aveți nevoie de o textura neobișnuită, adăugați glicerină, tetraborat de sodiu, bile de spumă și chiar sclipici, ca și pentru lizun.

Datorită eforturilor entuziaștilor și experimenților, au apărut multe tipuri de lut de casă. Unele rețete se bazează pe tehnologia de gătit la rece, altele se bazează pe tratamentul termic.

În orice caz, plastilina de casă este o masă elastică, care în structura și proprietățile ei seamănă cu aluatul. Prin urmare, ia în considerare rețeta, care este popular numit "sărat".

Reteta clasica

ingrediente:
 • Apă - 1 cană;
 • Făină - 1 ceașcă;
 • Sare fin măcinată - 0,5 cupe;
 • Suc de lămâie - 2 linguri;
 • Ulei vegetal - 2 linguri;
 • Culori alimentare.

Producție:

 1. Strângeți sucul de lamaie într-un pahar, adăugați apă, amestecați.
 2. Adăugați sare la făină. Puneți amestecul într-o tavă sau o cratiță cu o zi îngroșată.
 3. Se toarnă în ulei vegetal, se adaugă apă de lamaie și puțin colorant, se amestecă.
 4. Țineți masa pe sobă timp de aproximativ 5 minute până când este solidă. Scoateți din căldură, răciți și frământați temeinic. Materialul pentru modelare este gata.

După cum puteți vedea, lutul de casă se face rapid și fără efort. Chiar dacă copilul, în ciuda gustului neplăcut, înghite o bucată de astfel de material, nu va exista otrăvire.

Reteta alternativa

Caracteristicile similare ale masei se fac în cuptorul cu microunde. Acesta diferă de prima opțiune numai în materialele folosite și în cantitatea lor.

ingrediente:
 • Apa - 2 cești;
 • Făină - 2 cupe;
 • Sare - 1 ceașcă;
 • Uleiul de legume - 1 lingura;
 • Tartar - 1 lingura;
 • Colorantul.

Producție:

 1. În recipientul pentru cuptorul cu microunde, adăugați toate ingredientele listate și amestecați bine.
 2. Trimiteți containerul cu masa elastică la cuptorul cu microunde, setați cronometrul timp de 5 minute și porniți dispozitivul.
 3. După ce a trecut timpul, scoateți martorul de la cuptorul cu microunde, răciți, frământați bine și formați o minge.

Dacă copilul dvs. este plictisit, faceți lut de casă și vă scufundați în atmosfera de a crea forme interesante. Această ocupație va aduce o mulțime de plăcere și va lăsa impresii de neuitat.

Cum sa faci argila inteligenta

Smart plastilina sau hendgamul este o jucarie fascinanta, care ia orice forma in maini dexterousi. O caracteristică a materialului este capacitatea de a schimba consistența în funcție de efort. Chiar dacă împărțiți o cantitate mică în mai multe părți, asamblarea pieselor într-un întreg coerent nu este dificilă. Avantajul incontestabil este acela că nu pătrunde pe mâini, îmbrăcăminte și mobilier, deoarece copiii lucrează cu materialul.

A vândut un astfel de "miracol" în magazinele de jucării. Unii meseriași fac zgură inteligentă singură, folosind ingredientele din trusa de prim ajutor care sunt achiziționate de la birou sau de la magazinul de hardware. Cum de a face un lucru neobișnuit?

Reteta clasica pentru argila inteligenta

ingrediente:
 • Clei PVA;
 • Tetraborat de sodiu;
 • Colorarea produselor alimentare.

Producție:

 1. Stoarceți un tub de adeziv PVA în recipient, adăugați un colorant. Saturarea umbrei de lut inteligent depinde de cantitatea de substanță. Se amestecă compoziția până se obține o masă omogenă fără dungi și bulgări.
 2. În amestecul rezultat, introduceți treptat tetraborat de sodiu. Observați (!), Compoziția se îngroațește. Adăugați pulbere până când obțineți consistența dorită.
 3. Puneți materialul finit în pungă și frământați bine. Rezultatul este o masă moale și elastică.

Această metodă de a face zgura inteligentă este foarte populară, dar nu orice mamă care îi îngrijește va da copilului o jucărie a cărei componente nu corespund standardelor de siguranță și curățenie. Prin urmare, sugerez a doua opțiune.

Rețetă plasticină inteligentă sigură

Formulările alternative nu includ utilizarea componentelor și materialelor periculoase.

ingrediente:
 • Gelatină alimentară;
 • argilă;
 • apă;
 • Zelenka.

