Cum să curățați mașina de cafea de scară și de placă

Ventilatoare de bauturi parfumate si revigorante foarte mult. Pentru pregătirea sa, puteți folosi nu numai un turci, ci și o mașină de cafea, care poate deveni rapid contaminată. Articolul va discuta cum să curățați dispozitivul de scară cu ajutorul unor remedii populare și a produselor chimice de uz casnic.

Cele mai bune remedii populare împotriva scării și plăcii

Curățarea mașinii de cafea acasă este ușoară, dar uneori fanii o ignoră. Dacă nu lupți cu spumă, se poate sparge. Iar respingerea curățării regulate va afecta negativ gustul băuturii.

Puteți efectua singur toate manipulările, folosind remedii folclorice.

Oțet soluție

O altă modalitate eficientă de a curăța mașina de cafea. Vă oferă posibilitatea de a scăpa de scara de calcar.

 1. Pregătiți soluția de oțet: amestecați apă și oțet în proporții egale.
 2. Umplem rezervorul cu compoziție și țineți-l timp de 2,5-3 ore.
 3. Porniți aparatul în modul de gătire și executați-l de mai multe ori.
 4. Pentru a scăpa de mirosul neplăcut, umplem rezervorul în vârf cu apă și folosim programul de preparare a cafelei de 2-3 ori.
 5. După manipulări vom șterge cu un umed, apoi cu o cârpă uscată.

Soda de coacere

Soda este recomandată pentru curățare o dată pe săptămână. Va trebui să dezasamblați mașina de cafea, eliminând toate piesele detașabile.

 1. Se prepară o soluție de sifon: se toarnă apă caldă într-o ceașcă, se adaugă 5-8 linguri de sifon, se amestecă până se obține o suspensie.
 2. Aplicați la detaliile dispozitivului. După o oră, clătiți bine cu apă.

Acid citric

Acest produs de curățare vă va ajuta să scăpați de murdărie.

 1. Asigurați-vă că nu există reziduuri de cafea în mașină.
 2. Scoateți rezervorul, spălați bine.
 3. În rezervor, adăugați 1 litru de apă, 30 de grame de acid citric.
 4. Dacă aparatul de cafea are o funcție de autocurățare, trebuie să îl porniți. Dacă nu există o astfel de funcție, activați pur și simplu programul de preparare a cafelei. Trebuie efectuată până când tot lichidul a fost consumat din recipient.
 5. După finalizarea clătirii. Scoateți rezervorul, clătiți-l, umpleți-l cu apă curată. Am pus-o pe loc, alergând programul de preparare a băuturii. Containerul trebuie să fie complet curat.

Coca cola

Această metodă merită atenție. Cu ajutorul Coca-Cola, puteți curăța cu ușurință aparatul de cafea de pe scară, sedimentul mineral. Proprietatea de curățare a sifonului se datorează faptului că conține acid ortofosforic, care distruge sedimentul, facilitând curățarea.

Reteta pentru curatarea Coca-Cola este simpla. Turnați băutura în mașină pentru a acoperi partea inferioară și pereții interiori. Porniți dispozitivul electric, lăsați-l să funcționeze timp de 1 oră. Apoi se toarnă conținutul și se șterge dispozitivul cu o cârpă moale, clătiți.

Dacă este necesar, puteți porni aparatul cu apă curată. În loc de Coca-Cola, este permisă utilizarea Fantu, Sprite, Pepsi.

alcool

Această metodă este aplicată similar celei precedente. În 1 litru de apă, adăugați o jumătate de pahar de alcool, turnați compoziția în aparat. Se folosește un program de fabricare a berii. După finalizare, aparatul se spală și se fierbe din nou cu apă curată.

Spălarea manuală a unității de preparare a berii și a tractului de lapte

Toate modelele moderne de mașini de fabricat cafea au un indicator. El precizează că este necesar să curățați traseul de lapte și unitatea de preparare a berii.

ATENȚIE! Dacă indicatorul este activ, curățarea trebuie efectuată imediat. Dispozitivul nu va fi capabil să lucreze mult timp poluat, gustul de cafea se va strica.

Manualul descrie în detaliu procedura pentru spălarea manuală. Puteți utiliza instrumente speciale, dar acest lucru este opțional.

 1. Dezasamblați aparatul de cafea.
 2. Scoateți unitatea de preparare, calea laptelui.
 3. Dezghețați ușor.
 4. Clătiți cu apă curentă.
 5. Uscați înainte de instalare.

Produse chimice de uz casnic pentru curatare

Pentru curățare, puteți utiliza produse lichide care vă permit să scapați de depunerile de calcar. Acestea conțin bicarbonat de sodiu, benzotriazol, acizi sulfamic și maleic. Alegerea depinde de model. Produsele utilizate în principal de mărcile Swirl, Top House, Delongi, Topper.

Tablete populare din spumă. Ele sunt împărțite în două specii.

 1. Se purifică din uleiurile esențiale.
 2. Ștergeți de la scară.

Tabletele de cerere sunt Top House, Calc, Decalcifer, Descaling Saeco, Curăță. În compoziția lor există acizi maleici și sulfamici, bicarbonat de sodiu, benzotriazol.

NU UITA! Lichidele și tabletele nu sunt numai curate, ci și au proprietăți antifungice și bactericide. După utilizare, mașina trebuie clătită bine.

Prevenirea poluării

Funcționarea corectă a mașinii de cafea - cheia pentru serviciul pe termen lung. Pentru ca mașina să nu deranjeze defecțiunile, urmați regulile de service.

 • Utilizați numai pentru scopuri.
 • Nu confunda containerele.
 • Utilizați cafeaua de înaltă calitate.
 • Nu puneți cafea măcinată în compartimentul de cereale, mașina poate fi deteriorată.
 • Nu opriți în timpul funcționării.
 • Nu supraîncărcați.
 • Descărcați în mod regulat.
 • Utilizați programe de detoxifiere pentru curățare.

Dacă efectuați profilaxia în mod regulat, aparatul de cafea va da întotdeauna o băutură grozavă cu o aromă încântătoare.

Sfaturi utile

Voi da câteva recomandări, datorită cărora este ușor și simplu să curățați mașina de cafea.

 • Unele modele au un rezervor detașabil. Trebuie îndepărtat și curățat separat.
 • Citiți cu atenție instrucțiunile.
 • Dacă există o funcție de auto-curățare, asigurați-vă că o utilizați.
 • Metodele tradiționale de curățare trebuie testate. Cu un tampon de bumbac, aplicați compoziția preparată pe suprafața rezervorului. După 15-20 de minute, dacă suprafața nu sa schimbat, curățați întregul dispozitiv. Dacă recipientul a devenit întunecat sau, dimpotrivă, a devenit mult mai strălucitor, utilizați o altă metodă de curățare.
 • Pentru a nu-ți pierde timpul, curăță-ți un model cu filtre de apă. Ele trebuie schimbate regulat.
 • Dacă după curățare există un miros neplăcut, clătiți mașina, umpleți rezervorul cu apă și porniți-l pentru o vreme. Pentru parfum, adăugați cafea, dar nu ar trebui să beți.

Respectând toate recomandările, asigurați-vă că aparatul de cafea nu va eșua. Sarcina - de a face cafea delicioasă, revigorantă, este posibila.

Vizionați videoclipul: Suspense: Man Who Couldn't Lose Dateline Lisbon The Merry Widow (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu