Cum să cureți un strat de acasă

Fiecare fată ar trebui să știe cum să curățe haina acasă. Această bucată de îmbrăcăminte este considerată cea mai vulnerabilă la murdărie. Haina clasica - la moda, moderna, interesanta. Aceasta va decora orice imagine, ar face mai armonioasă. O varietate de stiluri și culori ușurează alegerea celei mai preferate opțiuni.

Remedii populare și substanțe chimice speciale pentru diferite materiale

Curățarea stratului depinde de materialul din care este fabricat. Când spălați, nu răsuciți produsul dacă este fabricat din materiale naturale.

pânză groasă

Drap - țesătură de lână, groasă, grea, indestructibilă. Avantajele includ - rezistență la decolorare, moluție. Țesătura este frică de apă caldă, deoarece constă din lână naturală, prin urmare se recomandă utilizarea metodelor uscate.

 1. Peria grosieră îndepărtează praful, care se deplasează în direcția gramului.
 2. O metodă accesibilă pentru a face față prafului este pâinea neagră. Răspândiți haina pe o suprafață plană. Deformați pâinea pe cârpă. Răsuciți cu atenție mâinile, formând bile. Îndepărtați reziduul de pe strat utilizând o pensulă.
 3. Petele pot fi îndepărtate fără spălare. Acesta va ajuta detergentul, care este diluat în apă. Lichidul este aplicat la poluare, iar după 5-10 minute, tratat cu un prosop umed.
 4. În cazul unei poluări grave, este permisă spălarea, dar numai în apă cu o temperatură nu mai mare de 30 de grade și manuală.

Stratul de acoperire trebuie să fie corect. Lucrule atârnă pe umerase într-o cameră ventilată. Nu îndepărtați până nu se usucă complet.

costum de tweed

Tesatura din lana tweed cu o gramada scurta si o elasticitate ridicata. Avantajul său - rezistența la poluare, șosete de durabilitate. Blana acestui material nu este încrețită. Curățarea este recomandată în conformitate cu următoarele reguli.

 1. Scoateți praful va ajuta aspiratorul.
 2. Pentru a îndepărta petele, trebuie să fie uscat și periat. În cele mai multe cazuri, acest lucru este suficient.
 3. Eliminați petele încăpățânați folosind apă cu săpun, care se aplică pe murdărie. Apoi, îndepărtați murdăria cu o perie și periați materialul.
 4. În cazul unei murdăriri grave, puteți spăla produsul manual în apă caldă până la 30 de grade.

Material tweed uscat în formă orizontală. Învelișul este așezat între două prosoape pentru a evita deformarea. Călcarea se face din interiorul materialului printr-o cârpă umedă.

lână

Lana este denumirea obișnuită de puf de animale, care necesită îngrijire specifică. Dacă nu puteți determina care este lâna animalului, efectuați un test pe o zonă mică și inconspicuoasă. Dacă totul este în ordine, puteți folosi sfaturile pentru a curăța haina.

 1. O bandă adezivă sau o perie moale uscată pot ajuta la îndepărtarea prafului.
 2. O bucată de vată de bumbac înmuiată în ceai negru vă va ajuta să aduceți înapoi strălucirea țesăturii întunecate.
 3. Calciul și sarea, amestecate într-un raport de 1: 4, vă vor ajuta să îndepărtați locurile frecate de pe guler sau mâneci.
 4. Curățarea trebuie efectuată de la margini la partea centrală, excluzând aspectul de pete.
 5. Petele de grăsime sunt îndepărtate din interior cu o bucată de bumbac înmuiată în benzină. În exterior, aplicați o cârpă curată. În concluzie, locul este șters cu o cârpă umedă.
 6. Oțetul și alcoolul amestecat în aceleași părți vor ajuta la eliminarea petelor de alcool.
 7. O soluție preparată din 100 ml de apă caldă, amoniac și săpun lichid, luată într-o lingură, va elimina petele de origine necunoscută.
 8. Spălarea se efectuează, dacă este necesar, în apă cu o temperatură de până la 30 de grade, manual.

Pardoseli din lână uscate între prosoape. O bucată de îmbrăcăminte din material natural poate fi uscată pe umerase, dar dacă există o posibilitate de întindere sub influența greutății, nu se recomandă să se asigure riscuri.

cașmir

Cașmirul este moale și delicat la atingere. Este făcută prin pieptene în substratul unei rase de capră specială. Țesătura este susceptibilă la influențe externe, deci trebuie să urmați instrucțiunile privind uzura și curățarea.

 1. Mizeria este îndepărtată cu o cârpă umedă.
 2. Petele de grăsime sunt tratate cu benzină purificată, iar pulberea de talc este turnată pe partea superioară. După uscare, talcul murdar este suficient pentru a se peria. Dacă este necesar, procedura se repetă de mai multe ori.
 3. Pielea de pe piept poate fi îndepărtată cu un tampon de bumbac umezit cu apă cu săpun. Apoi tratați cu soluție de amoniac. În cele din urmă, cârpa este șters cu o cârpă umedă.
 4. Petele de origine necunoscută pot fi îndepărtate cu amoniac și glicerină amestecate în proporții egale. Scoateți reziduul cu o cârpă umedă.
 5. Spălarea este permisă numai în mod delicat, la temperaturi de până la 30 de grade, folosind un detergent lichid. Spinarea, răsucirea - sunt inacceptabile. Amintiți-vă, în unele cazuri, cașmirul nu poate fi spălat. Acest lucru este scris pe etichetă.

