Cum să curățați știucul înainte de gătit

Peștele este un produs alimentar bogat în vitamine, folosit adesea în meniul de dietă. Există o varietate de specii și metode de gătit chiar mai mult. Mulți iubitori preferă stiuca, a cărei carne este bogată în proteine ​​și are un gust excelent. Consumul regulat mărește imunitatea umană, corpul devine rezistent la diferite infecții, căpșuna conține substanțe antiseptice.

Tăietură clasică proaspătă

Cum să scapi de mucus

Pentru a scapa de mucus, stiuca trebuie spalata sub robinet, apoi imersata intr-un recipient cu apa si lasata acolo timp de 30 de minute. După aceea, clătiți din nou și începeți tăierea.

Cum să eliminați cântarele

Se fierbe peștele și cântarele vor fi mai ușor de îndepărtat. Utilizați pentru curățarea cel mai bun cuțit cu o lamă groasă. Este necesar să se efectueze mișcări împotriva creșterii scalelor.

Cum de a intestinului

Cu ajutorul unui cuțit ascuțit subțire, se face o incizie în abdomen, în interior se îndepărtează. Coada și toate aripioarele sunt tăiate folosind foarfece. Carcasa finită este clătită sub apă rece. Apoi, gătiți știuca. În cazul în care este pește pestes, apoi fille sunt separate. Pestele pește sau prajit necesită eliminarea prealabilă a oaselor.

subțiere

La 1 cm de creastă, o incizie se face adânc în creastă, fără a fi tăiat. O incizie se face, de asemenea, de-a lungul spatelui. Folosind un cuțit, plecând de la cap, tăiați cu atenție filmele pe o parte. Apoi întoarceți carcasa și efectuați aceeași manipulare pe cealaltă parte. Din interior, scoateți filmul și scoateți coaste.

Caracteristici de tăiere înghețată înghețată

Pentru a face față cu ușurință știfturilor înghețate, trebuie să aveți un cuțit ascuțit, o placă de tăiere și clește. Pasul de curățare pas cu pas arată astfel:

 • Clătiți știucul în apă curentă.
 • Îndepărtați toate aripioarele și coada.
 • În jurul întregului cap pentru a face o incizie superficială.
 • De-a lungul abdomenului și din spate faceți o incizie.
 • Forceps prindeți marginea pielii pe partea laterală a capului și trageți ușor.
 • După asta, taie capul.
 • Peștele este tăiat în bucăți, cu dimensiunea de 5 cm - deci este mai ușor să separați filetul de creastă și de oasele mici.

Pregătire pentru gătit

Baza de pregătire este tăierea corectă, curățarea oaselor, cântare și piele. Pike este pregătit în diferite moduri, care vor fi discutate mai jos.

prăji-up

Pentru a prăji un știuc, tăiați carcasa în bucăți de aproximativ 5 cm. Amestecați făină și sare cu piper într-o farfurie separată și asociați câteva ouă în altă parte. Le puteți sări cu ușurință. Se încălzește tigaia cu puțin ulei. Fiecare piesă:

 1. Rolați pe toate laturile făinii.
 2. Se amestecă complet în amestecul de ouă.
 3. Trimiteți într-o tigaie și se prăjește pe ambele fețe până când maro auriu.

ureche

Pentru a găti supă de șobolani, trebuie să arunci cartofi, ceapă întregă și sare până la fierberea apei în apă clocotită. Când este gata, rândul vine pește și cereale (puteți folosi orez, orz, coji de mei). În final puteți adăuga frunze de dafin, mărar proaspăt.

Peștele de pește

Se taie fileul de pike, se adaugă ouă, mirodenii, ceapă, câteva s. lingură de făină, se amestecă. Aluatul ar trebui să se arate ca clătite. Se prăjește într-un pic de ulei.

coacere

Una dintre opțiunile de gătire este frigerea în cuptor. Timp de gătit aproximativ 30 de minute. Puteți folosi folia după cum doriți. Peștele va fi suculent, gustos și sănătos.

ingrediente:
 • Pike - o pasăre.
 • Brânză tare - 100 gr.
 • Condimente pe gust, sare.
 • Maioneza sau ulei vegetal.
 • Roșii proaspete - 1-2 bucăți (în funcție de dimensiune).
Mod de preparare:
 1. Carcasă pregătită tăiată în bucăți la 3 cm. Puneți într-un castron.
 2. Adăugați sare, condimente, ulei (sau maioneză) și amestecați. Lăsați timp de 30 de minute, lăsați-o să marină.
 3. Puneți piesele finite pe o foaie de copt sau o folie.
 4. Puneți un cerc de roșii pe fiecare bucată, ușor grăsime cu maioneză și presărați cu brânză rasă.
 5. Trimiteți-le în cuptor până la prepararea completă.

Sfaturi utile

 • Restul creasta cu o cantitate mică de carne de pește (după măcinare) poate fi utilizată pentru a găti supă de pește.
 • Atunci când tăiați stiuca trebuie să aveți grijă, deoarece are dinți ascuțiți.
 • Atunci când cumpărături ar trebui să acorde o atenție la branhii, miros, ochi (nu ar trebui să fie tulbure), elasticitate.

Pike este o opțiune excelentă pentru prepararea alimentelor gustoase și sănătoase la domiciliu. Dacă urmați toate recomandările, tăierea nu durează mult. Bon apetit!

Lasă Un Comentariu