Cum să curățați dușul și cabina de duș de var și murdărie

Formarea de calcar pe robinete, dușuri, chiuvete, toalete - eforturi suplimentare pentru fiecare hostess. Datorită calității slabe a apei și a altor factori, este necesar să se lupte cu diferite mijloace împotriva straturilor de instalații sanitare.

Curățarea cabinei de duș acrilice

Materialul acrilic este considerat capricios, dar din cauza disponibilității în preț, preferința îi este dată. Pentru a curăța această tavă, utilizați pulberi de curățare, bureți obișnuiți, perii cu peri medii, detergenți, care includ alcalii, alcool.

Unii încearcă să elimine murdăria din locurile greu accesibile cu o periuță de dinți. Principalul lucru - în timp util pentru a curăța tigaie. Acril - materialul este blând și nu trebuie să-l frecați cu perii aspre și metalice, cabina va deveni inutilizabilă.

Căi reale eficiente pentru plăci, mucegai și scală

Multe gospodine nu au încredere în chimie și nu folosesc mijloacele la îndemână. Ce metode de curățare în casă nu vor dăuna, ci vor asigura curățenia echipamentului sanitar? Ce este mai bine să utilizați pentru a uita de scalare, mucegai și calcar pentru o lungă perioadă de timp?

oțet

Mulți au auzit despre modul în care oțetul de masă se descurcă cu scară în ceainice. Cabina de duș nu face excepție. Pentru a utiliza această metodă de curățare, se recomandă să se colecteze o cantitate mică de oțet de 9% într-o sticlă cu o sticlă de pulverizare, apoi să se pulverizeze pe locurile contaminate și să se lase timp de 30 de minute, clătită cu apă. Acest instrument îndepărtează calcarul în găurile mici ale capetelor de duș sau ale hidromasajului.

Acid citric

Acidul citric se va confrunta cu zonele problematice de pe palet și în paharul cabinei de duș. Pentru a face acest lucru, în 1 litru de apă fierbinte, dizolvați 1 pachet de acid, aplicați pe suprafață, lăsați timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Nu uitați să ștergeți suprafața uscată.

Acid oxalic

Curățarea cu acid oxalic este după cum urmează:

  1. Se diluează produsul cu apă 5: 1. Folosind un burete, puneți pe locurile contaminate și lăsați să stea timp de 5-10 minute, apoi clătiți. Este important să evitați contactul cu acizi pe silicon și cauciuc.
  2. Trageți tava cu amoniac, clătiți cu grijă întreaga suprafață. Ștergeți uscat.

Coca cola


Pentru spălarea echipamentelor sanitare folosite de Coca-Cola preferate de toată lumea. Îndepărtează perfect calcarul de la mixere și cabine în general. Prin urmare, merită să ne gândim dacă să o folosim ca o băutură.

Soda de coacere

O sifon de copt va servi drept înlocuitor pentru pulberea de curățare. Poate fi utilizat pe scară largă în gospodărie (pe lângă gătit). În sălile de duș nu vor mai exista urme de murdărie și resturi după folosire. Există un dezavantaj al acestei metode - riscul de zgâriere a suprafeței.

Pulbere de dinți

Curățarea pudrei de dinți de curățare este similară cu metoda de curățare a bicarbonatului de sodiu. Avantajul este că suprafața nu este deteriorată. Ideal pentru produsele din acril și metal.

Alcool, vodcă

Pentru a da strălucire paharului unei cabine de duș, se recomandă să se dizolve alcoolul (vodca) cu apă într-un raport de 2: 1 într-o sticlă de pulverizare. Aplicați compoziția pe suprafață și ștergeți-o cu o cârpă. Toate poluarea va dispărea fără urmă.

amoniac

Aprovizionarea sanitară poate și cu ajutorul amoniacului, dar în combinație cu sodă și apă.

  • Se amestecă 1 lingură. l. soda, 1 lingura. l. oțet, 4 linguri. l. amoniac cu 2 litri de apă.
  • Întreaga suprafață este tratată cu această soluție și spălată după 10 minute.

Cele mai obișnuite produse chimice de uz casnic

La vânzare puteți găsi o varietate de unelte pentru curățarea nu numai a dușurilor, ci și a altor instalații sanitare. Alegerea lor depinde în mare măsură de suprafața contaminată și de ce. Poate fi rugina, calcar.

Substanțele chimice pentru uz casnic pot fi împărțite în următoarele tipuri.

  • Produsele cu conținut de acid elimină rugina și depozitele, dar nu pot fi curățate cu acrilic.
  • Pulberea de curățare îndepărtează murdăria de pe orice suprafață.
  • Produsele care conțin alcool sunt folosite pentru ochelari.
IMPORTANT! Înainte de utilizare, citiți întotdeauna instrucțiunile, unde este indicat pentru ce suprafață este permisă aplicarea, ce este inclus în compoziție, ce metode de precauție urmați.

Sfaturi utile

  • La efectuarea oricăror lucrări de curățare, este necesar să se pună pe mănuși de cauciuc dense.
  • Utilizând mașini de curățat mirositoare, activați capota, deschideți ferestrele în timpul curățării.

Există numeroase moduri de a curăța și de a străluci în baie. Fiecare gospodină alege ea însăși o metodă prin care poate lucra cu ușurință și în siguranță. Experiența de viață va ajuta în alegerea, pornind de la preț, calitate și rezultate.

Vizionați videoclipul: Montaj Cada Dus - preliminarii (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu