Unde să meargă după prietenul și prietena clasa a XI-a

În urma ultimului apel, examenele au trecut, în mâinile unui certificat mult așteptat. La revedere. Se pare că toate dificultățile s-au încheiat. De fapt, aceasta este o concepție greșită. Absolventul de ieri are o întrebare: unde să intri după clasa a 11-a?

Cu o prejudecată matematică

Matematica este considerată a fi subiectul principal al științelor exacte. Ea a oferit un progres în tehnologie. Fără matematică este imposibil să se dezvolte fizica, chimia, ingineria, programarea, arhitectura.

Fără cunoașterea fundamentării matematicii, este imposibil să se efectueze lucrări de construcție, să se adune un computer, să se realizeze o cercetare socială pentru public. Matematica este o unealtă a mai multor discipline, care a făcut posibilă traducerea proprietăților obiectelor în simboluri și apoi într-un model.

matematician

Responsabilitățile includ efectuarea de cercetări pentru rezolvarea problemelor din producție. Studiul se referă la obiecte matematice, în urma cărora sarcinile sunt rezolvate cu ajutorul calculelor. Responsabilitatea este de a rezolva probleme teoretice. Pentru aceasta, modelele sunt construite și procesele de viață sunt studiate, ca urmare, specialiștii încearcă să descopere noi legi.

Matematicienii lucrează în institute de cercetare, domenii științifice specializate, instituții de învățământ ca profesori. Pentru a lucra în mod eficient, viitorul specialist trebuie să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul matematicii și al analizei. Învățați să gândiți logic, să vă concentrați atenția, să dezvoltați memoria și imaginația.

Incapacitatea de a analiza informațiile, lipsa de atenție și, cel mai important, prezența abilităților umanitare poate interfera cu munca.

Economistul

Lucrarea constă în analiza operațiunilor financiare și economice. Specialiștii sunt implicați în planificarea și auditarea bugetului, în costurile de control și în evidența contabilă.

Printre sarcinile principale se poate distinge distribuirea competentă a fondurilor pentru a crește rentabilitatea afacerii. Economiștii colectează și procesează informații. Ca urmare a activităților lor, este posibil să se aducă perfecțiunea performanței organizației, să se planifice viitoarele activități, să se dezvolte un sistem de motivare a angajaților și să se plătească pentru munca lor.

Activitatea unui economist se desfășoară în instituțiile bancare și publice. Un număr de calități personale includ: gândirea logică, un nivel ridicat de organizare, precizie în muncă, abilități remarcabile în domeniul matematicii. Dacă nu există nici un control de sine, atunci merită să ne gândim la alegerea acestei profesii.

geolog

Treaba este de a căuta minerale, de a studia caracteristicile apariției. Geologii participă la expediții, cercetare. De asemenea, profesia este relevantă în lucrările de construcție, pentru a studia caracteristicile solului, înainte de începerea lucrărilor de construcție.

financiar

Lucrarea constă în efectuarea unor tranzacții financiare mari. Sarcinile includ controlul asupra acumulării și cheltuielilor fondurilor de credit.

Specialistul trebuie să fie încrezător în situația economică, în legislație și să proceseze prompt informațiile primite. Finanțatorii sunt fluent în gestionarea fluxurilor de numerar, au cunoștințe de gestiune financiară și au cunoștințe științifice matematice.

Un viitor specialist ar fi trebuit să dezvolte abilități de comunicare, logică. Abilitatea de a risca și rezistența la stres.

Inspector fiscal

Inspectorul monitorizează respectarea legislației privind impozitele și plata primelor de asigurare de către contribuabili, fondurile primite către buget, declarațiile de verificare, registrele, estimările și multe altele. Acest lucru nu pune capăt unui număr de responsabilități.

Inspectorul aplică sancțiuni infractorilor. Viitorul specialist se distinge prin onestitate, stabilitate emoțională, responsabilitate.

programator

Lucrarea constă în proiectarea, crearea și producția de programe. Sarcina principală este de a dezvolta noi programe folosind matematica. Soluția sarcinilor, alegerea limbajului de programare, modelul de traducere

arhitect

Angajat în proiectarea clădirilor, relocarea oamenilor, restaurarea monumentelor de arhitectură, controlul construcției și multe altele.

Arhitectul trebuie să cunoască perfect construcția, să înțeleagă materialele, tehnologiile de fabricație. Pentru o muncă de succes trebuie să aveți potențial: cunoștințe matematice, abordare creativă, imaginație artistică.

inginer

Profesia este cea mai populară printre tineri. Fiecare a treia persoană din țară este inginer și are studii superioare. Gama de îndatoriri a unui inginer este largă - de la capacitatea de a înțelege producția de produse alimentare la crearea de submarine nucleare.

Pentru umanitate

Industria umanitară este atractivă. În prezent, științele umaniste concurează cu științele exacte. Luați în considerare cele mai populare profesii pentru băieți.

filozof

Activitatea este de a lucra nu cu o anumită imagine, lucru sau emoție, ci cu o idee. Puteți să vă încercați mâna la politică, în domeniul culturii.

istoric

Profesia este solicitată în orice moment. Trecutul este la fel de interesant ca și prezentul. Mulți istorici înțeleg nu numai în istorie, ci și în jurisprudență. Puteți lucra ca profesor, în presă, în arhivă, în muzeu.

filolog

Studiul limbilor străine și străvechi. Unii filologi sunt implicați în adverbele antice ale limbii materne. Puteți desfășura activități ca traducător, profesor, puteți deveni scriitor.

politician

Profesia este prestigioasă, prin urmare atrage tinerii. Proximitate la putere, posibilitatea de auto-realizare. Responsabilitățile includ desfășurarea de evenimente, organizarea partidelor, participarea la campania electorală, comunicarea.

avocat

Profesie potrivită pentru cei care doresc să învețe legile, Codul penal și administrative. Vă puteți desfășura activitatea în calitate de avocat, avocat, consultant, judecător, procuror. Specialistul trebuie să fie atent, responsabil.

Lista profesiilor promițătoare pentru fete

Profesiile pentru femei și bărbați nu sunt foarte diferite.

Studii sociale

diplomat

Profesie de prestigiu pentru majoritatea oamenilor. Un diplomat ar trebui să-și îmbunătățească abilitățile de cunoaștere a limbilor străine, să aibă o memorie bună, cunoștințe de geografie, economie, politică. Diplomații sunt o personalitate cu sânge rece. Responsabilitățile includ rezolvarea conflictelor și a problemelor politice.

avocat

O opțiune cu mai multe fațete, dar se consideră că piața este suprasaturată cu avocații.

Cercetător cultural

Specialiștii sunt implicați în predare, care lucrează în muzee. Datoriile lor includ compilarea de dicționare, cărți de referință, manuale, programe educaționale.

psihoterapeut

Detectează și tratează tulburările mintale. Medicamentele nu sunt prescrise. Nu confunda un psihoterapeut și un psihoterapeut.

Geografie și istorie

arheolog

Experții caută rămășițele civilizațiilor antice. Lucrul se concentrează pe găsirea de locuri de cercetare.

meteorolog

Responsabilitățile includ studiul factorilor naturali care afectează vremea. Meteorologii urmări schimbările de vreme, înregistrează datele, le evaluează, le procesează. Responsabilitățile includ prognoza meteo.

biologie

biolog

Studiile caracteristice în natură, în cadrul cărora se colectează informații despre obiectul de observație, care ulterior ajută la rezolvarea mai multor sarcini.

Ecologist

Studierea problemelor în natură. Monitorizează respectarea standardelor de mediu în întreprinderi, întocmește rapoarte privind eliminarea deșeurilor industriale, evaluează daunele cauzate.

vet

Detectează bolile și tratează animalele. Execută examinarea hranei.

agronom

Creste culturi. Supraveghează lucrările de pregătire a solului pentru plantare, recoltare și depozitare a culturii.

Fizică și matematică

contabil

Responsabilitati: contabilitatea finantelor la nivelul intreprinderii, efectuarea de audituri. Este necesar să controlați fluxul de fonduri și să verificați informațiile primite. Specialistul calculează remunerația personalului, ține evidența valorilor materiale, ia în considerare costul produselor finite, calculează cu furnizorii, conduce și raportează autorităților de reglementare.

Contabilul trebuie să cunoască perfect o funcție contabilă, dar în același timp să fie orientată în toate. Puteți lucra ca contabil în întreprindere, într-o instituție bancară, să vă angajați în planificarea economică.

Munca se va dovedi dăruită, dacă angajatul este capabil să-și concentreze atenția, are o gândire logică, este rezistent la sarcini uniforme. Înainte de a alege o profesie, merită să știți că neglijența, uitarea și lipsa abilităților matematice împiedică munca.

Fetele își pot alege profesia în viitor nu numai în specialitatea lor, ci și în funcție de interesele lor:

  • Lector - lucrează în școli și universități.
  • Mecanic - utilizarea cunoștințelor pentru dezvoltarea transportului.
  • Analist - studiul caracteristicilor în funcționarea tehnologiei.
  • Tehnolog - lucrarea se referă la echipamente industriale.
  • Cercetătorii nucleari și nucleari - sunt implicați în descoperiri revoluționare.
  • Oilman - optimizarea întreprinderilor petroliere.
  • Știința informaticii - studiul tehnologiei informatice.

Aceste profesii sunt considerate masculine, dar ele pot fi interesante pentru femei.

Ce specialități ar trebui să nu intri după clasa a 11-a?

Este imposibil să răspundem fără echivoc la această întrebare și să spunem că unele profesii sunt inutile astăzi. Alegerea depinde de situația economică din regiune. Unele surse informează că primele zece opțiuni nerevendicate includ un avocat. Acest lucru se datorează îmbinării pieței. Dar dacă o persoană posedă cunoștințele potențiale, el poate atinge obiectivul și poate găsi un loc de muncă prestigios.

Înainte de alegerea unei universități, nu ar trebui să acordați atenție statisticilor curente. Trebuie să numărați 5 ani înainte, în momentul în care deveniți absolvent calificat. Situațiile din țară tind să se schimbe și ceea ce era irelevant acum, în câțiva ani, va fi în cerere.

Lista este nesfârșită. Fiecare opțiune în felul ei este importantă, interesantă, necesară pentru dezvoltarea în continuare a societății.

Orice profesie ajută o persoană să se realizeze în societate, să deblocheze potențialul. Nu există alegeri bune sau rele, există o cerere pentru ele. Începeți selecția, studiați piața, analizați site-urile de locuri de muncă vacante, dar mai întâi de toate, fiți ghidați de preferințele personale. Profesia ar trebui să aducă bucurie și plăcere, să ajute să se dezvolte ca persoană.

Vizionați videoclipul: Roastul tatelor lui Ruxi +16 (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu