Plastilina pe haine nu este o propoziție, există o cale de ieșire!

Într-o familie în care există copii mici, există întotdeauna o problemă de colorare pe haine, mobilier, pereți ... Mamele au doar timp să se spele și să curețe. Copiii iubesc să atragă, să construiască de la designer, și, de asemenea, le place să sculptură din lut. Potrivit experților, această ocupație dezvoltă abilități motorii fine, fantezie și perseverență. După modelare, piesele pot fi găsite pe orice suprafață.

Căi reale eficiente

Izopropil sau amoniac

Această metodă de curățare din murdărie este potrivită pentru fuste, pantaloni sau lucruri din țesături care conțin fibre naturale. Categoric nu pot fi folosite pentru țesături sintetice.

Impregnați pata cu alcool izopropilic și lăsați timp de o jumătate de oră. Când se utilizează amoniac - 10 picături se dizolvă într-un pahar de apă, umezi un tampon de bumbac și frecați locul poluat până când problema dispare.

Săpun de spălare

De asemenea, este posibil să eliminați pata cu săpun. Faceți o soluție de săpun saturată și puneți elementul în el timp de 10 - 15 minute. Puteți folosi detergent pentru spălarea vaselor, deoarece are o proprietate puternică de degresare.

Peroxidul de hidrogen

Pentru a manipula lucrurile ușoare, utilizați o soluție de peroxid de hidrogen de 3% și frecați cu un săpun pe o răzătoare. Combinați-le într-o masă uniformă de 1: 1.

Aplicați compoziția preparată pe pete, frecați-o cu o perie, clătiți-o cu apă curentă și spălați-o în mod obișnuit.

Anterior, bunica a folosit un deget de lână pentru a curăța lutul și apoi o soluție de săpun de rufe.

Ulei vegetal

Există un alt mod vechi de utilizare a uleiului vegetal. Mulți se vor teme de faptul că este posibil să complicăm situația, făcând pata mai vizibilă.

Pentru a împiedica acest lucru:

 1. Aplicați cu atenție ulei vegetal pe un tampon de bumbac și frecați cu grijă zona murdară până când pata dispare.
 2. Îmbrăcați hainele într-o soluție concentrată de detergent de spălat vase "Fairy".
 3. Spălați lucrurile în mod obișnuit.

Dacă este alb sau ușor, adăugați un pic de înălbitor și se spală în apă fierbinte.

Soda de coacere

Îndepărtați hainele rănite în apă cu săpun. Faceți o pastă groasă de sodă, adăugând o cantitate mică de apă. Aplicați amestecul la locul de poluare și așteptați 30 de minute până se usucă complet.

Treceți suprafața până când dispare petele, apoi spălați la temperaturi ridicate.

ATENȚIE! Lucrurile din sintetice și țesături delicate nu pot fi spălate în așa fel!

petrol lampant

Câteva amante folosesc kerosen. Această metodă va ajuta la rezolvarea rapidă a lutului pe haine.

Pașii sunt după cum urmează: umeziți o clapetă de pânză sau un tampon de bumbac cu kerosen și frecați o pată grasă până când dispare complet. Apoi spălați hainele cu apă curentă.

Singurul dezavantaj semnificativ al metodei este mirosul de kerosen. Dar, nu conteaza, spalati lucrurile separat de altii, adaugand praf si conditionat parfumat.

ATENȚIE! Pentru a evita surprizele neplăcute, pre-testați acțiunea articolului într-o zonă inconfundabilă.

Congelarea sau încălzirea

Remediul tradițional de combatere a lutului este rece. Când este expus, lutul se solidifică și se îndepărtează ușor din material.

Principiul de funcționare este după cum urmează:

 1. Dacă poluarea este mică, utilizați o bucată de gheață. Dacă există pete mari, puneți articolul în sac și trimiteți-l la congelator.
 2. Scoateți din frigider și eliminați problema.
 3. Se spală în apă caldă.
IMPORTANT! Această metodă nu poate fi utilizată pentru sintetice și mătase!

Plastilina poate fi îndepărtată folosind căldură. Când se încălzește, grăbiți-vă astfel încât să nu se răspândească peste fibrele țesăturii.

Pentru această metodă veți avea nevoie de: șervețele de hârtie, hârtie igienică, fier sau uscător de păr.

acţiuni:

 1. Puneți hainele cu murdărie pe o suprafață plană.
 2. Acoperiți hârtia cu pete pe ambele părți.
 3. Încingeți pata cu un uscător de păr, schimbând pânza până când dispare complet. Dacă utilizați un fier, alegeți un mod pentru țesături delicate.

Ștergătoarele de pete

Pentru a combate problema, puteți utiliza diferite substanțe de îndepărtare a petelor, urmând în mod necesar pașii specificați în instrucțiuni. În mod obișnuit, scula se aplică la poluare și se așteaptă până la maximum 30 de minute, apoi se spală în mod obișnuit.

Pentru a remedia efectul, adăugați agentul de îndepărtare a pensulei la spălare. Aveți grijă și purtați mănuși, ca în cazul contactului cu pielea, substanțele chimice de uz casnic pot provoca o reacție alergică.

Cum să eliminați lutul din pereți și imagini de fundal

În procesul de creativitate, copiii sunt dependenți și murdăriți nu numai haine și mobilier, ci și tapet pe pereți. Pentru a îndepărta plastilina aveți nevoie de un uscător de păr, de hârtie sau de servetele.

Plan de acțiune:

 1. O foaie de hârtie strâns atașată la locul de poluare și direcționați uscătorul de aer cald.
 2. Umeziți cu șervețele până când pata este complet îndepărtată, apoi ștergeți-o cu o cârpă umedă umezită cu săpun lichid.
 3. În concluzie - cu un burete uscat.

În cazul în care tapetul cu modele embosate, îndepărtați materialul colorat cu lut alb, aplicați-l și îndepărtați-l până se curăță complet.

Fiecare modalitate este eficientă. Alegerea este a ta, ia în considerare doar tipul de material sau suprafață. Pentru a nu strica lucrurile, înainte de a aplica vreun mijloc, verificați efectul asupra unei mici zone.

Încercați să vă îngrijiți copilul în procesul de creare a capodoperelor de lut pentru a evita petele. Până în prezent, nici o singură mamă nu a reușit, deci recomandările vor fi cu siguranță la îndemână. Deși, puteți fi primul?

Vizionați videoclipul: Haine pentru papusi din plastilina DIY Craft (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu