Cum sa curatati blana acasa

În timpul uzurii, produsele de blană - blănuri, pălării, gulere, sunt expuse efectelor nocive ale mediului extern. În timp, praful și murdăria se acumulează pe suprafața lor. "Salting" apare, blana își pierde strălucirea, și cu ea aspectul spectaculos. În plus, blana contaminată păstrează căldura slab.

Siguranță și măsuri de precauție

La domiciliu, folosiți 2 moduri de curățare a blănii:

 1. Mecanice.
 2. Chimice.

Prima opțiune se bazează pe frecarea manuală a substanțelor adsorbante. Al doilea presupune utilizarea de substanțe chimice, inclusiv potențial periculoase pentru oameni. Acestea includ benzina. În timpul lucrului cu acesta este necesară respectarea măsurilor de precauție.

 • Este mai bine să curățați în afară sau într-o zonă bine ventilată pentru a evita concentrația de vapori de benzină.
 • Eliminați prezența flacării deschise lângă încălzitoare.
 • Scoateți copiii de pe desktop.
 • Nu utilizați benzină în seara, ca să nu vă otrăviți în perechi în timpul somnului.
 • Produsele de blană tratate cu benzină se vor așeza pe stradă până când mirosul va dispărea.

Cel mai bun mijloc de curățare a produselor din blană naturală

Pentru curățarea completă a articolelor de îmbrăcăminte din blană se recomandă aplicarea:

 • Spuma de cauciuc;
 • polistiren expandat;
 • bentonită;
 • Rumegus de copaci foioase: stejar, mesteacan si altele.

benzină

Un instrument popular este benzina, care împarte particulele de murdărie și le îndepărtează de pe suprafață. Avantajele benzinei includ - disponibilitatea și eficacitatea acțiunii. Principalul dezavantaj este un miros ascuțit și neplăcut care durează mult timp. Pentru a curăța în mod corespunzător, țineți cont de lungimea grămezii:

 • Cu blană lungă cu părul se freacă în direcția creșterii vililor.
 • Bărbații cu păr blond sunt spălați în orice direcție, dar într-o direcție.

rumeguș

Procedura de curățare cu rumeguș este efectuată, ușor stropită cu terebentină sau benzină. Praful de rumeguș trebuie curățat, nu putrezit. Pe blană se toarnă 1 - 2 cesti de rumeguș. Folosind o perie, frecați-le peste suprafață.

Adăugând noi porțiuni de agent de curățare, procesați cu atenție întregul lucru. În locuri cu o mare cantitate de murdărie, manipulările se repetă de 2-3 ori. La sfârșitul procedurii, rumegușul este îndepărtat, produsul este scuturat și pieptănat.

glicerol

Cu un grad scăzut de contaminare, glicerina se aplică pete și după un timp se șterge cu o cârpă umedă. Dacă murdăria intră în blană, aplicați o compoziție dovedită: amestecați părți egale de oțet, apă, șampon pentru animale de companie. Plăcile contaminate cu grăsimi sau transpirații, se șterg cu o soluție salină (într-un raport de 1: 3 până la 0,5 l de apă) sau cu un amestec de amoniac și alcool denaturat (în proporții egale).

Spumă de cauciuc

Locurile puternic murdare se recomandă a fi curățate cu ajutorul unui cauciuc spumant. Răspândiți-l pe întreaga adâncime a grămezii. Acesta absoarbe murdăria și praful prins pe coloana vertebrală a părului. Bucăți mari de cauciuc de spumă vor fi utile pentru îndepărtarea suprafeței de salinizare. Pânza de spălat este ținută în mână și transportată prin blană în direcția creșterii părului. Pe măsură ce se schimbă poluarea.

Cum sa curatati blana artificiala - metode populare si produse chimice de uz casnic

Faux blana este usor de curatat cu aburi. Pentru a face acest lucru, este suficient să luați un fier cu vaporizare, reîncălziți și să injectați un jet în zona murdară. Uscați produsul complet la temperatura camerei și piepteneți grămada.

O mai mare contaminare vă va ajuta să îndepărtați curățatul de covoare. Se aplică pe suprafață și în timp, ștergeți cu o cârpă umedă.

O soluție eficientă la domiciliu este un amestec de praf de spălare, gel de spălare și amidon. Se freacă în pată și se lasă să se usuce. Reziduurile sunt îndepărtate cu o perie.

Oțetul pentru îndepărtarea petelor de blană artificială este contraindicat.

Caracteristici de curățare ușoară și blană albă

Cu o atenție deosebită este necesar să se trateze produsele de piele de nuanțe luminoase. Țineți minte că blana albă va deveni galbenă cu timpul. Acest lucru este deosebit de remarcabil în produsele de vulpe albe, nurcă și gri de Astrakhan.

Pentru curățarea rumegușelor de calitate superioară selectați. Ajutoare populare de ajutor - grâu, făină de cartofi, amidon, talc. Pentru a spori efectul, alimentele înainte de a se încălzi procedura la +80 ° C.

Acasă pentru a îndepărta murdăria de pe suprafața luminată, puteți încerca soluția de apă-amoniac. Se pulverizează pe suprafața produsului și se lasă să se usuce. Apoi, pilonul este pieptat cu o perie. Ajută, de asemenea, albastru, diluat în apă. A udat pânză și șterse blana.

Nu utilizați înălbitor, precum și produse care conțin coloranți.

Instrucțiuni video

Sfaturi utile

În curățarea produselor de blană există câteva nuanțe care nu trebuie uitate.

 • Curățitorii se aplică cel mai bine pe o perie pentru haine sau pe o cârpă (grosieră, flanelă).
 • Nu utilizați copaci din lemn de conifere. În compoziție ele conțin substanțe rășinoase.
 • După manipulare, blana trebuie să se usuce la temperatura camerei. Atunci ar trebui să fie pieptănată, evitând încurcarea.
 • Nu este recomandat să curățați lucrurile de blană de acasă, murdare cu uleiuri. Grăsimea se mănâncă adânc în grămadă și poate fi îndepărtată numai cu ajutorul unor substanțe chimice speciale.
 • Nu lăsați obiectele murdare mult timp fără curățare. Produsele devin incomode, blana pierde stralucirea.

După ce produsul este curățat, grămada devine o strălucire moale și uniformă pe întreaga suprafață. Dacă în anumite locuri există zone întunecate, atunci aceasta indică fie o procedură prost executată, fie o ștergere a blănii.

Vizionați videoclipul: Cum si de ce trebuie curatate tampoanele cat mai des in timpul lucrului (Martie 2020).

Lasă Un Comentariu