Producție:

 1. Într-o tavă de aluminiu, turnați 150 ml de apă, puneți recipientul pe sobă, porniți focul. După fierbere, adăugați un plic de gelatină la lichid.
 2. Agitați continuu conținutul. Când vascozitatea compoziției crește, reduceți căldura și fierbeți timp de 5 minute. Scoateți tava din sobă, răciți baza gelatinoasă și turnați-o într-un recipient din plastic.
 3. Se fierbe încă 100 ml de apă într-o oală de aluminiu și se adaugă câteva bile din plasticină achiziționată. De îndată ce "fratele magazinului" se topește, așteptați răcirea și combinați ambele. Adăugați un verde strălucitor și amestecați bine.
 4. Va fi necesar să plasați masa într-o pungă și să o frământați bine cu mâinile. O jucărie interesantă este gata de utilizare în creativitatea copiilor.

SFAT! Dacă doriți ca lutul dvs. de plastic de casă să strălucească la soare, adăugați puțin compoziții paiete colorate în mai multe culori.

Ce se poate face din plasticină

Sculptarea este o activitate preferată a copilului. Dar dacă este ușor pentru elevii și elevii din grădinițe, cei mai tineri copii au dificultăți. Sarcina primordială a părinților este să-i familiarizeze pe copii cu lut. Iar următoarele sfaturi vă vor ajuta.

 • Pentru clase de material moale adecvat. Cu o masă plastică de degete pentru copii va face față fără probleme.
 • În stadiul inițial, învățați-vă copilul să strângă bucățele mici. De la fiecare astfel de ghiveci face ierburi sau picături de ploaie.
 • Pentru ca bebelușul să simtă materialul, să învețe să-l frămânce. Lăsați-l să separe bucățile mici și să se conecteze pentru a forma o minge mai mare.
 • Rollingul este una din tehnicile fundamentale. Ajută la crearea unor bile, cârnați și flageluri, din care se obțin omizi omogenizați sau oameni de zăpadă.
 • Aplatizare. Copiii iubesc această tehnică. Ajută la crearea urechilor pentru animalul plastilin. Totuși, această tehnică este potrivită pentru sculptura acoperișului pentru o casă sau un fundal texturat.

După ce stăpâniți tehnicile listate, procedați la formarea unor forme și compoziții complexe. Vorbim despre meșteșugurile de Anul Nou, cadouri de sărbătoare și tot felul de decorațiuni. Categoria de obiecte include personaje de zână.

Prietenii mei reparatori

Luați în considerare instrucțiunile pentru crearea lui Nolik - personajul principal al filmului animat "Fixes". Pentru lucru aveți nevoie de câteva bare de flori albastru, albastru și albastru din plasticină.

 1. Dintr-o masă albastră rotundă neagră pentru cap. Faceți ușor o zonă de ochi, apoi strângeți găurile cu vârful unui meci.
 2. Introduceți bilele albe în locașuri, atașați pupilele, lipiți pleoapele. Folosind teancul, formați nasul și gura.
 3. Puneți un tort plat gros pe capul lui Nolik. Decuparea și tragerea plastilinei în jurul marginilor formează o coafură. Cu ajutorul pieselor albastre pentru a forma topul.
 4. Faceți cârnați din plastilina albastră. Îndoiți elementul rezultat în jumătate. Acestea sunt picioarele. Atașați-le contra-prăjituri, care vor servi ca pantofi. Decoreaza-ti pantofii cu fire albe.
 5. De la o minge rotundă de culoare albastră, faceți un corp alungit. Introduceți un meci în corp, atașați picioarele, capul și brațele acestuia. Faceți o emblemă albă dintr-o picătură albă.

SUGESTIE! Pentru a face eroul animat realist, folosește-i fotografia ca ghid. Aceasta va ajuta la îmbunătățirea figurinei.

Sfaturi utile

În partea finală voi împărtăși recomandări privind depozitarea lutului de casă. Va dura mai mult dacă urmați reguli simple.

 • Păstrați masa în frigider, pre-plasat într-un recipient cu un capac etanș.
 • Se va potrivi și o pungă de plastic.
 • Pentru conținutul plăcilor multi-colorate, utilizați un recipient cu pereți despărțitori sau borcane mici de vopsea. Acest lucru va păstra culoarea și textura materialului.

Lut de casă - un dumnezeiesc pentru mama, care are grijă de bunăstarea copilului. În ciuda simplității sale, este potrivit pentru modelarea, dezvoltarea și jocul de zi cu zi. Așa că sculptați și lăsați lecția să aducă multă bucurie și beneficii.

Vizionați videoclipul: Cum se prepară Play-Doh plastilina acasă. How to Prepare Play-Doh home. (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu