Cum să cureți bijuteriile din rumenire

Fiecare fată acasă are bijuterii care sunt folosite în anumite perioade de viață. Printre aceste bijuterii se pot vedea pandantive, cercei sau bratari. Aceste articole costă mai puțin decât bijuterii din aur sau argint. În orice caz, aveți grijă de bijuteriile dvs., astfel încât toate aceste decorațiuni să strălucească frumos.

Unelte eficiente pentru curățarea bijuteriilor din diferite materiale

Dacă curățați bijuteriile din metal, achiziționați o pastă de curățare specială care este vândută în magazinele respective. Cu toate acestea, astfel de lucruri sunt ușor de actualizat și acasă, folosind soluții simple. Este suficient să luați puțină apă și pulbere de dinți, deși creta obișnuită va face. Ca unelte, luați o pensulă cu un pui moale și un șervețel de lână. Principalul lucru este să identifici corect materialul folosit pentru a face o bijuterie specială.

metal

  • Când doriți să curățați bijuteriile din metal fără pulverizare, adăugați sifon amestecat cu creta obișnuită la apă.
  • Pe părți mici de bijuterii, care erau acoperite de rugină, afectate de oțet. Cu toate acestea, decorurile din oțel chirurgicale se deteriorează.

Se recomandă minimizarea oricăror metode de curățare, deoarece aceasta reduce durata de viață a produsului și, în unele cazuri, poate să-l strică fără speranță.

plastic

Bijuteria din bijuterii necesită o curățare atentă, așa că utilizează detergenți lichizi și șampoane. Îndepărtați obiectul într-o astfel de soluție și apoi ștergeți ușor cu o cârpă moale. Este de preferat să se utilizeze materiale textile fără scame.

cupru

Bijuteria din cupru este ușor de curățat cu un amestec de sare fin măcinată și oțet. Componentele luate în considerare sunt agitate până când pasta este în stare, și numai după aceea. La sfârșitul procedurii, produsul este spălat și uscat.

De asemenea, ajutați câteva cuișoare de usturoi, care se freacă de un răzuitor. Acest amestec este amestecat cu sare și aplicat pe obiect. Apoi lăsați timp de cinci minute și apoi clătiți bine. Uscați produsul și bucurați-vă de aspectul fermecător restaurat.

lemn

Bijuterii din lemn suferă de apă și de diferite tipuri de medii grase, astfel încât acestea să fie curățate cu o bucată de pânză moale. Razele soarelui și temperaturile înalte îi dăunează, de aceea nu le curățați cu apă caldă și nu uitați în afară în lumina directă a soarelui.

sticlă

Decoratiunile de sticla sunt cele mai usor de intretinut. Puteți utiliza orice metodă și detergenți ușori. Cu toate acestea, le veți distruge cu suprafețe abrazive dure.

Produse sub aur și acoperite

Dacă bijuteriile sunt fabricate sub aur sau argint, nu este recomandat să se frece puternic. Puneți bijuteriile în apă cu săpun, apoi ștergeți ușor. Dacă ignorați această recomandare, probabilitatea este ridicată pentru a șterge pur și simplu spray-ul. Și apoi aspectul fermecător va fi răpit fără speranță.

Bijuterii cu topaz și zirconi

La topaz și zirconiu scânteiați din nou, curățați-le cu o soluție de amoniac și apă. Observați proporția de 1: 6.

Oferă bijuterii de curățat "Pandora"

Cele mai multe ori, bijuterii "Pandora" sunt realizate din argint, care în cele din urmă se estompează. La domiciliu, luați o soluție de apă cu săpun, apoi lustruiți ușor obiectul cu o cârpă.

În timpul curățării este absolut imposibil să se utilizeze substanțe chimice lichide pentru argint, deoarece atunci toate acoperirile de protecție vor fi îndepărtate, ceea ce va duce la deteriorarea rapidă a produsului.

Sfaturi utile

  • Atunci când periați bijuterii perle artificiale, nu utilizați metode de curățare umedă, ci o bucată de cârpă uscată și catifelată și frecați-o.
  • Pentru a evita problemele în timpul curățării, depozitați bijuteriile în cazuri speciale.
  • Evitați contactul cu diverse obiecte, astfel încât bijuteriile să nu se estompeze.

Aceste sfaturi și tehnici utile vă vor ajuta să păstrați bijuteriile curate.

Vizionați videoclipul: Cum se curata usor bijuteriile din argint. (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu