Cum să curățați și cât să gătiți calmarul

Squids nu sunt un produs de cererea de zi cu zi, dar în ultimii ani această scoică exotică a apărut mai des pe mesele compatrioților noștri. Gospodinele, care doresc să răsfățească gospodăria cu o farfurie originală, este calmarul ales. Unii dintre ei, după ce au cumpărat carcase înghețate în supermarket, nici măcar nu știu cum să le abordeze.

Curățați calmarul dezghețat din film

Ocazional, în magazine puteți ajunge la calmarul decongelat și, uneori, se întâmplă ca molustele să se dezghețe acasă, așteptând ca gazda să fie eliberată de alte treburi. Nu vă descurajați și în această situație puteți găti un fel de mâncare delicioasă. Principalul lucru este să urmați ordinea acțiunilor:

 1. Se fierbe o oală incompletă de apă.
 2. Efectuați o tăietură de-a lungul carcasei.
 3. Clătiți temeinic carnea.
 4. Scădeți calmarul în tigaie și mențineți-l timp de 10 secunde.
 5. Tragând carcasa, veți descoperi că cochila transparentă a rămas în apă.

Cum să curățați calmarul congelat

Această procedură se realizează în cinci etape:

 1. Aduceți un vas incomplet de apă la fierbere.
 2. Scoateți calmarul din congelator și pliați recipientul adânc (castron, pan).
 3. Se toarnă apă fiartă pe carcasă. Datorită acestei acțiuni, aproape toată coaja se va separa.
 4. Ieșiți rapid și clătiți fructele de mare sub apă rece, îndepărtați cu atenție filmul. Dacă nu vă grăbiți, carcasele vor fi preparate
 5. Gut interior, scoateți creasta.

Cum sa curatati clamele proaspat capturate

Cele mai bune sunt calmarul, care nu sunt înghețate, dar au fost aduse de pe fundul mării direct în bucătărie sau au fost răcite timp de câteva ore înainte de a fi vândute. Carnea acestor moluște este nutritivă, sănătoasă și gustoasă.

În acest caz, unele gospodine se tem de prezența capului și a tentaculelor, deoarece vor trebui să fie îndepărtate independent. Această procedură nu necesită abilități speciale. Capul este tăiat și aruncat, tentaculele sunt tăiate lângă ochi și folosite pentru a pregăti vasul. Ele prezintă, de asemenea, o cochilie și va trebui eliminată în același mod ca și carcasa decongelată.

Procedura de curățare a carcaselor proaspete și a tentaculelor de calmar este următoarea:

 1. Aduceți la fierbere cantitatea necesară de apă.
 2. Moluștele, eliberate din interioare, sunt așezate într-un șuviu, fierte în apă și apoi plasate sub un curent de apă rece.
 3. Filmul este îndepărtat prin strângere de la partea groasă până la partea subțire. Din aripi, este mai convenabil să rătăciți cu un cuțit.
 4. În același mod tentacule clare. Acest lucru este ușor de făcut, deoarece pielea sub influența apei fierbinți se va separa singură.

Cum să gătești și cât de mult calmar

Există mai multe moduri de gătit calmarul, așa că voi cita cele trei cele mai simple și populare.

 1. Apă într-o cratiță aduce la fierbere, adăugați sare și condimente. Pe un scimmer, coborâți carcasa timp de 10 secunde în apă clocotită, apoi îndepărtați-o. Gatiti si restul carcasei. Rezultatul a fost un produs semifinit pentru pregătire ulterioară (tăiat într-o salată, tocană, etc.).
 2. Cea de-a doua metodă este potrivită pentru gătitul de blănuri congelate, curățate anterior. În apă fiartă cu mirodenii, toate carcasele sunt coborâte, ținute la foc ușor timp de 1 minut, opriți aragazul și lăsați să stea în apă fierbinte timp de încă 10 minute.
  După fierberea apei, se introduc moluștele dezghețate, opriți căldura și lăsați să stea timp de 10 minute.

Sfaturi utile

 • Pe diverse site-uri este recomandat să gătiți calmarul timp de 4 sau chiar mai multe minute. Nu face asta! Tratamentul termic excesiv va face ca fructele de mare să fie dure. În plus, va pierde valoarea nutrițională și gustul.
 • Pentru aromă, adăugați o jumătate de lămâie sau o pungă de ceai negru în apa în care se va fierbe șeptelul.
 • Când scoateți filmul, trebuie să vă gândiți că trebuie să scoateți ambele cochilii colorate și transparente. Dacă hostessul nu observă sau pleacă în mod deliberat filmul, atunci după gătire, carnea va fi tare și strânsă.
 • Nu cumpărați squid mare. Carnea lor are un gust amar și va fi nevoie de mai mult de o oră pentru a pregăti astfel de giganți. În acest caz, vasul finit va fi greu.

Valoarea nutritivă a fructelor de mare nu poate fi supraestimată. Carnea carnea este un depozit de vitamine și microelemente. O mare varietate de feluri de mâncare care pot fi preparate din această moluscă. Este o componentă valoroasă a multor salate, este umplute, tocată, prăjită, fiartă, coaptă, sărată și chiar marinată. Dacă te hotărăști să-ți placă tu și familia ta cu un fel de mâncare delicioasă, acum poți să o faci fără mari dificultăți, bazându-mă pe sfatul meu.

Lasă Un Comentariu