Spoturi de gudron și ceară. Cum să cureți?

În viața de zi cu zi, nu putem face fără pete pe haine, dar nu orice poluare este pur și simplu îndepărtată de pe țesătură. Există substanțe complexe, printre care rășina și ceara, care nu vor dispărea în timpul spălării. Eliminarea necesită utilizarea de instrumente suplimentare care nu afectează întotdeauna în mod favorabil materialul. Pentru a evita consecințele negative, trebuie să alegeți componentele potrivite pentru curățare.

Ceară de ceară și parafină și mijloacele achiziționate

Ceara este o substanță grasă, incoloră, inodoră, care este produsă chimic. Pentru a îndepărta parafina sau ceara din hainele din casă, aceștia utilizează produse ale căror componente vor reacționa cu ele pentru a le elimina.

Recomandări generale

Ceara este îndepărtată din haine prin mai multe metode.

 • Pentru a îndepărta ceara albă, scufundați materialul în apă clocotită, atunci când pata sa topit, blocați locul de contaminare.
 • Se toarnă talc sau cretă pe compoziția înghețată, se pune un șervețel cu o încărcătură deasupra. O oră mai târziu, ștergeți murdăria cu o pensulă și un burete înmuiat în apă.
 • Puneți hainele în pungă, puneți-le în congelator timp de o oră. După terminarea timpului, curățați ceara cu un obiect dur.
 • Puneți articolele murdare pe masa de călcat, acoperiți-o cu o cârpă și fier până când pata ajunge pe ea.

Ceara de la haine poate fi scosă acasă și cu ajutorul unor unelte speciale. Cele mai populare sunt prezentate în tabel.

Denumirea remedieriiCum să utilizați
AMV (chimic pe bază de ulei de portocale)

 1. Aplicați la poluare.

 2. Stai câteva minute.

 3. Ștergeți cu un șervețel.
Amway SA8 (îndepărtarea petelor)

 1. Agitați spuma, răspândită pe întreaga suprafață a patăi.

 2. Îndepărtați petele reziduale.

 3. Spălați hainele în apă fierbinte, conform cerințelor materialelor.

După îndepărtarea pensulei din ceară sau parafină, spălați-vă hainele în mod obișnuit.

Îmbrăcăminte din blugi, sintetice și bumbac

Pentru diferite tipuri de țesături distingeți metodele de curățare a ceară.

Tip materialCum să eliminați
blugiAșezați-l în congelator timp de 60 de minute, îndepărtați, frecați și îndepărtați pata rămas cu un fier.
synthetics

 • Metoda numărul 1. Înmuiați în apă fierbinte. Când ceara se topește, se șterge cu un prosop, resturile de pete vor fi îndepărtate după spălare.

 • Metoda numărul 2. Aplicați solventul organic pe vata de vată, spălați zona cu probleme, spălați-vă cu apă caldă cu săpun.
bumbac

 • Metoda numărul 1. Încălziți o linguriță în apă clocotită, puneți-o pe pată când se topește ceara, scoateți-o cu un șervețel.

 • Metoda numărul 2. Se fierbe apa, se pune materialul în el, după dezvoltarea petelor de grăsime, se obține și se spală în apă fierbinte folosind detergent.

Țesăturile rezistente la temperaturi ridicate pot fi ușor curățate de ceară - este suficient să le scufundați în apă fierbinte, dar materialele delicate necesită utilizarea unor mijloace speciale.

Blană și piele de căprioară

Îndepărtați ceara din blană este simplă. Puneți-l în congelator și, după 30 de minute, scoateți substanța congelată din fibre. Prăjeții mici se agită.

Îndepărtați mai mult parafina din piele de căprioară:

 1. Acoperiți murdăria cu un șervețel de hârtie, puneți fierul fierbinte pe ea, repetați până când pata ajunge în șervețel.
 2. Se dizolvă o jumătate de linguriță de amoniac în 1 litru de apă, se umează un tampon de bumbac, se șterge pata și apoi se restabilește structura materialului peste abur.

Pentru a îndepărta ceara din piele de căprioară, utilizați un compus ale cărui componente sunt amoniac sau alcool de vin și benzină.

sfeșnic

Înlăturarea cu microunde:

 1. Luați o foaie de copt pe care să instalați un sfeșnic pentru a evita contaminarea cuptorului în sine.
 2. Puneți sfeșnicul cu capul în jos pe recipient.
 3. Porniți cuptorul cu microunde timp de 5 minute, astfel încât ceara să înceapă să se topească.
 4. După topirea completă, scoateți produsul.
 5. Ștergeți contaminarea cu un țesut.
 6. Clătiți sfeșnicul în lichid cald.

Când îndepărtați ceara de la un sfeșnic, deschideți o fereastră - aceasta va ajuta la evitarea apariției unui miros neplăcut în cameră.

Voskoplav

Voskoplav curăța imediat după lucru, până când ceara a înghețat. Aplicați ulei vegetal în zonele poluate și ștergeți cu șervețele de alcool. În loc de șervețele, puteți utiliza orice soluție cu un conținut de alcool de 40%.

faianță

Scoateți ceara din vase poate folosi aburi. Pentru a face acest lucru, fierbeți fierbătorul, plasați vasul în zona unde există poluare sub curentul de aer fierbinte. Sub acțiunea temperaturii înalte, ceara se va topi, apoi se va îndepărta cu un șervețel.

Când îndepărtați parafina din sticlă, fiți foarte atent să nu se spargă și puneți-l în apă fierbinte.

pantofi

Pentru a îndepărta ceara de pe încălțăminte, aplicați câteva picături de terebentină pe murdărie. După aceea, ștergeți cu un prosop sau țesut de hârtie. Îndepărtați ceara de pe încălțăminte și folosiți glicerina. În apă fierbinte, adăugați câteva picături de produs și tratați petele cu o soluție. Se spală reziduurile cu apă.

Cum să cureți mobilierul și covorul din ceară

Procedee de îndepărtare a ceară:

Unde să îndepărtați cearaCum să curățați
mobilier

 • Metoda numărul 1. Cu mobilier din lemn, ceara poate fi îndepărtată cu un obiect blunt. Îndepărtați-l după ce se întărește.

 • Metoda numărul 2. Direcționați fluxul fierbinte de la uscător spre pata și îndepărtați poluarea după ce se topește.
covor

 • Metoda numărul 1. Puneți cuburi de gheață la fața locului, după o jumătate de oră îndepărtați poluarea cu un obiect blunt.

 • Metoda numărul 2. Se toarnă sifon pe pată, se umezește ușor cu apă, se folosește un burete dur pentru a freca pata până când este complet îndepărtată.

De asemenea, puteți îndepărta ceara sau parafina de pe covor și de mobilier folosind unelte specializate și șampoane care sunt vândute în magazin.

Purificarea rășinii prin mijloace populare și comerciale

Rășina se referă la substanțe amorfe, în condiții normale se află într-o stare solidă și se topește la temperaturi ridicate. Când este lovit pe obiecte este dificil de îndepărtat, deoarece petele au o structură complexă.

Îmbrăcăminte și țesături

Îndepărtați rășina din material folosind instrumentele disponibile.

 • Alcoolul. Aplicați alcoolul medical pe pete și lăsați-l timp de 30 de minute. După ce spălați hainele în mașina de spălat.
 • Terebentină. Aplicați terebentina pe un disc de bumbac, ștergeți pata. După spălarea materialului în apă caldă.
 • Benzină purificată. Umpleți abundent vata de bumbac în benzină, aplicați la pată timp de 30 de minute. După ce ați folosit o perie pentru a freca pata și spălați-o cu pulbere.
 • Apă strălucitoare "Coca-Cola". Se toarnă sifon într-un recipient mic, se coboară materialul contaminat, apoi se șterge cu o perie, se spală hainele.

Îndepărtarea de pe mâini și pe piele

Îndepărtați rășina de pe piele și de pe mâini în mai multe moduri.

 • Dacă o substanță intră pe corp, ar trebui să așteptați până se întărește. După aceea, așezați zona sub un curent de apă rece și îndepărtați ușor dacă apar fisuri pe rășină.
 • Aplicați crema Neosporin sau Tween 80 la poluare, așteptați până când unguentul este absorbit în piele și ștergeți cu un șervețel sau un prosop.
 • Aplicați maioneză în zona afectată, așteptați până când se împarte rășina, apoi îndepărtați cu atenție cu un șervețel.

Pentru a elimina rășina, puteți utiliza orice ulei, componentele sale vor distruge structura poluării, după care este ușor de îndepărtat de pe piele.

Mobilă și covor

Îndepărtarea rășinii din covoare și mobilier se face în mai multe moduri.

 • Se curăță pata cu cuburi de gheață până se îngheață și se scutură ușor covorul sau mobilierul.
 • Aduceți soluția, ale cărei componente sunt 15 ml detergent de spălare vase, 15 ml oțet de masă, 500 ml apă. Umpleți vata de bumbac în ea, ștergeți pata.
 • Îndepărtați un tampon de bumbac în ulei de eucalipt, ștergeți divorțul și curățați ușor murdăria cu o perie, clătiți cu apă caldă.

Mașina de spălat vase poate fi folosită pentru a îndepărta rășina. Asigurați-vă că nu conține lanolină, care va lăsa pete ireversibile.

Pantofi și adidași

Îndepărtați rășina din încălțăminte cu kerosen. Pentru a face acest lucru, umeziți o cârpă în soluție, frecați pata până când dispare complet. Este ușor să îndepărtați gelul de la mijloc cu peroxid de hidrogen.

Rășina din pantofi poate fi îndepărtată cu un solvent. Aplicați o cantitate mică lânălui, ștergeți ușor pata.

Este important! Când lucrați cu kerosen, fiți foarte atent, deoarece componentele sale pot deteriora structura materialului.

Rășina se îndepărtează ușor cu alcool formic. Pentru a face acest lucru, umeziți o cârpă în soluție, ștergeți pata.

Sfaturi utile

Hostessul experimentat oferă următoarele recomandări atunci când îndepărtează gudronul sau ceara.

 1. Atunci când lucrați cu materiale grosiere, nu este necesar să utilizați produsele achiziționate, este suficient să înghețați poluarea și apoi să o răzuiți cu un obiect dur.
 2. Pentru a îndepărta petele din materialul oricărei structuri, mai întâi de toate, este necesar să se verifice reacția la mijloacele utilizate. Aplicați câteva picături pe o suprafață mică de material, așteptați puțin timp, dacă nu sa întâmplat nimic cu materialul, nu ezitați să aplicați soluția.
 3. Este posibil să se utilizeze nu numai uleiuri, ci și cremă de grăsime, care posedă aceleași proprietăți.
 4. După ce ați lucrat cu orice agent chimic, chiar și cu mănuși, aplicați un hidratant pe pielea mâinilor.

Este important! Dacă eliminarea petelor apare datorită soluțiilor de origine chimică, aerul curat trebuie să fie disponibil în încăpere pentru a evita problemele legate de bunăstarea și intoxicația organismului.

Eliminați ceara și gudronul poate fi în moduri diferite. Nu este necesar să cumpărați fonduri costisitoare. Principalul lucru este eliminarea contaminării în stare topită înainte de îndepărtarea sau utilizarea componentelor care rup legătura dintre moleculele unei substanțe.

Vizionați videoclipul: JFK Assassination Conspiracy Theories: John F. Kennedy Facts, Photos, Timeline, Books, Articles (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu