Cum de a curăța mobilierul de murdărie, grăsime și miros

Mobilier tapițat face casa mai confortabilă. După o zi de muncă grea, vă puteți odihni bine pe o canapea moale. De-a lungul anilor, mobilierul este acoperit cu diverse pete și aspectul devine neatractiv. Cum să cureți mobilierul acasă? Nu este atât de dificilă cum pare. Cel mai important lucru este abordarea corectă a procesului. Înainte de curățare, trebuie să aflați ce mobilier drapat material. Alegerea metodei depinde de aceasta.

Metode eficiente populare împotriva murdăriei, grăsimii și mirosului

Remediile populare sunt folosite atunci când pata este veche și nu puteți folosi substanțe chimice, deoarece puteți deteriora țesătura. În astfel de cazuri se utilizează: spumă de ras, soluție de oțet, soluție de săpun și mult mai mult în funcție de natura poluării. Luați în considerare remedii popular populare, care va ajuta pentru a reveni mobilier un aspect atractiv și elimina petele.

oțet

Oțet de masă va ajuta nu numai pentru a elimina pete mici, dar, de asemenea, pentru a reîmprospăta tapițerie a scaunului și canapea. Condiții de utilizare:

 • Pentru a îndepărta praful: 1 linguriță de oțet și 2 lingurițe de sare amestecate cu 1 litru de apă. În această soluție, umezim o bucată mică de pânză, acoperim pata. Am scos mobila până când nu rămân urme de murdărie pe țesătură. Metoda este potrivită pentru curățarea suprafeței velur.
 • Eliminarea urmele de suc: amestecați oțetul de masă și amoniacul în proporții egale. Soluția este frecat în pată. Așteptați până se usucă.

Având copii mici sau animale la domiciliu, puteți obține pete cu urme de urină. În acest caz, oțetul vă va ajuta.

 • O pată proaspătă de urină este îndepărtată cu un prosop de hârtie.
 • Îndepărtăm vechea pete cu o soluție de oțet de masă și apă, amestecând una sau două în proporție. Pata este umezită cu o soluție, acoperită cu un șervețel de hârtie până când se usucă complet.

Odată ce țesătura este uscată, stropiți-o cu sifon. Luăm 100 ml de peroxid de hidrogen și 100 ml de apă, adăugăm 0,5 linguriță de săpun lichid, amestecăm totul și aplicăm pe sifon. După câteva ore, îndepărtați-o cu o cârpă uscată și lăsați-o să se usuce. Mirosul de urină și petele dispar fără urmă.

Pulbere de muștar

Îndepărtați petele uleioase cu pudră de muștar. Planul de curățare este după cum urmează:

 1. Zona contaminată este umezită cu apă.
 2. Pudra de muștar este presărat pe partea de sus.
 3. Stânga timp de 5-10 minute.
 4. Suprafața este ștersă cu o cârpă sau șervețel uscat.
 5. Resturile sunt curățate cu un burete umed.

Pentru a doua metodă, va trebui să dizolvați praful de muștar într-o cantitate mică de apă, amestecând-o cu o consistență uniformă. Aplicați pe pete, lăsați timp de 30 de minute, așteptați să se usuce complet și îndepărtați cu apă.

Sare și peroxid de hidrogen

Locurile sunt cel mai bine îndepărtate imediat. Cu cât este mai mult pata pe suprafața mobilierului tapițat, cu atât este mai greu să se retragă. Sarea și peroxidul de hidrogen vor veni la salvare.

 1. Dacă contaminarea este proaspătă, umeziți-o cu o cârpă uscată, servetele.
 2. Prepararea soluției: 100 g peroxid de hidrogen și 2 lingurițe. l. sare.
 3. Aplicați soluția pe pete.
 4. Scoateți cârpa și curățați-o. Repetați de mai multe ori.
 5. Așteptăm 15 minute.
 6. Atunci clar. Repetați până la dispariția petelor.
 7. Îndepărtați excesul de umiditate cu un burete uscat.
 8. Da-te uscat.
 9. Se presară o zonă de coacere sifonată contaminată și se lasă pentru o vreme.
 10. Soda eliminați cu un aspirator. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de mirosuri.

Înainte de a aplica peroxidul de hidrogen, picurați puțin pe o întindere neplăcută de material pe scaun, deoarece după curățarea zonei contaminate poate fi mai ușoară datorită proprietăților de înălbire a peroxidului.

Săpunul

Cu ajutorul săpunului puteți elimina nu toată poluarea, ci numai următoarele.

 • Urme de cafea și ceai. Înlăturați locul de contaminare cu săpun, apoi îndepărtați cu o cârpă sau un burete umed. Puteți utiliza soluția de săpun. Pentru 1 litru de apă adăugați 2 linguri de oțet, puțin săpun lichid și ștergeți pata. Uscați cu o cârpă uscată.
 • Traseu și miros de bere. Se freacă cu săpun și se îndepărtează cu un burete umed. Din soluția de ameliorare a mirosului de oțet - 3 linguri de oțet la 1 litru de apă.
 • Ciocolata. Îndepărtarea poluării nu ar trebui să se repete. Vom aștepta să se usuce și să o scoateți cu o lingură. Când pata este complet uscată, utilizați o soluție ușoară de săpun pentru curățarea suprafeței. Îndepărtați reziduurile cu o cârpă uscată.

Soda de coacere

Soda este folosită atunci când mobilierul tapițat devine tapițerie murdară, plictisitoare sau plictisitoare. Cu ajutorul sifonului puteți scăpa de urme de ceai, suc, urme de stilouri și vopsele de acuarelă. Instrumentul poate fi utilizat pentru întregul produs și pentru piese individuale. Metoda este simplă, constă în mai multe etape.

 1. Noi umezim buretele nou cu apa.
 2. Cu ajutorul lui vom umezi o pată.
 3. Se presara cu sifon și se lasă timp de 30 de minute.
 4. Buretele curat umed șterge locul de poluare. Puteți folosi o perie moale de nap.
 5. Se lasă câteva ore până se usucă complet.
 6. Aspiratoarele.
 7. Resturile de sodă curățate cu o cârpă umedă și burete.

Dacă o pată mică trebuie îndepărtată rapid, apoi turnați sifonul pe un burete umed și curățați suprafața. După uscare, îndepărtați reziduurile.

Vodcă sau alcool

Pentru a curăța scaunul sau canapea de la urmele de vin, puteți folosi vodca sau alcool. Pata de vin se răspândește, deci trebuie eliminată cât mai curând posibil.

 1. Ștergeți excesul de vin cu un prosop de hârtie și presărați cu sare.
 2. Lăsați sarea timp de 20-25 de minute și îndepărtați cu o perie.
 3. Continuăm să curățăm suprafața. Umedă înmuiată în vodcă sau alcool, ștergeți pata de vin.

După uscare, zona de probleme este săpată cu săpun și îndepărtată cu o cârpă umedă. Acest lucru va ajuta la eliminarea divorțurilor.

Lămâie și acid citric

Sucul de lămâie și acidul citric se descurcă perfect cu mirosurile. Este, de obicei, dificil să scapi de mirosul de urină, motiv pentru care mobila scade adesea. Cu toate acestea, există un remediu popular care va elimina mirosul și urme. Sucul de lămâie, care poate fi înlocuit cu acid citric, vă va ajuta. Instrumentul este dizolvat în apă, pulverizat pe loc. După 15 minute, procesată din nou.

Alte metode

În procesul de viață există multe modalități de a polua mobilierul și de multe ori nu există mijloace speciale la îndemână și trebuie să îndepărtați repede pata. În aceste cazuri, metodele populare de salvare a gospodăriei. Luați în considerare câteva modalități de a vă ajuta să scăpați de diferite tipuri de poluare.

 • Grăsime pete trebuie să fie eliminate cât mai repede posibil. Creșteți cotletul și stropiți locul de poluare. După câteva minute, când creta absoarbe grăsimea, îndepărtați-o cu un șervețel sau un burete. Repetați procedura de mai multe ori până când pata dispare. Cu talc cosmetic, principiul de acțiune al copiilor ca cretă. Dacă nu există nici o cretă sau talc la îndemână, utilizați sare.
 • sânge - una dintre cele mai persistente poluări. Este dificil să scapi de petele vechi de sânge, dar poți încerca. Puneți o pânză moale în apă rece pe pată. După ceva timp, curățați traseul cu un șervețel de hârtie. Repetați procedura de mai multe ori. Dacă pata nu a dispărut, adăugați 2 linguri de sare la un pahar de apă. Pulverizați soluția pe pete și scoateți lichidul cu un șervețel. Pentru a îndepărta petele vechi, utilizați 3% peroxid de hidrogen. Îndepărtați un șervețel și curățați pata.
 • Cerneala din stilou îndepărtează bine alcoolul. Sunt umezite cu un disc de bumbac și ștergeți zona cu probleme. Deoarece pata se răspândește rapid, ele schimbă discul pe măsură ce devine murdar.
 • Guma de mestecat - dificil de îndepărtat, dar posibil. Luați o bucată de gheață și puneți-o pe o gumă de mestecat. Odată ce se întărește, îndepărtați-o. Îndepărtați resturile cu alcool.

Produse chimice speciale de uz casnic - exemple și instrucțiuni

Vanish este considerat un popular curatator de uz casnic pentru mobilier tapitat. Este produs într-un sortiment mare. Ce înseamnă Vanish potrivit pentru ce.

 • Șampon. Nu numai pentru aspiratorul de spălare, ci și pentru curățarea manuală. Se diluează cu apă de 40 de grade în proporție de 1 până la 9. Beat soluția până când se spumează și se aplică cu o perie pe suprafața contaminată. Dar! Numai spumă. După 40 de minute, scoateți vidul pentru a îndepărta agentul de curățare.
 • Pulbere. Principiul acțiunii, cum ar fi șamponul. Dacă doriți să îndepărtați o pete grasă, pudra este turnată pe suprafață. Diluat în apă nu este necesar.
 • Spray. Agitați sticla înainte de utilizare, apoi aplicați într-un strat subțire. Tapițeria nu trebuie udată. Mijloacele rămase timp de 5 minute, apoi se îndepărtează cu o cârpă uscată.

Pentru a salva mobilierul în casă, se folosesc diferite produse chimice de uz casnic - spălări, geluri de duș și produse de igienă. Cu toate acestea, este interzis. Este posibil să eliminați pata, dar există o șansă de a strica tapițeria. Este mai bine să folosiți unelte speciale destinate mobilierului.

Caracteristici ale curățării mobilei din diferite materiale

Tesatura de tapițerie trebuie luată în considerare înainte de curățarea suprafeței de petele. Metodele pentru fiecare material sunt diferite.

turmă

 • Turma poate fi curățată cu o cârpă umezită cu apă cu săpun.
 • Ștergeți cârpa cu un prosop uscat.
 • Puteți utiliza o soluție de săpun pentru a elimina petele grase.
 • Nu sunt recomandate produse cu solvent și conținut de alcool.

velours

 • Pentru a curăța velurul de săpun și soluția de oțet. În timpul procedurii, deplasați-vă în direcția grămezii.
 • Pentru a îndepărta blana unui animal, utilizați o perie moale. Acest lucru va ajuta la păstrarea aspectului pentru o lungă perioadă de timp.

microfibră

Mobilier cu microfibră draperie îngrijire îngrijită.

 • Pentru a menține curat, este suficient să curățați tapițeria cu un burete uscat și un vid.
 • Pentru a elimina petele aplicate soluție de săpun sau chimie specială.
 • Când uscați, nu utilizați surse de căldură, deoarece țesătura își va pierde proprietățile inițiale.

imitație de piele

Materialul este ușor de curățat.

 • O suprafață netedă este suficientă pentru a șterge cu o cârpă, pentru a îndepărta praful.
 • Petele de grăsime de pe kozhzame nu apar. Toate urmele sunt îndepărtate cu apă cu săpun.
 • În unele cazuri, se folosește alcoolul - în cantități mici, nu durează.

lemn

Mobilierul din lemn are nevoie de îngrijire constantă și atentă.

 • Zonele contaminate sunt curățate cu săpun pentru copii, dizolvate în 0,5 litri de apă.
 • Pentru lustruire folosiți apă și ulei esențial de lămâie. Componentele sunt amestecate în părți egale.
 • Puteți elimina pata și o soluție de apă cu suc de lamaie, amestecate în proporții egale.

piele

Produsele din piele nu absoarbă praful și murdăria, cum ar fi suprafețele țesăturilor.

 • Pentru o curățare delicată, utilizați o soluție de săpun slab.
 • Nu abuzați de curățarea umedă, deoarece pielea se poate plictisi.
 • Nu utilizați produse care conțin acetonă.

Sfaturi utile

 • Capacele vor ajuta la prevenirea apariției murdăriei pe mobilierul tapițat. Ele protejează obiectele de praf, murdărie și pete. Este mai ușor să spălați capacul mașinii de spălat decât să curățați o pată complexă.
 • Dacă nu există dorința de a ascunde frumusețea sub capace, atunci este necesar să efectuați curățarea zilnică - vid și ștergeți.
 • Nu umeziți prea mult țesătura. Apa poate ruina suprafața.
 • Cu orice metodă de îndepărtare a petelor, treceți de la margine la centru. Acest lucru nu va spori zona problemei.
 • Dacă există mai multe locații, eliminați unul și apoi altul.

Puteți curăța petele de acasă, dar trebuie să depuneți foarte mult efort. Pentru a face mobila fericită de mai mulți ani, îndepărtați murdăria imediat. Problemele vechi sunt mai greu de curățat.

Nici o metodă de curățare nu garantează 100% rezultate. Chiar și utilizarea de produse chimice speciale de uz casnic. Este posibil să trebuiască să combinați mai multe opțiuni.

Vizionați videoclipul: Soluţii ecologice de curăţat şi la îndemâna oricui (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu