Cum să coajați ananas, cocos, avocado și mango rapid și ușor

În timpul perioadelor de răceală, este extrem de important să consumați o cantitate mare de vitamine. Din fericire, piețele moderne de produse alimentare sunt pline de diversitate. Pe rafturi nu există doar fructe importate pe piața internă, dar și exotică. Aici se pune întrebarea: cum să curățați în mod corect și rapid fructele bizare? Acesta va fi articolul meu.

Cum să coajați un ananas rapid și ușor

Pentru a alege un ananas gustos și dulce, acordați atenție fructelor grele și dense fără deteriorări externe și fără putregai. Rămâneți ananasul opțional galben. Poate fi maro și verde. Există un truc - fructul copt are frunze uscate, care rămân ușor în urmă. Rămâni ananas miroase delicios!

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Fructele sunt ale mele.
 2. Scoateți frunzele și partea inferioară.
 3. Am pus pe verticală.
 4. Curățăm coaja cu un cuțit special.
 5. După curățare, verificați prezența conurilor. Le ștergem.
 6. Tăiați ananasul în 4 bucăți și scoateți miezul grosier.
 7. Carnea poate fi tăiată în orice fel.

Cum să coajați oasele de mango și coaja

Dansul mango dulce și dulce poate stârni gazda neexperimentată. La urma urmei, este foarte important să curățați fructele fără a pierde sucul și pulpa. Cu toate acestea, nu există nimic dificil în curățarea acestui "oaspete" exotic. Primul este fructul meu, apoi îl curățăm după cum urmează.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Tăiați longitudinal în 3 părți.
 2. Luați părțile jupuite și efectuați tăieturi orizontale și verticale.
 3. Realizați cu atenție jumătățile.
 4. Partea centrală este tăiată în cuburi în mod obișnuit.

Fructe sănătoase și suculente sunt gata să mănânce!

Instrucțiuni video

Cum să coaceți un avocado

Un alt fruct exotic care a câștigat recunoașterea în gătit. Dar, înainte de ao curăța, trebuie să o spălați și apoi să faceți pașii.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Tăiați avocadoul în mijloc până la os.
 2. Rotiți jumătățile în direcții diferite. Piatra rămâne într-o parte.
 3. Cu lama unui cuțit mare și ascuțit loviți osul, astfel încât acesta să fie blocat.
 4. Rotiți cuțitul împreună cu osul și este ușor de separat de celuloză.
 5. Scoateți osul din cuțit, ținând un prosop.
 6. Tăiați cu grijă pulpa de avocado.
 7. Separați carnea de piele.
 8. Avocado - fructe de mare calorii. La 100 g de produs - 160 kcal.

Cum să curățați cu ușurință cocosul acasă

Nucă de cocos ne-au multumit cu gustul lor unic, dar nu mulți oameni știu cum să-i aleagă corect. Propun să ia în considerare sfaturile pentru alegerea unei nucă de cocos.

 • Nucă de cocos trebuie să fie greu.
 • Se agită când se agită. Dacă se pare că nu există lichid în ea sau nu este audibil, ar trebui să renunțați la cumpărare.
 • Găsiți trei găuri. Verificați cu grijă - nu ar trebui să fie albe. Încearcă puțină presiune. (O nuca de cocos buna nu da presiune). Dacă simțiți că o puteți împinge, lăsați-o la o parte.
 • Coaja trebuie să fie greu. Dacă, după examinare, a început să fie presată, fructul din interior era putred. Pe coajă nu ar trebui să fie crăpături, scurgeri, patch-uri albe. Culoarea ar trebui să fie maro. Dacă fructele selectate sunt mai întunecate decât celelalte, este mai bine să nu vă cumpărați.
 • Fătul nu trebuie să aibă miros. În caz contrar, aceasta poate însemna deteriorarea cochiliei.
 • Pulpa de nucă de cocos deschisă este albă și dură.

Perfect cocos selectat. Următoarea sarcină este să o deschideți fără a lăsa laptele. Ciocnirea nu merită, conținutul se poate vărsa.

Vom avea nevoie de:

 • un ciocan;
 • unghii mare;
 • clește;
 • curată sticlă

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Observați cele trei pete întunecate de pe o parte a cocosului. Încercați să vă lipiți un cui în unul dintre ele. Două pete vor fi inegale, iar în al treilea, o unghie cu cativa centimetri.
 2. Folosind o pereche de clești, întoarceți unghiile de mai multe ori pentru a lărgi gaura și apoi scoateți-o. Prin gaură, laptele se va vărsa cu ușurință în pahar.
 3. Apoi puteți începe să scoateți carapacea. Divizați vizual cocosul în lungime în trei părți. Și începem să batem cu un ciocan lângă caneluri până când apar crăpături.
 4. Apoi împărțiți piulița cu un cuțit. Spoon alege pulpa. Dacă conținutul nu se dă, tăiați-l în bucăți mici.

Beneficiile fructelor exotice

Fructele exotice proaspete conțin vitamine, oligoelemente, fibre și multe alte substanțe nutritive. Fiecare instanță are proprietăți unice.

 • avocado reduce nivelul de colesterol, are un efect benefic asupra ficatului. Utilizați-l pentru a preveni bolile inimii și vaselor de sânge. Fructele sunt hrănitoare, deci sunt populare pentru vegetarieni.
 • ananas util pentru răceli, nevroză și depresie. Fructul este bun pentru persoanele cu anemie. În bolile tractului gastro-intestinal nu se recomandă utilizarea excesivă.
 • Lapte de nucă de cocos ajută la greata și deshidratarea severă.
 • mango are un efect antiviral, iar efectul său de întinerire este cunoscut de mult timp.

În lumea de astăzi, unde fiecare al doilea locuitor al planetei este deficitar în vitamine, este necesar să se diversifice dieta alimentelor consumate. Fructele exotice - mântuirea gustoasă și un depozit de utilitate. Și datorită sfaturilor mele, acum știți cum să faceți față cu fructele neobișnuite la domiciliu.

Lasă Un Comentariu