Cum să vă spălați urechile adecvat la adulți și copii

Igiena personală pentru fiecare persoană are prioritate. Este important să vă păstrați corpul curat și urechile dvs. nu fac excepție. La prima vedere, curățarea canalelor auditive externe este o sarcină simplă.

De ce sunt dopuri de sulf?

Un moment neplăcut când există dopuri de sulf. Din când în când trebuie să scapi de ele. La unii oameni, poluarea are loc mai des, în timp ce în altele procesul de producere a sulfului este încetinit. Aceasta depinde de caracteristicile individuale ale organismului.

Earwax joacă un rol de protecție. Creează microflora în interiorul cochiliei, care hidratează canalul urechii și are o funcție antiinflamatoare. Când o persoană este sănătoasă, produce o cantitate pe care organismul o poate curăța singură. Obiceiul de a "culege" constant în ureche, sperând că acesta este un lucru bun, se transformă într-un dezastru.

INTERESANT! Cu cât curățarea este mai frecventă, cu atât mai multă ceară de urechi este produsă.

De ce să vă curățați urechile de dopurile de sulf și cum sunt periculoase

Earwax este o parte necesară a organului de auz. Dacă urechea nu este curățată de mult timp, se acumulează o cantitate considerabilă de sulf. Scapându-se de ea, o persoană, în loc să clătească urechea, o ia înăuntru cu un baston. În acest caz, sulful este îndepărtat parțial, iar restul este împins și caked în interior. Acesta este modul în care se formează bine-cunoscutul blocaje de trafic. Simptomul principal al apariției ei este pierderea parțială a auzului și disconfortul.

Decizia corectă este o vizită la un otolaringolog. Un medic în 10 minute va remedia problema prin spălare sub presiune. Procedura este neplăcută, dar fără durere. Unii procesează urechile, fără să se preocupe de consecințe.

Metode eficiente de curățare pentru adulți

Clasic

O modalitate simplă de a curăța urechea și canalul urechii este după cum urmează:

  1. Clătiți urechea cu apă caldă în interiorul (cât mai mult posibil) și în afară.
  2. Uscați cu un tampon de bumbac sau un prosop.
  3. Folosind un tampon de bumbac, eliminați reziduurile de sulf aproape de intrarea în canalul urechii, dar fără a se adânci.
ATENȚIE! Medicii recomandă să se clătească cu apă caldă zilnic, dar bățul trebuie folosit o dată pe săptămână, astfel încât urechile vor rămâne întotdeauna curate și sănătoase.

Peroxidul de hidrogen

Utilizarea peroxidului de hidrogen este utilă. O soluție de temperatură a camerei este trasă într-o seringă (fără ac) și, ținând cont de propriile sentimente, sunt instilate cu 8-10 picături în fiecare ureche. După câteva minute, când sulful se înmoaie, este îndepărtat cu un tampon de bumbac.

Lumanari ceara

Pentru curățenie, puteți folosi lumanari speciale de ceară. Acestea au aspectul unei baghete cu lungimea pâlniei, care este introdusă în gaura urechii cu un capăt îngust, iar cealaltă parte este aprinsă și în așteptare. Când ⅔ rămâne din lumânare, este îndepărtată și stinsă în apă, iar urechea este spălată și șterută.

Spălați-vă

Dacă nu doriți să mergeți la spital pentru curățarea profundă de fiecare dată, procedura se efectuează independent, folosind o seringă fără ac sau o mică "pere" medicală. Apa fierbinte la temperatura camerei este colectată și introdusă cu adânc în canalul urechii. Sub presiunea apei, cea mai mare parte a sulfului iese.

Uleiul de măsline

Există modalități diferite de a curăța canalul urechii. Una dintre aceste metode poate fi numită curățare cu ulei de măsline. Este important să vă asigurați că este la temperatura camerei sau ușor mai cald. Este suficient să picurăți 2-3 picături în fiecare ureche. Procedați alternativ pentru partea dreaptă și cea stângă, deoarece este necesar să stați pe una sau pe cealaltă față timp de 10 minute. După manipulare, urechile se spală și se freacă.

Preparate farmaceutice specializate

Cele mai frecvente produse de curățare farmaceutică sunt peroxidul de uree. Patru comprimate se dizolvă în 200 ml de apă și se spală urechile. Remo-Wax este utilizat pe scară largă, în special pentru persoanele cu aparate auditive. Efecte asupra ceară de ceară A-cerumen, Aquamaris-de la.

Cum sa curatati urechile de blocaje la copii

Auriculele la copii sunt foarte blânde, deci trebuie să fie curățate cu atenție și cu atenție. Prea adesea să realizăm această procedură pentru orice. În plus față de bai de zi cu zi, este suficient să curățați intrarea la ureche cu un tampon de bumbac o dată pe săptămână, fără a merge profund.

Pentru ca copilul să se poarte calm, trebuie să fie distras de ceva sau de cineva. Farmacia poate cumpăra bețe convenabile cu un limitator, dacă există o preocupare în procesul de curățare pentru a dăuna copilului.

Dacă respectați toate regulile, efectuați procedura în timp util, puteți fi liniștiți în privința sănătății organului de auz. Pentru prevenție și pentru liniștea proprie, puteți vizita medicul la fiecare șase luni. Să vă binecuvânteze!

Vizionați videoclipul: CUM SE FACE CORECT CURĂȚAREA URECHILOR FĂRĂ A ȚI AFECTA AUZUL (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu