Prepararea brânzei delicioase la domiciliu

Brânză - un produs util care este prezent în meniul fiecărei persoane. Cu toate acestea, calitatea speciilor magazinelor este lipsită de importanță. Este mai rezonabil să faceți brânzeturi pe cont propriu din produse dovedite și naturale la domiciliu.

Homemade brânză tare din lapte și lapte

Aceasta este o metodă simplă și bine cunoscută de preparare a brânzei tari. Dacă ați alocat puțin timp, veți primi o delicatesă gustoasă și utilă.

ingrediente:
 • 0,5 litri de lapte;
 • 0,5 kg brânză de vaci;
 • 1 ou;
 • 50 g unt;
 • 0,5 linguriță. sifon;
 • 1 - 2 cioburi de sare.
Mod de preparare:
 1. Puneți brânza de vaci într-o tigaie cu lapte, trimiteți-o la foc și încălziți-o încet timp de un sfert de oră. Frământați masa cu o spatulă din lemn, astfel încât brânza de vaci să nu ardă în partea de jos.
 2. Setați tigaia deoparte. Acoperim buretele cu tifon dublu, filtrum cheagul, colectăm capetele pânzei într-un fascicul și lăsăm-o în serul de sticlă.
 3. Într-o cratiță separată, combinați untul moale cu sifon, sare și ou crud. Conținutul se agită, se încălzește la căldură scăzută. Când totul devine lichid, adăugați brânza de vaci și gătiți încă 5 minute cu căldură scăzută. Dacă produsul este uscat, puteți adăuga zer.
 4. Masa omogenă este transferată în recipient cu găuri. Pentru a face acest lucru, folosiți un formular special pentru brânză sau pentru o cochilie obișnuită, acoperită anterior cu un strat de tifon. Când serul nu mai picură din matriță, puneți țagla în frigider.
 5. O zi mai târziu, vasul este gata. Gradul de progolki este reglabil în funcție de preferințele dvs.

Brânză de capră cu mărar

Adesea, brânza este făcută din lapte de capră sau brânză de vaci, deoarece aceste produse sunt mult mai hrănitoare și mai sănătoase decât omologii lor din laptele de vacă. Produsul este păstrat în frigider timp de până la o lună, astfel încât proporțiile pot fi mărită în siguranță.

ingrediente:
 • 4 - 5 linguri. l. unt;
 • 1 kg de cărnuri de caș;
 • 2 lingurițe. sifon;
 • Câteva verigi de mărar proaspăt;
 • Sare la gust.
Mod de preparare:
 1. În primul rând, îndepărtați excesul de lichid din coji. Pentru a face acest lucru, luați o bucată de țesătură naturală pură, umeziți-o în apă caldă, stoarceți-o bine și aruncați cascavalul acolo. Conectăm capetele, punem nodul într-un șuviu și punem orice opresiune pe partea de sus pentru a stoarce serul.
 2. Verdele meu, le usucă, scoateți părțile dure ale tulpinii și tăiați bine cu un cuțit. Se toarnă marar cu sare, se mănâncă fin pentru a pune sucul și pentru a spori aroma.
 3. Se dizolvă o bucată de unt într-o cratiță cu pereți groși, se pune o porție de brânză de capră. Se amestecă bine masa de fiecare dată. După ce am pus verdele, sifon și re-amestec.
 4. Deplasați masa omogenă sub formă de brânză, aliniați cu atenție suprafața. Lăsați-o puțin timp, până se întărește.

Parmezan fă-o singură

Parmezanul este o brânză tare nobilă originară din Franța. Pregătirea este ușoară, dar este foarte dificil de a rezista degustării, deoarece se maturizează de la 2 la 5 ani.

ingrediente:
 • 10 litri de lapte;
 • 2 - 3 linguri. l. sare fină;
 • 1 linguriță cheag de cheag;
 • 1 g șofran;
 • 1 cană apă fiartă (răcită).
Mod de preparare:
 1. Se folosește preparatul din lapte de parmezan, din care se îndepărtează crema. Se încălzește materia primă la temperatura camerei.
 2. Se dizolvă aluatul într-un pahar de apă răcită, se toarnă în laptele încălzit. Plecăm o jumătate de oră.
 3. Se amestecă amestecul de materie primă pentru a sparge cheagul de coacăze și se adaugă un șofran puțin la culoare. Puneți vasele cu lapte într-un incendiu mic, încălzind până la 45 - 50 ° C, amestecând constant.
 4. Se separă fulgii de brânză din lichid, se filtrează prin tifon. Masa de brânză este lăsată într-o gaură de sticlă pentru un maxim de ser.
 5. O oră mai târziu, următorul parmesan drept cu tifon este așezat într-o matriță cu găuri, iar în partea de sus am pus un jug mic. După 30 de minute, opresiunea se face mai greu și îndurerăm timp de 24 de ore. Turnăm brânza de mai multe ori pe zi.
 6. Pentru sărare, presărați generos cercul de brânză pe toate laturile cu sare și întoarceți-vă la formular. Procesul durează 20 de zile. Nu uitați să întoarceți periodic capul.
 7. După ce excesul de sare se curăță, spălați excesul cu zer cald. Uleiul de parmezan ulei lubrifiat cu ulei vegetal, trimis la maturitate în decurs de doi până la cinci ani. Tot acest timp lubrifiați periodic cu ulei vegetal.

Cheese neobișnuită

Spre deosebire de parmezan, cele mai multe brânzeturi sunt pregătite într-o chestiune de ore. Acestea includ: Philadelphia, mozzarella, topite și alte specii neobișnuite.

Acasă Suluguni

Suluguni este un tip de brânză georgiană care a câștigat o popularitate imensă în întreaga lume. Produce gustări excelente și khachapuri delicioase.

ingrediente:
 • 1 l de lapte;
 • 1 kg de brânză de vaci;
 • 100 g de ulei;
 • 3 ouă;
 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
 • 1 lingura. l. sare.
Mod de preparare:
 1. Pentru a face suluguni de casă, aduceți laptele la fiert. Apoi, adăugați brânza de vaci, până când cheagul de lapte de brânză este separat de zer.
 2. Produsul este drenat printr-un șuviu cu tifon și să se scurgă toată lichidul.
 3. Deplasați masa de brânză în tigaie, bați ouăle proaspete de casă, puneți untul și sarea moale. Toate amestecate temeinic, s-au aprins timp de un sfert de oră.
 4. Ungeți forma cu unt, schimbați masa fierbinte acolo. După răcire, trimiteți frigiderul timp de 2-3 ore.
 5. Îndreaptă cu grijă sulugunele pe o farfurie, tăie în bucăți și trăiește-ne.

Philadelphia

Mulți oameni iubesc brânza "Philadelphia" pentru structura cremoasă și un gust delicat unic. Dar o astfel de plăcere nu este ieftină, deci este mai bine să o gătiți acasă pentru ao face mai gustoasă, iar costul este de câteva ori mai mic.

ingrediente:
 • 0,5 litri de iaurt grecesc;
 • 1 linguriță sare;
 • 200 g smântână smântână.
Mod de preparare:
 1. Toate ingredientele sunt combinate într-un vas de dimensiuni adecvate. Rețineți că iaurtul trebuie să fie natural, iar smântână este folosită cu un conținut ridicat de grăsimi.
 2. Masa rezultată este transferată într-un coș cu patru straturi de tifon, așezat pe un castron sau pe o tigaie. Colectăm capetele țesăturii deasupra pachetului. Acoperiți brânza cu o farfurie, puneți un borcan de apă deasupra ca o presă.
 3. Designul este plasat în frigider timp de cel puțin o zi pentru a separa tot lichidul.
 4. După aceasta, brânza moale este gata. Rezultă aproximativ 250 g

mozzarella

Italianul Mozzarella este fabricat exclusiv din lapte de bivol. Un astfel de produs exotic nu poate fi găsit în frigiderele noastre, așa că mozzarella de casă este făcută din capră sau lapte de vacă. O tehnologie specială de gătit vă permite să atingeți elasticitatea și structura dorită.

ingrediente:
 • 2 litri de lapte;
 • 0,2 saci de acid citric;
 • 250 ml de apă distilată fiartă;
 • 1 pungă de pepsină.
Mod de preparare:
 1. În primul rând, trebuie să reduceți aciditatea laptelui, ceea ce va ajuta brânza finită să ajungă bine. Pentru a face acest lucru, se diluează în 125 ml de apă cu lămâie și se toarnă soluția în lapte, răcită la 17 grade. Adăugați un flux subțire, amestecând continuu conținutul. Dacă pierdeți acest moment, produsul va fi redus.
 2. Pepsina se dizolvă în 50 ml de apă fiartă rece (sub 20 de grade). Acum, într-o seringă sterilă, colectăm exact 1 ml de soluție.
 3. Se toarnă compoziția preparată în apa rămasă (125 ml).
 4. Se încălzește laptele acidificat la 32 de grade și se adaugă soluția amestecată de pepsină. După aceea, frământați masa timp de 3 minute.
 5. Amestecul de lapte este lăsat într-un recipient închis timp de o jumătate de oră. În acest timp, laptele trebuie fermentat și separat de zer, formând un cheag dens. Dacă nu se întâmplă acest lucru, lăsați-l să mai stea câteva minute.
 6. Există o modalitate exactă de a verifica gradul de fermentație. Dacă degetul este coborât în ​​compoziție rămâne curat fără bulgări de masă caș, fermentația a avut succes.
 7. Înarmați cu un cuțit ascuțit lung, am tăiat cheagul în pătrate de 5 x 5 cm. Plasând uneltele sub un unghi la suprafață, am tăiat masa în pătrate chiar și pe întreaga adâncime a comăi.
 8. Acum punem vasul într-o baie de apă sau pe arzător și încălzim materia primă la 42-43 ° C, amestecând constant, astfel încât cuburile de brânză să nu se lipinească împreună.
 9. Shumovkoy alege cheaguri pe o gaură cu găuri mici. Se toarnă serul de sus, pentru a nu pierde o singură bucată. Apăsați în jos produsul, dar fără fanatism, astfel încât să nu forțeze prin găuri.
 10. Compoziția separată este transferată pe placă. În această etapă, mozzarella este ca aluatul.
 11. Din zerul rămas pregătiți brânza pentru brânză. O treime din compoziție este amestecată cu sare, cantitatea pe care o luăm la discreția noastră. Se amestecă bine pentru a dizolva toate condimentele. Lăsați soluția să se răcească.
 12. Restul serului este încălzit la 70-80 ° C, acolo coborâm o parte din masă. Păstrați brânza timp de 15 secunde într-un zer cald, amestecând constant. Acum verificăm disponibilitatea: punem mânuși de silicon gros și scoatem o bucată. Încercăm să ne întindem, dacă este rupt, o vom întoarce.
 13. Din masa finită faceți bile. Apăsăm o cârpă mică între degetul arătător și degetul mare, rotiți-o între palme și coborâți-o în salina rece. Deci, fă-o cu toată masa de brânză.
 14. Puneți vasul de mozzarella în frigider pentru o zi. După 24 de ore, brânza este gata să mănânce. Păstrați mai bine în saramură, altfel se va estompa rapid și va deveni galben.

Crema de brânză

Recent, brânza topită a câștigat faima slabă a hranei nesănătoase de calitate slabă. Se presupune că este fabricat din deșeuri, cu adăugarea multor ingrediente "E". Prin urmare, iubitorii de lapte i-au exclus din dietă. Cu toate acestea, totul poate fi stabilit prin pregătirea brânzei topite din brânză de vaci acasă.

ingrediente:
 • 1 ou de pui;
 • 450-500 g de brânză de vaci de orice conținut de grăsime;
 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
 • 100 g unt;
 • 1 - 2 vârfuri de sare;
 • 1 lingura. l. cu un deal de plante provensale sau altele pentru a gusta.
Mod de preparare:
 1. Brânza topită este preparată pe baia de aburi, așa că puneți tigaia pe foc, umplând cu apă pentru.
 2. Într-un castron, puneți brânza de vaci, bucăți de unt și un ou crud. Se amestecă masa cu o spatulă, se adaugă sifon. Acum, cu un amestecător de imersie, întrerupem compoziția într-o consistență uniformă.
 3. Am așezat vasul cu brânza viitoare într-o baie de apă fierbinte, doar pentru ca partea inferioară a rezervorului să nu atingă apa fiartă. Reducem incendiul și încălzim masa de cheag, frămânând în mod constant cu o spatulă.
 4. După câteva minute, firele se vor întinde, ceea ce înseamnă că brânza se topește. Continuăm încălzirea, așteptând momentul în care granulele se dispersează și masa devine netedă și volatilă.
 5. În această etapă, scoatem brânza din baia de apă, adăugăm mirodenii uscate sau alte materiale de umplutură: mărar tocat, bucăți de slănină, măsline, boia de ardei, nuci, adiție uscată, ciuperci prăjite etc.
 6. Încă brânza lichidă este distribuită în forme, strângem învelișul de alimente și lăsăm să se întărească câteva ore.

Sfaturi utile

Pentru a face ca brânza de casă să se supună așteptărilor, amintiți-vă și respectați următoarele reguli.

 • Pentru fabricație este mai bine să se utilizeze lapte rustic proaspăt și să nu se păstreze ambalajul. Evitați produsul pasteurizat, alegeți o grăsime cu o durată de valabilitate minimă.
 • Brânza de brânză ar trebui să fie naturală (mai bine casă), dar magazinul va face. Produsul curat pentru gătit nu este potrivit.
 • Brânza se dovedește mai gustoasă dacă este preparată dintr-o cantitate mare de lapte. Randamentul este mai bun, iar gustul este mai expresiv.
 • Soiurile solide pot fi păstrate într-o zonă curată, rece și bine ventilată. Cu cât are mai multă expunere brânza, cu atât devine mai gustoasă.

În gătit se folosesc brânzeturi dure, semi-tari și moi. Este un ingredient excelent pentru a face gustări rapide și pline de conservă, salate delicioase de zi cu zi și salate festive, iar o crustă de brânză roșie va completa orice caserolă, lasagna, pizza sau sandwich-uri fierbinți.

Amintiți-vă că totul este bun în mod moderat, deci nu se recomandă mai mult de 50-100 g de brânză pe zi (în funcție de soi și conținut de grăsimi). Bon apetit!

Lasă Un Comentariu