Uscarea se face pe o suprafață orizontală. Cea mai mare parte a apei ar trebui să fie stoarse ușor, fără a răsuci haina. Sub produsul se înconjoară un prosop. În apropiere nu ar trebui să fie dispozitive de încălzire și expunere la lumina soarelui. Călcarea este permisă numai prin aburi.

piele

Piele - un material de înaltă flexibilitate și rezistență, cerut datorită durabilității și versatilității. Elementul de îmbrăcăminte din piele este confortabil de purtat, modern și rezistent la murdărie. Dacă încă mai aveți nevoie de curățare, puteți utiliza următoarele recomandări:

 • Cârpe umede - cel mai bun remediu pentru murdărie.
 • O soluție de două linguri de amoniac și săpun lichid, amestecată într-un pahar de apă, vă va ajuta să scăpați de placă și murdărie ușoară. Reziduurile soluției sunt curățate cu o cârpă umedă.
 • Alcoolul, sucul de lamaie și glicerina, care șterg constant zona contaminată, vă vor ajuta să faceți față unor locuri grase.
 • Scapa de urme de sare va ajuta otetul. Aceasta va restabili strălucirea pielii.
 • Îndepărtarea stratului de piele în apă nu este recomandată. După ce sa întors în afară, numai mucoasa este săpată.
 • Un volum mic de apă sau o cârpă umedă îndepărtează detergentul.

Uscarea se face într-o stare suspendată. Pentru a preveni întinderea produsului, nu este recomandat să îl purtați până când acesta este complet uscat.

Suede blana

Suede - material natural catifelat si moale, destul de durabil, usor de curatat. Recomandările de curățare sunt după cum urmează:

 1. Calciul va ajuta la scăderea prafului. Trebuie să curățați în direcția gramada.
 2. Îndepărtați petele de grăsime utilizând această soluție: amestecați o lingură de sodă cu 100 ml de lapte. Aplicați produsul în zona contaminată timp de 2-3 minute și îndepărtați cu o perie de piele de piele.
 3. Amidonul va ajuta în lupta împotriva petelor de grăsime. Acestea sunt împrăștiate cu zone problematice, și periat după 2-3 ore.
 4. Petele sunt îndepărtate cu o radieră sau o crustă de pâine.
 5. Pentru a scăpa de riduri, țineți haina peste abur. Apoi, agățați-o pe un cuier sau o așezați pe o suprafață orizontală.
 6. Înmuiați și deșurubați materialul nu se poate. Clătirea în apă cu săpun, cu temperaturi de până la 30 de grade.
 7. Această soluție va face față deificării: adăugați o jumătate de lingură de glicerină la un litru de apă.

Uscarea se face în formă orizontală. Mai întâi trebuie să ștergeți materialul cu un prosop și apoi să așteptați până când acesta este complet uscat. Aveți posibilitatea să dați din interior în mod delicat.

Caracteristicile straturilor de curățare de diferite culori

În funcție de schema de culori, pot fi necesare diferite metode de curățare. Cel mai dificil lucru în curățare este blana, mai ales cea albă.

alb

Albul de zăpadă este mai bun pentru curățarea chimică. Există o mare probabilitate de a afecta aspectul în timpul autocurățării prin metode populare.

Dacă este necesară curățarea la domiciliu, trebuie să înțelegeți că îndepărtarea selectivă a petelor nu va funcționa. Acest lucru va duce la apariția de dungi pe material. După curățarea petelor, stratul este clătit în apă rece și uscat.

Negru și alții

Blana de culori negre și alte culori închise nu necesită metode speciale. Este suficient să urmați recomandările în funcție de material. Se permite îndepărtarea selectivă a petelor.

Nuanțe de lumină

Un strat de culoare deschisă, periat în mod similar cu pielea albă. După curățare, clătiți produsul în apă rece. Aceasta va fi o garanție împotriva divorțului.

Sfaturi utile

Aderă la sfaturi bune, puteți obține o curățare de înaltă calitate.

 • Îndepărtați toate buzunarele înainte de curățare.
 • Este recomandat să scuturați stratul înainte de curățare.
 • Verificați contaminarea cu lumină puternică.
 • Puteți scăpa de resturile și praful cu o perie.
 • Albul de zăpadă este mai bun pentru a purta curățare uscată.
 • În prezența poluării grave, cea mai bună soluție este să încredințezi munca profesioniștilor.

Coat - un produs care necesită îngrijire în timp util, de înaltă calitate. Este necesar să urmați recomandările pentru un anumit material și culoare. Aceasta va fi o garanție a durabilității în șosete și păstrarea aspectului atractiv al articolelor de îmbrăcăminte.

Vizionați videoclipul: 3 Modalitati simple pentru decojit Portocalele (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu