Modalități de curățare rapidă și curată a usturoiului

Se știe că usturoiul are un miros specific și nu este foarte plăcut pentru gust. În ciuda acestor proprietăți, este popular cu iubitorii de alimente gustoase și sănătoase. Se utilizează atât în ​​formă pură, cât și ca aditiv alimentar (condimente).

Demontare și pregătire

Produsul de usturoi este depozitat, de regulă, sub formă de capete întregi (ceapă - conform dicționarului vechi) într-un recipient special care asigură o bună ventilație și o conservare pe termen lung.

Atenție! Unele hostess păstrează felii gata făcute (sau "dinți"), punându-l în feluri de mâncare răchită.

Indiferent de metoda de depozitare, în anumite circumstanțe (datorită încălcării regimului de umiditate și a altor motive), usturoiul începe să se usuce și să putrezească. Acest atac forțează hostessul să sorteze usturoiul. Procedura asigură siguranța.

Selectați capete uscate care au aspectul potrivit. După aceasta, împărțiți-le în felii separate, care sunt curățate în continuare.

Căi eficiente de curățare a usturoiului uscat

Cuțit de masă

Bucătarii folosesc această tehnică în bucătării dacă sunt selectați deja niște cuișoare de usturoi uscate pentru antena. O bucată separată este așezată pe placa de tocare, după care se ia cuțitul, iar partea plană este presată pe ea cu palma mâinii.

Ca urmare, coaja uscată a căpșunului se rupe, iar pentru curățarea completă este suficient să se desprindă cu marginea cuțitului și să se îndepărteze.

Este important! În prezența unui cuțit cu o lamă largă, puteți curăța mai multe dinți simultan.

Potrivit bucătarilor profesioniști, datorită utilizării acestei metode, produsul se transformă într-o formă convenabilă și devine mai aromatic.

Jar și castron

Metoda este potrivită numai pentru cuișoare bine uscate. Ele sunt plasate într-un borcan de sticlă curat și uscat, cu un capac. Pentru această metodă este potrivit și o cratiță mică.

Containerul cu felii este agitat viguros timp de un minut - altul. La finalizarea procedurii, conținutul vasului va fi împărțit în două părți: cojița și produsul curat.

Curățarea manuală

Prin această metodă, ca și în cazul precedent, numai usturoiul uscat bine poate fi eliberat din coji. Împărțiți ceapa în felii mici, apoi luați fiecare și rotiți-vă pe suprafața plană a plăcii sau a tablei, apăsând pe acestea cu palma mâinii.

Un alt tip de metodă constă în rularea lobulelor între două palme. După aceea, cojița este cusută între degete, iar cuișoare bine curățate rămân pe palmă.

Corpuri speciale

Același principiu operează un detergent special de silicon, realizat sub forma unui șervețel mic, cu margini zimțate.

În primul rând, cuișoarele de usturoi sunt așezate pe un șervețel, care se rostogolește într-un tub, apoi se rotește de mai multe ori cu o palmă pe o suprafață tare și plană.

Spre deosebire de exemplul anterior, nu există urme sau miros de usturoi pe mâini. Puteți cumpăra un astfel de dispozitiv în departamentul specializat al supermarketului.

Curățarea usturoiului uscat (brut) uscat

Apă rece

Când depozitați usturoiul într-un mediu umed (de exemplu, în frigider), acesta devine umed după un timp. Metodele anterioare de curățare nu vor mai funcționa, dar apa se va descurca perfect cu această sarcină.

Înainte de aplicarea acestei metode, puneți dinții despicați într-un recipient curat, acoperiți cu apă rece și lăsați timp de o jumătate de oră. La sfârșitul timpului, cojile se vor înmuia și vor cădea fără ajutor.

Apă fierbinte sau cuptor cu microunde

O altă modalitate de a curăța cu apă fiartă. Pentru a face acest lucru, aruncați felii împărțite în apă clocotită sau turnați apă fiartă peste ele timp de aproximativ 2 minute.

Apoi apăsați pe dinți cu un efort, după care cojița va reveni de la sine. Unele gospodine folosesc cuptorul cu microunde, punând lobulele în camera de lucru timp de 20 de secunde. După aceea, ele sunt ușor de curățat cu mâna.

Este important! Utilizați ultimele două metode dacă usturoiul este destinat pentru marinate și murături. Acest lucru se explică prin faptul că, în timpul tratamentului termic, substanțele și aromele utile sunt pierdute.

Pentru curățarea de înaltă calitate, citiți recomandările unor hostess cu experiență.

Sfaturi utile

Respectați următoarele reguli atunci când curățați usturoiul:

  1. Pentru a evita senzațiile neplăcute, nu se recomandă atingerea și frecarea ochilor.
  2. La sfârșitul lucrului, spălați bine mâinile în compoziția de sare.
  3. Pentru a elimina mirosul ascuțit, utilizați o felie de ulei de lamaie sau vegetal.

Scapa de aroma de usturoi, puteți folosi chimicale de uz casnic. Nu trebuie uitat de protecția mâinilor după contactul cu aceste mijloace. Puteți folosi o cremă hrănitoare. După procesarea usturoiului, spălați întregul vas cu o soluție de bicarbonat de sodiu amestecată cu sare.

În concluzie, câteva cuvinte despre faptul că pentru gătit este mai bine să se folosească usturoiul, care nu avea timp să germineze. Produsul încolțit a pierdut majoritatea substanțelor sale nutritive. Pentru depozitarea pe termen lung, cuișoarele curățate sunt așezate într-un borcan de sticlă curat și uscat. A se păstra la frigider.

Respectarea tuturor regulilor garantează siguranța produsului usturoi valoros și posibilitatea utilizării acestuia în situații critice legate de slăbirea imunității (mai ales în timpul iernii).

Despre proprietatile bactericide ale usturoiului este cunoscut atat copiilor cat si adultilor. Nu așteptați perioada bolilor virale, mâncați-o. Acesta nu este doar un antibiotic natural, ci și un mijloc de prevenire a cancerului și a bolilor de inimă.

Vizionați videoclipul: Cum cureti rapid usturoiul (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu